Fugalaau

Matou te tuʻuina atu ia te oe 11 fomaʻi masani mo togafitiga o fugalaau

O le le manaʻo e vaeluaina ma le matagofie o meaola i fafo atu o le taulaga, o le toʻatele o tagata nonofo i le mafanafana e teuteuina o latou fale i le taulaga ma fale o loʻo i totonu. Faʻamafanafanaga masani mo fugalaau i le fale o se auala sili lea e tuʻuina atu ai lau laumei lanumeamata ma mea uma e te manaʻomia mo le vave tuputupu ae ma le totoina vave.

O le tau mafanafana e amata i le amataga o le tautotogo ma faaiʻu i le oʻo mai o le tau malulu. A o faagasolo lea taimi, o loʻo totō le faatoʻaga, laʻau, fuga, fuga le ovaries ma fua mai ai se fua. Ma o minute uma lava e manaomia ai e le togalaau ma le togalaau fualaau aina, le tausiga ma le fafagaina masani. Ae a oʻo mai i le vaomatua, e oʻo lava i tagata masani o le mafanafana o le mafanafana o loʻo taulimaina ma le manuia o latou "selau" le mamao e mafai ona avea ma tagata manua o le talitonu o le tagata lava ia ma le le mautonu.

Le Taua o Fertilizers mo Fale Fugalaau

E foliga mai, aisea e faʻaaogaina ai le fale ivy, ficus poo violet? E le fua mai ma e le tupu tele pei o kāloti poʻo tamato. O le mea lea, e toʻatele faifaatoaga e talitonu e lava le suamalie o se fugalaau ma toe totoina i le eleele fou ile 1-3 tausaga. O lenei manatu e sese!

O le laau i luga o le windowsill o lo o maua ai meaʻai e aofia ai i totonu o sina tamai eleele. E tusa lava pe sili atu le lelei o le meaʻai, latou te tumau mo le 2-3 masina.

Afai e fiafia se tagata e fugalaau fugalaau e olaola pe ola vave, o le a le maitauina le le atoatoa o meaai paleni nai lo le taimi muamua. O faailo nei e masani lava ona tautala e uiga i le "matelaina" o le tele o aganuu i totonu:

  • tuputupu ae o le tuputupu ae;
  • lafoaia o laulaau fou;
  • le toesea po o le toilalo i luga o laau toto;
  • fofola mafolafola ma laulauina o laulaau laulaau;
  • o foliga vaaia o lanu enaena po o samasama, o le magoina o au ma laulaau;
  • hypersensitivity i faʻamaʻi faʻamaʻi ma fomaʻi.

Fertilizing fugalaau fale e talafeagai. Ae o le fomai e filifili ai? O vailaʻau faʻasaina e le manaomia, talu ai o lo latou faʻalavelave maualuga e lamatia ai e le gata mo laau toto, ae mo tagata uma o le fale. Ae e te leʻi alu i se faleoloa faapitoa mo se faʻatulagaga lelei ma le saogalemu, e tatau ona e tilotilo solo ma gauai atu i fomaʻi masani o loʻo i totonu o fale uma.

Suga ma glucose

O se vaitau e masani ai, i nisi taimi o le suka i totonu o le umukuka e faʻamalosia ai le tofo o mea e sili ona e fiafia i ai ma meainu, e tuʻuina atu le tino o le tagata i le malosi vave. I le faaopoopoina o ni tioata paʻepaʻe i le fagu, e mafai ona e faʻalauteleina le fou o fugalaau tipi. O le suka e tutusa lona aʻafiaga pe afai e faʻaaogaina e pei o se fugalaau masani.

Laʻau, e pei o tagata, faʻaalu le malosi i le manava, faʻaaogaina o minerale ma le susu. I le taimi lava lea e tasi, o sui uma o le fugalaau o loʻo faʻaaoga lelei le kulūkose. O se vaega o le suauʻu mama e masani ona faamamaina, poʻo le "mea faufale" o mea faʻalapotopotoga, e aʻafia ai i le tuputupu ae o le gaosiga.

I le taimi o le eleele ma faʻafesoʻotaʻi le carbon dioxide, e mafai ona maua le vailaʻau mo le faʻamaʻiina e aʻa. A maeʻa ia laei pito i luga, aemaise lava i le taumalulu-taumalulu ma le leai o se malamalama o le la, e vave ona toto laau, tausia se lanu lanu o laulaau, aua le faʻaosooso, foliga malosi ma maloloina. I le tautotogo, e amata ona fuga le vave faataitai o faataitaiga faataitai ma tumau pea le tumau o corollas mo se taimi uumi.

Meaʻai suamalie pei o le tele o ituaiga o ficus ma nisi o mea suamalie, faʻapea foʻi ma isi mea totō.

Auala e fai ma faʻaaoga ai le suka

O tagata tomai faapitoa oe na suʻeina le suka e fai ma laei masani mo fugalaau o le aiga e fautuaina e faataape 1 teaspoon ti suka i le 600 ml o le vai ma faʻaaoga le pito i luga e le silia ma le 1 taimi i le masina.

Ina ia sili atu le lelei o le fualaau faasaina, nai lo le suka, e mafai ona e tago i le kulukose, lea e faigofie ona maua i vaega o meaai a supermarkets poo le fale talavai. I lenei tulaga, 1-2 laulau e tuʻuina i le lita o le vai.

Pe a fuafua e faʻamalo se pusi lanumeamata ma se "tausamaʻi maloloina", e le tatau i se tasi ona galo o le vaifofo o le a tauamiotonuina lona faamoemoega i le tuufaatasiga ma le carbon dioxide. A leai o ni mea e le faʻaaogaina:

  • faʻaosoosoina le faʻaopoopoga o fungal ma siama microflora;
  • taʻitaʻia i le faʻamamaina o le meaʻai;
  • mafua ai se gasegase ogaoga poʻo le oti foi o totonu o laau.

O le aloese mai na aafiaga le talafeagai o le a fesoasoani i le fausiaina o siama aoga i totonu o le palapala, lea o le a faatelevave ai le faaleagaina o organics, maua ai le tulaga manaomia o le carbon dioxide ma mautinoa ai le absorption o le kulukose. O le mea lea, faatasi ai ma pe tutusa foi ma le vai suka, o se tasi o le EM-series microbiological preparations ua faʻalauiloaina.

Nofoaga faga

Afai i totonu o le aiga e amata le taeao i se ipu o mea manogi e fufulu ai le manogi, o le maualuga o totoe pe a uma le kuka o le a avea ma ofutino sili ona matagofie mo totonu o laau.

A maeʻa ona faʻaalia i le maualuga o le vevela i fatu nutimomoia, e tumau pea le tele o minerale, meaola faʻasaina ma isi mea faʻapitoa. I lenei tulaga, o le oloa gaʻo ua gaosia:

  • E faʻamautinoa ai le mama o le eleele, sili atu le lelei o le ea ma le susu;
  • lafoaia malie o le vailaʻau ma isi mea e taua mo le ola toto;
  • faateleina le atoa o le eletise palapala.

E le pei o le lauti, lea, pe a uma ona tosoina, lemu ma le le mago, ona 'ai ma faʻaosoosoina le atinaʻeina o siama ma foliga o musele mushroom, o le kofe e taofi ona meatotino pe a faʻafefiloi ma se meaʻai ma pe a faʻaaogaina o le mulch.

Faʻafefea ona faʻaaogaina falesa e faʻamafanafana ai fugalaau

Afai o le ae faʻaaoga le kofe e fafaga ai fugalaau o le fale, e tatau ona e manatua o meaola o loʻo i totonu o fatu e aʻafia ai le maualuga o le eleʻele o le palapala.

Mo nisi o aganuu, o le eleʻele poo le palapala 'eleʻele o se meaalofa moni, o isi i totonu o sea ituaiga siosiomaga o le a faʻaleagaina pe matua oti. E taua lenei mea pe a filifilia se fugalaau masani.

O fea laau o le a talisapaia le kofe? I totonu o ituaiga o loʻo ola lelei i le eleele faʻamalolo:

  • faʻatalatalanoaga uma, e aofia ai pineapple totonu, vriesia, bilbergia ma le faʻaleleia;
  • azaleas;
  • camellias;
  • tele ferns, e aofia ai le eletise;
  • togalaau;
  • ituaiga i totonu o hydrangea;
  • malo.

O le faʻaaogaina lelei o lenei oloa gaosi e lelei le faʻafeiloaia e ituaiga o laʻau o rosa. O le lisi atoa o lanu e lautele tele, o lea e sili ai le faamanino o mea ua fai ma vaisu o se ituaiga e tasi pe o se isi.

A o le i faia le kofe laei, ufiufi, feliuai, mago, ona fefiloi ai lea ma le meaʻai i le fua faatatau o le 1 sipuni i le 500 ml o le fugalaau o le fugalaau. O lenei aofaiga e lava mo le 5 lita o le palapala mo le tele o meaʻai totonu.

Yeva mo le tuputupu ae o fugalaau fale

O se lagolagosua lelei mo laau i luga o le windowsill o le a avea ma le mea masani o le fefete a le fai meaʻai, lea o loʻo i totonu o le faʻataufale a soo se tagata. Yeast fungi, e tatau ai i le kuka, fesiitai le oloa ua maeʻa le tele o vitamini B, microelements ma hormones taua e aafia i le toe faʻafouina o le tino ma le vaeluaina o le tino.

I le eleele, o se vaifofo suamalie o le fefete:

  • faʻafouina le faʻavaeina o organics i se setete e mafai ona avanoa i lanu;
  • faamalosia le puipuiga i totonu o le tino;
  • faʻaosofia le atinaʻeina o aʻa, ona sosoo ai lea ma vaega eletise o le laau.

Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona faʻafefete le fefete mo le faʻavaveina o aʻa. O laulaʻau, tipi poʻo le delenki o loʻo faʻatofu i le fofo o loʻo fausia ai ni tulaga tutoatasi 10-14 aso muamua nai lo vaega o laau i vai masani.

Auala e kuka ai ma faʻaaoga le fefete i luga

Ina ia saunia se mea e faʻaleleia ai le natura, o le a e manaʻomia se taga o le fefete faʻamago ma se lua sipuni o suka gaosia, lea e faʻamalosia le galuega o sigi ma le faʻasologa o carbon dioxide. O mea e faʻaaogaina ua faʻavaivai i le 1500 ml o le mafanafana, ae le o se vai vevela ma o le vai o loʻo teuina pe a ma le lua itula.

Ma o lena laei pito i luga e le afaina ai le paleni o le microflora palapala, e tatau ona faʻafefe i le vai 1: 5. E faʻatatau i le tele o le ulo, o le tulaga o le palapala ma le lelei o le lanu, 50 i le 100 ml o le faʻalaʻau e manaʻomia e vai ai.

Lefete e galue lelei i luga o soʻo se laau totō, ae o fualaau fugalaau o le a maua ai le aofaʻiga sili. I lenei tulaga, o le laei pito i luga e faʻaaogaina i le tulaga o le fuga o le fatu, i le taimi ma le maeʻa, e le silia le 1 taimi i le 2-3 masina.

Talu ai o le potassium ma le calcium atonu e le lava i totonu o le palapala ona o le sigi, e tatau ona faaopoopo nei minerale. O le faʻaaogaina o le faʻafitauli o le a fesoasoani i le folasia o le 5-10 kalama o le palafu i le eleele.

Laʻau ufi mo fugalaau i totonu

Ash, o le tamaoaiga i le potassium, phosphorus, calcium, magnesium ma isi elemene e taua mo laau toto, e lauiloa i tagata o le mafanafana. Latou te faʻaogaina lenei mea faʻapitoa i le moega ma totonu o le togalaau.

O le a leai se faʻamanuiaga o le ufiufi i totonu o fugalaau i totonu. O le tele o minerale tuufaatasia e faʻateleina le puipuiga, o le koale o loʻo totoe i le tuufaatasiga e fatuina ai se aʻafiaga aʻafia. Potassium:

  • fesoasoani i le laau e gaosia ai le pulumu;
  • lagolagoina le matagofie o fugalaau;
  • e mafai ai e corollas ona mou atu mo se taimi umi.

E lelei ona fausiaina e Ash ma susulu le eleele, e talafeagai mo ituaiga uma o fugalaau i totonu o le fale, e manaʻo ai ile eleele e leai se mea e le paleni pe fai sina sao.

O nei ituaiga o meaola e aofia ai le eletise, hibiscus, le kuki, ma le tele o aganuu e fiafia i ai tagata fai fua.

Auala e faʻaaoga ai lefulefu mo fugalaau fugalaau

O Ash o se vailaau moni faʻavaomalo. E mafai ona faʻaaogaina i le malogo, faʻafefiloi ma le eleele lafulemu i se fua faatatau o le 1:50, pe o se fofo. Mo le faʻaaogaina o le vai, e lua teaseti o le ash ash ash e sasaa mai i le lita o le vai vevela ma faʻamalosi mo ni nai aso. O le mea na tupu e lava lea mo se masini lita 5 lita.

Zest ma faʻi paʻu

Ua lauiloa o fualaau aina o se puna sili lea o vitamini. Ae e le o tagata uma e iloa o aluga, lemoni po o faʻi e le gata i tagata, ae o laau foi. Afai e te faia se taumafaiga laiti, o le peele e tumau pea le le talafeagai e mafai ona avea ma se fugalaau mo laumei lanumeamata.

O le mea oona e aofia ai le tele o mea tau meaola, minerale, fesoasoani e faʻamalosia le puipuiga o totonu o fugalaau i totonu, faʻafetai i mea o loʻo i totonu o suauu tāua o le a puipuia ai foliga o nisi meaola matautia, mo se faʻataʻitaʻiga, siama ma pusi uila.

E faʻapefea ona fai le faʻi paʻu

Ina ia togafitia se fugalaau e fai ai lavalava o faʻi, ua lava lea:

  • olo le vaega o le fetus;
  • tuu le pulupulu i se pusa;
  • liligi le lava voluma o vai vevela;
  • tuu mo se aso mo le tausisi;
  • faʻalavelave.

O loʻo salu ma fufulu ma le faaeteete le peina o le talo e avea o se vaega lelei mo le totoina o meaʻai. Muamua, o meaola ninii e fausia ai le palapala, faafaigofie le avanoa i le ea ma le susu i aʻa, o le mea lea, e ala i le pala, latou te avea ma se mea e faʻaleleia ai le gasolo taimi ma tuʻuina atu meaʻai i totonu o laau.

Zest laei

O le kulimi o lemoni, oni ma isi ituaiga o citruses ua faʻaaogaina e saunia ai faʻamalosi vai mo fugalaau i totonu. O le gaogao faʻamaʻavale e gaugau i totonu o se pusa talafeagai, sasaa i le vai vevela i se fua faatatau o le 1: 3 ma teuina mo le tusa o le aso. A maeʻa, e sauni le oloa e faʻaaoga. I le averesi, e tusa ma le 50 ml o le suavai e manaʻomia ile ipu i le masina.

O le sili atu o le "cocktail" ua maua pe afai e tuufaasolo faʻatoʻa fualaau aina i se vaega faʻasalalau, e sasaa mai i vai suamalie ma faʻamafanafana faʻamafanafana mo le 15-20 aso. Ina ia faatelevave le mimiti o gas, o le fagu e iai le oloa e masani ona luluina, ae le faʻafefiloi. O le maeʻa maeʻa aʻo leʻi faʻaaogaina ile palapala ua faʻaitiitia i le fua o le 1:20 ma faʻaaoga i le 2-4 vaiaso.

Onion peel

O le punavai o mea aoga mo fugalaau o le fale e mafai ona avea o aniani, pe o le paʻu o loʻo totoe pe a uma ona tatali. I fua falaʻo, e le talafeagai mo le kukaina, e tele elemene minerale ma phytoncides e puipuia.

Ina ia mafai ona maua meaʻai mo laau toto, o le lima lima poʻo le 50 kalama o le paʻu malogo e sasaa mai i le 2 lita o le vai ma faʻaauau ile vevela ile 15 minute. O le vai ua tunu ua tuʻuina e faʻamaʻi ma malulu. E tolu itula mulimuli ane, pe a uma le filtration, e mafai ona faʻaaogaina le oloa mo le faʻafeinu ma le pulumu.

O se teuteuga o le paʻu o loʻo faʻasaoina ai le phytoncidal and bactericidal properties o aniani, o le mea lea ua faʻaaogaina e avea o se mea faʻasolosolo ma puipuiga mai microorganisms ma mea iniseti leaga.

O le fugalaʻau masani faʻavae e mafai ona faʻamaopoopo lelei ma le faʻafefete. I lenei tulaga, sili atu le palu ma le phosphorus e le mafai ona faʻaaogaina e ulufale i le eleele. O le vevela, o le paʻu o le paʻu o le a faʻaleleia atili ai le fausaga o le meaʻai, ma, ina ua faʻamalo, o le a iu lava ina avea ma se mea faʻalenuʻu masani.

Meaʻai ma falaoa

O se tasi o laau muamua e amata ona fuga lauusiusi i le tautotogo o le upega. O lenei agavaʻa faʻapitoa e maua i fale o le taumafanafana ma i totonu o taulaga i le taulaga. Luga i le kiona i mea uma e mafai ona e vaʻaia ai ona laupepa matagofie.

O le au faifaatoaga o faʻatoʻaga faʻalautele e faʻaaoga toga e fai ai le faʻamalo lelei o togalaau, ma o le a aoga mo totonu o laau.

Gather greens e aoina i luma po o le maualuga o le fugalaau e mauoa i minerale, e aofia ai ia nofoaga muamua o le paluka, calcium ma le magnesium. Ina ia toe faafoi atu i le eleele, e saunia le fugalaʻau vai mai mea totino.

E faʻapefea ona fai se mea e gaosi ai le falala

O se atigipusa o se vaega talafeagai ¾ e tumu i mutia vao, ona tumu ai lea i le vai mafanafana vevela ina ia le oʻo le vai i le pito i luga o le vaa. O le fefete e mafai ona suia i nai fasi keke falaoa, lea o le a fesoasoani e faʻagasolo le faagasologa o le faʻamalosi ma le faʻatuina o organics. A maeʻa le 3-5 aso, e mafai ona fufulu ma faʻaaogaina le faʻaaogaina pe a maeʻa ona faʻaaogaina i le maualuga o le vai i se fua faatatau o le 1:10.

Mo se ituaiga o laau "kvass", e faaopoopo atu i le upega, e mafai ona e aveina ni fua masani masani, e aofia ai:

  • wormwood, faʻatasi ai ma le gafatia e tuliesea faʻamaʻi mea matautia;
  • koltsfoot lau;
  • fale talavai vailaʻau;
  • aulaʻau;
  • yarrow.

Laʻau e faʻaaogaina taʻitasi ma i le aoina. Ma faia mai ia i latou fugalaau fugalaau e faʻafefe uma i le 2-4 vaiaso i le vaitau atoa o togavao.

Potato broth

E faigata ona mafaufau i se togalaau Rusia e aunoa ma se pateta pateta, ma se laulau e aunoa ma se toto e le kuka. Ae toaitiiti tagata e paʻu ese i le faagasologa o le kukaina o le tele o minerale, maso ma le fiber e alu i totonu o le vai mai pateta. O nei vaega, o le autu o loʻo iai le potassium, pe a faʻaaoga saʻo, e mafai ona maua ai le tele o aogā i fugalaau i totonu.

Mo le fafaga fagogo, faʻaleleia ma faʻapeteina lelei vai mai pateta kuka. E taua tele le le faaaogaina o masima i le gaioiga, lea e aʻafia ai le lelei o le eleele ma le tupu aʻe o fugalaau.

E faia le suavai ile 50-100 ml o le vai i le ulo e le silia le 1 le taimi ile 2 vaiaso. O se teuteuga o isi fualaau faisua, e pei o kāpeti, kāloti, seleni ma le aʻa pasili, o le a le afaina ai laau.

Vailaau eleʻele

O tagata uma o loʻo i ai se pusa tioata i totonu o le fale latou te iloa o le tausia lelei o iʻa i totonu o le fale e le itiiti ifo nai lo le tausiga o laau i totonu. O le mea e malie ai, o loʻo i ai se auala e faʻasaoina ai le malosi e ala i le fiafia i tagata nonofo i le pusa tioata ma fugalaau fugalaau.

E tatau ona faʻafouina pe suia le vai i totonu o se vai inu. A leai, o puipui o le vai e faia e tagata o le a ufiufi i se vaega o algae microscopic, o le a faigata mo iʻa ona manava, ma o le a vave ona tupu le tuputupu ae o le fomaʻi pathogenic.I le taimi lava e tasi, o le vai e le talafeagai mai le vaaiga o le aquarist e avea ma mea e fiafia i ai le tagata e teu vine, ona o mea e gaosia ai minerale ma otaota gaosiga o tagata ola uma o loʻo ola i totonu.

O le vai eleʻele e iloga i le tulaga le tutusa o le eletise, maualuga le digestibility ma le natura atoatoa o le tuufaatasiga. E faʻaaoga le meafaigaluega mo le faʻafefeteina faʻatasi i le masina i le taimi atoa mafanafana.

E taua tele le taofia o le suavai i le palapala ma le pala o le susu, a leai o iai se tulaga lamatia o le acidification o le eleele ma le le pulea lelei o le sili atu o algae.

Succinic acid

Succinic acid e masani ona lauiloa e fomaʻi o se mea masani ma aoga e faaosofia ai le tino o le tagata. O le meafaigaluega e faʻamalosia ai puipuiga puipuia, e faʻaitiitia ai le ogaoga o tali e tulaʻi mai o se taunuuga o le atuatuvale, faʻavavevave le toe faʻaleleia pe a uma ona gasegase. O le meafaigaluega e tutusa lona aafiaga i fugalaau i le fale.

Saogalēmū mo tagata, manu feʻai ma le siosiomaga, o le vailaʻau e faʻaaogaina mo le faʻamaina ma togafiti togafitiga o ituaiga uma o laau totō, e aofia ai fualaau laiti, aʻa mai delenki, faʻapea foʻi ma fugalaau faʻavaivaia pe mama.

Auala e faʻaaogaina ai le kulini succinic mo le fafaga

Succinic acid:

  • faʻaosofia le atinaʻeina o aʻa;
  • faʻaagaoioia le faʻavaeina o ni vaovao fou;
  • faʻaleleia le faʻaaogaina o fale i tulaga leaga o le siosiomaga;
  • faʻafaigofie le faʻaleagaina o mea oona ma e le faatagaina i latou e faaputuputu i totonu o le eleele poʻo totonu o fusi o fugalaau o le fale.

Ina ia saunia se stimulate sili ona lelei e faavae i luga o le acidic succinic, ua lava lea e tatala ai le laulau o le oloa i totonu o se lita o vai. Faʻasalaina, fufuluina o gaʻo ma laulaau e le tatau ona sili atu ma le tasi le taimi i le 3-4 vaiaso.

Afai e tatau ona e toe faʻaaogaina se laau o loʻo mate pea pe faʻamalosia le puipuia o puipuiga o se fatuga laiti, o loʻo aʻafia le aʻa i le fofo. O le taimi faʻaaliga e mai le 30 minute i le 4 itula.

Biohumus ma mea mama

O le lisi o fomaʻi sili ona lauiloa ma taʻutaʻua mo tagata o le mafanafana e amata i le manurele ma le humus. I le fale, o le faʻaaogaina o nei tupe e le lelei.

E tele mafuaʻaga mo lenei:

  • le manogi manogi o le fesuiaʻiga o mea tau meaola;
  • le lamatiaga o le folasia o fatu vao i totonu ole eleele;
  • fufuluina o le faitau aofaʻi e ala i'oti ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Aloese mai nei faafitauli ma isi faʻafitauli, faʻapena foi ona faigofie ona tuʻuina atu fugalaau i totonu ole fugalaau faʻatoʻa, o oloa o loʻo saunia e saunia, e aofia ai:

  • mea faʻamafanafana faʻamafanafana o loʻo aofia ai meaʻai ma a latou masima e maua mai le sapropel poʻo le peʻa;
  • vermicompost poʻo le vermicompost, o lona uiga, compost poʻo le manua o loʻo faʻaaoga e anufe;
  • falala manu manulele.

O nei fomaʻi e leai ni aʻafiaga o loʻo lisi atu i luga, e faigofie lava ona fai, e tusa ai ma tulafono faʻaaoga, e iloa lelei e ituaiga uma o laau totino ma faʻafefiloi ma lanu talafeagai o mea faʻaopopo minerale.

Isi auala e faʻafefe ai fugalaau o le fale e aunoa ma ni vailaʻau

I le faaopoopo atu i faʻamatalaga masani e 11 mo fugalaau i le fale, o loʻo i ai isi mea e faʻaaogaina o se tasi auala poʻo se isi lauiloa faʻatasi ma le au faifaatoaga amateur. Faatasi ai ma nei filifiliga:

  • fafaga le faatoaga i vai mai lalo o aano o manufasi, moa po o iʻa;
  • fuamoa nutimomoia, faʻafefiloi i luga o le palapala o le eleele;
  • vai na totoe pe a uma ona fufuluina fua.

E leai ni faʻamaumauga faʻalagolago i le aoga o nei laʻei pito i luga ua faʻamaonia e le au fai fatu.

Ina ia mafai ona maua ai aʻafiaga o loʻo i totonu o oloa ina ia maua ai aʻa, gaʻo ma laulaau, e tatau ona iai foliga talafeagai. E leai ni atigi anuʻa po o ni aano o manufasi e faamalieina nei manaʻoga.

O le kesi o loʻo i totonu o le atigi e leʻo le minerale sili ona taua mo laau totō. E na o le faalēaogāina o nisi o meaola, ma o ona soʻo e mafua ai faʻafitauli matuia o le tino, chlorosis, ma le tuputupu ae o le tuputupu aʻe. I le faaopoopo atu i ai, o le calcium mai le atigi e le tali atu i le susu ma e le mafai ona faʻaaoga e aʻa.

O le auala sili ona lelei mo le faʻaaogaina o se atigi fuamoa mumu lelei o le fatuina o alavai pe a totoina pe toe totoina fugalaau i totonu.

O le a le aumaia ni meaola mai i meaʻai a manu ma iʻa e maua mai ai le lelei i fugalaau, ae na o le taʻitaʻia o le eleele. Faʻaaogaina masani o ia ituaiga o laei pito i luga:

  • faaputuputu o gaʻo i totonu o le palapala ma i luga o lona fogaeleele;
  • aʻafia le aʻa;
  • o le atinaʻe o pathogenic bacterial and fungal flora.

Ina ia mafai ona maua ai le lelei o le ofu e le aoga, ma o nisi taimi o ni taunuuga matautia, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie.

Fertilizing tulafono mo fugalaau i le fale

O le uluai fafagaina o laau toto e tatau ona faia i le 2-3 masina pe a uma ona faʻavasegaina. O le taimi lea e amata ai ona faʻaitiitia le palapala, ma o le faʻaaogaina o le a mafai ona toe faʻatumu lenei faʻafitauli.

Mo le faʻaaogaina o le vai, e na o le faʻaaogaina ma le faʻaeteeteina o vai i fualaau aina. A le o lea, o mea e faʻaaogaina, suauu uʻamea ma isi mea e ulufale i le eleele mai le faʻaogaina o palama o le a faʻaleagaina uma aoga o le faʻatinoga.

Mo lanu vaivai ma vaivai, e le tatau ona faʻaaogaina oloa faʻapitoa e sili atu nai lo tagata matutua ma malolosi.

Afai ei ai vailaʻau masani faalenatura i totonu o le mea e teu ai le fafie, e taua tele le aua neʻi faʻafeololo le palapala ma faʻavaivai i le faʻafefete. Taofi le faʻamalosia o laau e puipuia ai lenei mea mai le tupu.

I le taumalulu, o le tele o ituaiga meaola e taofia le atinaʻe pe ua malolo atoa, o lea e le manaʻomia ai e fugalaau se fesoasoani faapitoa. E masani ona amata le laei i le tautotogo ma faʻaauau seia oʻo i le tautoulu.