Fugalaau

Italia Italia i le vevela o le tau

O Itiafi, matagofie ma lanu lanu, e musuia ai tagata mamanu, tusiata ma tagata fai togalaau. O le matagofie o ona laufanua, togalaau ma lotoa e toe faia i totonu oa latou poloka i le salafa o le lalolagi. E sili atu le ogaoga o tau e leai se faʻalavelave. E ui lava i le tapulaa i le filifilia o laau totō, o le lanu o le togalaau Italia e mafai ona toe fausiaina i Rusia Tutotonu. Ina ia faia lenei mea, e tatau lava ona e mulimuli i nisi o canons o fuafuaga ma saili ni mea e sili atu i fetu sili ona susulu o togalaau Mediterranean.

Faʻaalia Italia i le faʻasologa o laufanua

O le faʻa-Italia o se vaega e faigofie ona iloagofie o le faʻataʻitaʻiga o le laufanua, e ofoina atu e faaopoopo i le masani ai le lanu matagofie o le lanu i saute. O lenei laasaga o le faʻasologa o le laufanua o le tafe lea o se faiga masani, e faigofie tele i le faʻatulagaga, usitai i le maʻaleʻale ma le faʻatusa, ae faʻaopopo ai faʻamatalaga manino, faʻailoga fausaga ma se mea e le i faamoemoeina o le gaosiga ma le faʻapipiʻiina i se mea e sili ona manino ma matagofie. E leai se isi ituaiga, latou te faʻaaloalo foi i le ata ma le foliga, latou te matagofie foi latou te faia ni fale mautotogi laiti ma mea e maua i le togalaau.

O le tapuaʻi i le Renaissance, Aneti ma Baroque, o togalaau a Italia na lauiloa tele mo le siosiomaga. E leai se mea e sili ona lelei i totonu ia i latou, ma i le taimi e tasi - e leai se mea e manaia. O se togalaau lea latou te fatuina ai le fealofani mai elemene leaga ma ofo atu e manatua o le faigofie ma le mama o laina o taimi uma lava e sili ona lelei fofo. Nofoaga o le mafanafana o loʻo tumu i le faʻalelei faapitoa, tuʻuina atu o laufanua faʻasalalau i mata uma ma fatu, faʻaaoga lelei o faʻamafaʻailoga ma le mafanafana o le pusa, faʻatagaina togalaau Italia e fatuina se lagona o le vavae ese atoatoa mai le lalolagi i fafo. E foliga mai latou te aveina tagata asiasi i le taimi ma avanoa, ofo atu e faʻagalo mea uma o loʻo faatalitali mo i latou i fafo atu o tuaoi o le 'upega tafaʻilagi ma faʻatagaina i latou lava e fiafia i le matagofie o le parataiso.

Mai mea e le mafai ona iloa

I totonu o itulagi ma le maligi o le taumalulu, o le togalaau Italia mo se taimi umi na foliga mai e manaia, e faigata ona ausia le miti. Ae, e pei lava i soʻo se isi lava ituaiga o faʻataʻitaʻiga o le laufanua, i le Italia e mafai ona e faʻataʻitaʻi, vaavaai mo fofo e le o ni banal ma mea e fai. Ona o le mea moni o le togalaau a Italia e faʻamatalaina le faʻavae, lanu laʻau ma le amio, ma e le manaʻomia ai le tauasoina o le totoa, o le filifiliga tonu o laau ma mea e mafai ona e maua ai le tali lava e tasi e ala i le faʻaogaina o laau eseese. Soʻo se aganuu faʻatoʻaga o loʻo tupu i le agamalū i le itu i saute o loʻo i ai ona tagata tauva e sili atu le faigata o le taumalulu. Ma e oo lava i "pepa asiasi" o laufanua Italia e mafai ona suia i laau e sili ona manaia i la tatou ogatotonu.

E ui i le mea moni e faigofie tele le faʻaalia o le togalaau o Italia faʻatasi ai ma le fuafuaina lelei ma le filifilia ma le faʻaeteete o laau toto, i totonu o vaipanoa ma le malulu, o le faʻa-Italia e seasea lava ona fuafuaina le atoa o le teritori. O lenei vaega o le mamanu o le laufanua ua taʻua lelei o se tasi o mea sili mo vaega taʻitasi o le togalaau, o le fausiaina o "potu faalilolilo" poʻo vaega o mamanu. I le masani ai, na o se vaega o le fasi fanua poʻo se isi mea e tufatufa atu i le togalaau a Italia, faʻatasi ai ma le faʻapitoa Metitirani ma isi laʻau faifaipea poʻo laufanua i le vaega atoa o le sikuea. O le mea e tatau i le togalaau a Italia ona manaʻomia le tausiga vaivai. O le tele o elemene topiary ma le tele o vaega i lalo o togalaau, o le faʻaaogaina o laʻau olaola matagofie e manaʻomia le gauai ma le faʻaeteete, e le faʻaalia ai le lalagaina olava, tausi lelei mea e teu ai ma mea faʻapitoa, e mafai ai ona e suʻesuʻeina ou gafatia ma faʻaaogaina na o se vaega, tausi Aua le mamafa tele.

I so o se togalaau a Italia, e aoga le faailoaina o mea taua e lua ma sili ona taua:

  • Fausaga faavae ma elemene-elemene. E le tatau ona ese e tusa lava pe i ai se eseesega o le tau, ona o le "autu" autu lea e fuafua ai le faailoagofieina o le ituaiga, e le mafai ona toe suia ma leai se isi.
  • "Fusi" o mea ma mea totino ia e fesoasoani ai e fausia le togalaau. O la latou filifiliga e mafai ai ona fetuʻunaʻi le itu i saute i mea moni o le tauvaga leaga, ia amanaʻia mea patino i le lotoifale, uiga o le tau ma mea e mafai ona fai i le filifilia o meaola ma ituaiga, ituaiga o maʻa, ituaiga o meaʻai, ma isi.

O le togalaau a Italia e le o se togalaau faʻatasi ma se fausaga laugatasi. O se fofo sili lea ona lelei mo se togalaau i luga o se pitonuʻu poʻo ni laufanua e le mafaamatalaina, e tusa lava pe sili atu le "faʻapitoa" o le 'upega tafaʻilagi. Talu ai ona o le faa-Italia o le maualuga o eseesega, vaeluaga, faasitepu, vaega e le toe lelei, e sili ona lelei le taina, o lenei sitaili e mafai ona muamua fautuaina ia i latou oeo loo sailia se fofo i le faafitauli i fanua le mautonu. O le uiga o lenei mea e le mafai ona e fatuina se togalaau a Italia i nofoaga e iai se "tala" faʻapitoa: o faʻataʻitaʻiga poʻo fesuiaiga faʻapitoa e foia ai faafitauli tutusa e pei o eseesega masani, ma o le tino lava ia e tele ni manatu manaia pe a mamanuina ni vaega tetele e oʻo lava i le toomaga.

O le mea autu i totonu o le togalaau a Italia o le puleʻaga lea o tagata taʻitasi, lanumeamata, faʻafanua faigofie ma maʻa maʻa. Ae i totonu o le fausaga ma le filifiliga o laau totō o loʻo i ai foi le tele o tulaga tulagaese.

Faʻaalia Italia i le faʻasologa o laufanua

O faʻavae o le fuafuaina o se togalaau Italia

O le faavae o togalaau a Italia o se mea e sili ona manaia ma o se faatulagaga manino. I galuega faatino, o mea uma e usitai i geometry masani. Axes (alatele) ma nofoaga autu e faatulaga ai le leo mo le mamanu atoa - mea taua e faʻamalamalama ma faʻamatalaina le sitaili.

E tatau ona tuʻuina alofilima e tusa lava pe faʻapipiʻi se itū'āiga ese (mo se faʻataʻitaʻiga, se nofoaga o tafaoga poʻo se mea faalilolilo) i le faʻa-Italia. Latou te setiina le leo mo le faʻatulagaina ma faʻaalia le autu o le feʻaveaiga. I le faa-Italia, o le autu, o le pito i luga o le pito i luga, ma alu i itu taumatau, o mea autu ma elemene - nofoaga autu - e masani ona iloga. O le togalaau e le tatau ona i ai se feeseeseaiga ma faigata - o mea uma lava o loʻo faʻamatala atu i ni laina faigofie, lea o loʻo faʻatulagaina ai autu autu o se faatulagaga malosi. Ma e tatau ona e amata mai le elemene sili ona taua o le fausiaina o le 'upega tafaʻilagi - o le fale, o le tasi i le isi ma tuʻu ai isi mea e fai.

Faʻatulagaina nofoaga mo le Italia:

1. O le nofoaga autu autu o le fale. O le nofoaga tutotonu e masani ona tuʻuina ina ia tumau pea le fale i luga poʻo luga o le laina pito i luma e fetaui lelei i le ogatotonu tutotonu o le togalaau.

2. Parterre. O le togalaau laugatasi, lea o loʻo i luga o se laufanua tele i le pito sili ona maualuga o le togalaau poʻo latalata i le fale, o se ituaiga o nofoaga tutotonu ma le nofoaga autu e savali ai, ua faatumulia i sauniga paia. Luga o le fugalaau ma vaipuna, meaola ma auala vavalalata, fatuina o se pitonuu o malae vaʻaia ua tumu i maa. O faʻamalosi e faʻaaogaina ai faʻatagata, lagolago mo lianas, e masani lava ona faʻatapulaaina mai le isi vaega o le togalaau ma se puipui poʻo se faʻataʻitaʻiga o se fale faʻafiafia.

3. O se vaituloto poo se faasologa o vaituloto, o se punavai po o se faasologa o punavai. E le mafai ona mafaufau i se togalaau a Italia e leai ni vai. O se vaituloto lapotopoto faʻatasi ai ma le tele-fusi mataʻu poʻo le faʻatagata i le ogatotonu o se tasi o fesuiaiga. O punavai a Roma, o mea e faigofie ona feaveaʻi, o '' apamemea 'o le lapotopoto, faʻasalalau poʻo le faʻalelei, o nofoaga autu ia e faʻatumu ai togalaau faʻapitoa i le ola.

4. Toga Faalilolilo, po o le Faalilolilo Autu (giardino segreto). O le tulimanu lenei e natia mai se vaaiga, tapunia maeʻa e puipui lanumeamata po o maa, fuafua mo le nofo toatasi, mafaufau loloto ma le malologa. O se tasi lea o uiga sili ona lauiloa o le faʻa-Italia. Giardino segretos e masani lava ona faʻapipiʻiina faʻapitoa, e musuia e le vaʻaiga faʻapitoa a le paseka matagofie, ma o loʻo siomia ai laufanua i fugalaau fugalaau mama, togafitiga ma fugalaau fugalaau.

5. Nofoaga o faafiafiaga - o se telefoni poʻo se fasi fanua tele e iai mea totino, meafale lelei ma se togalaau. E masani lava o le nofoaga autu o faafiafiaga o loʻo tu latalata foi i le vaituloto. Po o fea lava e tuʻuina i ai, o le faʻaItalia e masani lava ona malulu, malulu ma faʻapitoa e mafai. O le faʻapipiʻiina o maa, o le faʻavae laupapa poʻo le teuteu o le metima tile, faʻatapulaʻaina ai le nofoaga o tafaoga, e le o le mea autu lea mo le faʻa-Italia (pei o le ituaiga poʻo le uiga o meafale). O le mea autu e faigofie ma faʻamafanafana, o le faʻaaogaina o le pito sili ona maualuga mo le togalaau. Faʻatasi ai ma se nofoaga talafeagai o le 'upega tafaʻilagi, o le nofoaga autu o faafiafiaga e mafai ona faʻapipiʻiina i luga o se vaʻai po o se patio faʻatasi ai ma se pulou, o ni faʻaaliga lilo mo le inu lauti ma nofoa.

Mea ma elemene masani

O le filifiliga o mea e faʻaoga mo se atemotu faʻapitoa e taua tele. Mo togalaau Italia, o mea masani ma se uiga mafanafana e filifilia e manatua ai le limasefulu la ma le maʻa oneone Apennines. Malamalama ma le mafanafana maa, lea e filifilia mai lanu o le lotoifale, faapea foi ma iliili o leo mafanafana, faataitai le siosiomaga o le malologa lemu e tusa lava pe i ai ni matagi malolosi. Paʻu o le maa, o le paʻu o le terracotta ma le paʻepaʻe i le valivali poʻo mea teuteu o mea sili ona lelei. E ui lava i le mea moni o le uiga Italia, o le mea muamua lava, o le maʻa masani, o le valiina o laupapa, maʻa ma le sima, faatasi ai ma le "fafagaina" lelei, o le a tutusa foi le matafaioi, aemaise lava pe a le lava le paketi. O le eseesega o le malamalama ma le pogisa i le faaItalia ua na o mea lava e tatau ona sili atu ona manino nai lo le lanu matamata o laau toto.

Faʻasologa masani o le faʻa-Italia:

  • terraces ma togavao;
  • puipui lagolago ma puipui matutu;
  • puipui maualuga;
  • niches;
  • faasitepu
  • fusi;
  • uila;
  • anamua (anamua) tupua;
  • vaʻa sima mo laau toto.

O mea teuteu ma mea teuteu i le italia Italia filifili "lapoa". E leai ni auiliiliga laiti e mafai ona suia ai pusa matagofie mo laau. E le mafai ona mafaufau i le togalaau a Italia e aunoa ma se faʻatagata. O faʻatagata faʻapitoa e faʻaalia i vaipuna, i totonu o togalaau ma togalaau, i luga o le vao, i luga o moega fugalaau, i le pito o auala poʻo le latou faʻasaga. I le masani ai, i le faaItalia, o sikola e fasia - faatasi ai ma le fesoasoani a se tuaoi lauusiusi, nisi o faavaa laupapa i luga o itu pe tuu i luga o se tulaga faataamilo.

Faʻaalia Italia i le faʻasologa o laufanua

Fugalaau fugalaau i lanu lanumeamata

O le avanoa i le va o nofoaga autu ma fausaga, i totonu o vaega eseese, e sasaina ma faatumuina i le fesoasoani o laau totō - i fugalaau fugalaau o foliga foliga faigofie, fugalaau teuteu teuteu matagofie, moega po o fugalaau totogo. Luga o fugalaau e le naʻo le faʻatumuina o vaʻa, ae faʻaalia foi le paʻu lanu, toe faʻaleleia le lanu lanumeamata o le togalaau ma faʻatumu i le ola. I le faʻa-Italia, e faʻaaogaina moega fugalaau pito sili ona faigofie - lapotopoto, sikuea poʻo fugalaau fugalaau fugalaau, o loʻo i ai ni faasologa poʻo ni mea teuteu faigofie.

Soo se fugalaau e tapulaa i se lauusiusi lanumeamata lauusiusi e faia i laupapa, lea e faamamafa ai laina ma fatu ai se ata lanumeamata i soo se mea.

O fugalaau fugalaau e faʻatumu e faʻavae i luga o le aganuʻu masani "Italia" - o se tuufaatasiga o moli ma lanu samasama i le mumu ma le lanumoana. I le faʻa-Italia, e mafai ona e faia se paʻu o le palette, pe e mafai ona e faʻamalamalamaina se lanu tele, faʻamalo le lanu mama ma le pastel. Ae o le siosiomaga tutusa lea e te feiloai i luga o magaala o Italia e le mafai ona toe faʻaleleia e aunoa ma le faʻaaogaina o lanu mamanu lanu.

I le ogatotonu o laina, e masani lava ona faigofie ona sui ia laau o Italia masani, ma o nisi fetu o le Metitirani e tupu lelei e tusa lava pe i ai ni matagi malolosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, yucca e tutusa lelei. O mea e sili ona fiafia i ai le faʻaItalia o soʻo se laau totō ma laʻau laʻau, o se siliva sili ma sili ona lalelei ma fugalaau matagofie ma se lanu mamā.

O fugalaau fugalaau Italia e mafai ona faatumulia i geraniums, lavender, lilies ma aoauli, Veronica, feʻau, togafiti, afu - mai tafe, basil ma hyfop i laumeme. Fetu i luga o le Silver-wormwood, cloves, manulele, faamama e masani ona talafeagai. Laʻau felanulanuaʻi ma fugalaau matagofie - o le mamalu o irises, gladioli, aufana teuteu. Aua neʻi galo e uiga i le taua o le faʻatumu atoatoa o le palapala ma faʻasilasila mai faʻamatalaga lanumeamata lanumeamata. O ia faafitauli e fofoina ma le fesoasoani a le mint, lemonimo, pulu, nephrolepsis ma isi ferns. Mai le pailate, o le faʻaalia Italia e faʻafeiloaia e le marigolds ma pelargoniums.

Fugalaau, fualaau lanumeamata ma laau skeletal

Trimmed green hedges mai ivi, faʻamalosi poʻo isi faʻatoʻaga lelei faʻaleleia i le vevela o le tau o le a faia ai le lagona e tasi pei o puipui lanumeamata mai le tele o laau Italia. E sili atu le maualuga poʻo le maualalo, vavaeina o laufanua poʻo le fausia o se talaaga, puipuia ma le teuteuina, o laumei lanumeamata e faʻapipiʻiina i laau taʻitoʻatasi taʻitasi - koluma, pusaafi, pyramids, green obelisks, spheres poʻo isi ata vali ata mai koluma i manu, faataitaiina o le amphorae, ma isi. O laau e faatulaga ni mea folau ma faaopoopo i ai i luga o le taamilosaga i luga o le taaloga o le geometry paʻu o moega fugalaau.

E tusa ai ma le suia o laau, o mea uma lava e matua faigofie lava: o laau siliva e sili ona lauiloa, o laufanua o Italia, e faigofie lava ona suia i le ogatotonu o laʻau i le thia, cypress poo le spruce. Ma faʻapitoa ma faʻafeololo, o mea taulaʻi o le a maua ai cherries, apple, almonds poʻo le paʻepaʻe paʻepaʻe. E oo lava i pine paina lauiloa e matua lelei lava ona suia e le Weymouth pine.

I le va o laau toto i le ogatotonu, e tatau ona e gauai atu i le sami buckthorn, hawthorn, lea e suitulaga lelei ai laau olive i le siliva, o derens, lea o le a fesoasoani i le faaopoopoina o le matagofie ma le vavalalata i le tuufaatasiga. O le ogalaau autu o le togalaau Italia, tusa lava po o le a, o se rosa. O le Masiofo o le Vaomatua i fualaau faiva matagofie o loʻo feteʻenaʻi ma se talaaga o foliga lanu meamata i se ala taua tele. O le tauvaga autu o roses o le vaalele. Ae na o lenei ulugalii e le faatapulaaina le filifilia o laau totō o le matagofie. I totonu o le togalaau a Italia, e lua uma le laʻau ma le tauemuga, ma le sapani Iso, ma le palu, ma le laau-e pei o le St. John's wort, ma le shrubby cinquefoil, ma le stefanander e foliga sili.

E faigata ona mafaufau i se togalaau a Italia e leai ni vine i luga o lagolago. Trellis i lalo o clematis po o rose, mata lanumeamata ma vaega o fualaau o teine, o fualaau oona ma vine o le a sili atu nai lo le talafeagai. E pei o le wisteria, faaopoopo i ai se togafiti faapitoa i saute i le togalaau.

Faʻaalia Italia i le faʻasologa o laufanua

Tulimatai uma i le aoina o mea faigaluega

Mamanu ma mea faʻapipiʻi - o le faavae mo le mamanu o le togalaau Italia. O ituaiga uma o laau totō o loʻo totōina i totonu o le tane - mai vine, tetele laau ma lau vaovao i lau laau suamalie, fualaau faisua, laau vevela ma taumafanafana. O le tele o laau i totonu o le togalaau i le tele o tubs, ipu poʻo ipu, o le lelei. Latou te faʻaalia le avanoa avanoa uma o le terrace poʻo le mea e fai ai tafaoga, tuu i luga o laasaga o le faasitepu, i le faapaologa o le fale, luga o ala savali, i le totonugalemu o tulaga, ia faʻaaogaina e avea ma mea e tosina ai mata, faʻamafaʻailogaina le foliga ma foliga o fugalaau.

E pei lava o fetu ma fagu, e mafai ona e ola i soo se aganuu e masani lava i laufanua o Italia - mai olives ma laurusi i santolina, bougainvillea, lavender, myrtle, agave, cordina, cypress, oleander, citrus, almond, fig, pomegranate.E le o le mea mulimuli i totonu o le koneteina e ao ona nofoia e vao vao - faʻataʻitaʻiga o ata pito i luga.

Ae afai e faigofie ona faʻatautaia i le filifilia o laau totő - ua lava lea e filifili ai laau toto Mediterranean - o lona uiga e le manaʻomia le solia o se tulafono. O le faʻa-Italia o le ituaiga o kelei ma masini sima. Ma i le filifilia o ipu ma pusa e sili atu ona sili atu ona lelei le taulai atu i mea omea. O le terracotta matagofie ma taugata e le na o le pau lea o filifiliga. I le uma, o meaʻai e mafai ona sili atu ona faʻasao i le sogi, ma sili atu le paketi.