Fugalaau

O a Roses polyanthus ma pe faʻafefea ona tupu aʻe

Faʻatoʻa fanauina nei le tele o fualaʻau, e aofia ai rosa. Latou te manumalo i loto o le tele o fai togalaau ma o latou foliga masani ma le matagofie.

O se tasi o ia suesuega faasaienisi manuia e aofia ai polyanthus Roses. O le a le mea ma o le a le mealilo o le tupu aʻe o se polyanthus e tulaʻi i le fale?

O a rosa polyanthus?

Polyanthus Roses - o se uila na faʻaalia i le 19 seneturi faafetai i le galuega faasaienisi a Jean Baptiste Guillot.

I le faagasologa o le fatuina o ituaiga, laʻau Saina ma Iapani swarf roses na sopoia. O le taunuuga o le galuega o le faʻaalia mai o se tamai laau ma le tele o faʻaletonu.

I le taimi nei, ua fafagaina e faifaatoaga le tele o ituaiga o roses polyanthus, ae latou te taofiofi uma iloga uiga iloga:

  • o le maualuga o le vao e tusa ma le 30-70 senetimita;
  • o le lau o le laufanua lanu meamata;
  • o le i ai o mea e tutupu, e mafai ona aofia ai e oo i le 10 fugalaau e i ai le lautele o le 4-6 inimita;
  • o le paʻu lanu lanu o ituaiga eseese e le o se eseesega tele, ae ua tumu ma susulu, o fugalaau na faaaoga mai Roses Saina;
  • o le ituaiga ipu-foliga o le puaa e masani lava ona maua.

O ia laau toto e matua lelei lava masani ona faʻaaogaina e fatuina ni fatuga eseese i le mamanu o le laufanua. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, latou te teuteuina le eria i fale, lanu ma auala savali.

E le gata i lea, o ia laau toto e totoina i luga o tuaoi, auala ma e pei lava o se elemene o se tasi o mea. O le totoina o rosa polyanthus i fugalaau fugalaau ma fusi umi (faʻaititia) e lauiloa.

Polyanthus Roses o se uila, o le taunuuga o se satauro i le va o le lauti Saina ma se tagata Iapani

Faiga Faʻapitoa

O fuga o rosa polyanthus e tupu i luga o laʻau laiti uma, e amata i le ogatotonu o Iuni ma tumau ai seia oʻo i le tautotogo.

O lenei ituaiga laau toto toleniga malulu malulu malulu ma lelei fale. E tusa lava pe pulapula lau laau, e vave ona toe faʻaleleia ma tafe mai ai lala laau mai le aʻa.

Polyanthus Roses e eseese mai isi ituaiga o laau e leai lava se vao tuitui, lea e mafua ai ona tausia lelei i latou.

O le isi faʻaaogaga o lenei faʻaitiitiga o le le i ai o le puipuiga o maʻi ma le gafatia e tupu i luga o le taumalulu. O ia laau afu e vave ona aʻa aʻa.

E mafai ona tupu mai fatu?

E le pei o isi laau, polyanthus Roses taofi uiga uma o le tina pe a faʻasaoina e fatu.

O lenei metotia e faigofie tele ma taugofie., o le mea autu o le filifili lea o le fatu sao - totoina o mea. E mafai ona e faʻatau i totonu o se faleoloa pe faʻaopoopoina oe lava ia.

E sili le amataina o galuega uma i luga o le fatu germination muamua i le amataga o Fepuari ina ia mafai ai ona tupu malosi le fatu laau aʻo leʻi totoina ile eleele.

O nei laau toto e mafai ona tupu mai fatu - faʻatau i totonu o se faleoloa pe aoina oe lava oe

O le algorithm o taga e faapenei:

  1. E auina atu fatu i se ipu ma faʻafefiloi i le vai i le vevela o le potu, i lenei setete latou te taoto ai mo le 2-3 vaiaso.
  2. Mo le totoina, e sili ona lelei le filifilia o ipu faʻapitoa faʻapitoa e tumu i eleele lafulemu ma susu.
  3. Ua totoina fatu i le loloto o le 5-7 mm.
  4. Ona mulimulitaʻi lea ma se centimeter layer of perlite.
  5. A maeʻa uma le galuega, ona ufiufi lea o le ipu i le tioata poʻo le kata ma fufulu i se nofoaga malulu (faʻaleʻeleʻele poʻo le pusaaisa).
  6. Mo le 1-2 masina, e tatau ona siaki le eleele i aso uma ma faʻamama i le taimi e ala i le suʻeina.
  7. O le taimi lava e iloa ai uluaʻi tupuga, e toe faʻaleleia ipu i se mea manaia ma le vevela o le 15-18 tikeri, ae e tatau ona maua le puipuiga talafeagai mai le malamalama susulu.
  8. A maeʻa ona totogo, ona mafai lea ona toe totoina i se nofoaga tumau.

Afai e saʻo uma taga, ona o le a amata mai i le lua tausaga o le ola o le ola.

Ua suamalie fatu, totoina i le loloto o le 5-7 mm, ufiufi i tioata poʻo ata ma faamama i se nofoaga malulu

Toto ma ola i le fale

Ina ia mafai e se rosa ona faʻafiafia le mata i ona foliga vaaia, e tatau ona totoina lelei ma se nofoaga filifilia e amanaʻia uma uiga o le laau:

  • O le filifiliga pito sili ona lelei o le a avea ma nofoaga avanoa, e malamalama lelei ile la. O na rosa e le taliaina le matagi ma le malulu;
  • o le eleele e tatau ona lelei ma malamalama ina ia mafai ai ona vave maua le susu ma le okesene i le aʻa. E sili ona fetaui lelei lau eleele;
  • le maualuga o le eleele e tatau ona maualuga le loloto;
  • E taua foi le aloese mai eleele maualalo e maua ai le suavai ma le timu.
O laʻau o Polyanthus e fiafia tele i mauga, ae afai e le mafai i le totoina o le lua, e tatau ona muamua faia se alavai.

A o lei totoina, e tatau ona fufuluina fualaau i le vai, aveese faʻamaʻi uma, mamago ma toeaina, o mea o loʻo totoe e faapuupuuina i le 2-4 fatugaʻo.

Totoina o le laau e faapenei:

  1. O galuega uma e faia i le mataupu pe a tutusa le vevela o le eleele ma le 9-10 tikeri.
  2. O le eleele e tatau ona muamua eliina ma faʻaofi i totonu o pu taitasi 1 kilokalama o le humus ma le 1 sipunipuni o faʻamalaʻau.
  3. O le tele o le lua o le a faʻalagolago lava i le aʻa, e tatau ona fetaui lelei i totonu o le pepa.
  4. A maeʻa uma le galuega, ona faʻafeinu lea o lapisi.

E tusa ma le 2 vaiaso talu ona totoina, e tatau ona iai ni aʻa fou, i le taimi lenei, e tatau ai ona vavao mafiafia le papa o mulch.

O laʻau o Polyanthus e fiafia tele i mauga, i le totoina o le lua, e tatau ona muamua faia le alavai

Vaega o le agelu na tulai mai le tausiga

O le Roses Polyanthus e manaʻomia le tausiga lelei e le itiiti ifo nai lo isi laau totō. E tatau ona fafagaina i taimi taʻitasi i le 7-10 aso. E taua foi le manatuaina o nei galuega e taofi i le ogatotonu o Aukuso e fesoasoani ai i le togavao sauni mo le taumalulu.

O le totoina o se mea tatau, a aunoa ma lea, o le a vave ona gaogao vao, e fugalaau fugalaau ma e le manaia tele. O lenei galuega e masani lava ona faia i le amataga o le tautotogo.

O laau laiti e tatau ona faʻamamāina lala vevela, maʻi ma le paʻu. O isi e faʻapuupuuina e le 1/3 o le uumi, ina ia tumau pea fatu fatu 3-5 ia i latou.

A faʻapipiʻiina laau matutua, o tulafono nei e mulimulitaia:

  • i ituaiga e maualalo ifo (e oo atu i le 50 simita), o le a tosoina vaovao i 2-3 tumutumu, ma vaivai i le 1-2;
  • i ituaiga uumi e totoe le 3 togi ma 3 pulumu, o le isi e faaitiitia e le tolu.
O le teuteuina i le amataga o le tautotogo o se faiga faʻapitoa, a aunoa ma lea, o le a vave ona gaogao vao, o fugalaau o loʻo i lalo

O le meaai lelei mo polyanthus Roses o le moa vao. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e faʻafefe i le vai i se vaega o le 1k20 ma faʻamalosi mo le tusa o le vaiaso, a maeʻa ona toe faʻafefiloi ma le vai i le ratio o le 1k3 ma faʻamaʻaina i vaovao i le amataga o le tautotogo ma le maeʻa o vaitau o le vaitau. I le taimi foi o le tautoulu, e faʻamalosia le faʻaofiina o faʻamalaʻau.

Faatasi ai ma isi mea, o le polyanthus Roses e manaʻomia tulaga nei:

  • mulumulu;
  • tatalaina;
  • vevela vao.

Ina ia saunia laau totō mo le taumalulu, e vaʻaia i latou. eleele i se maualuga e 10 centimita, e ufiufi i lala paʻu ma agrofibre.

Maʻi ma meaʻai

E pei lava o isi laau, polyseshus Roses e ono aʻafia i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi pipisi.

O le tele o taimi i luga o ia laau e mafai ona e maua ai iniseti nei:

Aphids. Pe a iloa, e tatau ona vave aveʻesea vaega tele o le laau ma faʻasaina i le afu o le wormwood (30 grams o le dried wormwood o loʻo tauanau i le 10 lita o le vai, faʻafefe i le vai i le 1k3 ao le i faʻaaogaina) poʻo vailaʻau faʻapitoa.

Rose Cicadas. Se fuainumera tele o lanu paʻepaʻe e fai i luga o lau. I lenei tulaga, o se fofo o le sapalai tagamea e aoga.

Spider mite. Lanu samasama e aliali i luga o laulaau, lea e faasolosolo malie le liu hina. I le faagasologa o togafitiga, muamua lava, aveese laulaau mama ma fusi le rosa ma se teuteuga o le offetail poo le kukaina o le kalaka.

Rose leaflet. Pe a aliali mai i le amataga o le taumafanafana, e amata ona felafoaʻi laulaau, o le fea itu e vave ona aveeseina ai ma faʻaaogaina ai iniseti;

Roseburner. O le iniseti e lafoina fua i totonu o laʻau o le laau, pe a oso mai pupu, aveese vaega faaleagaina ma togafitia le vao i le wormwood fusion.

O le Roses Polyanthus e ono aʻafia i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi pipisi

O faʻamaʻi masani e masani ona:

  1. Malosiaga malosi - o le faailoga autu o le maʻi o se paʻu paʻepaʻe luga o laulaau, e mafai ona e faʻaumatiaina e ala i le pulupuluina o Broryky liquid poo Topsin - M.
  2. Roto - o lanu samasama ma le lanu enaena o loʻo i luga o laulaʻau, e mafai ona e faʻaumatiaina i latou e ala i le suʻeina o le vao i le Brodsky liquid 2 taimi i le aso mo aso e 3.
  3. Nofoaga lanu uliuli - o le pogisa e foliga mai i tua o le laulaau; e sili ona lelei le togafitiga e ala i le pulupuluina ma se teuteuga o le offetail, nettle, poo le Hom.

Polyanthus, poʻo agelu, Roses e sili ona lauiloa i le aufaʻataʻaga o le lauʻeleʻele, faʻatasi ai ma la latou fesoasoani e mafai ona e fatuina se foliga tulaga ese o soʻo se 'upega tafaʻilagi. E le gata i lea latou te talia lelei le malulu ma le Rusia.