Laʻau

Uiga o lanu: gagana ma faailoga o se paʻepaʻe paʻepaʻe, samasama ma azalea

Fugalaau e faatumulia ai o tatou olaga i le olioli, lanu, agavaivai, faʻaleleia ma avatu le fiafia i le potu. O lanu lanu o le pafe faaputuputu e faaputuputuina mata o le mata o mata ma paʻu. O le faʻapotopotoina o se tuufaatasiga o puʻupuʻu ma mea e le maua ai, e manaʻo le foaʻi e faʻaalia ona lagona, agalelei ma uiga faʻafetai.

O le mea moni, o loʻo e faitauina le mea moni o fugalaau o le a fesoa- soani e avatu i le tagata o loʻo talosagaina ou lagona ma lagona, o le mea lea, pe a faʻaopoopoina le teuga, o le gagana fugalaau e taua tele. Faʻailoaina le taua faalilolilo o laau taʻitasi, e mafai ona e faia ae le na o se teuteuga matagofie ma le lanu, ae o se savali moni, e ufiufi i faʻalilolilo e iloa e oe ma lau pele.

Talafaasolopito o le gagana fugalaau

Le tupu mai o le matagofie ma se mea e le mafaamatalaina laau toto matou te nofo aitalafu i le mea lilo o Turki, lea o se faiga faapitoa o "nuu", e le masani ai i sisifo, na atiina ae ma sa lauiloa. O le faʻavaeina o lenei faiga, o mea ia, lea na mafai ai ona puʻeina laina faasolosolo atoa i se upu se tasi poʻo se ata.

Na i luga o lenei tulaga faigata, tele-stage and romantic system na tusia e le tusitala Falani o Aubrey de la Mottre ma le tusitala Peretania Mary Worthley Montague, o le sa malaga i sasae ma, aemaise lava i Turkey i le amataga o le 18 seneturi, tosina atu.

Toe foi i le fale o tagata malaga uma na tusi ma lolomi a latou tusilea na latou fefaasoaaʻi ma le aufaitau ia lagona o le malaga ma talanoa e uiga i le ala o le ola o le tulaga le mafaamatalaina ma le mataʻituina o le itu i sasae. I totonu o lana tusi "Tusi mai le Embassy Turki", na tele ai le gauai atu a Mary Mary i le "aganuu" o le aoga, lea na matua aofia ai le tusiga patino a Turks, ma faatumuina i se loloto loloto o lona uiga.

Lady Mary na matauina lena mea lanu uma, fugalaau, fualaau aina, afu ma manu felelei o loo i ai fuaiupu e fetaui ma i latou i talafaasolosolo i sasaʻe, o se taunuuga lea e mafai ona tusia ai feeseeseaiga, tusi, fesuiaiga o mea manaia ma e oo lava i tala fou i le va o tagata, ae le o se laina se tasi o le a tusia.

I le avea ai o ia ma tagata sili ona fiafia i lenei faatufugaga, na ia auina atu ai se fasipepa i se savali faʻailoina, e aofia ai mea e 17, lea na tuʻuina atu e le tagata auina atu i totonu o se faʻatonuga faapitoa.

E tatau ona maitauina o le afifi e leai se lanu e tasie faaopoopo atu i le daffodil ma le rosa, o le aitema o loʻo i ai pusi ma vine, faapea foi ma mea manogi (onamamoni ma cloves) ma nisi mea: se vaomago, se tulimanu ma se loka o lauulu. I totonu foi o le afifi o se tusi faʻamaumauga: faʻasaga i mataupu taitasi na tusia ai solo e fetaui ma i latou. A maeʻa le faʻasalaga o fuaiupu ma mea faitino, e mafai ona faʻaopopo le savali lenei: "O le sili ona matagofie o le autalavou! O oe o se tamaʻi pele e pei o lenei faʻailoga; o oe o se lili e le motusia, ou te alofa ia te oe mo se taimi umi, ae e te le masalomia.

O le mea moni, o ia ituaiga o faʻataʻitaʻiga faia se lagona talafeagai i Europa lagona ma talileleia. O le gagana fugalaau ua sili ona lauiloa, ua amata ona foliga mai aua e mananao tagata uma e fai la latou faalilolilo, faʻailoga faʻailoga. I le anoanoai, o tusi ma tala faʻatusa e faʻamatala ai le gagana o lanu ma faatusa na amata ona lomia.

Mauaina malosi malosi i Europa, o le faiga o faatusa ma faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma le fesoasoani o igoa fugalaau na sosolo atu i Rusia. Ma i le 1830, na lolomi e le tusisolo o Dmitry Petrovich Oznobishin le tusi "Selam, po o le gagana fugalaau." Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei taʻiala, o tamaitai talavou alofa na latou fatuina musika ile fale sili ona lauiloa i lena taimi, ma faatumuina ai uiga fou o latou fatuga mai togalaau mago mago. O le faailoga faʻapipiʻi o loʻo pipii i teineiti.

Ae suiga o tulaga faatauaina ma le tului o le tului o le tala fou fou, lea na suia ai le alofa ma le lagona lelei, e faapena foi ona faaiʻu ai le alofa faaleuo, o le mea lea, i le ogatotonu o le seneturi 19, o le fiafia i le gagana o fugalaau na vave ona mou atu. Ma i le amataga o le senituri lona XX, ina ua maua e le talafaasolopito se fou fou, o le gagana fugalaau na iu lava ina mou ese atu, ma liliu atu ai i le archaism ma se tala o le tuanai. Ma na o le amataga o le XXI senituri i Rusia na fiafia tele i faatusa, ata ma le gagana o fugalaau na toe ala mai.

Vaega o le fatuina o fala

Pe a faʻapipiʻi se fugalaau, ia mafaufau i faʻaaliga uma, ma faʻaeteete faapitoa i uiga o tagata taʻutaʻua ma le mamalu o le tulaga.

Auina atu o pepe i le aoga i le aso 1 o Setema, e le tatau ona ave i ai ma le fiafia tele o le gladioli poo le au. Fai se moli, teuteu fiafia, ia avea ma se faavae e fesuisuiaʻi le tele o fulufula ninii, ma faaopoopo atu ia i latou laʻau laiti o vao, daisies ma lilies. O se fugalaau susulu matagofie ma le fiafia o le a sili atu ona manaia mo se faiaoga nai lo lima o asters na foaiina mo le pro forma.

Faʻatasia se fuga mo vaitau eseese

Pe a faʻapipiʻiina se fugalaau, mafaufau i le matua ma le fiafia o le tagata e mauaina.

Bouquet mo le tamaititi e tatau ona faʻaalia se vevesi o lanu, e faia i le susulu, fiafiaga o le tele o laau e leai ni vao tuitui ma vao tuitui.

Fugalaau mo se tamaitai talavou e le tatau ona susulu ma le fiafia. Mo le laʻititi, o laʻau vaivai ma le malu e faia ma se faʻavae o lanu lanu o pastel.

Mo se tamaitai pele ma se tamaitai, ioe, muamua lava falaoamata o rosa e sau i lou mafaufau ma o le malosi o lagona i le va o oe, o le pogisa ma le loloto o le paolo o tumutumu e mafai ona faatagaina. O le mea moni, o se rosa o se faailoga masani o le alofa, ma o lea la o lanu ma le paolo o laau e mafai ona maua mai i paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe. Afai e manaʻo le foaʻi e faʻamalosi le teine ​​ma manaʻo e fai se fugalaau muamua o fugalaau, e taua le mafaufau i le natura o le tagata alofa.

  • O foliga fiafia o le gerberas o se faailoga matagofie tele ma e mafai ona avea ma faavae o se teuga mo se tagata fiafia ma fiafia.
  • O meaʻai, e feteʻenaʻi ma faʻataʻitaʻiga uma, o mea sili ona lelei mo se teuga mo se teine ​​i aso nei. O nei fugalaau mananaia e susulu mai se manogi susulu ma e mafai ona tu i totonu o se fagu mo se taimi umi. O le mea lea, o le a latou faamanatuina pea le latou pele i le taimi na tuʻuina atu ai.
  • O sunflowers o foliga masani o se lagona vevela o le taumafanafana ma e mafai ona faʻaleleia le soifua manuia i soo se mea, e oʻo lava ile aso sili ona leaga.
  • Lena e faʻaalia ai le agaalofa, mama aʻiaʻi ma le vaʻalele ma e fetaui lelei mo uiga sili ona faʻafiafia ma agaalofa ma alofa.
  • E masani lava ona faʻaaogaina kulimi i fugalaau taugata, e faʻaalia ai le tuʻinanau, tuuto ma le alofa, ma o le mea lea e fetaui lelei mo teine ​​ma tamaʻitaʻi sili ona taugata.

Fausia bouquet mo tina, e le mafai ona faʻamapulaʻaina oe i vaʻaiga masani, aua e taua le faʻamatalaina e aunoa ma ni upu, faatasi ai ma le fesoasoani a fugalaau, na o le alofa ma le agaalofa. O le mea lea, o le faavae o le fugalaau e tatau ona avea ma fugalaau e sili ona fiafia i ai o ia, pe fugalaau foi, lea o le a faʻaalia ai taimi susulu mai lou taimi masani, e malamalama ai na o oe.

Faʻavae bouquet mo tamaitai matutuaAloese mai le faaopoopoina o le pogisa ma le pogisa tele. O tapoleni o sea fugalaau e mafai ona faia i mea manogi po o piniki piniki, o se manogi malosi ma le manaia o nei fugalaau o le a mafai ai e se tamaitai ona lagona le laʻitiiti ma sili atu lona malosi.

Bouquet mo tagata ma mo mea masani na tutupu

E feteenai ma talitonuga masani o tagata e masani lava ona tuʻuina atu fugalaau, ae e tatau ona e faʻalatalata atu i sauniuniga o le teuga ma le faʻaeteete. O le tamaʻitaʻi e tatau ona faigofie ma faʻapitoa i foliga ma mea e aofia ai. O se fualaau tele-tele mo alii e tatau ona avea ma monochrome, o lona uiga, e aofia ai fugalaau o ituaiga eseese ma le lanu e tasi. Mo ia teu falaoamata, o fugalaau o se lanu papaʻe ua filifilia: lanu mumu, lanu violē, maroni, lanumoana, paepae.

Mo aso laiti ma mea laiti na tutupu ae le o se fugalaau, e mafai ona e tuuina mai se fugalaau se tasi i luga o se vae umi ma se vaaiga mataʻina, e pei o, callas, rose lapopoʻa, togi. I le masani ai, o fugalaau tane e totō i luga o se uumi umi ma se ulu tele - chrysanthemums poʻo gladioli, o fugalaau e faʻalauiloaina le vaʻalele.

A filifilia se lanu, e tatau ona manatua i le mafaufau e le o se aga masani le tuʻuina atu e alii matutua o ni mea matagofie, ma o le sili atu muamua, o le fuga o mea e talafeagai mo tama talavou.

I le tusia pusa mo se mea aloaia aloaiaMo se faʻataʻitaʻiga, ia avatu meaalofa i paʻaga poʻo le pule i le ofisa, e tatau ona manatua nisi o tulafono.

  1. O faʻasagaga mo faʻasalalauga faʻapitoa e le tatau ona aofia ai faʻamatalaga o le alofa faʻafiafia poʻo se mea malie, lagona faʻafefe. Aloese mai fugalaau ese ma eseʻese, aua e tatau ona tautala le bouquet e uiga i lou faʻaaloalo ma le faʻaaloalo mo le tagata o loʻo faʻaaogaina, e uiga i le amanaiaina o ana gaoioiga.
  2. O le teuteuina o ia ituaiga falaoamata e tatau ona faaitiitia, leai ni pulu, ni pulumu, ni lipine tafao faamasani. O teuteuga uma o faga pisinisi o loʻo faʻaaogaina e faaaoga ai laʻau faʻamaonia, ma le faʻaeteete.
  3. Ia mafaufau foi i le matutua ma le itupa o paaga. Mo tane, aoina mai falalaau o roses, callas, lies, irises o gladioli, mo teineiti, aoina faʻasalaga faʻafefete i pastel lanu, ma mo tamaitai matutua latou te faʻaopoopoina le matagofie o laʻei i le fausaga o le teuga.

Le uiga o fugalaau i totonu o se fugalaau

Mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa o fugalaau ma o latou uiga i se fugalaau.

Azalea taua

  • Azalea o se fugalaau fafine, o se faailoga o le agavaivai, faʻavaivai fafine, tuuto ma agamalu. Ae o lenei fugalaau foi e mafai ona faauigaina le ita ma le faanoanoa. O le masani lava, o fasipolo azalea o loʻo tuʻuina atu i luma o le vaeluaina e le manaʻomia, pe afai o le auala e folafola mai e umi, o le lanu o azaleas i totonu o le fugalaau o le a mumu. E masani ona taliaina, talu ai ona ua nofo i totonu o le fale, o le azalea e fesoasoani i ona tagata e tumau pea le faʻaauau i le mea autu ma le faʻasalalauina i luga o mea taua. I le avea o se fugalaau o le fale, o le azalea o le a aoga i tagata le saogalemu, aʻo puipuia foi i latou mai le faitatala ma le popole.
  • Anemone o lona uiga o le faʻamoemoe ma le faʻamaoni, ae mafai foi ona avea ma se faʻalavelave o le teteʻa poʻo maʻi.
  • Astra o se faailoga o manatuaga e faavavau, faapea foi ma le alofa ma le atamai, tuuina atu se ata papae papae e sili atu lona alofa nai lo le alofa o le ua maua faaeega paia.
  • O Begonia e faatatau i mea matautia, ole atu ia faʻaeteete ma faʻaeteete.
  • O le tautala e uiga i le naunau o le alofa muamua ma folafolaga faamaoni ma le faamemelo, o se lanu samasama o lona uiga o le teenaina ma le le fiafia, ma o se lanu piniki e tautala e uiga i le alofa faatina.
  • E talanoa le Dahlia e uiga i le televave ma lagona.
  • O faʻamatalaga o le kerani i le valea ma le valea, ae i le taimi e tasi i le mamalu.
  • Gladiolus o se fugalaau faamaoni o tagata tauva, talanoa e uiga i le faamaoni ma le le mafai.
  • O le laititi e fai atu le fafagu i le tagata na faʻalauiloaina, ma fai atu ia te ia: "Faʻamaonia"
  • O le Calla o lona uiga o le sili ona maualuga o le naunautai, fiafia, faamemelo.
  • Lili o se faailoga o le mama o le le agasala, mama.
  • Lotu Lotus i le tagata e mauaina se ola umi ma le soifua maloloina.
  • Na taʻu mai e Nakisisi le manatu faapito ma le faamemelo.
  • Peony e faamautinoa le alofa mumū o le tagata e auina atu ma manaʻo i le tamaoaiga ma le mamalu.
  • O Rose o loo tautala e uiga i le alofa moni, naunau ma le manao. Afai e papaʻe le rosa, ona avea lea o se fuga ma le faamaoni, faamaoni, e le o le pala, mama, alofa, ola mama. O le lanu samasama na maua ai le faauo ma le fiafia.
  • Chrysanthemum e tu mo le alofa ma le fiafia.

Laʻu ma o latou uiga

E i ai se faailoga o le lanu, e tusa ai ma lanu taitasi o laau e maua ai se uiga loloto loloto.

Le uiga o fugalaau paʻepaʻe

Lanu paʻepaʻe le lanu o le mamalu, upumoni, mama, alofa, fou, ola mama. O se faailoga o le ao, upumoni ma le malosi. Lanu paʻepaʻe e faʻaalia ai le faaleagaga ma le matagofie. Faatasi ai ma le fesoasoani o fugalaau paʻepaʻe, o le fiafia ma le fiafia i totonu o le potu na o le faateleina, o le mamalu o soo se mea e faamamafaina, ma o lanu e lata ane ia i latou e mafai ona susulu i lanu fou. Fugalaau paʻepaʻe ma le faʻaleleia ma le faʻaeetia le matagofie ma le matagofie o soʻo se mea na tupu ma aso malolo, ae mafai foi ona faamamafaina le tauagafau ma le agamalu.

Lanu mumu - o se lanu susulu o le alofa, ola, tuinanau. Lasa Mumu - o se fugalaau masani o ē e fiafia i ai. Ona o le mea moni o le lanu mumu lava ia e sili ona mataalia ma malosi, e tatau ona faʻafefete faʻatafaʻavaʻa ma lanu samasama ma paʻepaʻe, ae ia faia ma le faaeteete, ona o le lanu mumu e mafai ona taofiofia isi lanu.

Le uiga o fuga samasama

O le gagana o lanu e faʻaalia ai le lanu samasama e pei o le lanu o se foliga susulu, susulu, lelei. O fugalaau lanu samasama e lagona lagona malie, malamalama, mafanafana, faamanatu, e faatusa foi i le tamaoaiga ma tamaoaiga.

E toatele teineiti ua le fiafia mauaina fugalaau lanu samasama o se meaalofaaua ao le i amataina le vavaeese ma le faanoanoa. Ae ui i lea, o na aso ua leva ma o le lalolagi faʻaonapo nei fugalaau lanu samasama e faʻaalia ai le faanoanoa o le fiafia, faʻamoemoe, malosi.

Fugalaau lanumoana ua tumu i le malosi. O le lanu lanumoana ma le malu e maua ai se lagona o le faamaoni ma le talitonuina, faafouina ma le manaia, faatupuina ai se lagona o avanoa ma le saolotoga. O fugalaau lanumoana e foliga mai i taimi uma i se tasi o laʻau, ma o se lanu sili ona susulu i le faʻamalosia o fatuga.

Green e masani lava fesootai ma le filemu ma le filemu, o paluga ma le faaaogaina o lanu lanu meamata e fausia ai se siosiomaga o le mafanafana ma le toafilemu.