O laau

Auala e fafagaina ai cherries i le tautotogo e fua mai ai fua. Fuga i le tautotogo ma le taumafanafana mo se seleselega lelei.

E faʻafefea ona fafaga faʻamau ma cherries i le tautotogo i le taumafanafana ma le autumn

I totonu o lenei tusiga o le a tatou iloiloina auiliiliga pe faapefea ona fafaga faga i le taimi atoa. Fertilizers e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le tautotogo e faʻaleleia le alualu i luma, ae faʻapea foi i le taumafanafana ma le tautoulu.

Fertilizing o laau fua, aemaise lava cherries, o se faʻamaoniga o le teuina o le pale lush, tausia o le tuputupu ae masani ma le maualuga o gaosiga.

O le mea e manaʻomia pe a faʻaaoga soʻo se mea e faʻaaogaina ai, o le tausisia lea o le sao ma le taimi tatau (e taua le faʻalauiloaina o meaʻai ile vaega o le tuputupu ae e faʻafetaui ai manaʻoga o le fale). Ona e maua ai lea o ni laau malolosi, e maua ai se seleselega lelei o le suamalie, suamalie o vine.

E faʻafefea ona fafagaina se fatu fatuina pe a toto

Pe a totoina ni fatulaʻau pele, o meaʻai e faataatia i le totoina o le lua, o le a lava lea tau mo le lua tausaga muamua o le tuputupu aʻe.

I le lua o le tau, faʻaopoopo:

  • 20 g o le potassium chloride,
  • 30-40 g o le superphosphate,
  • e oʻo atu i le 1 kilokalama o le fafie
  • ma pe tusa ma le 2 pakete o le palapopo palapisi po o le meaʻai.

A maeʻa sea faailoga tusi o mea taumafa, e fautuaina e amata ona fafagaina fatu o cherry i le taimi muamua nai lo le lua tausaga.

Faʻafefea ma pe faapefea ona fafaga faga i le tautotogo

E faʻafefea ona fafagaina se laau faʻamau i le tautotogo

Ituaiga o fomaʻi

Laeiina o le tautotogo e faia ina ia mafai ai ona faatupuina le tuputupu aʻe ola, o lona uiga. fugalaau manuia o laulaau, fausiaina o tipu fou ma le faapipiiina o mai, tatou te fesoasoani i se seleselega faamanuiaina.

E lua filifiliga mo le faʻamalaʻau:

  • maeʻa minerale
  • ma le mea faʻasalalau (o lona sauniuniga e oʻo ia te oe).

Mo le fafagaina o cherry, e mafai ona faʻaaoga vaega e lua. Faʻafetai i fugalaʻau oona, o le eleele e tumu i le tele o meaʻai, e aunoa ma se faʻataunuʻuina atoatoa o le laau e le mafai. O le Nitrogen o se elemene taua tele (e maua i le masima ma le Uria), lea e fesoasoani i le laau o le peleni e ola ai i le lauusiusi lanumeamata, atiina ae se aʻa ma lelei le aʻa, ma o se taunuuga lelei e fua mai. O aʻafiaga o laau e iai se aafiaga lelei i le tuputupu ae o laau ona o le tuufaatasia o mea taua o loʻo maua i le vao, paluga, ma isi, faapea foi le faaleleia o le fausaga o le eleele, e fesoasoani i le atinaʻeina o meaola laiti aoga ma le faʻalauteleina o le eleele.

E tatau ona taulai totoa i le fua pe a faʻaaoga soʻo se faʻala. Mataʻituina lelei lenei mea ma e leai se mea e sili atu nai lo mea ua fautuaina. O le le amanaiaina o faatonuga mo le faʻaogaina, e te ono aʻafia ai le mauaina o le faafeagai: ae le o se laau e fua mai ai fua, e mafai ona e maua se mea e teʻi ai, togavao faʻamaʻiina ma se mea maualalo ma sina seleselega.

E faʻafefea ona fafagaina se togalaau faʻamanatu i le tautotogo

Ina ia mafai ona manuia mea uma, ia faia le faʻapipiina o le tautotogo ia amanaʻia tulafono nei:

  • Faʻaaogā soʻo se mea faʻapitoa e ala i le laa ese pe a ma le 50 cm mai le ogalaau, ona o aʻa o loʻo i luga o le itu.
  • Malosiaga faʻamalosi faʻamalosi vai e taua tele le maua o le taimi e faia ai le taimi muamua aʻo leʻi faʻamavaeina le tumutumu ma le amataga o le fuga;
  • O le faʻaaogaina o le urea ma le nitrate e sili atu ma le 1 le taimi i le vaitau e faʻaateleina ai le faʻatupulaia o le gaosiga;
  • Faatasi ai ma le amataina o le vaitau o le fugalaau, e mafai ona e amata fafaga meaʻai, o lenei mea e fesoasoani i le tele o ovaries.

O ituaiga taitasi o le faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina i se aofaiga (e sili atu le le sili atu i le tui ina ia aua le afaina ai laau ae le maua ai se fualaau toto).

  • I luga o le tasi laau talavou mo le matua o le 2-3 tausaga, o le a tatau ona talosaga mo le tautotogo atoa ae le sili atu i le 120 g o le kolani o le vailaau oona. I le amataga o le tautotogo (faatalitali seʻi oʻo i le vevela ina ia mafai ai ona faʻamanuiaina le laei pito i luga), faʻamau faʻamau mago i totonu o le alalago i totonu o le liʻo lata mai-mai le tafe o le 1 tbsp i le sikuea mita o le liʻo latalata. Ina ua fafaga le togalaau aina i Me. I totonu o se pakete e sefulu lita, ave le 20-30 g o Uria ma faʻafefiloi lelei. I le masina o Me, sasaa atu se laau talavou ma se vaifofo faatolu, tasi le pakete i lalo o laau taʻitasi i tafatafa o le pito o le lio. Ina ia faʻaleleia atili le malosi o le suamalie, ia faʻamalosi pea le palapala i totonu o le lio.
  • Laʻau mai 4 tausaga ia i ai se aʻa ma lelei ona aʻafia ma e mafai ona gaosi meaʻai uma. Latou te manaʻomia se faʻasologa maualuga. Faaopoopo 200 g o le Uria i lalo o laau taitasi ma sasaa le tele o vai. E taua le faia o lenei ofu pito i luga ae leʻi amataina le matala ma amata ona tupu le vaʻaiga. E mafai ona faia i ni laasaga se lua: faʻaopopo le 130 g o le kulūlū aʻo leʻi amataina matala ma 70 g i le taimi o le fausiaina o le ovary.
  • Mo cherries mai le 5 tausaga e mafai ona e faʻaogaina se isi ituaiga o laei: i le 10 lita o le vai matou te fafagaina 2 ipu o le fafie, tuʻuina mo le 6 itula ma le vai i le fua o 4-6 pakete o fofo ile 1 laau. Fai ni togalaau i totonu o le poloka poloka ina ia oʻo atu le vai i aʻa o le laau, ma e le salalau i luga o le nofoaga.
  • Tagata matutua ma le au Cherry Tuai e mafai ona fafaga faʻatasi ma le nitroammophos i le tasi taimi i le amataga o le tautotogo ae le toe faʻaaogaina soʻo se faʻala. Faia lenei mea seia oʻo ina tatala mata i le fua faatatau o le 70-90 g i le sikuea mita o le nofoaga o le lio. Fertilizers e sili ona lelei e faʻaaogaina i le pito o le poloka poloka, faʻasusu i totonu o le eleele ma faʻaleleia le tele o laau (pe a le o le timuga).

A maeʻa ona faʻavaivai ma vaifofo paleni, tapunia le vaega o le ogalaau o le fasi fanua ma fesuisuiai manu, pulu poʻo le peat. O lenei mea e saofaga i le vave faʻaleleia ma le aoga o le faʻaofuofu luga o le suavai, ma o le mulch o le a faasolosolo malie le pala, tuʻuina atu elemene aoga.

E faʻafefea ona fafaga faga ina ia le malepe le ovary

Afai e te leʻi fafagaina le togavao pele ma matauina o le falemaʻi o loʻo malepelepe, fafaga faanatinati ia laau ma faʻamalolo-phosphorus fertilizers. Ave le 2 sipuni tele o le superphosphate ma le 1 sipunipuni o le masima tiso i le 1 mita sikuea o le nofoaga ma fefete i totonu o le lio. Tapuni le fuga i totonu o le eleele ma faʻaleleia le tele o laau.

E faʻafefea ona fafaga faʻamau i le taumafanafana

E faʻafefea ona fafaga faʻamau i le taumafanafana

I le vaitau o le tau vevela, e le manaʻomia e faila faapelepele le faʻaleleia o le faʻasusu.

E tolu taimi e faʻamalosia ai le faʻaleleia o le faʻaleleia o laau. Faʻaaoga manua po o le humus, o le dosiga e tutusa lava ma le pusa o le tautotogo.

Ogatotonu o Iulai tausiga e tatau ona faia e toe faʻatumu ai le tele o le vailaʻau. Matou te fautuaina le faʻaaogaina o faʻamalaʻau: alumia, ammonium sulfate, calcium poʻo le ammonium nitrate e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī.

E le tele ni tagata fai togalaau e le mautonu i le fesili i le auala e fafaga ai peranisi pe a uma le seleselega, ae leai se aoga. A uma le seleselega fafagaina totoga lelei. Faaaoga se vaifofo o le afu o fafie po o mullein:

  • Liligi 3 lita o le paʻu eletise i le 10 lita o le vai ma faʻaauau mo le 2 aso, ia tapuni le tapuni. Ina ia saunia le fofo galue, ia faʻafefe le 1 lita o le faʻafefete i totonu o le 10 lita o le vai ma sasaa 4-6 pakete o le pefu lele i lalo o laau taʻitasi.
  • O le faʻafefeteina o le povi ua saunia e ala i le sasaʻaina o le mullein i le pito i luga ma le vai ma le faʻamalosi mo le 2 vaiaso. A uma ona fafagaina i le vai: 1 lita o le afu e ave i le 10 lita o le vai ma le 4-6 pakete o laei pito i luga e faguina i lalo o se laau.

E faʻafefea ona fafagaina cherries ia Aokuso

I le aoauli ua amata ona fuga mai ata amata i le tausaga a sau. I le taimi lea, ia faia le tele o le suāsusu ma tapuni le palapalifi solo po o le humus i totonu o le poloka poloka. Ia, afai i le tautotogo e te totoina ai le mutia lanu meamata - ua oo i le taimi e eli ai i luga.

E faʻafefea ona fafaga faʻamau i le autumn e fua mai

Fautuaga lautele

O le laʻei pito i luga o Aukilani o le a fesoasoani i laau i le taumalulu, ma o le a le o se mea sili ona mamafa mo i latou. O le a tatou saofagā foi e gauai i le vaitau e sosoo ai, faʻateleina le faʻaleleia o le tautotogo totogo.

Faamolemole ia maitauina i le pau o le vevela, e tatau ona tuuese le vaega o le eletise. O le faʻaofiina o lenei vaega i le tautoulu o le ai ai aʻafiaga leaga. O le Nitrogen e faʻaleleia ai le tafe o le suavai ma le faʻaalia mai o ni aʻa laiti e leai se taimi e faʻamalolo ai aʻo lei amata le tau malulu. O le lamatiaga o le oti o le laau mai le maualalo o le vevela e faateleina.

  • Manatua pe afai o le fualaau talafeagai o le faʻamalolo-phosphorus fertilizers na faʻalauiloaina i le tautoulu, o ia mea faʻaleleia faaopoopo o le a le manaʻomia i le tautotogo. O le a lava le naʻo le fuālaʻau oona.
  • Afai o le autumn e te aumaia foʻi mea faʻalaʻau (humus, compost), i le tautotogo e faʻamalolo ma faʻamaʻi faʻamalolo e le o toe manaʻomia.

Fai le autumn e fafaga ai cherries i le amanaʻia o fautuaga nei:

  • O le vaitaimi o le vavao o le laau ua uma, o le mea lea, naʻo le aʻafia lava o le laei pito i luga e tatau ona faʻaaogaina;
  • I le mamao pe tusa o le afa mita mai le ogalaau, e tatau ona faamama le palapala o otaota ma lau paʻu;
  • Lisi le eleele i totonu o le lio faataamilo i le loloto pe a ma le 15 cm ma sasaa lelei i le vai;
  • A maeʻa le galuega sauniuni, e mafai ona e amata faʻafefiloi.

O le a le faʻamalositino e fafaga ai cherries i le tautoulu

O a elemene o le a manaʻomia e cherry i le tautoulu? O le potassium e faaleleia ai le puipuiga ma le tetee atu i le malulu, lea e le taumateina e lelei mo le taumalulu manuia. Ina ia faʻaleleia le gaosiga o oloa, faʻaaoga le faʻamalolo ma se mea maualuga (phosphorus content) (o le elemene e faʻamalosia ai le faʻatauina o fualaau aina). Ole'ā e manaʻomia foi le calcium.

E sili atu le meaʻai (humus, compost, paluga o moa fermented or manure).

E faʻafefea ona fafagaina cherries i le tautotogo faatasi ai ma togafiti a tagata

Afai e te mafaufau ile fafagaina o cherries i le tautoulu i le maeʻa ona selesele togafitiga a tagata, faaaoga fautuaga nei:

  • Mo laau laiti, e 10 kilokalama o le humus o le a manaʻomia, ma mo cherries tuai e sili atu i le 9 tausaga - 15 kilokalama i le sq m o le eria.
  • O se vaifofo o le faʻafefeteina o le moa moa ua saunia e pei ona taua i lalo: sasaa pe tusa ma le 1.5 kilokalama o meaʻai ma le 4 lita o le vai ma faʻamalosi mo le 2 aso. A maeʻa le taimi atofaina, o le a mafua mai le masini e mafua ai le vai i le fua o le 1 i le 10 ma sasaa i lalo o laau.
  • O se mea sili ona lelei o le faʻamalolo-phosphorus o le fafie. Mo le 1 mita o fanua, faʻaalu 1.5 kilokalama o le palapala.

Laupapa e fesoasoani e faʻatumu le paʻu mama. E faʻafefeteina i le vai pe faʻafefeteina i se mea malogo (fai le pito i luga o le laina pito i fafo o le lio, mulimuli i fautuaga a le kamupanī). E fautuaina e faʻagasolo le pito o le poloka poloka aua o loʻo i ai i lenei nofoaga o loʻo aʻafia aʻa aʻa o loʻo aʻafia lelei meaʻai.

Fagalaʻau minerale mo cherries i le tautoulu

E mafai ona e fafagaina cherries i le tautoulu faatasi ai ma ni mea faʻapitoa e faia i le mineral fertilizers:

  • I le amataga ma le ogatotonu o Setema, ave le potassium monophosphate, faʻafefe 10-15 g (sipuni) i totonu o le 10 lita o le vai ma faʻasaina le tele o laau. O lenei laʻei pito i luga o le a maua ai cherries i vaega sili ona taua: phosphorus ma le potassium, lea e tatau ai mo se taumalulu manuia ma lauolaola lelei i le tautotogo.
  • Nai lo o le potassium monophosphate, superphosphate (poo le faaluaina superphosphate) e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma fugalaʻau (pata sulfate, masima tiso, potassium chloride). Faʻatau le faʻatau e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī.

E faʻafefea ona fafaga faga mo le taumalulu i le tautoulu: o se fua mo le faʻamaʻi-mineral nutrition

E mafai ona e faʻaaogaina faʻamalosi faʻasalalaʻau ma mineral e saunia ai le togavao faʻamafanafana mo le taumalulu ma le vaitau o le fua o le lumanaʻi. O laei pito i luga, o le taumafaina i le 1 sq. M o le itu, na faamaonia atoatoa lava:

  • 1.5 pakete o le humus poo le faapalaga
  • 100 g masima masima
  • 300 g superphosphate

Puipuiga o le faamaligiina o le ovary i le tautotogo

Ma o le palapala e le acidify (o le gaioiga o le eleele e aʻafia ai le tupu aʻe o cherries, e taʻitaʻia ai le faʻamaligiina o le ovary), e tatau ona faʻatapulaʻaina. Afai o le eleele muamua e le mautonu, faaaoga le lime vao i lalo o laau i le tautoulu faatasi ai ma le tele o le 5 tausaga. O le taumafa e faalagolago i tulaga o le palapala ma fautuaga a le kamupanī.