Fugalaau

Faʻamatalaga auiliili o le ituaiga o laʻau o peina

Vaaia o peonies ma fugalaau o laʻau o le lauolaola e seasea ona nonofo i le togalaau ma le taumafanafana. Latou te tu e tetee atu i talaʻaga o ituaiga lanu mumu ma le piniki., matagofie, lanu piniki-lanu moli, suia le leo i vaega uma o le fuga. Seʻio tatou tilotilo atu i le Peony Coral, o ona ituaiga, faʻamatalaga ma uiga eseese.

O le vavega o le filifilia - o se faʻamatalaga o ituaiga meaola

O le foliga mai o le lanu moli o le taunuuga o le tele o le gaosia o le gaioiga o le fomaʻi Amerika o Arthur Sanders (1869-1953). Na amata ona ola o ia i le 1900, ma na ia tosina atu i le tele gafatia o le laau. Sanders interspecific hybrids na faʻaalia mai ni lanu lanu fou, e aofia ai le koala, lanu piniki-lanu moli, sulu. O nisi o ituaiga o peonies faatasi ai ma le coral hue Coral, Elizabeth Foster, Grace Routh, Janice, Laura Magnusson, Natalie na fatuina e se saienitisi i le ogatotonu o le tau.

Peony Natalie
Peony Grace Ruth
Peony janice
Peony Laura Magnusson
Peony Elizabeth Foster

O lana pati sa filifilia e tagata faʻatoʻaga Amerika. O le gaosiga o laʻau na faia e Sam Wissing Samuel ma resitalaina i latou i le 1964 ma le 1965. O le lauiloa Coral Charm (Paeonia Coral Charm), Coral Sunset (Coral Sunset) ma Coral Supreme (Coral Supreme) - o le mutia interspecific hybrids. O le mea na faia e le faifaatoʻaga na faʻamauina ai se pine auro mo se ituaiga tulaga ese i le 2002.

Peony Coral Sunset
Peony Coral Supreme
Peel Coral Charm
E le masani ai mo perenies anufe o suiga lanu o le pua i le taimi o le fugalaau. I le muai mauaina o lanu lanu piniki-lanu moli, e faasolosolo malie le paʻu, ma i le iuga latou te maua ai se paolo o susu susu. O le mea e foliga mai o le sese e mafai ai ona e vaʻaia fua o laʻau o le tele o lanu i luga o le vao.

Eseesega uiga o le Coony Coony

O vailaau e pei o le Matagofie, Malamalama ma isi e oʻo atu i le maualuga o le 90 - 120 cm. O lau e vaapiapi, lanu meamata i lanu. Fugalaau faʻalua-lua-lua ma le diamita o le 16-18 cm. O vaitau o le taumalulu-eseese e eseese i le vavalalata ma le lanu lanu. E talafeagai mo le galueaina i le ogatotonu ole vaʻa.

O mea lelei e aofia ai se uʻamea umi ma le malosi, e le mafai ai ona nonoa le vaomatua ma faʻaaoga le laau i vaega taʻitasi ma vaega.

O le tele o ituaiga o laʻau e masani ona ola lelei i le vaeluagalemu ma e talafeagai lelei mo o tatou tau.

Ole fua ma le vave fugaina o ituaiga o laau toto e maua ai e le au fai togalaau le avanoa e faaopoopo atu ai i fugalaau o loʻo i ai ma fualaau fou fou.

Maualuga fugalaau maualuga lelei mo le tipi ma le teuteuina.

'Otiʻoti fugalaau e le tatau ona sili atu i le 1/3 o le vao. Lea ma gaʻo o se vaega televave, o se punavai o meaʻai mo fatugaʻo e toe faʻaauau le tuputupu aʻe. O latou atinaʻe e maua ai le fugalaau i tausaga mulimuli ane.

Toe gaosia ma totoina

Fuga i totonu o vailaʻau, e pei o latou tagata uma, faʻasalalauina e ala i le vavaeina poʻo le vaevaeina o le vao. O le mea pito sili ona talafeagai o le vavaeina o le aʻa ma le 2-5 fatugaʻolea, ma le tausiga lelei, i le tausaga lona lua latou te lafoaia ni gafa.

O le fugalaau atoa e amata mai le tolu vaitau. Mo le atinaʻe tatau o le vaomatua, e le tatau ona lapoa tele rhizomes. O le tele o toega o fatugaʻo o le a faʻaaogaina ai meaʻai mai tubers, puipuia le aʻa mai le atinaʻeina.

O le mea e sili ona lelei e totoina ai, o se vaega laitiiti o le rhizome ma aʻa ma talavou laiti e 2-3.

O le faʻalaʻeleina o fanua i fafo e faia ia Aokuso ma Setema. E 30 aso e aʻafia ai se delenka.

O se filifiliga le mafaaseseina o le nofoaga mo se centenarian e pei o se peony e taua tele. E tatau ona ia nofo i le saite mo le 7-10 tausaga. E le fiafia le laau i le paolo ma vai susu i vai mama. O le vaega totoe o le mea e le masani ai.

O se lua mo le totoina ua saunia muamua. Toa 60-80 cm le lautele. Nai lo o le eleele ua filifilia, o le paluga o humus, peat, o le eleele ma le eleele togalaau ua ufitia i le tusa ma le 2/3 le maualuga o le lua. O le vaega pito i luga, i le mea e maua ai le tufatufaina, ua tumu i le lalolagi masani. O mea totō e tanumia i le 5-7 cm mo le malamalama, ma le 3-4 cm mo le mamafa, eleele palapala.

Tausiga Tausi

O le tausiga e faaitiitia i le fafagaina ma le pito i luga, lafoaia le eleele.

O se masaniga le fafagaina o peonies faatasi ai ma mullein, faʻasalaga vavao i luga o le nofoaga o le vao ma se vai vaifofo. O luga o le laeiina o sea fuafuaga e fesoasoani i aʻa e atiaʻe vave, ma faʻaleleia lelei le faʻaleleia o le tuputupu aʻe, aʻa malolosi, lau lapopoa. I le toesea o mullein, e suia i le faʻaaogaina o le minerale ma faʻafefe i le vai.

Faʻaauau le faʻaleleia faʻaleleia faalua i le masina, sosoo ai ma le tatalaina o le eleele faʻataʻamilo i le vao. A uma ona tupu, ia fautuaina e fafagaina le laau i fualaʻau ma le palukala i le taimi e faʻafeinu ai.

Mo totoa taʻitasi matutua e te manaʻomia e sasaa se pea pakete vai, ona e manaʻomia ona e aʻafia aʻa

Ina ia puipuia faʻamaʻi, faʻapipiʻiina le togavao o le laau ma le chlorine e faia i le paʻu kopa (40 g i le pakete). Ua lava lava le faia o le taualumaga muamua ma le vave lava ona fufulu tasi. O lenei mea o le a puipuia ai le vao mai le afaina ma le pala.

A maeʻa muamua gutu, pe a paʻu laʻau, o le a vavaeina i le eleele. O le teuteuga muamua na faʻafefe ai le tafe o meaʻai i le teuina o aʻa.

O pulu papala e ola lelei i le russia. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le tekinolosi taufaatoaga, o fugalaau o le a fiafia i le matagofie, laʻau vave, matagofie tele o lanu. Nurseries e ofoina atu ituaiga eseese o Amerika, tofotofoina i le maluluina o le kiona ma le vaitau o taumafanafana. Mo le sili atu i le afa seneturi, o taloni ma fugalaau e fiafia i lo latou matagofie i tagata uma e fiafia i le matagofie.