Fugalaau

O le a se mea e te iloa e uiga i le totoina ma le tausia i le eleele avanoa mo se saxifrage?

O le igoa o lenei mea totino e tautala mo ia lava, o laau tetele ma pupula susulu o tutupu i nofoaga e le mafai ona mafai, ma i totonu o maa, i vavae ma luga o mauga. O le totōina lelei ma le tausiga o le saxifrage i luga o le eleele avanoa e mafai ai ona e teuteuina se ata faʻataʻitaʻi ma faʻafouina le faʻatoʻaga o le togalaau.

Saxifrage - fugalaau i maʻa

O le natura i lona faʻaaliga e tulaga ese ma e le mafaatusalia. O se tasi o sui iloga o le lalolagi laau o le saxifrage plant. E moni lava e le masani ai i totonu o maʻa ma faʻalelei o fugalaau laiti e taulaʻi atu i le la. O le aganuʻu e tusa ma le 200 ituaiga o meaola o loʻo maua i totonu o le tele o nuʻu e le mafai ona mafai ona le mafai ona le mafai ona le mafai ona maua, ma i tulaga sili ona leaga. O la latou eseesega tele lava o le maualuga o sipuni, o le foliga o le laʻau ma le ogatotonu o gaʻo. Sa fiafia le Faatoaga i le aganuu ona o lona maualuga ma le malosi, tetee i le tausiga, tele le tele ma le tumau.

Saxifraga turfy ma Arendsa o ni sui sili ona lauiloa i ituaiga o togalaau.

O le saxifraga e tupu aʻe i luga o palatini e faʻapipiʻi ai le palapala papa, o ona fugalaau e laiti ma malamalama, e vave faʻafuaseʻi.

E foliga mai o Saxifrages e pei o se laumei lanumeamata lanu meamata i le va o maa, o le lanu o ona taamilosaga e eseese mai le paʻepaʻe ma le lanu violē, o le vaitau o le fugalaau o le amataga o le taumafanafana.

O se ata o le saxifrage i luga o le laufanua e faʻaalia ai ituaiga eseese ma ituaiga o lenei laau:

  • Manchu
  • uʻu;
  • wicker;
  • taamilomilo;
  • faʻanoanoa;
  • paolo;
  • isi.

Faatasi ai ma o latou uiga iloga, o le ituaiga ma foliga o le au, o le tele ma le lelei o laulaau, o lanu ma foliga vaaia o fugalaau, manaoga mo tulaga tau le siosiomaga ma tausiga.

Tuputupu Aʻe ma Tausia Tekinolosi

Le manino o le saxifrage e manino. O lona masani masani sa masani ai i se tau vevela ma le tele o le susulu o le la. O lona aʻa ua mamanuina ina ia mafai ai ona uuina ma fafagaina le laau i tulaga pito sili ona ogaoga - i le la i totonu o maa, e aunoa ma le vai i totonu o fagu ma i se tulaga saʻo i luga o le mauga. O le totōina ma le faʻaleleia o saxifrarenia i nofoaga tatala e tatau ona tutusa ma tulaga masani o lona olaga. O le saxifrage e puipuia mai le lamala ma le vevela, e le fefe i le maualalo o le vevela ma le malulu o le eleele. E mafai ona faʻaumatia e le siosiomaga o le siosiomaga.

O le sili atu ona faigata o le fausaga ma le leaga o le eleele, o le sili atu foi lea o le lagona o le saxifrage i totonu.

Saxifrage i le lauʻeleʻele - totō e fatu ma tausi:

  1. Filifiliga eleele. O le a le sili atu le manaia pe a iai se vaega o le peat ma le oneone i le totoina o le eleele, e maua i maʻa ma maa mafiafia. O se mea e manaʻomia muamua mo le tuputupu ae lelei ma le atinaʻeina o le saxifrage o se alavai faʻavaivai lea e le mafai ai ona faʻaulu i le eleele ma aʻa.
  2. Faʻaaloalo i le faʻamasinoga sili ona lelei. O le paleni i le va o le malamalama ma le ata mo le saxifrage e mafai ona maua e ala i le totoina o le fatu, aloese mai tumutumu o tuufaatasiga.
  3. E leai se masimasi o le susu. O le nofoaga sili e ola ai le saxifrage o loʻo i totonu o maʻa ma i se itu. Afai e le mafai ona ausia lenei mea, ona tatau ai lea ona tuʻuina atu i le laau le suavai maualuga e faʻavave vave ai le susu. E le fautuaina le faʻaleleia.
  4. Faʻailoa pito i luga. O se fatu fatu ma le maualalo o le mea lea e manaʻomia e le saxifrage mo le tuputupu ae lelei ma le totogo vave. O mea na tutupu i se ituaiga o laʻei faigata e le masani ai, o mea uma lava e le manaʻomia.
  5. Pe a fuga mai le saxifrage i luga o le eleele. O le taimi o le seleselega i ituaiga eseese o laau toto e pa'ū i vaitau eseese o le taumafanafana. E masani lava, o le vaitau o le vaitau e amata i le masina o Iuni.

O ituaiga o ituaiga eseese o le saxifrage e mafai ai ona e faia ni togalaau matagofie i luga o le fanua. Ma o tuaoi sili ona lelei mo ia, o laʻau ma vao.

Saxifrage - auala faʻaleleia

A maeʻa ona toto, e tatau ona tipi le vaega eleele o le laau. O lenei faiga faʻaosofia le faʻaalia o laulaau fou. O le taumalulu e le o le fefefe mo le saxifrage, e faigofie ona faʻafefe ai le kiona ma gutu. E fautuaina e ufiufi le laau mai gutu o le tautotogo.

O afea e totō ai se saxifrage i le avanoa tatala:

  1. O fatu. O le fua o le germination o fatu saxifrage e maualuga tele - i totonu o le 90%. O le fatuina o fatu e tupu pe a mavae le 6-7 aso. O fualaau aina e ola i totonu o ipu, falaoa po o pusa.
  2. Fatu laau. Mo fatu, o fatu saxifrage ua totoina i totonu o se ulo. Luga o lanu ma nonofo i ni ipu eseese. O fualaau aina e totoina i eleele tatala i le faaiuga o Me - amataga o Iuni.
  3. Outlets. I le faaiuga o le fugalaau, e mafai ona vavae ese ai lapisi ma totoina mai le togavao, aʻafia i eleele puipuia mai le vevela o le la. I le tautotogo, e totoa e le au fai togalaau le totōina o laau fou i le lauʻeleʻele.

O Saxifrage o loʻo i ai lona nofoaga tatau i le faʻasologa o fanua. Faatasi ai ma ona uiga manino o se foliga matagofie, e le mautonu i tulaga masani, o le gafatia e nonofo faatasi ma le tele o laau totogo, laau paʻu ma laau afu. O le fufuluina o le saxifrage o le a toe faaolaolaina ai le papa ma avea ai ma mea taua i togalaau. E matua atoatoa lava le tumu o le mauga, e aunoa ma se mea e le mafai ona mafaufau i se laufanua papaʻe na faia.