O le togalaau

Faʻatoʻaina o le palachicum ma tausi le faʻamalosia o le faʻamaina ma le totoina

Colchicum poʻo colchicum o se laufanua faʻapitoa o le aiga o Colchicum. O le tufatufaga e matua lautele lava: o le fugalaau e mafai ona maua i totonu o Asia Tutotonu, Europa, Amerika i Matu.

O le upu colchicum e sau mai le igoa tuai o Western Georgia - Colchis, talu ai o lenei fugalaau e taatele i ai. O le isi igoa e taua tele, ae, e ui lava i lenei, e le o ituaiga uma o ia ituaiga e ola i le tautoulu, o nisi ituaiga laau toto e fuga mai i le amataga o le tautotogo.

Eseese ma ituaiga

Colchicum yellow e sau mai mauga maualuga o Asia Tutotonu. Na totoina i le faaiuga o le XIX senituri. O le fugalaau e amata vave pe a uma le kiona. O fugalaau e samasama lanu samasama, ma e oʻo i le 3 cm le umi, e le maualuga, e 15 cm le maualuga. Laʻau olaola e olaola.

Hungary Colchicum e pei ona taua i le igoa, o le atunuu moni o lenei ituaiga o Hungary, ae masani foi i isi atunuu Europa. O fugalaau e tupu i le amataga o le tautotogo, o fugalaau e papaʻe pe afaina ai. O loʻo ola aʻe lau togalaau i fugalaau, faʻasalalauga.

Colchicum Ankara O le tele o sui faiva o le ituaiga o meaola e latalata tele ia i tatou - o le itu i saute o Crimea, Moldova, faapea foi ma se vaega o Take. I lalo o tuutuuga talafeagai, o le fugalaau e mafai ona amata i le ogatotonu o le taumalulu, ma faaiuina ia Aperila. O le lanu o fugalaau e piniki, o le laʻau e vaapiapi, ma togi. I le faaopoopo atu i nei meaola, o colchicums o le tautotogo e aofia ai le vai-alofa, Sovicha, Puchkovaty, Regel.

Colchicum autumn E tufatufaina faasolosolo lava i Europa uma, e maua i atumauga, o nisi taimi i mea taua. E oʻo atu i le 40 cm, o laʻau e laugatasi, faʻaalia i le tautotogo, ma maliu i le oʻo mai o le taumafanafana. Fugalaau e oʻo atu i le lautele o le 7 cm e valiina i lanu paʻepaʻe ma le lilac.

Kolchicum autumnal paʻepaʻe - o se ituaiga e masani ai, e fuga mai i le amataga o le autumn ma fugalaau paʻepaʻe ma se vaega samasama. E i ai foʻi laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe eseese ma gaʻo vao.

Colchicum autumn terry - o lalala lilac, lea e ola e oʻo i le 12 cm le maualuga ma le 5 cm le lautele.

Colchicum Neddist - o se ituaiga na faʻaalia i le Czech Republic, o fugalaau o lenei fomu o loʻo i ai se lanu piniki vaivai.

Colchicum e ofoofogia tupu i Asia Minor ma Iran. E manaia tele, ei ai laʻau laʻau e ola ai seia oʻo i le tau mafanafana. O fugalaau e tele, lanu piniki, lanu violisi poʻo le lilac, o le vavao e amata i le amataga o le tautoulu.

E tele ituaiga faʻalauiloa o lenei ituaiga:

  • Colchicum Huxley;

  • Colchicum ua faasusuina;

  • Colchicum Prime.

Atinaʻeina ma le tausiga o le colchicum

A e totoina le colchicum, e tatau ona e manatu e manaomia e nei laau ni vaega e lelei ona susulu i le la, ae i se tulaga lautele o se tamai penumbra e talafeagai mo i latou. Aua e te totoina fugalaau e lata ane i laau, aua o le a avea ma mea e faigofie ona maua mo slugs.

E lelei tele le totoina o le colchicum i autafa o peonies ma junipers, o loʻo i ai ni greens malolosi ma o le a mafai ona aofia ai le leai o se kolisi. E sili ona lelei le totoina o se kolchicum i le taufaaiuiuga o le taumafanafana, pe a maua e nei fugalaau se taimi umi. Afai o le pulu e te faʻaaogā e lapoa, ona amata lea ona fuga le laau na maua mai i le tausaga muamua talu ona totoina.

Pulu e tatau ona toto i se mamao pe a ma le 15 cm i le va o tagata taitoatasi; o le totoina e tatau ona faʻalauteleina e faʻatatau i lona tele - mo tamai pulufana mai le 10 cm i le 20 mo lapoa tetele.

A o leʻi totoina, e tatau ona faʻaleleia le eleele i le superphosphate ma le apa, ma faʻaofiina se sipuni tele o le phosphate ma se lita o le pefu i sikuea sikuea. E le gata i lea, aʻo le i totoina, aua nei galo e faʻasuina le eleele i se pakete o le humus ma faʻaopopo le afa afa pakete i sikuea sikuea.

A e totoina mea, ia mautinoa o le pito i luga o le pulufana ma le paipa e maualuga i luga o le palapala, talu mai fafo o le pua. E le gata i lea, e le mafai ona vavaeeseina lenei faʻasologa. Colchicums e totoina i lenei auala o le a amata ona fuga i le tusa ma le masina ma le afa.

Faʻamanatuina o le kolchicum

E manaʻomia le faʻaaogaina pe afai e tupu le fugalaau, ma pe afai ei ai se vevela vevela ma le vevela. E le toe manaʻomia le vai inu le colchicum, talu ai e sili ona afaina le maualuga o le iniseti.

Soʻo mo le colchicum

O le palapala mo le colchicum e tatau ona i ai le alavai. I le tulaga o le eleʻele palapala, o lenei fugalaau e le o se mea e sili ona manaia, e tupu aʻe i eleele suamalie ma eleele alkaline, ma e mafai foi ona ola ae le o le eleele susu.

Fafagaina o le colchicum

E manaʻomia le faʻaleleia o le colchicum i ni nai taimi i le vaitau, e faʻaaoga ai fugalaau faʻapitoa - 30 kalama i sikuea mita (e sili atu ona faʻaaoga se vaifofo ma le faʻatulagaina o le 2 kalama i le lita o le vai). E taua tele le avea o le nitrogen ma vaega o laʻei pito i luga.

I le oʻo mai o le tautoulu, o le togalaau faʻatasi ai ma le kolchicum ua faʻamaʻaina i le faapalaga. E le gata i lea, aua nei galo i nisi taimi e faʻamalo le eleele ma faʻaumatia vao.

Faʻafeiloaʻi Colchicum

E tatau ona faia le gaosiga o le Colchicum i le 6-7 tausaga, ae sili atu le aua le faatuai ma faatino lenei faiga i le 3 tausaga, a leai o le a tele naua pupu laau ma o le a amata ona mou fugalaau.

E pei o le totoina, e sili ona lelei le suia o le colchicum i le taimi o le taimi malolo, o Aukuso, ae e tatau ona e eliina pupuvao e te manao e teu i ai ia Iuni.

Mai pulu, e tatau ona e aveese le eleele ma vaega o laulaau, vavaeese ma teine. O le tina o le seleselega pe a uma lenei mea ua le toe talafeagai mo le faʻaaoga atili. O le isi mea, ua fufulu le mea ma faʻaaogaina i se vaifofo o le manganese. A maeʻa lena, ona tuʻuina lea o paluga i se mea matutu, mafanafana ao le i totoina.

I le lautele, o ni nai fautuaga ia mo le tausiga o lenei laau.

Faʻaleleia o le kolchicum

O le mea e masani ai, pe a faʻaleleia, latou te faʻaogaina le auala o le vegetative o loʻo faʻamatalaina i luga. E mafua lenei mea i le mea moni e umi tele le metotia o fatu ma o laau e maua mai fatu e amata ona ola ae na o le 6 tausaga talu ona totoina.

E le gata i lea, na o ituaiga e ola i le tautotogo, faapea foi ma mea e aliali mai ai tama teine, e mafai ona faʻaleleia e fatu.

Maʻi ma meaʻai

O slugs ma snails e 'ai a latou laʻau e matautia i le colchicum. Ina ia puipuia mai le afaina o lau laau o le tautoulu, ia nutililii le fuamoa i le va o laina poʻo le fufuluina o iliili.

Afai e tele le susu o le laau, ona maʻi lea ile pala. Afai o le fugalaau e amata ona pala, ona tatau lea ona vavae ese vaega o faamaʻi, e tatau ona faʻamautuina le suavai, ma togafitia togavao ma Kuproksat.

Fale faʻamalolo o le Kolchicum

Colchicum o se vailaau oona, aemaise lava vaega matautia o le sipisi ma fatu. Peitai, e ui lava i lea, e faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa, talu ai e aofia ai alkaloids, resins, lipids, tannins.

Aʻo faʻaaogaina faʻamaʻi, antiemetics, diuretics ma laxatives, tinctures ma ointments mai lenei laau. Ae o le faia o oe lava ia e matua lotovaivai ona o le maualuga o le vevela o le laau.