Laʻau

Auala e Totoina ai le Tuputupu ae Tuputupu Aʻe mai Fatu i le Aiga Toto ma Tausia

Faʻatoʻa totoina fatu laau Rhodochiton i le fale Photo o fugalaau

O le Rhodochiton o se vine e televave ona totoina ma ni mea e sili ona manaia. E aofia i le aiga o Norichen. E oʻo atu i le 4 m. O fugalaau e tafe mai luga o laau o loʻo ola latalata ane poʻo ni lagolago faʻapitoa. O le foliga o le fatu, e lanu meamata ma vela mumu. I lalo o le malosi o le susulu o le la, o lau e lanu viole. Inflorescences e ofoofogia. Latou te aliali i lalo o laʻau taʻitasi, e tautau i luga o se uʻamea uumi umi.

O le fugalaau o se pusa e tusa ma le 2.5 cm le umi, e faaiʻu i se logo e lima-piʻo. Lanu - maroon ma se uaina. Stamens tilotilo mai le ogatotonu. O luga o le fugalaau e ufiufi i sina meaʻai. O Perianth o se malulu malu e tausia i le taimi atoa o le vaitau. I lona foliga, o se logo tatala e lima-lima ma lima taua. O le fugalaau e tumau i le vaitau atoa o le taumafanafana, faatasi ai ma se manogi manaia.

O le natura masani o Amerika Tutotonu, Mekisiko.

Ua tupu le ola o le Liana o se fale i totonu ma togalaau. I se tau le lelei, o le taumalulu i le lauʻeleʻele o le a le taliaina e tusa lava pe lelei le malutaga, o le mea lea ua totoina ai e pei o se toga vevela. Mo le taumalulu, e mafai ona e alu i se potu malulu poʻo se kati. E naʻo le itu i saute e le o manaʻomia se fuataga. Rhodochiton e tatau ona faafou i le 5 tausaga.

Tuputupu ae i luga o laau toto i le fale

Rhodochiton fatu toto fatu fatu

Le taimi e totō ai Rhodochiton fatu

  • Ina ia maua mai le vao o le rhodochiton, sosoo ai ma le ola i totonu o le fale, e mafai ona toto fatu i soo se taimi.
  • Afai o le ae galueaiina le fanua i le malae vaʻaia, amata ona lūlūina fatu i le faaiuga o Fepuari - ogatotonu o Mati.

E faapefea ona toto fatu

Rhodochiton mai fatu Pipi ata

  • Faʻatoʻa le atigipusa e faʻafefiloi palapala eleele (humus, fanua o le togalaau, oneone lapoʻa tutusa tutusa).
  • Muamua togafiti le fatu: fufulu fatu i totonu o se vaivaiga vaivai o le potassium mo le 5-10 minute, ia mautinoa ia fufulu.
  • Ma, faʻaitiʻitia, tufatufaina fatu i luga o le palapala (e mafai ona e faʻaaogaina se nifo), faʻafefe faʻafefeteina i se meaʻai poʻo se oneone, faʻamamaina i se fagu moli.
  • Afai e te le valea e totō 1 fatu i sela kaseti, o le a le tatau ona e mafatia mai le totoina, ma o le a maua e laau laau pe a ma le lua vaiaso o le tuputupu ae, talu ai e te le manaomia le faamanualia o aʻa ma faatalitali mo se taimi uumi mo laau toto e ola ai.
  • Ufiufi laau i se ata tifaga po o se tioata, ia faatumauina le vevela o le ea i le 20-24 ° C, o le vevela maualalo i le taimi o le fatuina o fatu e ono afaina.
  • Faʻasalalaʻau meaʻai i aso uma.
  • O le faʻamavaega e ave i le 8-20 aso.
  • A oʻo mai le totogo, ia faʻaitiitia le vevela o le ea pe a ma le 16-18 ° C e faʻamalosi ai totogo ma puipui ai laau mai le fofola.
  • Faʻasaga ia te oe lava i le le lava o se fale.
  • E tatau ona e matua faaeteete: o le susulu malosi o le la e mafai ona tuua ai le mumu i luga o laʻau mama o rhodochiton, o lea aua le tuʻuina ni laau i luga o faamalama i saute.

Rhodochiton seedling growing photo shoots

  • Faatasi ai ma le oʻo mai o ni laʻau moni se tolu, ia totoina i ni atigi pusa eseese (ia lava kaseti poo ipu e iʻu ile 6-10 cm ma le maualuga e tusa ma le 8 cm).
  • A maeʻa le faʻavasegaina, ona maʻi tele lea o laau, taofi le tuputupu ae, aua le popole, o le a faʻaaogaina fualaau ma amata ona toe tupu i le vaiaso pe lua.
  • I le taimi o le aʻafiaga, o meaʻai o le rhodochiton e manaʻomia le ufiufi, faʻafefeteina faʻafefeteina e aunoa ma le faʻamaʻaina o le susu, ina ia le tupu le aʻa.
  • A e matauina ua amata ona toto laau ma ua amata ona ola laitiiti, e mafai ona toe foi mai laau i le susulu o le la.

O le isi tausiga o le tausia lea o le suavai palapala lelei, itula uumi o le ao ma le susulu malamalama. O pusa i sisifo ma sasaʻe e talafeagai lelei. I tulaga maualalo maualalo, e fautuaina ia faʻamalamalamaina ma faʻalaʻaulaina ina ia le faʻaosoosoina ma malolosi ia laau toto.

Faʻatoʻa totoina fatu laau Rhodochiton i le fale Photo o fugalaau

A aʻafia laau i totonu o le pusa, faʻafefete i totonu o ipu lapoa ina ia le tolopoina le atinaʻeina o vine.

O sauni Rhodochiton ua saunia mo le totoina

Totoina ile lauʻeleʻele i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, i le maea ai ona vave faʻapipiʻi laau e tatala le ea mo le 10-12 aso. Faʻaliliu ma le faʻaeteete i ni vai ua faʻafefeteina i se masini eleele. O le mamao i le va o vine e tele atu

Faʻaleleia fua

O le Rhodochiton creeper e mafai ona faʻaleleia e ala i tipi. Fai lenei mea i le tautotogo po o le pa'ū. Laʻu aʻa i totonu o se pusa o loʻo i ai le eleele paleni. Ina ia faia se suauu, ia ufiufi se taga manino po o se fagu paʻukeke i luga. Faʻasalaga i taimi taʻitasi. Suʻeina aʻa i aʻa i totonu o se ulo, ona faʻafeiloaʻi lea i le saite pe a manaʻomia. O le vaitau o Autumn e toso i totonu.

E faʻapefea ona tausia togafiti i le togalaau ma totonu o le fale

Rhodochiton fugalaau ata

Malamalama

O le tele o fuālaau e fesoasoani i le susulu malamalama. E mafai ona toto i se paolo malulu (i lalo o le pale o laau, i fale, i nofoaga o le ai ai le laau i le paolo pe a ma le 17-18 i le afiafi).

I totonu o le falemaʻi, e mafai ona tuʻuina se liana i tua o se potu susulu poʻo le faamalama i sasae ma sisifo.

Soʻo ma luga o laʻei

  • E manaomia e le eleele le lelei, vai-ma le mānava, ma le suavai lelei.
  • Afai e faʻapipiʻi le humus i le avanoa e oso ai luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e faia e aunoa ma se laei i le taimi nei.
  • I le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, ua fautuaina e fafagaina faʻamalosi faʻamaʻi oneone ile 2 vaiaso, e taulaʻi i luga o fuamoa.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Suavai i taimi uma, tausia lelei le eleele ile susu, aua le faatagaina le vai e malolo ai. Faʻatasi ai ma se lāmala tele, e tatau ai ona sili atu le suavai.

A e ola i totonu o fale, e tatau ona e tausia lelei le 'ea o le ea: masani ona palu, faʻaaoga mea faʻafiafia, e mafai ona e tuʻuina se pusa tioata poʻo se koneteina masani o vai latalata ane.

Teuteu

E manaomia e Liana le teuteuina. Faʻaalu i le tautotogo aʻo leʻi fuga ma i le tautoulu ao leʻi oʻo i le amataga o le vaitau moe. Tipi le tipu i le 1/3 o le uumi - e mafai ona faʻaaogaina e pei o ni mea mo le faʻaleleia.

E le mafai e le laau ona fai e aunoa ma le lagolago, e tatau ona e mafaufau i ai muamua.

Togi

O le soloina e naʻo totonu lava: Falemaʻi o le ea i le maualuga o le 16-18 ° C, faʻaitiitia le faʻavaʻaiga, e tatau ona faʻamautinoa aso o le ao o le 14 itula.

Maʻi ma meaʻai

Mai le matutu o le ea i totonu o le potu, mago le lau, ona tupu lea o lau lau. Faʻaleagaina le lelei e ala i le milipolo - aveese ia mea ua afaina, togafitia ma le fungicide.

Manatu ono ono tutupu: aphids, whiteflies. E lafoaia i togafitiga ma se iniseti. I le matala, e mafai ona osofaia e slugs - e faigofie lava ona aveeseina lima.

Rhodochiton i le mamanu o le togalaau ma totonu

O le a sili atu le faʻapitoa i le 'upega tafaʻilagi.

Ina ia fatuina le tele o vao, ia faʻaaogaina se faʻalapotopotoga: e tusa ma le 10 tupugo. Ona fanaina lea o ogalaau laau, i luga o puipui, puipui, e mafai ona e teuteuina le puipui, faapaleni.

Rhodochiton i totonu o se ata fagu

I se vaitau lelei, e sili atu le toto i vavae, fugalaau - o le a latou faʻaaluina le taimi mafanafana i le togalaau, ma i le amataga o le tau malulu e aumaia ai i totonu o le potu.

O le suamalie o le suavai o mea leaga o le a fiafia i le malulu malulu.

I luga o le faapaologa matala, o le loggia liana e mafai ai ona sosolo lelei i luga.

Rhodochiton i le fale ata

E mafai ona e tuʻuina i totonu o se ulo ma tuʻu i luga se sasa mo le faʻaaogaina o se faʻatalamalala, faʻapusa, isi meafale pe faʻaaoga faʻapitoa.

Rodojiton i le fale fale