Laʻau

Fugalaau fugalaau Tausi i le fale Faʻataʻitaʻiga Aisea e lanu samasama ma matagogo ai laulaau

Maranta tricolor ata tausi fale

Maranta (Maranta) - o se laʻau faʻamalosi e tusa ma le 20 cm le maualuga. Ua tuʻuina atu le igoa mo Bartalomeo Maranta - le fomai Venetian. O le aʻa o le tino e faʻafefe. Atonu e saʻo pe fetolofi laulaau. O laupepa o laina eletise-faʻavae, oval-round, oblong-elliptical. Le lanu e ofoofogia: faasaga i le lautele lautele (mai le paʻepaʻe i le lanu uliuli), o lanu pupula ma veins ua i ai.

Aisea ua taua ai le uʻamea o se fale tatalo?

Faʻatasi ai ma le malamalama lelei lava, o le laulau laulau e faʻatulaga toetoe lava i luga o le tafailagi, ma faʻatasi ai ma itu leaga e tulaʻi ma latalata e pei o alofilima. O le mea lea o le igoa lona lua - tatalo vao. O le isi igoa lauiloa o Poloaiga e Sefulu, talu ai o le tasi ituaiga o mea totino e 10 avanoa i laulaau.

O tulaga lelei e fesoasoani i le fugalaau, ae e leai se mea teuteu faapitoa. I luga o se falai manifinifi, tamai fugalaau paʻepaʻe, moli lanu piniki po o le lanu samasama samasama. o le tele lava o taimi, e vavae ese le fugalaau aʻo leʻi tupu fugalaau, aua a oʻo ina fuʻa, o le uʻamea e paʻu laulaʻau ma alu i le tulaga malolo.

O le laau e mafua mai i le aiga o Marantaceae, o le ituaiga e tusa ma le tolu ituaiga vao. O lauʻeleʻele o tafaoga o Amerika i Saute.

Tausia o laau i le fale

Maranta tricolor tatalo plant photo Fale tausiga

Filifiliga nofoaga ma le malamalama

E tatau ona faʻasalalauina le malamalama. Latou te lagona le lelei ile malamalama. Aloese mai le susulu o le la. Afai o le moli e matua susulu lava, o le tele o papatusi laupepa o le a faʻaitiitia, ma o le lanu o le a mou. Mafa tupu lelei i lalo o moli puipui: faʻaaogā moli moli, tuʻuina itula o le ao o le 16 itula.

Tulaga o le vevela

O le laau e fiafia i le vevela, e tiga i le lafo ma suiga vave i le vevela. I le taimi vevela, o le maualuga o le vevela o le vevela e 22-24 ° C. I le taimi o le malolo (Oketopa-Fepuari) e manaʻomia le paʻu o le vevela i le maualuga o le 18 ° C, o le maualuga o le paʻu o le vevela e mafai ona faia i le 10 ° C.

E faʻafefea vai

I le taimi mafanafana, e manaʻomia le tele o le suāsusu, ia faʻamama le susu, ae aua nei faatagaina le fafati. Faatasi ai ma le amataga o le autumn, faaitiitia le faasusu. I le taimi o le malulu malulu, ua lava le fufuluina o sina eleʻele i nisi o taimi ina ia puipuia ai le siʻitia o aʻa.

Faʻamamaga o le ea

E manaomia e le laau le maualuga o le susu. Faʻaauau le fufulu o le uʻamea, ma le ea vevela, fai faalua i le aso. Vaʻaia le vaʻa ma le laau i luga o se paʻu ma le susu susu, gaʻau, pebbles, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi o le pito i lalo o le fagu i vai. E tuʻuina atu le faʻaleleia atili ma ia faʻamamaina le laau mai le efuefu, e masani ona taele i lalo o se mafanafana mafanafana, ae ia manatua e puipuia le polo mai le vai (faʻapipiʻi ma se ato).

O faʻagasologa uma o le suavai e faʻatinoina ma faʻamafanafana, faʻafefe (vai vevela) vai.

Aisea e malogo ai lau

E ui i le faʻaaogaina o fuataga uma e faʻaleleia ai le susu, e mafai ona faʻagogo i lalo tulaga o potu. E sili atu le lagona o laufanua ile fugalaau, terrariums, mini-greenhouses.

Laʻei pito sili

I le tautotogo ma le tau mafanafana, e tatau ona fafaga i le 2 vaiaso, faʻafeiloaʻi ma faʻafefeteina faʻamaʻi faʻamalosi faʻamalosi.

Suiga

Faʻafefea ona faʻaaogaina le ata arrowroot

Suia se laau i le 2 tausaga i le tautotogo. Filifili se paʻu paʻu, palasitika (e faʻamauina ai le lelei o le susu), o taimi taʻitasi e faʻalautele le lapoa ile 1-2 cm. Ia mautinoa e taatia le alavai i le pito i lalo, e aofia ai le faalauteleina o le omea, gaʻo sima, oneone lapoʻa.

Soo

E manaʻomia le palapala ma se tali malie. O ia ituaiga o gaioiga e talafeagai: laʻau, fanua o peʻa, humus i tutusa tutusa poʻo fanua o togalaau, oneone, peʻa i le ratio 3: 1: 1.5. I soʻo se eleele e mafai ona e faʻaopopoina se eleele faʻasoa, malala, mago mullein.

Afai e te totoina se fugalaau i luga ole hydroponics poʻo se mea e sui ai le fesuiaiga o ion, o le laei pito i luga ma le totoina e le o le 2-3 tausaga.

Teuteu

O tagata fugalaau fugalaau taʻutaʻua e fautuaina ia tautotogo uma e faia se faʻataunuʻu atoatoa o le uʻamea - ia na ona tipi uma laulaau. A mavae le 1-1.5 masina, o le a toe faʻaleleia le laau, ma o le a sili atu le susulu o laulaau fou.

E faʻapefea ona vaevaeina se vao vao

Toe gaosia o le uʻamea i le vaevaeina o le vao

O le toe gaosia o le uʻamea e faia i se auala vavao: i le vaevaeina o le vao ma faʻasolosolo apical.

Vaeluaina o le vao i le taimi o le totoina. Plant delenki i totonu o tamai fagu ma eleele, e pei o laau matutua. Mo le faʻaleʻaleʻaina lelei, ia ufiufi mea totino i le folas ma tuʻu i se nofoaga mafanafana (e le o lalo ifo le 20 ° C). A tupu le laau, e tatau ona aveese le fale.

Toe faʻaleleia o le uʻamea

E faʻapefea ona faʻapipiʻi le uʻamea faʻataʻapeʻape ata

Faʻaauau e ala i le vavaeina mai le pito o le tautotogo ma le taumafanafana. E tatau ona tofu fasi laau taʻitasi ma le 2-3 laulaau. Aʻa i le vai - o aʻa o le a aliali i le 5-6 aso. Toto laau laiti e tusa ai ma tulafono o le gaosiga.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi

E fusi ufanafana ma liliu lanu samasama, o le pito i lalo o lau o loʻo matago

Ia i ai ni ufiufi lau paʻu mea e fai ai le ata

Yellow leaves laʻau faʻamago, o latou fesuiaʻiga, paʻu'ū, faʻaitiitia le tuputupu aʻe o le uʻamea taʻu mai le ea vevela - aua nei galo e uiga i le totoina, tuʻu le fagu i le laau i luga o se fata ma susu (moa, pebbles, faʻalautele lau). E mafai ona e fufuluina se uʻu vaivai i lalo o se faʻavevela mafanafana, ona ufiufi lea i se pusa paʻu e tausia ai le maualuga o le suamalie. O lea "taele" e mafai ona toe fuaina ai se fugalaau e sili atu ona lololo. Ae aua neʻi galo e alu i totonu, faʻafefe-vai le laau. A e vaʻaia ua toe ola le uʻamea, aveese le taga, ae aua le faatagaina le faafitauli tutusa i le lumanai: tuu se mea e faʻalelei i tafatafa ane o le fale pe tuu se lalelei i luga o se paʻetaʻi ma ni susu susu.

O le faafitauli lona lua e mafai ona fai, o se mea faʻapipiʻiina, masini lauʻeleʻele mago.. Afai e leʻi toe totoina le laau mo se taimi umi, mai le tele o tausaga o le vai, e mafai ona tele le eleele, ma e oʻo lava i le taimi o le faʻavaivai o le a le susu; o le a tafe mai le vai mai puipui o le fagu, faʻatoʻilaloina aʻa o le laau. Siaki pe faapefea ona faʻafefe le susu ile palapala. Afai ei ai se faʻafitauli, ia vave faʻapipiʻi le laau ma sui ai le palapala.

Afai o laʻau e mumu, taʻo fatu - faʻamalosia e matua faigata, poʻo le vevela o le ea e maualalo. E tatau ona vave totoina se laau mamai: fufuluina aʻa i lalo o le vai, siaki ma le faaeteete, vavaeese uma, ma le pala o vaega uma o le aʻa ma vaega eletise. Faʻaauau aʻa i se vaifofo o le phytosporin, faʻagasolo le vaega lanu meamata ma totoina i totonu o se fagu faʻamaina ma le eleele fou, faʻapipiʻi i se pusa paʻu seia oʻo ina taliaina.

Afai o le moli e matua susulu lava, o le a fuga le uʻamea, ma pe a faʻaalia i le susulu o le la, e aliali mai lanu enaena (mu). I lenei tulaga, e tatau ona e filifilia se nofoaga mo le fugalaau ma le susulu o le lā.

Pests

Spider mite i luga o le ata arrowroot

E mafai ona osofaʻia le 'au uʻamea e se uumi vaʻaia. E faʻamauina ile pito i lalo o le laupepa laupepa, faʻapipiʻi le fale i laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe, aʻo ufiufi laʻau i le vavago susu. E tatau ona fai togafitiga o iniseti ma toe faia le faʻataʻitaʻiga pe a uma le vaiaso. E sili atu le puipuia o se faafitauli nai lo le foia: ina ia aloese mai le faaleagaina i meaola faalavela, ia mama le fale, ia fufulu vave, aua le tuu latalata i le afi mafanafana.

Ituaiga arrowroot ma le ata ma le ulutala

Maranta lua-tone Maranta bicolor

Maranta lua-tone Maranta bicolor photo

Faʻasalaga pe aloese lau. Lanu o le laulaau laupepa: o le laumua autu o le lanumeamata lanumeamata, o laititi laititi e faʻalautele mai le veto tutotonu. E manaʻomia tele togafitiga faʻapitoa, sili ona fetaui mo le ola i totonu o se lau.

Maranta tricolor poʻo le tricolor Maranta Tricolor

Maranta tricolor poʻo le tricolor Maranta Tricolor laʻau mumu laulaʻau

O le ituaiga sili ona taua ma le lauiloa i totonu o le aiga. O laulaau e lanumeamata lanumeamata ma se mata o se paolo malu, o le veins are painted red and becomes darker towards the edges.

Maranta ua paʻepaʻe pe paʻepaʻe Maranta Leuconeura

Maranta ituaiga Fascinator Maranta Leuconeura Fascinator photo

Lanu lanumeamata lanumeamata ma vela piniki ma se fasi paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, pasi i le ogatotonu. O le foliga o le apa laulaau e lelei, o le umi e oʻo i le 15 cm. E le lelei i le tausiga.

Maranta cane Maranta arundinacea

Maranta reed Maranta arundinacea photo

O le togavao e oʻo i le maualuga e tusa ma le 1 m. O laulaau e lanu meamata, o le a oʻo i le 25 cm. E le masani ona maua i totonu o le togavao i totonu. O aʻa o le laau e faʻaaogaina e maua ai le malolo, o se mea e ese ai i sana.

Maranta gibba maranta gibba

Maranta gibba maranta gibba

E ese mai i le uluai fugalaau, o se fugalaau lanu violē e aoina mai i mea e le mautonu. A maeʻaeʻa, e faʻaalia le moega faʻapitoa, e fai ai se ituaiga o mea. O laʻau e gaogao pe leai, o lanu lanumeamata ma lanu uila. Vaavaai i le tulaga.

Maranta Kerkhoven maranta leuconeura kerchoveana

Maranta Kerhoven maranta leuconeura kerchoveana photo fugalaau

Se ituaiga o uili paʻepaʻe paʻepaʻe. E mafai ona oʻo i le maualuga o le 25 m. Pepa o laupepa o loʻo faʻapipiʻi i petioles pupuu. O le vaega pito i luga o loo valiina i lanu lanumeamata lanumoana ma e ufiufi i paʻu o laei enaena, faia o se ata fulufulu. O le laau e fiafia i le mafanafana, paolo, togafitiga masani vai.

Maranta massange o ia o se uliuli maranta maranta leuconeura Massangeana = Black Maranta

Maranta massange o ia o se uliuli maranta maranta leuconeura Massangeana = ata Black Maranta

O se fasi lanu paʻepaʻe lanu paʻepaʻe e tafe atu i le ogatotonu o le falaoa oval, o le lanu enaena lanu enaena e tafe mai ai, o pito o laulaau e lanumeamata lanumeamata, o veins ei ai le lanu siliva.

Faatoaga aoga

E faʻaogaina le lauʻau mo le kuka (gaosiga o le masini) ma le togafiti (togafitiga o le anemia o le intestinal, anorexia, insomnia). O le laau e mauʻoa i le calcium, gaʻo siama, vitamini PP, B9.

Faailoga ma talitonuga taufaasese e uiga i le uʻamea

E talitonuina e mafai e le laau ona gauai i osofaiga, puipui le fale mai finauga ma feeseeseaiga. E tusa ai ma le faiga a Feng Shui, o le malosi o foliga o le uʻamea e tolu-lanu, e puipuia le foliga mai malulu ma e mafai ona faʻamamaina le toto.