O le togalaau

Paloni i totonu o le fale lauʻeleʻele

Na e iloa o le tele o fualaau aina laʻau, o le siloti e le o le mea mulimuli. O le mea moni, e le o tupu i lenei auala mo faamoemoega o le gaosiga, ae le o le itu i saute, ae o loʻo faʻaalia ai taunuuga sili ona lelei ma ua matua faamalieina i uiga lelei o ona tagata totoa. Ae ui i lea, o le tekinolosi o mea taufaatoaga o le lanu meamata e ese lava mai le olaola i eleele matala ma ao le i totoina se siloti i totonu o se fale koli, e tatau ona e sailia le mea saʻo.

Paloni

Filifili se ituaiga mo le totoina o le siloti i totonu o se fale koli

Faatasi ai ma ituaiga eseese o loʻo ofoina atu e ala i filifiliga faʻaonaponei, naʻo i latou o loʻo i ai taimi e sili ona vave gaʻo ma fualaau aina laiti i le mamafa, e oo i le 2-3 kilokalama, e talafeagai mo le totoina o le lanu meamata. E mafai ona masani le toatele o le "Spark", "Cinderella", "Siberia", "Ultra early". Mai i fatu laau e seleseleina, e tusa ma le 80 aso ma le mamafa o fua o vine, o loʻo maualuga le maualuga o meaʻai. E le aoga le tauto i ituaiga eseese ma se taimi umi e tupu ai, ae na o le mafuaaga e le mafai ona e faatali mo le seleselega.

Totoina o le siloni toto

I le ogatotonu o Aperila, ua oʻo i le taimi e totoina ai le silati i luga o laau toto. Ina ia faia lenei mea, ia saunia ni mea laiti e sili ona lelei, e sili ona lelei i le peat, 10 cm le lautele ma se mea e lelei ai le palapala (potassium sulfate ma le pefu laupapa e faaopoopo i le eleele o iai). I ipu taʻitasi i le loloto o le 2-3 cm, ia tuʻu le 1-2 masini eletise na fufulu muamua i le vai mafana ma tuʻu i le faamalama i saute. E ui i le mea moni o fatu e ola i le vevela i luga atu o le 17 ° C, o le vevela i totonu e tatau ona faia i le 25 i le 35 ° C i le ao ma mai le 18 i le 20 ° C i le po - o le a mafai ai e laau totō ona fai ma agavaa.

Mo le taimi atoa o le tuputupu aʻe o le tilotila, e lelei tele le faia o se mea e tasi, sili atu ile lua, laʻei pito i luga ma se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa, o le muamua e tatau ona lua vaiaso talu ona lūlū fatu. A o tupu laau, e vavae ese ipu e vaʻai ai ina ia aua nei paʻi le tasi i le isi i lau. O le taimi lava e maua ai le 3 i le 5 lau lauusiusi i luga o laau laiti, e mafai ona totoina i totonu o le fale koli. E masani ona tupu lenei mea pe a uma le 25 i le 35 aso.

Fatuga o le tilo.

Totoina o suauu i totonu o se lau

Afai e vevela le fale kesi - e mafai ona totoina le suamalie i le ogatotonu o Mei, pe afai e leai - e tatau ona e faʻatali seʻi oʻo i le 20-25 ° C.

O fualaau toto e totoina i luga o tulimanu na saunia muamua, 20 cm le maualuga ma le 40 - 50 cm le lautele, i se mamao e 40 - 50 cm mai le tasi. I le taimi lava e tasi, e le tanumia fale.

O se faʻaaliga taua o le maualuga o le greenhouse ma le maualuga o loʻo ia tausia. Ina ia mafai ona maua le mafanafana o le suamalie, e tatau ona faatumauina ia faailoga o le suamalie i le 60 - 70%, ma le maualuga oleluga o le fale koli e tatau ona 180 - 200 cm.

Greenhouse Watermelon Care

Talu ai o le kanikulu e umi ona uʻu, e tatau ona nonoa. O ia lava o le a le pipii atu i le masaga. O le mea lea, o le faia o se taamilosaga i luga o le moega i aso uma, e tatau ona e afifiina pito pito i luga o laau i tafatafa o le faasologa i luga o le faasologa. I se faaopoopoga, i totonu o se aganuu lanu meamata, o le siloti ua avea ma se tasi mea, o lea o mea uma na faia e oo i le maualuga o le 40 cm (itu laau, fugalaau) e tauina.

60 aso talu ona totoina, amata ona fuga o laau. Fugalaau fugalaau muamua e aliali muamua, pe a uma le 10 aso - fugalaau fugalaau. A o faagasolo lenei vaitau, e taua tele le faʻafeusuaiga. I itulagi o loʻo i ai le vevela o le tau, e tatalaina ai pupuni o le greenhouse i lea taimi ma lea taimi, e maua ai le avanoa e faia ai galuega faʻapipiʻi; Mo le faia o lenei mea, tataʻi le fuga o le tama ma faʻaaogaina i peni i le tamaʻitaʻi. E faʻapefea ona iloa le fugalaau male ma le fugalaau? I luga o le fafine, o le mea muamua e iloagofie ai se silotilo.

Paloni i totonu o le fale lauʻeleʻele.

Afai o le palota na tupu, o le a amata ona tupu le ovary ma punou i lalo; afai e leai, o le fugalaau o le a alu i luga. O iinei e tatau foi ona e mataala. Ma e pei ona amata ona oʻo atu i le laʻau i le lapoʻa ma se paʻu, e fua mai le 7 lau mai ia i latou taʻitoʻatasi, vavae ese pito o fasi. O le filifiliga aupito sili lava pe afai e tasi le fua e fua i luga o se tasi laau, pe afai e tele ni fua i luga o le sasa, e laiti le fua.

Pe a oʻo atu le suamalie i le tele o se polo tenisi, latou te tuʻuina se upega i luga oi latou taʻitasi ma nonoa i le tumutumu pito i luga. Afai e le faia lenei mea, o le a paʻu le laau mai le mamafa o le mamafa. O le masina talu ona faʻatūina le ovary - e mafai ona e seleseleina.

Ae ui lava i lea ... O laulaau o le suamalie e le o se mea e leai se mea, e le o faʻamalamalamaina le fua o le fua o le fua, ae o le itu o loʻo faʻaalia pea e matua tuai lava le taimi o le taumafa - e masani ona seleseleina. E le gata i lea, e le fiafia le kanisi i vao e ola i ona aʻa, o lea e tatau ai ona e mataʻituina le mama o le falemafa. Ma, afai o fua na faia i le faavae tonu o le sasa - e te le manaʻomia ona nonoa, ae tuu i luga o le eleele, e tatau ona e tuu se laupapa laupapa i lalo o le suamalie, a leai o le a maualuga le tulaga o le pala.

Faʻasusu ma fafaga sefe

E ui lava i le manatu o loʻo faʻafefeteina le silotilo, ae o le mea moni, o le laʻau e malulu ma e tatau ona faʻafeinu lelei. O le mea sili lava na te manaʻomia le vai i le vaitau muamua o le tuputupu ae - aʻo lei tupu aʻe ma i le taimi o le amataga o le atinaʻe o ovaries. E sili atu le suavai i le vai mafanafana i le fua o le 10 lita i le 8 - 10 laau. Ma o le taimi lava e oʻo atu ai le fua i le tele o loʻo faʻaalia i le faʻamatalaga o le ituaiga, e tatau ona taofi le fafaga.

Faatasi ai ma le faʻavaveina o vaiaso, e lelei foʻi le faʻamafanafanaina. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi 1 tbsp. se sipuni o azofoski, 1 tbsp. teaspoon o le superphosphate, 1 teaspoon o le potassium sulfate ma le 2 teaspoons o soo se micronutrient fertilizer. I le aotelega, e le sili atu ma le 4 laei e faia, e oʻo lava i le oʻo atu o le pipi i le varietal size.