Fugalaau

Agai aʻe luga

O le oso aʻe o rosa o loʻo fusia faataamilo i le pa poʻo le puipui o le fale o le mea moni o le faamaualuga o le fai togalaau ma le fiafia i fugalaau. Faatasi ai ma le tele o meaola ma ituaiga o rosa, o nei mea e nofoia ai se nofoaga mamalu ma e matua lauiloa lava mo le teuteuina ma le suia o se togalaau aina. O tagata faʻapitoa e faʻaleleia fanua e fausia ai le aufaʻataualuga o fausaga ma vaʻaiga. Faatasi ai ma le fesoasoani a rosa o lenei ituaiga, e mafai ona e faia se laupapa laupapa masani po o se pa lelei. O le tuputupu ae i se taimi puupuu, o le aʻea o rosa e le gata o latou laulelei matagofie, ae o nofoaga malulu foi, lea e taua tele i aso vevela vevela.

O le taimi o le vavalalata e le umi le umi, naʻo le 20-30 Iuni aso. O le aganuu ei ai le eseesega o paʻu o vali mai fugalaau laiti (ma le iʻu ile 3 to 5 cm). O le uumi o le mama e mafai ai e laau ona aʻe i se maualuga ma afifi faataamilo i se avanoa tele - mai le 1.5 i le 5 m.

Totoina o se oso aʻega

Taimi faʻaleleia

O le totoina o taimi e taua tele mo le faʻaleleia atili o fua o fua. Pe a totoina rosa i le amataga o le tautotogo, a maeʻa sina taimi puupuu e mafai ona e vaʻaia le tele o laʻau laiti ma lau lauolaola. O le totoina i masina o le tautoulu e mafai ai e laau ona ola ma ola lelei ao lei oo i le taumalulu, ma i le tautotogo ua amata ona fuga mai ma le matagofie ia ituaiga laau.

Faʻaleleia eleele

Sauniuniga mo le tulaueleele e tatau ona amata i ni nai masina. O le laueleele ua filifilia e tatau ona eli ma faaopoopo i le palapala pe a eliina le malie, paʻu ma le lime ma tuu le fanua e "malolo". I le aso o le totoina, fautuaina e faaopoopo se vaega o le manulele e fefiloi ma vaega e lua o le omea ma faʻafefe uma i le vai i se kulimi mumu mafiafia i vaieli taitasi (50 i le 50 cm le tele ma tutusa i le loloto). Mo ituaiga uma o L o nei ituaiga faʻaopoopo faaopoopo 1 le papatini o phosphorobacterin.

Saunia ma totoina fatu

Aʻo lei totoina, o le a fufuluina aʻa ma aʻa i luga o lanu piniki, ma totoe ai le umi e 20 i le 30 cm. O lenei faiga e faʻaleleia ai le tele o fugalaau i le lumanaʻi ma le atinaʻe atoa o le laau. E fautuaina e fufuluina nofoaga o le tipi i luga o le aʻa ma le efuefu laupapa, ma i luga o le pamu - gaʻo ma ituaiga togalaau. O lea o le a puipuia ai manuʻa mai faʻamaʻi pipisi eseese, ma o latou faamalologa o le a vave.

O le togavao e tuʻu i totonu o se lua ua saunia, o le aʻa e tatau ona i ai i le loloto e tusa ma le sefulu senetimita. O le mamao i le va o le vao e 90-100 cm Pe a totoina laau i tafatafa o se pa po o le pa, e tatau ona tuu se mamao i le va o le lagolago ma le laau pe a ma le 50 cm. E fautuaina e vave ona mulumulu le eleele e lata i laau. E pei o le mulch, e lelei le faʻaogaina o sawdust, vaomago poʻo le vao vao.

Tausiga mo le aʻeina o rosa

Nofoaga ma moli

O Roses o lenei ituaiga e fiafia e ola i se laufanua susulu malamalama i le malamalama susulu. Ua lava mo se laau toto i luga o ata po o ni vaega malulu mo le tusa e lua itula i le aso. O lea paʻu o le ata o le a faʻalautele ai le vaitau o le vaitau. Ae o le mea lautele, o le tele o le la i le ao, o le sili atu lea.

Faʻasaʻo Tulafono

O le aʻei luga o le rose o se ituaiga o toleniga o le lāmala ma e manaʻomia se vai inu. Mo ia, e fa taimi i le masina e faʻamamaina i se vaeluaga o le tasi vaiaso o le a lava. O le tele o le susu i le eleele e mafua ai le faʻaalia o maʻi faʻaleagaina, o lea ma le tele o vai e faʻavaivai ai e tatau foi ona e faʻaeteete.

Nofoaga mo le taumalulu

Mo le puipuia o le laau toto mai le malulu, e tatau ona aveese pupu mai le lagolago ao lei amataina le taumalulu ma taatia le mea e saunia ai mai le lala o laau vela po o lau vevela. Ulutala pito i luga faatasi ai ma le lava faavae ma afifi palasitika. I lalo o sea laupepa, ua fautuaina e tausia laau seia oʻo i le tautotogo.

Teuteu

Ma o le aliali mai o le laau e le faʻaumatia ai lana apoapoaiga teuteu, e taua tele le taʻe. O le taimi sili ona lelei mo lenei mea o le tautotogo. O lala mago ma mamago, faapea foi ma le mama pe a uma ona tupu, e mafai ona teuteuina.

Ina ia faʻalautele le vaitau o le fuālaʻau, e fautuaina ina ia vave aveeseina vao mai fugalaau fugalaau.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Fualaau faʻalavelave faʻapitoa e faʻaaogaina mo rosa e faʻaaogaina i le vaitau o le tuputupu ae e le sili atu ma le fa taimi i vaitau masani.

Faiga fai togalaau

O le faʻavaeina o le togavao e faʻalagolago i le tulaga lelei o le tuʻuina atu o laʻau i luga o le taʻavale poʻo isi lagolago. Afai e te faʻapipiʻiina lala ma se manaʻoga poʻo se mea mamao, o le a tuʻufaʻatasia e le agavaʻa lona malosi atoa i le fausiaina o faʻalaʻau ma le fuga.

Auala e faʻaleleia ai le aʻeina o rosa

Faʻapenaina e ala i le taoto

O le toe gaosia e ala ile taofiofi e faia i le tautotogo. O fualaʻau lalo ifo i luga o le eleele e faʻasusu i le eleele humus, e masani ona faasūsūina. A maeʻa le tausaga, ona vavae ese lea o le fana mai le togavao ma totō ese.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E seleseleina mai le ogatotonu o le fana pe a uma le fuga. E tatau i atigilima taitasi ona i ai ni fatuga se fa. Mo le totoina, filifili se vaega paolo ma eleele lelei. Mataʻituina lelei - vaʻaia le palapala ma fafaga.

Maʻi ma meaʻai

O meaola faalafua e sili ona leaga o le apogaleveleve ma aphids. O le totoina o togalaau (faʻaaogaina o le vaomatua poʻo le upega tafaʻi) poʻo le sauniuniga faʻapitoa o vailaau faʻaonaponei o le a fesoasoani e faʻaumatia ai.

O faʻamaʻi autu o le kanesa o le paʻu ma le paʻu paʻu. I le tulaga o le kanesa, e matua manaʻomia le aveeseina o le laau o vailaau faʻamaʻi ma faʻaitiitia le faʻamaʻi ma le susu. E mafai ona puipuia le paʻu palapala e ala i le pulupuluina ma se vaifofo o le apa memea sulfate i le tuufaatasiga ma le susu o le lime.

O fuga o roses e mafai ai ona liua ma suia i tua atu o le amanaiaina e oo lava i le sili ona le lelei ma le manaia togalaau aina ma le taumafanafana.