O le togalaau

Mason Begonia

Mason Begonia o le sili ona matagofie o sui o ituaiga o begonias teuteu-deciduous. O le konekarate, vave ona fausia o le vao, e oʻo i le maualuga 20 - 25 cm, o le a fetaui lelei i totonu o totonu, ma o le lanu le masani ai o laulaau eseese o le a mautinoa le puʻeina o mata, ma avea ai lenei fugalaau ma totonugalemu o lau atinaʻe lanumeamata.

O le autu i le manuia i le fausiaina o lenei ituaiga o begonia o le pulega lelei lea o le fausua i le vaitau o le tuputupu ae malosi ma le faia o tulaga talafeagai uma mo le vaitaimi e moe ai, lea e masani ona tupu ia Novema-Fepuari.

O le taua teuteu o lenei begonia e masani lava i le lanu e le masani ai laulaau - o se ata lanu uliuli i luga o se lau lanu lanumeamata lanumeamata ma se pusa tele. I le tele o laau matutua, o laulaau atonu o le a maua mai ai se siliva siliva.

Mason Begonia Care Rules

Begonia Manson (Begonia Masoniana) e faatatau i laau le lelei, e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le taofia. E sili ona lelei le lafoaia o le eleele, lelei le eleele ma le lelei o le gaosiga, pe a totoina, e tatau ona faia se alavai lelei (taoto i le pito i lalo o le ipu) ina ia aloese ai mai le vai, lea e mafua ai le pala, aemaise lava i le paʻu o le vevela.

E tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le vai i le vevela o le potu. Aʻo le isi vai inu, e tatau ona faʻamamago le pito i luga o le 2 cm.

O le fufuluina i luga o le lanu lanumeamata e le manaomia - o laulaau lau laʻau e matua vaivai lava, o le mea lea e pala, o le mea lea, afai e le lava le malulu o le potu, e mafai ona e faʻaogaina le faʻaleleia o le ea, pe faʻapipiʻi pusa i vai i tafatafa o lenei fugalaau.

Ae o le malamalama o le malo, o le malamalama o le a avea ma se filifiliga aupito sili mo ituaiga begonias, o lagi malosi o le la e mafai ona fesoasoani i se suiga i le lanu o le laulau, lea o le a iu ai ina le maua ai se mea teuteuina o le laau, faapea foi ma le le lava o le malamalama.

Ole laei pito i luga e na o le vaitaimi ole tuputupu ae olaola, o lona uiga, mai le amataga o Mati seia oo i le faaiuga o Oketopa, faatasi ai ma le tele o mea taumafa o mea taumafa taumafa, faalua i le masina.

Afai i le tautoulu ua amata ona e iloa o le tagata matua na alu i luga o lau Mason begonia na amata ona mate lemu, o se faailoga mautinoa lea i le amataga o le taimi malolo. E tatau ona faʻaitiitia le faʻaitiitia ma le tele o le faʻavaivai, ona faʻaitiitia uma lea, aʻo taumafai e faʻaleleia le maualuga o le ea. O le vevela o le ala, i le taimi tonu, i se taimi e tatau ona tutusa ma le 15 - 16 ° C. 7-8 vaiaso pe a maeʻa le faʻavaivai, faʻaleleia le laau, totogo fou e amata ona atiaʻe. I le taimi lea, e tatau ona e amata faʻafefe, faʻateleina le vevela o mea o loʻo i ai, ma, ioe, ia tausisia le pulega o le malamalama i le tulaga manaomia.

Toe gaosia o le Beonia

E tele auala e faʻalauiloa ai lenei begonia:

  • Fale pepe;
  • Vaevaega Tuber;
  • Laʻau moa.

A vaeluaina e tamaiti, e vavae le pito i luga o le rhizome (7-8 cm le umi), ufiufi ia Kornevin ma totō i totonu o se fagu i lalo o se ata. A maeʻa ona tupu, ona aveese lea o le ata.

Pe a vaeluaina se pu, e tipiina i ni vaega, e tatau ona i ai se fatugaʻo.

Faʻapenaina e ala i laʻau laʻau - o se laulaʻau laʻau ma vavae ese mai le vao, ma tuʻu i totonu o se ipu vai ma le vai, pe a oʻo mai aʻa e totoina i totonu o se ulo.