Fale taumafanafana

Matou te filifilia clematis mo na o Moscow

Pe a filifilia mea totino teuteu mo lou fale mafanafana, e tatau ona e mafaufau i le tau o lena itulagi. O le mea lea, failautusi mo tuafanua (eseese, o latou faʻamatalaga ma le ata i lalo) e tatau ona tetee i suiga faafuaseʻi i tulaga tau. O le mea autu o nei "tagata" nonofo i le "vevela" o le vevela o latou o le mafanafana ma le faʻamaoni. I le vaʻaia lelei, e naʻo ituaiga o meaola eseese e lagona le mafanafana. E le gata i lea, latou te lafoaʻi mai le laʻau ma le fugalaau, e aunoa ma le manaʻomia o le tausiga o le fafaga mai le fai togalaau.

O le toatele oi latou e fetuunai lelei i tulaga eseese. E pei lava o fualaau uma, o nei laau toto e manaʻomia le totoina lelei ma le tausiga. O le teuteu, teuteuina ma le pito i luga e fesoasoani i le atinaʻe malosi o le clematis.

Moscow, ia fetaui ma mea nei

I le pito i luga e matua malu lava, ae o le mea moni - malosi ma tumau. O sea faʻamatalaga e talafeagai mo nei vine teuteu. I le vaomatua, e mafai ona maua i soo se mea. E mafai ona:

  • vaomatua
  • papaʻe papa;
  • steppe;
  • vanu vaitafe.

A o le i ai se tagata tafao maimoa, latou te foliga mai i le tulaga o le faamalamaina o ni "kapeta" po o ni laau malolosi. O ituaiga o meaola o loʻo i ai le laʻau laiti. Aʻo eseese le failautusi mo le itumalo o Moscow (ata ma faʻamatalaga o loʻo i lalo) e iloga i fugalaau tetele. E mafai ona avea uma ituaiga o lanu mai le kiona-papaʻe i le paʻu. E i ai ituaiga eseese e faʻaputuina ai fugalaau i mea manogi o le 3-7 i vaega taʻitasi. O foliga o nei mea taitasi e ofoofogia. E mafai ona fai se fugalaau:

  • semi-umbrella;
  • panicle;
  • talita.

E mafai ona e faamemelo i nei tausaafia manaia ia Me, ma e tatau ona e faatofa ia Setema. O aʻa autu e tusa ma le 5 mita le umi. E matagofie le teuteuina i lanu lanumeamata lanumeamata. Ona o le mea moni o laulaau o loʻo faʻatulagaina i ni paga poʻo se tasi foi, o le laau o loʻo i ai sona foliga pupula. I se tasi nofoaga, o nei hybrids e mafai ona "ola" mo le silia ma le 30 tausaga. Ae ui i lea, e tatau ona e iloa o ituaiga eseese ma le aʻa pakiaka e le fautuaina mo le toe totoina.

E mafai ona atiaʻe faʻamalosi malosi. O le mea lea, i le ogatotonu o le togavao ua maua ai ni fusi mataʻu, lea e iu lava ina mago. O le mea lea, e manaʻomia ona faʻanoanoa, ma vavao le vao. E le afaina ai le matagofie o le ola.

"Ville de Lyon" - Monsieur mai Farani

E talia toleniga malulu i le ogatotonu o latitudes, o lona uiga e le manaʻomia ona ufiufi ona lālā. E le popole le tagata fai togalaau i le laʻau ma o le a aʻafia e le fungal poʻo isi faʻamaʻi. E lelei tele lana "puipuiga." E pei ona faamoemoeina e se tasi, e na o se Farani moni lava e mafai ona mitamita i lena tutumau.

I le vaitau o le taumafanafana, o le a faamemelo ai au i lana fugalaau lanumumu mumu, lea e faalautele atu i le 12-15 cm le lautele. O nei mea faʻamafanafana e foliga tutusa lelei i laʻau enaena lanu enaena (tuputupu ae i le 4 m). O paʻu mumu lanu mumu o le clematis "Ville de Lyon" o loo valiina i ni moli malamalama. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻatumuina e le 'au o le' auʻau le tele o mea faʻapitoa i lenei "kapeta alofa".

Mo le totoina, amataga o le tautotogo po o le autumn e talafeagai. E fautuaina e faapea o le taufaamatau o le vevela i le po ua uma ona pasia.

Gypsy Queen - Blue Blood

O lenei ituaiga e taua foi o le "Tupu Tamaitai o le Gypsies." O le mea moni, o le futu atoa o fugalaau o se pusa paʻu-paʻepaʻe ma moa felafolafoaʻi (4-6 pcs.) E foliga mai o se laei lanu teine ​​teine. I le lautele, o nei laumei veveve e mafai ona avea ma le 11 po o le 18 cm. Clematis "Gypsy Queen" e toʻatele tagata nonofo i le mafanafana e talisapaia:

  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • lūlū lauʻeleʻele, e le paʻu i le la;
  • mafanafana i le mafanafana (e oʻo i -30 ° C);
  • mafai ona tuputupu ae matagofie i nofoaga paolo.

O le taimi vavalalata e amata i le aso 15 o Iulai ma e tumau seia oo i le masina muamua o Oketopa. I luga o lauʻau (o le pito i luga lima) o fugalaau olaola e totogo. I le aotelega, e mafai ona oʻo atu i le 20 le matagofie o le "matagofie" i luga o le ala.

O le filifiliga o le nofoaga e taua tele. O le saite e tatau ona faʻamafanafana lelei ma susulu i le la. O le malulu tele ma le vevela o le a leaga ia te ia. Toto le laau 20-35 cm mai le puipui / puipui.

"Cardinal Rouge" - o se tagata faʻaleagaina faaleagaga

Faaliliu mai le Falani, o lenei igoa e foliga mai o se mumu mumu. E talafeagai lelei mo le laau. O fugalaau fugalaau lapoa ua i ai se fatu paʻu. Pe a fuga le vao i le tautotogo, e musuia ai o ia i le maofa. O ona foliga vaaia mataʻina e tatau ona vaʻaia e le au maimoa le vaitau o le au musika. O sea faʻamatalaga o le clematis Rouge cardinal o loʻo faʻamaonia atoatoa lona igoa.

O vine laiti o le feaveaʻiina o vine e tatau ona nonoa ina ia ola le vao i le itu saʻo, maua le tulaga manaomia. O le iʻuga, i masina o le taumafanafana sa ia tuʻuina atu mai le 3 i le 5 togi.

O saline, acidic, susu, ma le mamafa o ituaiga eleele e le talafeagai mo ituaiga eseese. O le alkalinity e tatau ona maualalo i le mea e mafai ai, e le mautonu. O le suavai suamalie e faʻaleleia le eleele e lelei.

"General Sikorsky" - o le taitaiau ma le aufailotu uma ua lafoaia uma

O lenei ituaiga o failautusi na o mai i Rusia mai Polani. O iinei lea i le 1965, na gaosia ai e le faifaatoaga se paʻu e tetee i suiga faafuasei i le vevela, faapea foi ma faamai pipisi. O paʻu mūmū sesega ma se manulele mataʻutia e sili ona lalagaina i luga o le lagolago mai le:

  • laau;
  • vao;
  • phytowall.

O Clematis "General Sikorsky" e mafai ona ola saogalemu i totonu o se fagu. O ona laʻau ma fuālaʻau o le a pei o le lush, faʻapena e mafai pe a fai e totōina i le paolo. E ui lava i sea leo tele, o lenei ituaiga e le taliaina le vevela. O le mafanafana o le taumafanafana e tau atu i le mea moni e vave ona mou atu. I lenei tulaga, e maua ai e le pulumu se paolo malulu.

A uma ona totō, e tatau ona fafagaina le fatu. O fualaau oona e maua ai le Nitrogen-o loʻo faʻaaogaina i le vaitau o le tuputupu aʻe, o le mea lea e fuga mai ai fugalaau i le matagofie. E oʻo atu i le faaiuga o le tautotogo, faaopoopo le pefu poʻo le faʻasusu i le palapala. Organics ma peat faigofie lava ona faʻaumatia le totogo talavou.

Luther Burbank e sili atu i lo se tagata e faatupulaia

I le faamamaluina o lenei saienitisi maoae, na faaigoaina ai se tasi o le aufaʻatasi o le oona. I le fausiaina, o lenei alii o se paionia.

O le kapeti faʻataʻavaleina o fugalaau tetele o le a le tuua ai se mea e le fiafia ai soʻo se tagata e sopoia. O ia ituaiga o tau tamaoaiga e mafai ona fiafia mo le afa tausaga. Faatasi ai ma vaega tāua o le failautusi Luther Burbank o mea nei:

  • o le aʻa e ola i le 5 mita;
  • o le tele o le fugalaau e tasi e tusa ma le 24 cm le lautele;
  • e oʻo atu i le 10 lianas faʻalautele i se tasi togavao;
  • O lapopoʻa e tele tele.

I luga o se tasi fana e mafai ona e maua e oo i le 12 fugalaau. O le foliga mai o le gaosiga o totogo o loʻo gaosia ai foliga vaaia.

I vaitau mulimuli ane, e manaʻomia le loloto o le fale. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e tumu tumu o le ua i se isi vaega o le eleele.

"Nikolai Rubtsov" - faʻataʻotoga faʻafefe

E foliga mai o le lanu matagofie o nei fugalaau ua avea ma se ala o musumusuga mo le tele o tusisolo. I lenei tulaga, sa faaigoa o ia e faamamalu se tasi oi latou. O lana faʻamatalaga e agavaa mo se tusi tusitusi. I luga o lanu violē o clematis, Nikolai Rubtsov, e peiseai o se pulumu, na faia ai uluai paʻu papaʻe. I le ogatotonu i luga aʻe o petals, o se amphora o isi e tulaʻi aʻe, lea e foliga tutusa ma nisi mea taua o le Renaissance vase. O lala o le uʻamea e matua fusi faʻatasi ma latou faia ai se matagofie matagofie / lanu o lanu susulu. I luga o le laʻau, o le a tumau le tumutumu mo le tusa o le masina, ona pau lea.

E le fautuaina foi ina ia totōina i nofoaga vavalalata, a le o lea e ono paʻu.

"Niobe" - na mafua ai le le fiafia o atua

Na filifilia e le au Faʻamasino le tuʻuina atu o lenei igoa matagofie o le igoa o Niobe, e pei ona faamanatu mai e lana fugalaau ulaula le tala o se tina faʻanoanoa. I se taimi vave lava, na maliu ai le 14 tamaiti na fasiotia i le loto o le tagata le fiafia o Diana ma Apollo. O le pogisa mumu uliuli o peti gaʻo e molimau i lona faʻanoanoa. Ae o lenei mea na o se tala fatu.

O laau toto e oʻo i le 1 mita le lautele, ma le maualuga - e oo i le 2.5 mita. I le tautotogo, i luga o le vaetogo e mafai ona e vaʻai i ni pupuuli uliuli ma sina laʻau itiiti o se mea mumu. I le aluga o taimi, latou te susulu.

E ui lava o le kulupu e taua o le malulu, ae ui i lea, o le aufaatoaga o laau e fautuaina le fusi o lala mo le taumalulu.

"Nelly Moser" - oh, o le a se fafine

Mo le taimi muamua talu ona vaʻaia nei lanu paʻepaʻe papaʻe, e toʻatele ua sauni e faʻailoa mai lenei fuaitau. I le ogatotonu o le 9-11 paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, o se lanu piniki lanu moana ua tosoina. E le pei o isi ituaiga eseese o le clematis, o Nelly Moser ei ai lona tulaga faʻapitoa. O petals ua faatulaga i laina e lua, ua maofa. Faafetai i lenei fausaga, latou te foliga e le ofoofogia. Pe a totoina se laau, e aoga le mafaufau i ni mea taua:

  • fugalaau e susunuina i le vevela o le la;
  • o uluaʻi faʻaaliga e aliali i luga o paranesi tuai i le faaiuga o le tautotogo;
  • i le autumn latou te mafai ona matauina i luga o moli laiti.

I le tau vevela, e tatau ona fafaga le laau i le tele o taimi i le vaiaso. A maeʻa lenei faʻatinoga, e taua le vaʻaia o le eleele, ave ese vao leaga uma mai le moega.

"Ballerina" - alofa tunoa i matagaluega uma

O foliga vaaia o lenei "matagofie" e foliga tutusa ma se tamaitai faaipoipo i le toatele. Ae ui i lea, o le lanu ulaula e faʻaogaina ai le faʻataunuʻuina vave o lenei faʻasalaga. O le tamaʻitaʻi lauiloa sili a le alii palota, o Maria Plisetskaya, na avea ma tagata na faʻaosoosoina le fanau e faia lenei vavega.

O le vaega o le clericis "ballerina" e lalaga malie. E oʻo atu i le 3 mita. O fugalaau paʻepaʻe matagofie (taʻitasi 15 cm le lautele) e tu manino mai i luga o le laʻau lanu meamata. O le vao o loʻo i ai se foliga mataʻina faʻapea e oʻo lava i rosa e le mafaamatalaina. E amataina nei tau i le tausaga ua teʻa (ia Iuni) ma talavou (i Iulai).

3-5 itula aʻo leʻi totoina, o le aʻa o le fatu e tatau ona faʻamaluluina. I totonu o le lua, o le mea muamua lava e fai o le tuʻuina o le alavai, ufiufi i le eleele (5 cm) ma faʻalautele ma le totoa aʻa o le laau.

"Faamoemoe" e le mate lava

E le masalomia, o lenei igoa e taʻu vave atu i tagata uma le tamaitai Soviet. I le 1969, o le ituaiga na fafagaina e se tagata fiafia tele i fugalaau, o ia na filifili e faaauau pea le manatua o lona tuafafine, ma taʻua o ia o le failautusi "Faamoemoe".

Faalua i le vaitau (tau mafanafana ma le autumn), e tosoina ai e lenei faataitaiga faapitoa le fugalaau lanumumu vaivai. O se lalac lalelei e foliga matagofie e tilotilo i petals. E ui o lanu samasama e faʻafefiloi ma le fiafia ma le salalau o petals.

E tatau ona teuteuina le aʻa i le faaiuga o Oketopa poʻo le amataga o Novema.

Mai se faʻamatalaga auiliili ma ata manino o ituaiga e sefulu o clematis na fuafuaina mo le itumalo o Moscow, e mafai e faifaatoaga taʻitasi ona filifili i le taimi e tasi. Latou te faigofie ona tupu i le isi faitotoa o le tasi i le isi, ma faia ai ni pupuni matagofie i totonu o le atunuu.