Laʻau

Mea tau vailaau faʻasaina ma faʻailogaina o marigolds

O Marigolds (Chernobrivtsi, marigolds) e le na o fugalaau matagofiee teuteu ai le fale, ae o vailaau togafitiga. E tele a latou faʻafitauli o le faʻamalolo ma aoga. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i mea tau vailaau ma faʻasaʻoina o marigolds.

Fugalaau e faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa ia togafitia le tele o faʻamaʻi ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

Mauaina o se manogi manogi malosi ma le tofo oona, faaopoopo i mea manogi i aano o manu ma iʻa. Lisi faatasi ma lenei togavao e maua ai se tofo matagofie ma patino.

Faʻamatalaga ma uiga o le marigolds

O Marigold o se vao ma fugalaau matagofie.. Lulu, lanu paʻu ma lemoni, moli ma le mumu-lanu enaena.

O le laau ua ola i nofoaga lafulemu i luga o le terraces, pe totoina i vaega i luga o se moega fugalaau.

Laʻau laʻitiiti faʻatasi ai ma se faʻavae, faʻalaʻaulaʻau e oʻo atu i le 30 to 100 cm le umi. E fetaui lelei i so o se eleele. O le faʻasologa o loʻo i ai le foliga o se ato lapoa, ma le lapoa o le 5 i le 15 cm.

E i ai lo latou manogi malosi e faʻafefe ai le tele o faʻamaʻi.

Lulu vave mai le amataga o le taumafanafana i le tautoulu o le tautoulu. O le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga e iai le malosi e faʻamaʻi ai le eleele.

O le laau e latalata i isi fugalaau ma o se mea muamua muamua mo gladioli, rosa ma isi fugalaau muʻa.

E le oi ai ni mea faʻamaʻi ma ua faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi i foliga fou pe malogo.

O Marigolds e fuga mai le amataga o le taumafanafana i le tautotogo, maua se manogi malosi

Mea aoga ma faʻamalolo o le fugalaau

O le vailaau e aofia ai mea faʻamalolo, e pei o le: carotene, apinene, lutein, copper, citral, o suauu taua ma isi vaega taua.

O vailaau aoga o loʻo i ai fugalaau ei ai aʻafiaga faʻamalolo i le tino o le tagata. I le i ai o se togafitiga lelei faʻapitoa ma le faʻaleagaina, mafai ona puipuia le tino mai maʻi pipisi ma viral.

O mea o loʻo iai i se numera tele o elemene aoga aoga e fesoasoani e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino. Faʻaleleia le tetee o le tino, ma puipuia ai faʻafitauli pe a mavae faʻamaʻi pipisi.

O vaega faʻamalolo o le laau e faʻamaonia ai le faʻalaumalieina, faʻaitiitia le malosi. Latou te faʻamamaina toto toto ma fesoasoani e puipuia ai le maʻi o le atherosclerosis ma le vascular vascular.

O le faia o taga faʻatau faʻapitoa ma faʻamalosia vaʻa, fesoasoani i le faʻamautuina o le toto maualuga. Faatasi ai ma se aʻafiaga, latou te saofagā i le faʻaititia o le edema.

E talisapaia le suauu o Marigold, lea e faʻamalolo ai le susunuina o le paʻu lelei, faʻamalolo manuʻa ma moega, taofi le toto. O Marigolds e fesoasoani i le atuatuvale popole, fesoasoani e taulimaina le atuatuvale ma le atuatuvale.

O Marigolds e aofia ai carotene, apene, lutein, apamemea, citral, o suauu taua

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O Marigolds o se tasi lea o nai laau laiti i totonu o elemene na aofia ai e leai ni faʻalavelave faʻaaoga.

Vagana ai tagata ei ai tasi le le faapalepale i vaega o le fugalaau.

Faaaoga i vailaau masani

Mo togafitiga, faʻaaogaina fugalaau totino, o ia mea saunia deco deco, tea, pata, mea laiti. Ina ia maua ai le manogi ma mea aoga, o fugalaau malogo e faaopoopo foi i le compote, poʻo le tila.

O lenei inu e maua ai e le tino le malosi tele e tau ai faʻamaʻi pipisi ma le malulu.

Teuteuga o fugalaau faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi: pancreatitis, faʻamaʻi o tino i totonu ma le pancreas.

Infusions laau toto fesoasoani e togafitia faʻamaʻi o le popole ma fatuga faʻapitoa. Latou te fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tino pe a mavae le gasegase tuga.

O teuteuga, infusions, lauti ma le suauʻu e saunia mai fugalaau, faʻaopoopoina e pei o se faʻavasegaga i ipu

Faʻaaoga togafitiga fugalaau, e mafai e se tasi ona maua ni taunuuga lelei i togafitiga o le bronchitis masani, sinusitis. O le mauaina o gaioiga faʻasolosolo, faʻamafiesea le tiga ma faʻatuina faiga faʻasolosolo i le tino.

Ua faailoa mai suʻesuʻega faasaienisi o se tasi lea o togafitiga sili ona lelei mo le togafitia o faamaʻi o le tino, e pei o le: faʻailoga, myopia, glaucoma, faʻavalea.

O laumei o Marigold e aoga mo le maʻisuka, latou te fesoasoani e faaleleia le maualuga o le kulukose toto ma e aoga i le pancreas. E iai o latou aʻafiaga i togafitiga o diathesis, dermatitis, vitiligo ma psoriasis.

Kata Fugalaau Teu fesoasoani e togafitia le manava, faʻasaʻo le colic i totonu o le inumaga. Faʻaleleia togafitiga o stomatitis, tonsillitis ma malulu.

Tina ma le lactation

Ona o le maualuga o mea o loʻo manaʻomia ai suauʻu e le fautuaina mo le maʻitaga ma tina susu.

O vaega o loʻo i ai le mea o loʻo i ai nei e mafai ona mafua ai le faʻafefe o le tino. E mafai ona aʻafia ai le atinaʻe o le tamaititi ma le manuia o pepe fou.

Faʻataʻitaʻiga Velvet

O le faʻaaogaina e faia mai i fou fou, 5-7 pcs., Liligi 200 ml o le vai kuka ma kuka i luga o le vevela vevela mo le 4-5 minute. Faʻapipiʻi lelei ma tuʻu i ai. Ave le 2 sipuni tele i luga o se manava gaogao, 4-5 taimi i le aso.

Ia saunia le suauu e tatau ona e faia ave le sipuni se tasi o le kuka lelei, fugalaau fou ma sasaa 10 sipuni tele o le suāuu olive.

I totonu o se vai taʻele, faʻafefete mo le afa itula, i luga o se afi. Faʻapipiʻi lelei ma tuʻu i luga. Ina ia faʻafefeteina vaega o le paʻu o le paʻu 3-5 taimi i le aso seia maeʻa toe faʻaleleia.

Mo le sauniuniga o suauu, infusions ma lauti, e faʻaaoga uma fugalaau fou ma mamago.

Mo tincture ave 40-50 papa, sasaa 0.5 l vodka. Faʻamalosia se vaiaso i se nofoaga malulu. Ave se sipuni ao leʻi faia meaai mo le lua vaiaso.

Le faia o le lauti, ave se lima lima o fugalaau mamago, sasaa 200 ml o vai inu. Ufiufi ma tuʻuina atu. Inu le tii 3 taimi i le aso ao le i ai taumafa ma le meli.

Le faʻaaogaina o Chernobrivtsov i le cosmetology

O Marigolds ua i ai se aoga sili ona lelei, o le mea lea lautele e faʻaaogaina i le valiina o mea. Toniki ma balms ma le faʻaopoopoga o mea fugalaau e fesoasoani e faʻaleleia ai le tulaga o le paʻu ma faʻafouina le taua i le lauulu.

Mo le faia o se faʻafefete e te manaʻomia 2 sipuni tele o pulupulu pulumu mo le 200 ml o vai inu. Faʻapipiʻi, tuʻu ma tuʻu. Faaopopo le 10 ml o vodka ma le 5 ml o le sua o le tipolo. Fufulu o ou mata ae e te lei alu i le moega.

Mo le faia o masini lauulu ave 3 sipuni tele o fugalaau mamago, faaopoopo 50 ml o le suauu olive. Aumai i se mea e vevela ai i totonu o le vai taele. Faʻapipiʻi ma tuʻu ai.

Faʻamauʻu le kulimi mama i totonu o lauulu lauulu, ufiufi i le polyethylene ma afifi i se solo. A maeʻa le 40 minute fufulu ma le pala. Fautuaina tasi i le vaiaso. E fetaui lelei mo le pupuʻu, vaevaega.

O le laau e masani ona faʻaaoga i teuteu teuteu mo foliga ma lauulu.

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, e tele naua meaʻai mo mea laiti, e aofia ai fugalaau ma le tele o auala e faʻaaoga ai mo maʻi eseese.

Marigolds - o se laau e ese lona matagofielea e le gata ina teuteuina ai le tagata lava ia. E faʻaaoga lelei mo togafitiga i togafitiga faʻaleaganuʻu.