Fugalaau

Teta i totonu o le togalaau

Faatasi ai ma ona uiga e le masani ai, ua leva ona tosina mai ai e Heather le gauai o se tagata ua maua le tele o faʻaoga mo lenei laau. I Eleni anamua, na faia mai i le igoa o le heather, brooms ma panicles, lea na atagia mai i lona igoa faasaienisi "calluna" (faaliliuina mai le faa-Eleni o lona uiga "mama"), ma e oo lava i aso nei, i nofoaga e olaola ai i ni aofaiga tele, e faaaoga, e mafai ona e fai atu , mo le faʻamoemoega lava e tasi: pei o se paluga mo se potu vaʻa. Heather - o se vali lelei, i se faʻaopoopoga, e aofia ai le tannins ma faʻaaoga i le paʻu paʻu.

Uele masani (Calluna vulgaris) o se fualaau, e na o le pau lava ia ituaiga o Heather (Calluna) o le aiga Heather.

Common Heather (Calluna vulgaris).

Meatotino aoga a Heather

I togafitiga o togalaau, ua lauiloa ai Hate o se anti-inflammatory, diuretic, maofa. Latou te faia foi taʻele ma faʻamalosi mo radiculitis, rūmatism, ma tuʻimomomo.

Sa saunia mai le heather ma le ti. I fuga o fugalaau o le heather fugalaau, faaopoopo i ai se pine o laulaau o vaomatua, togavao vao, ashisi mauga, linden ma taloina e pei o le lauti masani. O le a sili atu ona lelei pe afai oe tuʻuina atu mo le 4-5 itula. O ona laʻau laʻau ua faʻagogo i totonu o le paolo ma le manava lelei ma teuina mo le 2 tausaga.

O Heather o se fale lelei o le meli, e ui lava o lona meli e vevela ma oona. O le tusitala Peretania o Robert Lewis Stevenson, o Sikotilani e ala i le fanau mai, na ia otootoina le matua Scottish "Heather Honey" i le fuaiupu (ua tatou iloa i le faaliliuga a S. Marshak). O le a ou le toe faamatalaina, ou te manatu o le toatele ua faitau ma manatua lenei galuega, e sili ona solo ma tumu i faalavelave.

Heather inflorescences

Teta i totonu o le togalaau

Ua leva ona ou manao i se tina, e masani mai le tamaitiiti i lenei tala, e tupu i loʻu eria. E faalua ona matou taumafai e suʻeina i se togalaau togalaau mai le vaomatua, ae na le aoga uma: o le vave na amata ona malogo le heather ma e lei umi ae pau. Ma na o le taimi lona tolu, pe a matou eliina i se faaputuga tele o le eleele, na aʻafia ma aʻafia le isi tausaga, e pei ona faamoemoeina, i le faaiuga o le taumafanafana.

O lenei tamai, 30-70 cm le maualuga ogaumu e talitutusa lava ma se mea laititi. Ma o le vao o le heather, o mea manogi ma pala, o loo i ai foi se foliga tutusa i laupapa coniferous, o ona lau laau lauitiiti, e pei o le lau, e faatulaga lelei i laina e fa, e foliga tutusa ma sela malosi o se laau Kerisimasi. O Heather o se tasi o tatou taimi, ma o laulaau e ola pea i lalo o le kiona.

Common Heather (Calluna vulgaris).

E susulu ma matagofie ia Heather: o ona lala pito i luga ua ufitia i le tele o lalac po o le lilac-fugalaau fugalaau, ua aoina i le tasi itu itu o pulumu matagofie. O fua o le heather o tamai pusa ia o fatu aupito itiiti e faigofie ona tauaveina e le matagi, peitaʻi, mo sina mamao.

O Heather e matua mago-alofa ma e le faʻaleagaina i tulaga tuputupu ae. I le natura, e mafai ona vaaia i totonu o laau paina, i luga o oneone matutu, matitiva i meaʻai, i le tele o laufanua e leai ni mea e ola ai, ma e oʻo lava i totonu.

Ua tupu foi Heather i luga o pusa paʻu o oloa. E mafai ona faʻamatalaina i le mea moni e faapea, i totonu o le au, o loʻo puʻeina e le masi le ave o le la, ona o le vai i lalo ifo e tumau pea le malulu, ma le vai malulu e le ulu i aʻa o laau totō, pe leai foi. I lalo o nei aiaiga, e taua tele Heather i le faatumauina o le susu, ma laupepa, toetoe a gaugau i totonu o se paipa, fesoasoani ia te ia i lenei mea, lea e faaitiitia ai le le lava o le susu.

Heather masani (Calluna vulgaris), naʻo le ituaiga o ituaiga o Heather (Calluna) o le aiga o Heather.

O le heather vao o se mea aoga ma e le faʻaleagaina, e ui lava, e pei o le tele o vaomatua "atunuʻu," e le talia lelei e le totoga. O le taimi nei i luga o le faʻatau o loʻo i ai ni fugalaau fugalaau fugalaau faʻamafanafana e faigofie ona maua aʻa, ae e mataʻutia ma e manaʻomia le malulu mo le taumalulu (peat, leaves).