O le togalaau

Faʻaaogā lelei o le superphosphate faʻamalolo

O nisi taimi e le mafai ona gaogao fale o le taumafanafana i le lelei: latou te mamae, ma o laulaau e avea ma blue-violet. I lenei tulaga, o le faʻaoga o le superphosphate faʻamalolo e tatau.

O vaʻaiga faʻapitoa o se mea talafeagai e faʻamautinoa ai le lelei o le galue ma le atinaʻeina o se laau. O le natura masani o le palapala ma lenei mea aoga e na o le 1%, ma e oʻo lava ina itiiti le avanoa e maua ai.

E aofia ai vaʻaia i le malosiaga o le metabolism, tuʻuina atu o mea taumafa i vailaau totoga, faapea foi i le photosynthesis. Ona o lenei mea, o le a faateleina le gaosiga o oloa, ma maua ai e le laau le malosi mo le faatelevaveina o le tuputupu aʻe.

Superphosphate fugalaau e gaosia i luga o le fua o le phosphorus-nitrogen, faatasi ai ma elemene ma minerale. O lenei tuufaatasiga ua tumu i le tele o mea masani e talafeagai mo le tuputupu ae lelei ma le atinaʻeina o fua.

O le telefoni faʻatoʻa superphosphate e fesoasoani e faʻatele ai le fua. O le faʻalavelave o microelements e faʻateleina ai le faʻalauteleina o le faʻalavelave ma le atinaʻeina o aʻa ma aʻa, ma maua ai fofo ma puipuiga mai faʻamaʻi eseese.

Ituaiga ituaiga fuga

O le complex phosphorus-nitrogen compound e lua ituaiga autu:

  • Simple superphosphate. O le faʻatupulaia o le phosphorus i le faʻamaʻi o loʻo faʻatumuina i le 25%, o le nitrogen-e oo atu i le 8%, sulfur - e oo atu i le 10% ma le sulfate calcium (gypsum) i le 40%. I luga o le faʻatau, e maua ai le superphosphate faigofie i ni mea se lua: o le paʻu ma granul.
  • Lua superphosphate. E tusa ai ma lea, e faalua le tele o le phosphorus phosphorus (45-55%). O le malosi o le eletise e 17%, ma le sulfur - 6%. O le superphosphate e lua e gaosia i fualaau suamalie e faigofie ona faʻasaʻo i vai manino.

O le i ai o ituaiga eseese o lenei faluga e mafai ai ona e faʻaaogaina i ituaiga ituaiga o laau totino, eseese ituaiga eleele ma i vaega eseese o le matua matua.

Le faʻaaogaina o le superphosphate faigofie

Ina ia ausia se taunuuga maualuga, e tatau ona iloa mataupu faavae o fegalegaleaiga ma vaega talafeagai mo laau totō totō poʻo togalaau faʻatoʻaga. O le faʻaaoga o le superphosphate fertilika o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina poʻo i totonu o faatonuga faʻapipiʻi.
O le faigofie ma le faaluaina o le tuufaatasiga o se fomaʻi, fualaʻau fulafula-nitrogen e mafai ona faʻaaogaina pe a totoina fatu po o fatu i totonu o soʻo se palapala. O tapulaa i luga o togalaau aina ma togalaau e le o iai.

Ae peitaʻi, pe a faʻaaogaina lenei mea faʻaaogaina, e tatau ona e amanaʻia sina nuanua - o mea e vaivai ai le superphosphate i eleele papa.

O le mea lea e le faʻaumatia ai le meaʻai, e tatau ai ona faʻasili le palapala ile fafie poʻo le faʻafefiloi o le lime (500 ml o le lime poʻo le 0.2 kilokalama o le pefu e tatau ona faʻatulagaina mo le 1m2 palapala).

O le faʻatonuga atoa o le faʻasalaga e umi se taimi. A mavae le masina e tasi, e mafai ona faʻaaoga le superphosphate i le palapala. Seiloga o lenei vaitau, e le o muamua. O le auala aupito sili ona lelei o le faʻaofiina o le superphosphate faigofie o le taoto saʻo i laina poʻo ni pu na eli mo le totoina po o le totoina. O tagata o le taumafanafana e fautuaina vave pe a uma ona faʻaaoga le faʻalaʻau e toto ai laau

O le superphosphate faigofie e masani ona faʻaaogaina mo le faʻasusuina o eleele lafoaʻi, loams sand, solzolic soils. Laʻau o loʻo faʻaaogaina le tele o le sulfur (turnips, pateta, beets, flax, kāloti, radishes, paluga o soʻo se laau totō) ei ai le faʻatupulaia lelei o le tuputupu ae ma vave le atinaʻe.

Manatua pe a galue i le superphosphate, e matua faasaina le faia o mea faʻafefiloi o le ammonium nitrate, penisina, lime, urea.

Superphosphate o se faʻaaloalogia tutoʻatasi lautele lea e maua mai minerale faanatura (mineralization o skeletons of animal and iron slag). O lona aoga aoga e mafai ona naʻo le tusa ai ma fautuaga a tagata tomai faapitoa.

Faatonuga mo le faaaogaina o superphosphate

E faʻaaogaina le faʻaaogaina o le oneone i le amataga o le tautotogo aʻo lei totoina, pe i le tautoulu, pe a uma le seleselega. E tatau ona i ai se taimi faʻapitoa e faʻaleleia ai le palapala. I le va o le mea autu o le faʻaogaina o mea e faʻaaogā ai, o loʻo fautuaina foi e tuʻuina atu mo le fafagaina o laau ile lua taimi.

Superphosphate fugalaau, faatonuga mo le faʻaaogaina:

  • O le faaaogaina lelei o le superphosphate e sili ona lelei e faia i se fatu fatu, ona e foliga mai o granul;
  • O le talosaga autu o le superphosphate e lua e tatau ona faia ao le i luluina togalaau. E masani ona faia lenei mea i lalo o le suotosina. Mai le uluai talosaga, e le faʻamamaina le faʻatoʻa faʻapitoa e ala i le faʻavaivai poʻo le timu ma e le pa'ū ifo i lalo ifo ole vaega ole fatu;
  • O le faʻaaogaina o metotia o le faʻasalalau faʻasolosolo o faʻamalaʻau e itiiti le aoga, talu ai o lenei fugalaʻau e tatau ona latalata atu i aʻa o fua o faatoaga;
  • O le toʻatele o tagata nonofo i le mafanafana e faʻaaogaina le eletise faʻalua elepopoʻa faʻatasi ma le gaosiolosi ma le fugalaʻau, lea e faʻaaogaina i le tautotogo ma, e tusa ai, i le tautoulu.

Mo fualaau faisua ma laulaʻau, 30 g i le 40 g i le sikuea mita o le superphosphate e lua ua faʻaofiina i le eleele. O le fafagaina o se togalaau aina i le tautoulu, e oʻo atu i le 600 g o le superphosphate e lua i le 1 m2 e tatau ona faaopoopo i le eleele. Mo fualaau ma laau toto i greenhouses ma greenhouses 100 g / 1m e faʻaaogaina2. E tatau ona faaopoopo le 4 g o le superphosphate i le paila pateta. I le tulaga o le eleele ua pala, o le aofaʻi o le faʻapalaina e tatau ona faʻatupulaia e 30%.

O fualaau laiti ma laau toto ma vao e faapitoa lava le manaomia o le fafagaina ma le faʻamala, aua e leai se isi auala e maua ai mea taua. O le maketi o le asō ua ofoina mai ni fua eseese o meaʻai, o lona muamua o le superphosphate.