Fugalaau

Fuga o fetu o le togalaau. Stachiurus vave

O le faʻatulagaga o togalaau faʻatoʻaga ma le lauolaola matagofie e matua tele lava e mafai ona tuʻuina atu o mea sili ona le mafaʻanofo faʻafuaseʻi pe a suʻe ni mea e sui ai aganuu matagofie. Ma atonu i le leai o ituaiga o togalaau aina o loʻo i ai le tele o ituaiga o meaola e le maua ai le gauai o le togalaau i totonu o laau totogo. Faʻatoʻaga faʻapitoa e le o se tulaga e masani ona masani ai, o le lelei lea o se tasi o ia "aso" vave vave vaveteuteuina i le amataga o le tautotogo faatasi ai ma le taugofie o latou taliga matagofie.

Stachiurus (Stachyurus) - o se ituaiga o laau o le Stachyurov aiga (Stachyurus), lea e aofia ai le 10 ituaiga mai Asia i Saute.

Stachiurus vave.

O le Stachiurus o laau vevela ma le faigata o le taumalulu (e mafai ona latou tulaʻi i le -15 tikeri e aunoa ma se malutaga), e oo i le 2 mita le maualuga ma foliga o le pale matagofie ma toetoe lava o laau mama. O lālā talavou, pe o se lanu mumu sesega o le lanu o tiʻamea fou, ia tuʻuina atu ma le faʻamalosi se talosaga faapitoa. O le lanu mumu, o nisi o lanu violē o le paʻuuliuliuli i luga o lala tuai ua maua ai le laau e sili atu le maualuga o le kalafi, e peiseai o loʻo faʻamalosia ai le salalau o le pale.

E matagofie, manino, matagofie i le gasologa o le tausaga, o le laau e sili ona teuteuina e amata mai ia Mati e oo i le amataga o Me, pe a oʻo i le taimi e tupu ai. I luga o le laau, i ni "tautaliga" mataʻutia, e toetoe lava o logo laiti o fugalaau (e oʻo i le 30 fasi vaega) e aoina, e susulu ma e foliga mai e sopo i tua o lanu mumu lanumoana. O le mea moni, o le faʻalavelave faʻalavelave o le totoa, ae ona o lo latou malosi e tautau ai mai lala, e foliga mai o ni taligalu taamilo. O mea e le masani ai e fausia ai ni vaʻaiga ofoofogia matagofie e foliga mai o se mea e sili ona manaia i luga o lala paʻu.

Lafoaʻi i le fugalaau faʻamafanafana pe a maeʻa ona tupu. O ona lala lanu mumu matagofie e faasolosolo malie lava ona mou atu i lalo o lanu lanu lanu paʻepaʻe e oʻo atu i le 10 cm le umi. I le faaopoopo atu i fomu masani, e iai foi ituaiga eseese ma laʻau teuteu ua teuteuina i mamanu mamanu. I le autumn, o lau elliptical poʻo le mataʻitusi e suia ai le lanu i le mumu mūmū, o se tasi o mea aupito sili ona puʻeina i pale o autumn.

Stachiurus vave.

O le Stachiurus ua taʻua i le taimi nei o le tauvaga malosi o Forsythia. O le tasi lea o laau totogo muamua lava, lea, e le pei o le tautotogo autu o le tautotogo ma se lanu samasama samasama, e mafai ona mitamita e le gata o lanu, ae e umi foi le fugalaau olaola. A uma, e fuga mai mo aʻu mo le tele o vaiaso, ma toeitiiti 2 masina. O le fugalaau e amata ia Mati ma tumau seia oo i le faaiuga o Me.

Vaega o le tuputupu aʻe ma le toʻa

O Stachiurus e faigofie ona tupu ma avea ma paga sili ona matagofie. Latou te le manaʻomia le tuʻuina atu o puipuiga mo le taumalulu i le itu i saute, ma i le vaeluagalemu o le lelei e sili atu le ola ae o se faʻavaa poʻo se fale atoa. E mafai e le Stachiurus ona ufiufi ma se ufiufi lelei e ala i le ea-magoga o le pale atoa (e aveese i le faaiuga o Fepuari-Mati pe mulimuli ane, a vave loa ona agi matagi ma e le pa'ū ifo i lalo i lalo o le 10-15 tikeri).

E faigofie lava ona piki se taupulepulega mo le tuputupu aʻe. O lenei togavao tulaga ese e lagona lelei lelei uma i le la ma le paolo. Na o le pau lava le mea o le a ia manaʻomia o le maualuga ma le suamalie o le palapala, e leʻo se mea e iloagofie ai i le maualuga o le lime, lea e le mafai ona tu i luga.

Stachiurus vave.

O le mea sili ona faigata i le tuputupu ae o le sailia lea o mea totō toto. E seasea ona maua le Stachiurus i lo tatou atunuu ma ua toetoe lava a le amanaiaina uma e togalaau aina. A e faʻatau, e taua le faʻamautinoa o loʻo e faʻatau se laau ua uma ona fesuisuiai i lau vili vaʻalele ma ua mafai ona faʻafeiloaʻi ma le malulu ma le malulu, ma e le o ituaiga e gaosia mo le itu i saute.

Stachiurus vave.

Faaaoga i le mamanu o le togalaau

Stachiurus e peiseai na faia e teuteu ai se togalaau faʻaonapo nei. Na te faʻatoʻa lelei lava le matafaioi a le laau sili ona susulu i le amataga o le tautotogo, o le soloist sili autu. Latou te tuʻuina le togavao i tafatafa o mea e sili ona mataʻina i le tautotogo, i nofoaga pito sili ona manumalo, lea o le a avea ai ma autu autu o le mamanu. O loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o le Stachiurus inflorescences mo teu.