Laʻau

Faʻaaloalo

O se sisi e pei o rhodophial (Rhodophiala), lea e seasea lava, e fesootai tuusaʻo ma le aiga matua. I lalo o tulaga masani, e maua i Amerika i Saute, ma sili atu i Chile, Iurukuei ma Atenitina. E tusa ma le 30 ituaiga o laau, ma o nisi oi latou e mafai ona ola i le fale.

I le natura, o ia laau totō e mafai ona maua i vaega mauga. Latou te le faʻaaloalo i le eleele ma e mafai ona tatalia se suiga tele i le vevela ma e oʻo lava i le malulu.

Talu ai ona e tupu aʻe i se tau vevela, o le pulufana o loʻo faʻalauiloa le animation mo se taimi umi. Ma a maeʻa ona timu timuga i vaiaso o le taumafanafana talu ai, o le fuga fuga e aliali mai i luga o fugalaau o se lapoa tele. A maeʻa le fugalaau, ona tupu aʻe ai lea o se paʻu lauitiiti, lau paʻu. Ae a maeʻa le lamala, ona mou atu lea.

Rhodofiale o se mea e sili ona fiafia i ai e le faigofie ona tupu. Ina ia mafai e le laau ona atiae masani, e manaomia le manaia i le vaitau taimi, ma le malamalama lelei i taimi o vaomatua. E lelei pe afai ei ai se suiga tele i le vevela (o se eseesega tele i le va o le ao ma le po).

E le gata i lea, e le fiafia tagata fugalaau i le mea moni e umi lava le taimi e malolo ai le fugalaau. Mo lona totoina, o se togalaau malulu po o se kiona e atoatoa. O iina, i le taimi e le o se umi o le fugalaau, e mafai ona e faamemelo i le matagofie o fugalaau e pei o le logo.

E masani lava, i le avea o se totoga laau, ua tupu aʻe ituaiga o Rhodophiala bifida rhodophia. I le vaomatua, e mafai ona e feiloai ia te ia i Texas po o Atenitina. Mo fugalaau lanumumu mumu, o le laau na lauiloa o le "Bovine Blood Lily." Fugalaau e matauina i le faaiuga o le vaitau o le taumafanafana, o le amataga - o le autumn.

I le fale, o lenei fugalaau e sili ona pele, aua mai se pulufana momoe, lea e le manaomia ona tausia, vaaia, pupula pupula, o loo i luga o ni uumi uumi.

Tausiga faʻapitoa i le fale

Malamalama

I le taimi o loʻo moe ai, e mafai ona tuʻu le ulo ma le pulu i soo se nofoaga. A e ui i lea, a maeʻa le fuga o fugalaau, e tatau ona tuu i totonu o se nofoaga lelei.

Tulaga o le vevela

Laʻau malulu faʻasao. O le mea lea, o le rhodopial bifida, afai e ufiufi ma e le faʻafefe, o le a faʻafetaia le malulu e itiiti ifo i le 12 tikeri. Mo le taumalulu, o se vevela o le 5 tikeri e sili ona lelei. Ia mautinoa e le malogo le eleele i lenei taimi.

Taimi e malolo ai

I vaʻaia, o le vaitaimi o loʻo ola ai se laau e matauina i le taimi o le tau vevela.

A oʻo ina faʻauʻu, e faia se pea laupepa, ma o le taimi lenei e tupu ai le pupu. A maeʻa le vaitau fuga, e tatau ona faʻafeinu le rhodophyll mo sina taimi. Ona faʻafefete lea o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia, ma e le o faʻamaina uma lava. Fuga i totonu o potu, pei o se tulafono, amata i le amataga o le vaitau o le tautoulu (o nisi taimi e matauina i isi taimi).

Faʻafefea ona vaʻaia

E tusa ma le 1 le taimi ile 2 po o le 3 tausaga.

Faʻafefiloi o le lalolagi

E leai ni manaoga faapitoa ile palapala. O se faʻafefiloi lelei o le eleele e aofia ai laʻau ma peat land, faʻapea foʻi ma le oneone, e tusa ma le 2: 2: 1. E fautuaina e sasaa atu ni nai piliki poʻo se iliili. Pulu i le taimi o le totoina e tatau ona ufiufi uma i se mea e sui.

Faʻafefea ona faʻaleleia

Mo le toe gaosia, o fatu e faʻaaogaina, talu ai o le tamaʻitaʻi teineitiiti e le o foliga mai. E mafai ona e faʻatau i latou e ala i le Initaneti, ae tatau ona maitauina e na o fatu fou e talafeagai mo le luluina, aua e le o toe umi ae leai se tomai o le germination.

Germinating fatu e vave ona tutupu vave (pe a uma le 2 pe 3 aso). O fatu e manaʻomia le galo. A maeʻa ona iloa le aʻa, e tatau ona lūlūina i se mea laititi ma le lautele e tumu i le oneone e fefiloi ma le palapala. E talafeagai le fufuluina o fatu i le pito i luga o le palapala (papa e le sili atu ma le 3-5 mm). Faʻasalaga e faia i le faʻaaogaina o se pulu moli ma tapuni faʻatasi ma se ata tifaga poʻo se tioata. E tatau ona e tuʻuina i se la vevela ma mafanafana.

E tatau ona totō faʻato'ā tupu aʻe i ni mea e ese ai, ae le o ni atigipusa tetele. Mo ni nai tausaga ua latou ola aʻe e aunoa ma se taimi e malolo ai, aua o le taimi nei latou te le manaʻomia.