O le togalaau

O le tuputupu ae o le apricot i le tacha o le eria Moscow

Apricots i le tuaʻoi - faʻateleina i latou i taimi lata mai nei na manatu o se pisinisi gaogao. O fua mafanafana alofa e manaomia ai mafanafana mafanafana, vevela vevela ma le sun i saute. E ala i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, o ituaiga fou o le taumalulu-o loʻo fai ma apricots e le tagata lava ia. Ae o se gasolo lelei e mafai ona faamoemoeina mai ia i latou, matauina tekinolosi tau faatoʻaga. O le mea lea, e taua tele le le filifilia o se ituaiga eseese, ae ia mataʻituina tekinolosi taufaatoaga.

Filifilia se nofoaga e momotu ai le togalaau

O le totoga o le togalaau, pe a totoina apricoti i tuafanua, filifili puipuia mai matagi malulu. O le mea e lelei ai, ia tuʻu ai laau totō i le itu i saute ma sisifo i sisifo, i saute sasaʻe ma saute ma saute sisifo mai Moscow. E tatau ona manatuaina o nofoaga maualalo ma le loloto o le vai e latalata i le 2 m e le talafeagai.

A filifilia se nofoaga e tulaueleele ai, e sili atu ona lelei le faʻatulagaina o se laau i le itu i saute o le fale poʻo le pa. E mafai ona e tuʻuina se talipupuni ata lafoia, valiina ma papae. O le tele o le malamalama e pau i luga o le laau, o le lelei mo le apricot i le tuafanua, i le mea e le lava le la.

O le malamalama o le loam poʻo le loam ua avea ma eleele lelei mo le totoina. I lenei tulaga, o le eleele e tatau ona le faaituau. Tuu le laau i luga o se laau toto, ma lelei. E mautinoa, o aʻa e le mafai ona oʻo atu i le taʻele o le eleele. O le eleele lava ia e tatau ona matagofie, ma faʻafefete le susu. Faailoilo o le fugalaʻau - o le i ai o vavaega i totonu o le lio lata ane. O le apricot matutua e itiiti ifo le mamafa i le taumafanafana faʻamamaina nai lo isi laau.

A oʻo ina ola le apricoti i tuafanua, e tatau ona manatua i le totoina o le laau, e afaina mai i le toe faʻafoʻi, e tatau ona tuʻuina atu se faʻavae mo se malutaga ma le agril i le 1-2 laulau.

Manaoga mo se lua e folau ai ma fualaau

O fualaau o loʻo ola i luga o se faʻatauga o Saina po o le fale povi po o peni peleni. I le taimi lava e tasi, o le aʻa e sili atu ona mausali pe a faatusatusa i laau totō ua totoina i lana lava faʻasoa. O mea totō e faʻatauina i fale tausimai o Kaluga ma le Moscow Region e maua ai le ola lelei ma le faʻasaoina o uiga eseese. Faʻatoʻa aʻafia aʻa ma vave fua mai apricots i totonu o koneteina. O le totoina o apricoti i le tuafanua o se mea na tupu.

E mafai ona tupu se laau apricot mai fatu, ae e tatau ona e faʻaaogaina ni meaola mai ituaiga eseese. E mafai ona tupu ni mea faʻavae. E sili atu le lelei o le laau nai lo matua, poʻo le matua leai foi. O le taunuuga o le a vaaia i le 6-7 tausaga.

E manaʻomia le tuʻuina o lua e tulaʻi ai e tusa ai ma le 6x4 polokalame, pe a 4 m le vavae, ma le 6 m le mamao i le va o laau i le laina. O le aʻa o le fatuina o loʻo i totonu o le eleele papaʻe luga e oo i le 40 cm le loloto. O le totoina o apricots i le Moscow Region o loʻo faʻatinoina i le tautotogo. O se lua ua saunia i ni nai vaiaso pe o le tautoulu ma se lapoa o le 70x70x70 cm O le lua faʻaleleia ua tumu i fugalaʻau:

  • 1-2 pakete o manu - solofanua, povi;
  • granular superphosphate - 500-600 g;
  • potassium sulfate - 400-500 g.

O le faʻaogaina o le aʻa e le maualuga, e le o totonu le ua, faʻapipiʻiina le eleele, ua tuʻu se pine e fusifusia ai le aʻa. I le tausaga muamua, e fafagaina le seedling 5-6 taimi i le taimi, sasaa 2-3 pakete i totonu o se lua loloto. Mo se laʻitiiti laiti, e taua tele le mulching o le lio lata ane.

O fualaau laiti, e tusa lava po o le a le faigata o le taumalulu o le ituaiga, ua ufitia i le afifi poʻo isi mea mo le faʻaleaisa i le taimi o le malulu. Ole faʻalavelave faʻafitauli ole lala ole pito i lalo.

Totoina o togalaau

O laau e leʻi ulu atu i le vaitau o fualaau aina e manaomia ai le tausiga faapitoa. O le vaitaimi lena o le olaga o loʻo faʻasaoina ai le puipuiga o le laau ma ona uiga tau pisinisi. O le totōina ma le tausiga o fualaau apricot i le laufanua e aofia ai:

  • faasaoina o fualaau mai le malulu ma le malulu;
  • fuālaʻau:
  • faapaleina o pale;
  • puipuiga mai meaola faalafua ma faamaʻi.

Faʻapipiʻi tulivae mo le taumalulu ma mea e manava ai, pe faʻaogaina auala masani o puipuiga - e filifili tagata uma mo ia lava. Ae e taua le le totoina o le fatuina mai le tele o afifi i le tautotogo ma le taimi o le suamalie, ina ia le gaseina ai e mice ma anufe. E le tatau i le sun o le tautotogo ona mu le paʻu vevela.

Mo le faaputuputuina o meaʻai, vave le tuputupu ae, o laau taʻitasi e faʻasaina ma mullein poʻo le solofanua na faʻaofiina i totonu o le lio.

O le faʻavaeina o le pale - e naʻo le mea e manaʻomia i tulaga o le tuputupu ae malosi, pe a oʻo i le taimi o le taumalulu le fafie e leai se mea e ola ai.

Ae ia mataʻituina le soifua maloloina o le togalaau e tatau ona faʻale faʻaletoloa. E le o ituaiga uma ituaiga e puipuia i faʻamaʻi:

  • moniliosis;
  • kleasterosporiosis;
  • cytosporosis.

O le tausia o le apricot i le tuafanua e aofia ai togafitiga o laau totino, e masani lava o tapenaga o loʻo i ai le copper. I le taimi o le leleina o meaola ninii iniseti, e tatau ona faia togafitiga ma iniseti, puipui le laau talavou mai le leai o lau.

Totogi Apricot Matua

Ina ia lelei le seleselega, ia tausia le apricot i le eria o Moscou e tatau ona faatulagaina lelei. E tatau lava ona ave le tausiga faapitoa i fualaau aina. O fulu malulu e mafai ona faaleagaina ai se fua.

O le togalaau e tatau ona maua meaai. Apricot o le a faʻaogaina le leai o se kopamosa ma le vailaʻau, ae manaʻomia e ia le potassium mo le faia o fua. I le tau faaiuiuga o Iulai, o le suavai e tapulaa ina ia leai se faateleina o le lanu lanumeamata. O le togalaau e tatau ona saunia mo le filemu. O le faigata o le taumalulu o le a faʻapupulaina ai le paluka chloride ma le superphosphate na faʻalauiloaina ina ua maeʻa le seleselega i le liʻo lata ane.

O le tausia o le paʻu o le laau e aofia ai le togafitia o manua ma le tatalaina o meaʻai ma ituaiga togalaau. I le tautotogo, o tagata matutua ma laau laiti ua mama e puipuia ai le la. O togafitiga puipui o le togalaau i le tautotogo o le a aveesea ai le tele o faafitauli i le taimi o le tuputupu ae.

I le vaitau o le vavao, e tatau ona e fufuluina le laau i le vai meli e faatosina mai ai tagata eletise.

O nei gaoioiga uma e le faigata, e mafai ona maua e tagata fai togalaau uma. Afai e tatau ai, e mafai ona e faitau i le auala e ola ai apricot i le itumalo Moscou mai fatu. Galuega fiafia! E talitonu tagata faʻasalalau o le aʻa o le aʻa e sili atu ona puipuia i le tau o mala. E tatau ona e totoina ni fatu laau e filifili ai le vaega sili ona faamanuiaina.