Fugalaau

Laʻau mo se nofoaga malolo

Matou te fautuaina le totoina o se nofoaga malolo ma laau eseese. O mea sese na faia i le faagasologa o le faʻaogaina o fanua i se vaapiapi vaapiapi e sili atu ona lauiloa nai lo le lautele o isi vaega o le togalaau. Muamua lava, fuafua le nofoaga o le totoina o laau ma laau tetele e maua ai le ata o le ola. I le mavae ai o ni nai tausaga, e tatau ona faanenefu le laau i le tulimanu o le malologa, ma e tatau ona e iloa lelei le ituaiga o tuputupu aʻe, faapaleina o le totō o laau totō, o le taimi o la latou fana, fugālaau ma isi mea totino ina ia mafai ona filifilia le laau sili ona talafeagai.

Nofoaga faafiafia i le togalaau

O le ufiufi e faʻaalia i auala eseese: i le itu i saute, o le ata lafoia e itiiti lava, i le itu i matu - sili ona malosi, i sisifo o le itu i sisifo o le aso, ma i le itu i sasae - i le lona lua. O le maualuga ma lautele o le laau, le lautele o le ata. O laau laititi e totoina lata ane i le nofoaga malolo, ma tetele laau ua totoina sina vaega laitiiti. E sili ona manaia le malologa i lalo ifo o le pito i lalo o lala lapopoa o se laau. O le mea lea, o nisi taimi o le nofoaga sili e totō ai se laau tele i luga o le teritori o le nofoaga o faafiafiaga. I soo se tulaga lava, e talafeagai le taofi pea i luga o se tasi laau tele. I le pito i tua, e mafai ona totōina vao laʻau po o laau toto.

O le nofoaga e malolo ai o le a teuteuina i le fugalaau po o le faʻatoʻa totoina o laau, oi latou e manaʻomia avanoa e olaola ai. E totōina i ni fasi vaega i le pito o le nofoaga malolo. E le tau avea laau toto. Ma o iinei, e sili atu le fiafia i aganuu e iloga i se vaitau umi, o le amataga o le pale, o se fua uiga ese ma fua lanu i le tautoulu, o lona uiga, matagofie i soo se taimi o le tausaga. O laau talafeagai e mafai ona filifilia mai faʻamatalaga o fualaau o laau mo pa puipui, o loʻo faʻauluulu ma faʻamalosi faʻamalosi.

Nofoaga faafiafia i le togalaau

E foliga mai o le a oso i luga laau toto ina ia toe faaolaola ai se nofoaga e malolo ai. E mafai ona latou ola aʻe i luga poʻo puipui, o nisi o meaola e mafai ona pipii atu i mea le lelei i luga o se puipui le mafiafia ma e le manaʻomia se avanoa tele, ma o le mea lea e sili ona talafeagai mo tulimanu malolo i tamai togalaau ma pitonuʻu vaapiapi, aemaise lava pe a eseese ituaiga e fetaui lelei i tulaga malulu ma malulu. Ina ia mafai ai ona fausia se puipui mafiafia o pou, puipui, tautau, ma isi mea, e tatau ona e iloa pe faapefea ona latou maua se vaega. E tusa ai ma lenei meatotino, ua vaevaeina i ni vaega se 4:

  1. Ole vaʻaia o laau vavao (mo se faʻataʻitaʻiga, Roses Roses, e iloa e tagata uma) o loʻo pipii mau ma o latou fuālaʻau ma vao tuitui mo le lagolago, aʻo latou masani ona manaʻomia le fesoasoani e faʻapipiʻi ai laʻau.
  2. Laʻau faʻapitoa e faʻapipiʻi faʻapitoa - o meaʻai e latou te maua ma le malosi i luga o pou uʻamea, uaea poʻo le lattice. O lenei vaega e aofia ai clematis, vine ma vine vine.
  3. O aʻafiaga o le aʻeina o laau e fausia ai aʻa i le vevela lea e faʻapipiʻi i ogalaau, ma isi. O le sili ona lauiloa oi latou o le ivy.
  4. Kilipaʻu poʻo ni mea e sosoʻo e sosoʻo solo i le lagolago.
Nofoaga faafiafia i le togalaau

Latou te manaʻomia ni pou faʻavave, poʻo poʻo se uaea felaʻuaʻi, latou te vave faʻateteleina i latou. O se sui matagofie ma le matagofie o le tuputupu aʻe o lenei vaega o le faʻatautaia.

Faatasi ai ma le feaveaʻi o laau, o loʻo i ai foi vao, fugalaau taʻitasi-fulufulu tausaga - faʻausaga, mo se faʻataʻitaʻiga, apa pi poʻo logo. Toeitiiti lava o nei laau uma e pei o le malulu, o lona uiga, e sili atu ona faigofie ona maua i le eleele puipuia i le paolo. Faʻapipiʻi mo i latou, ia tuʻuina i le itu i matu. Afai e te manaʻomia le lanu meamata i le puipui o le itu i saute, e mafai ona tuʻu tonu i le tulimanu o le puipui i le itu i sasaʻe poʻo sisifo o le fale, ona toso ai lea o le taamilosaga i le tulimanu. I le taimi muamua na totōina laau totō le mea totō o le totoina o laau toto. E sili ona totō laau totō i le tautotogo po o le amataga o le tautotogo. O le tele lava o taimi, o tupu e ola i totonu o ipu. O aʻa aʻa i le taimi o le totoina e tatau ona lava le susu, ma mo lenei mea, o mea totō faʻatasi ma ipu e tuʻuina i lalo i se pakete vai ina ia tumu i le susu. O le totoina o lua mo i latou eli ai le loloto loloto, ae lautele tele mo aʻa, ua faaopoopoina i ai iina ni fugalaʻau, talu ai o le tele o le mea e masani ai ona o le fuainumera o togavao o le vaomatua o ona aa e tupu tele i le eleele humus.

Nofoaga faafiafia i le togalaau

E faʻamaina foi togalaau faʻamalosi. Pe a ma le afa o pupuu ua faapuupuuina, o a latou fautuaga e toetoe lava o taimi uma e mamae ai pe a uma ona toto. E feteenai ma le tulafono o loʻo i ai nei, o laau toto e masani ona totōina i se loloto e sili atu nai lo le mea o loʻo i totonu o le ulo, ma e foliga mai lava. Pe a uma ona faʻasuina, o loʻo totoina nofoaga o le totoina i le faapalaga mai i meaʻai, coniferous poʻo isi mea faapena.