Laʻau

Faʻaleleia le tausiga o le fale i le fausiaina o fanau

O le sola ese o se mea e gata ai - o se laau e tupu i ni vaega faatapulaaina. O lona lauʻeleʻele ua taʻua o le motu o Socotra. E tusa ma le 30 ituaiga o vailaau o le Peresia. Ae na o le tasi oi latou o se fugalaau.

Faamatalaga lautele

E le masani ai, ae i le taimi lava e tasi o fugalaau mananaia ma se laumua samasama susulu, ua teuteuina e lau laau lanumeamata lanumeamata lanumeamata, ia avea ma se tasi o aganuu sili ona mataʻina. I le tepa muamua, o le viole Peresia e mafai ona faaseseina mo fugalaau teuteu, aua e foliga mai ua atoatoa.

Faatasi ai ma lona lalelei, o le malosi malosi e mafai ona tauva e oo lava i otaota vevela, aua e mafai ona fiafia mo se taimi umi ma ona fugalaau matala e tatala i windowsill mo le 3-4 masina.

O le viole Persian o se laau e le mafaatusalia e tuufaatasia ai le lotogatasi, mamalu, amiolelei ma le faigofie e aunoa ma ni lanu eseese ma ni elemene puʻeina. Ae ui i lea, mo le faʻalelei e foliga lelei, e tatau ona talafeagai le tausiga.

Eseese ma ituaiga

Exacum Blue Star - o se laau faʻataunuʻu ma laʻau lanumeamata lanumoana. O le tele o siama o le laau e oʻo atu i le 30 centimita. O lenei ituaiga ua tupu mo le lua tausaga, ona manaomia ai lea ona faafou. O le viole Peresia o lanu lanumoana, lanu-fetu, faafetai lea e maua ai lona igoa.

Safaira siliva - o le laau e faʻafeagai, soʻo, faʻasaina, laʻau paʻu o se lanumeamata lanumeamata, e latalata i le tasi. E ese i latou i le maʻaleʻale ma le gaosaʻo. O le umi o lau laulau e oʻo atu ile 4 simita. Fugalaau e toʻatasi, faʻatasi ai ma fuga o le lanu uliuli. O le totonugalemu o le fugalaau ei ai se fuga samasama lanu samasama ma e maualuga lona maualuga i luga o petals.

Faʻapitoa vavalalata - o se laau e lua tausaga le matua e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 30 centimita. O fugalaau e lanumoana pe lanu viole ma se lanu samasama, e afua mai i totonu. E i ai ituaiga eseese o lenei ituaiga faʻatoʻaga o le lanu uliuli ma le paʻepaʻe.

Mata lanu enaena - O le viole Peresia o lenei ituaiga o lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata, lea e faataapeapeina ai fugalaau lanumoana ma fugalaau felafolafoaʻi ua tumu i se lanu samasama ma le taua. Fugalaau ei ai se manogi matagofie ma le manogi e faamanatuina ai se pulu po.

Puefi lanumoana vaivai

O lenei ituaiga o violet Persian o loʻo i ai se foliga muamua o fugalaau lanumoana, o le pulou pulou ma laupepa lapopoa. E masani ona faʻaaogaina e faia ai ni fugalaau masani.

Fiafia papaʻe matagofie - o se mea e maualalo, vavao laau e iai se laulau tolu tafatafa-oval ma le tele o fugalaau paʻepaʻe. O le taimi vavalalata o le viole Peresia e mai i le 6 i le 8 vaiaso. E ui lava i le mea moni e faapea, o le mea e sili atu e taua o se mea lelei, i totonu o le fale e tupu aʻe faʻaletausaga.

Laʻau papaʻe matagofie - o se tamai laʻau faʻapitoa, e aʻafia ai le tele o fugalaau. O le violesia Persian e iai ona foliga lanu, lamolemole, susulu o lanu uliuli lanu meamata manino. O le faʻalauiloa o lenei ituaiga o loʻo sinasina paepae e lima-faʻanoanoa ma se nofoaga tutotonu samasama. O le vaitau o le vavao o le laau e amata i le ogatotonu o le taumafanafana ma faaiʻu i le taufaʻaiuiuga o le autumn

Faʻaauau le tolu-veined - o le fale tele e tele. O lona maualuga e oʻo atu i le 50 centimita. O le viole Persian o loʻo i ai se faʻamau, faʻalaʻau faʻamafanaina ma le faʻafefe o gaʻo lanumeamata lanumeamata. O fugalaau matagofie e i ai se lanu uliuli ma se vaega samasama. O le laau o le malulu faasaina. O lona atunuu o Sri Lanka.

Totogi ile tausiga o fale

O le viole Peresia e fiafia tele i le vevela, o le mafuaaga lena ua tupu ai le laau i totonu o le fale e pei o le tausaga. Ae ui i lea, i le taumafanafana, e mafai ona totōina le laau i fanua tatala. O le mea e sili ona fiafia i ai e sili atu ile eleele malamalama ma se pusa faʻavaivai.

O le laau e fiafia tele i le malamalama ma afai o le ulo o loʻo i lalo o le paolo, o le a le fuga mai le viole Peresia. Ae ui i lea, o le susulu o le la o se mea leaga mo ia, o lea e sili atu ai ona paolo tele i le aoauli. E le fiafia o ia i fugalaau ma tusi. Na te fiafia i le vevela o le potu ma e le taliaina le vevela ma le malulu.

O le tele o taimi, e toe faafou le laau i tausaga taʻitasi, ae afai e te manaʻo e teuina seia oʻo i le isi tausaga, ona oʻo lea i le tautoulu e tatau ona e faia le afa teuteu. I le tau malulu, e tatau ona teuina le laau i le maualuga o le suavai, ma ia mautinoa ia i ai le 12 itula o le malamalama, mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina ai se pipi. E taua foi le mafaufau i le mea moni e faapea o le tausaga lona lua o le a sili atu ona le mafai ona fuga.

Ua tupu foi Vaioleti poo Saintpaulia pe a tausi i le fale. O le laau e matagofie ma umi lona ulu, ae o le ausia o lenei mea o le a faia ai ni taumafaiga. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le tuputupu ae ma le tausiga i lenei tusiga.

Faʻamatalaga faʻamatalaga

O le viole Persian e fiafia tele i le susu. Ae ui i lea, o le suavai e tatau ona faʻalelei, o lona uiga, o le faʻavaivai o le vai ma le faʻamamago mai le eleele e tatau ona aloese, taumafai e faatumauina le maualuga o le manogi e tatau ai mo le laau.

E taua foi le faia o le suavai, ae tatau ona faia lenei mea mai le pito i lalo o laupepa. O le susu e le tatau ona pau i luga o fugalaau. Ina ia faatumauina le suavai talafeagai i tafatafa o le laau, e mafai ona e tuʻuina se atigipusa i vaʻa susu, sphagnum poʻo vai masani.

Laʻau mo le mamao

O le meaʻai mo le laau e tatau ona mama ma faʻaogaina, faatasi ai ma le vaivai pe le faʻaituau. E mafai ona e faʻaaogaina le fanua mo laau toto.

E mafai foi ona e faʻafefiloi laulaʻau ma le palapala eletise ma le humus ma le peat. Faʻalauteleina o le kele, oneone lapoʻa poʻo laumei e talafeagai e pei o le alavai.

Faʻaopoopoga i fafo

E le manaʻomia e le faʻalapotopotoga taʻitasi le totoina, ae o isi mea e totoe e tatau ona faʻapipiʻiina i ni laulau fugalaau e sili atu ma maualuga ao latou tuputupu ae.

Pe a faʻatulagaina, e taua tele le tausia lelei o se alavai, lea o le a aloese mai le pala o le susu i le aʻa.

Fafaga meaʻai

E fautuaina le fafagaina o le laau i le tele o masina i le masina. Ua fautuaina le fugalaau faila e faʻaaoga le faʻamalaina o minerale mo laau totō.

Pe a fuga mai le viole Peresia, e tatau ona faʻafefiloi i le fagu ma fuluʻi fuluʻi. Nisrogen fertilizers e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona fuga.

O le laau toto e amata mai i le amataga o Me seia oo i le faaiuga o Oketopa. Ina ia tupu atili, e tatau ona aveese fugalaau mamago.

Faataua le teuteuina

Ina ia avatu i le viole Peresia se foliga teuteu, e tatau ona aveese lala mamago i le taimi ma toto le laau, ma avea ma vao o foliga manaomia.

Taumalaga o le taumalulu

I le taumalulu, e tatau ona faʻasalalauina le laau i le filo, ma ia mautinoa foi le maualuga o le maualuga o le ea, tuʻuina se fagu vai i tafatafa o le fale. E tatau foi ona faaitiitia le taimi ole laei pito i luga ile afa.

O nisi o fai togalaau, mo se vaitaimi malulu, ua fautuaina ina ia lafoaia atoa le faaaogaina o fomaʻi. E tatau foi ona faaitiitia le tau. Ae ui i lea, e tatau ona ave le tausiga e le malogo le eleele.

Totoina fatu fatu

E sili le totoina o fatu i le tautoulu. E le tatau ona tuʻuina i totonu o se meaʻai, na o le tufatufaina atu i luga o le fogaeleele. A maeʻa lena, o le fagu e iai fatu e tatau ona ufiufi i le tioata poʻo le ata ma siitia atu i se nofoaga mafanafana. E tatau ona faʻaaogaina fale mai lea taimi i lea taimi ina ia mafai ona faʻaaogaina fatu.

10 aso talu ona totoina, o fatu e amata ona tupu. O laau laiti e vavaeese ma totoina i ni koneteina eseese. O le viole Persian e amata ona ola i le ono masina.

Faʻaauau le faʻaleleia e ala i le tipi

Pe a faʻasalalau e ala i tipi, e tatau ona ave mea mai laau matutua. Mo lenei mea, o le toto mai le pito i luga o le laau o loʻo faʻaaogaina. E taua tele le i ai o le vaeluaina ia le itiiti ifo ma le lua ni tulafono.

E mafai ona mauaʻa uma i le siosiomaga o le vai ma i totonu o se paluga-peat mix. O aʻa muamua e aliali i aso e sefulu lua. A maeʻa ona foliga mai, o manu laiti e mafai ona gaosia i totonu o eleele masani. O fualaau laiti e amata ona fuga pe a uma le tolu masina.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi, e mafai e se laau ona aʻafia ai le pala. E aliali mai o se taunuuga o le tele o le faʻavaivai ma oʻo atu ai i le pala o le misela. I le puipuia o le oti o le viole Peresia, e tatau ona aveese mai le ulo, solo ese le aʻa, togafitiga i fualaau faasaina, aveese vaega eleelea ma le totoina i eleele fou, e taofia ai le soona fai i le lumanai.

E mafai foʻi ona osofaia faʻafitauli e faʻamaʻi, e aofia ai:

Aphids - faʻaputu i luga o lau ma laʻau o le laau, suʻeina o le sua mai ia latou, e oʻo atu ai i le oti o le fugalaau. E mafai ona e faʻaumatia faʻatasi ma le fesoasoani a se vai mafanafana ma vaʻaia le violets ma le iniseti o le "Aktara";

Feltman - o nei parasite e faʻapipiʻi i laulaau, fuʻu ma fugalaau, suʻe suamalie mai ia i latou, faia ai se upega paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o nofoaga ua afaina. E mafai ona faʻaumatia e ala i le totoina o le laau ma Actellik.

Spider mite - o le pest e afaina ai laulaau, e oʻo atu ai i la latou samasama ma le faʻamago. Ina ia foia, o loʻo faʻaaogaina le iniseti o le Fitoverm.

O le faʻaleleia o fautuaga uma o loʻo i luga, o le a mafai ai ona e totoina se laau ola maloloina ma fiafia i ona lauolaola matagofie ma matagofie mo se taimi umi.