Laʻau

Chrysalidocarpus

Chrysalidocarpus (Chrysalidocarpus) - o le pama teuteu, e sili ona lauiloa i le au fai togalaau ona o le matagofie o laulaau ma le tausiga o le leai. O le heliophyte faʻavaomalo, o lona uiga, o se laau telefoni, faʻapitoa i Comoros ma Madagascar. O le igoa e faauigaina o "fualaau auro," i le faa-Eleni "chryseus" ma le kart. "O le aiga o le pama ma o le aiga o Arekov.

O le chrysalidocarpus i le natura e tusa ma le 20 ituaiga, mo le fausiaina i totonu o potu e naʻo le tasi o na mea e totoina - Chrysalidocarpus e samasama. O laau pama mai le ituaiga o Areca o laau taʻitasi ma e tele-fuga laau e pei o le vao, e saʻo, lamolemole, lamolemole, e sili atu i le 10 mita le maualuga. Ua vaneina lapisi cirrus, umi ma lautele, felaʻaluaʻi, 40-60 fasipepa i le au. O le tele o siama o chrysalidocarpus e fausia ai se pale matagofie, o le matagofie o le a faaopoopo ai le matagofie i totonu o totonu.

Tausia o chrysalidocarpus i le fale

Nofoaga ma moli

O le chrysalidocarpus laau, masani i le vevela o le la, e faʻafefe lelei le vevela ma le malamalama. Pots ma se laau e mafai ona saogalemu i luga o le itu i saute ma sasaʻe sasaʻe, ae i le taumafanafana e sili atu ona paolo mai le vevela i le aoauli.

O le tele o le malamalama e mafai ona afaina ai laulaau, latou te amata ona punou ma piʻo, ma mai le mu latou te lanu samasama ma feoti ai. O pama laititi e faapitoa lava le malamalama i le tele o le malamalama, ae a uma le ono o ona tausaga, e sili atu ona mausali siasi o chrysalidocarpuses ma tali atu i laulaau samasama.

Ina ia tumau pea ile taimi 1-2 i le masina, e manaʻomia le suia o le pama i le 180 tikeri i lona pito.

Lulu

O le mea sili ona lelei o le ea mafanafana o le 22-25 tikeri i masina o le taumafanafana, sina laʻititi i le taumalulu - e tusa ma le 18-23 tikeri, ae le itiiti ifo i le 16 tikeri. O le matua o le laau, o le faʻafilemuina e tali i suiga poʻo le maualalo o le vevela. Ae ui i lea, e tatau ona aloese mai tusi.

Faʻamamaga o le ea

O le suavai i totonu o se potu e ola ai le chrysalidocarpus e tatau ona maualuga. I masina o le taumafanafana, e tatau ona e mautinoa o le laau e masani ona liliuina i vai mama mama, ma solo le laulaau ma se laʻau susū po o le omomi. I le taumalulu ma le autumn, e le mafai ona e pamu.

Faʻasa

Mo le tuputupu ae lelei ma le atinaʻeina o le pama, e tatau ona e suaina tele, ae aunoa ma le faatagaina o le susu. E le tatau ona faʻaaogaina le vai malosi ma le chlorinated, na o le faʻamalo pe faguina. I le taumalulu-tau malulu, e faʻaitiitia ai le vai, faʻatagaina ai le sui e vego, ae le o le tosoina.

Le palapala

O le eleele mo le chrysalidocarpus e tatau ona faʻamalosi pe le faaituau, faʻapitoa. O le faʻafefiloi o le omea-o le turf (2 vaega), le lau o le humus (2 vaega), le paʻu (1 le vaega) le eleele ma le faaopoopoina o le oneone (1 vaega) ma le malala (1 vaega). O le faleoloa e saunia lelei mo lau pama e talafeagai foi.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O le chrysalidocarpus e tatau ona faʻaleleia i le gasologa o le tausaga. I le tautotogo ma le mafanafana, 2 taimi i le masina e fai ai lavalava sili ona lelei mo pama po o fomaʻi faʻapitoa mo mea teuteu ma faʻamaina. I le autumn ma le taumalulu - e le tele, 1 taimi i le masina e lava. Laei faʻapipiʻi faaopoopo i luga o laʻau e fai i le taimi o le tuputupu ae i masina taʻitasi.

Suiga

Mo se suiga lelei, e tatau ona faʻamausali se vaega eleele, o se vaega o aʻa e mafai ona tipi i se naifi malosi mo le tuʻuina lelei lelei i totonu o se fagu fou. Ua suia le alavai, o le vaega o le eleele o loʻo fofuina. O le taimi sili mo le faʻafeiloaʻi o le ogatotonu o le tautotogo. Laʻau pama e totoina i tausaga taʻitasi, faʻataʻitaʻiga matutua - 1 taimi i le 3-4 tausaga.

Faʻafouina o chrysalidocarpus

Chrysalidocarpus e mafai ona toe gaosia i ni auala se lua - e ala i fatuga ma auala faila.

Fanauina o fatu

Ina ia mafai ona faʻaleleia le chrysalidocarpus ma le fesoasoani a fatu, e tatau ona muamua faʻafefete mo le 2-4 aso. O se vaifofo o le sulfuric acid poʻo le vai mafanafana masani (e tusa ma le 30 tikeri) e faʻaaogaina e salu ai fatu. O le maualuga o le vevela o le germination e 25-30 tikeri, ma o loʻo maua mai i lalo se fatu laʻitiiti mulimuli ane. Mo le tuputupu aʻe o fualaau, e manaʻomia se vai susu susu, pe a uma ona faʻaalia le lautusi muamua, ona faʻapipiʻiina lea i totonu o ni ulo laiti. o laau talavou o le a foliga mai pe a ma le 3-4 masina.

Faʻapenaina i aʻa

I fua, o chrysalidocarpus e mafai ona toe gaosia i soo se taimi o le tausaga. Faatasi ai ma le fesoasoani a se naifi malosi, o le gaioiga i le faavae o le laau, lea ua i ai se aʻa itiiti, ua vavaeeseina ma totō i le palapala susu. O le taimi lelei e tulaʻi mai ai o le tautotogo ma le taumafanafana.

Maʻi ma meaʻai

E mafai ona aʻafia le laau i siama faʻaleagaina o le ituaiga helminthosporium - o lanu uliuli ma le samasama samoa i luga o le laulaau e aliali i luga o laʻau, ma mulimuli ane avea ai ni vaega e le taua. E mafua ai le faaleagaina, e aofia ai laʻau fou, maloloina.

Auala e tau ai: o le faʻamaʻi e aliali mai i luga o na laau e masani ona sosolo. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi, e tatau ona togafitia le chrysalidocarpus ma se vaifofo malie ma taofia le tele o le susu ma le susu.

E mafai e anufe ona afaina ai laulaau mai lalo, faʻamaia ma mafua ai le samasama. Auala e tau ai: suʻe laʻau ma le ava malosi ma togafitia i se sauniuniga insecticidal.

Afai o laulaau mago ma togitogi samasama e iloa i luga ia i latou, o mea nei e lelei. Auala e tau ai: o le acaricide e faʻaaoga, ma le maualuga o le maualuga o le potu.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

  • O le a faʻamago ma faʻapouliuligia pito o lau o le lau - vaʻa vevela ma meaʻai; low temperature and damage mechanics.
  • Lea lanu samasama - tele tele le la; fafaga manaʻomia e faʻamalosi.
  • O laulaau na ufiufi i lanu enaena - o le palapala o loʻo faʻafefeteina; eseʻesega o le vevela; fafaga faʻamalosi pe tapuni vai.
  • O le lanu pogisa i luga o le laau atoa ua tele le suavai; se faailoga o le pala.
  • O pito o laʻau e lanu enaena - o le ea e matua matutu; tau maualalo o le ea; leai se susu.

Ituaiga eseese ma ituaiga

Chrysalidocarpus yellowish (Chrysalidocarpus lutescens)

O lenei ituaiga o pama na i ai lona igoa mo le lanu samasama-lanu moli o loo totoina i le faavae. Lea o le tele o le paolo e tasi, o le vayi, e mafai ona latalata i le mita le lautele ma e oo i le 2 mita le umi. O petioles e faʻafefeteina i luga o le 'eleʻele ua i ai se faʻafiafiaga o le pogisa e mou ese atu ma tausaga o le laau.

Yellow chrysalidocarpus, o uiga o isi ituaiga o lenei ituaiga, e le maua ai le lanu samasama, i nisi taimi e tupu mai ai le lanu uliuli, lea e masani lava e le tupu i tulaga o potu.

Chrysalidocarpus madagascar (Chrysalidocarpus madagascariensis)

O le pama ma le tasi ogalaau ma le lautele o le 20-30 cm ma manino manino mai i luga. E sili atu i le 8 m, o laʻau lamolemole o le cirrus o loʻo faʻatulagaina i launiu, e tusa ma le 2 cm le lautele ma e oʻo ile 40 cm le umi.