Laʻau

Faapipii Zebrin - Grass Zebra

O le aiga o le laina. Homeland - Amerika Tutotonu.

O le igoa o le laau "zebrine", e foliga mai, ona o le i ai i luga o laulaau o siliva po o paʻu papaʻe e taamilo i le umi atoa o laulaau, e pei o lanu uliuli ma paʻepaʻe i tua o se zebra. O le laʻau o le zebrina o le herbaceous plants e iai lau lanu lanu moana 5 i le 6.5 cm le umi, e lanu i luga, ma lanu violē. O lenei laau e fuga mai i le tautotogo ma le taumafanafana ma fugalaau lanu piniki. E tele lava ina fenumiai ia Zebrina ma se agavaʻa vavalalata vavalalata ia te ia.

Zebrina tautau (Zebrina pendula)

Aiga. O le laau e sili ona fiafia i se nofoaga e susulu ma puipuia mai le la susulu. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o le o le mama e le lelei. E taua le laau, o lala o zebrins e tautau mai ato ma ipu.

Tausiga. I le tau mafanafana, e tatau ai ona faʻamautu lelei le vai, i le taumalulu e faʻamapulaʻa, ae o le susu o le coma e siakiina. E fiafia Zebrina i le maualuga o le suamalie, o lea e fautuaina ai e tuu se ipu ma se laau i luga o se pani ua tumu i le vai ma le iliili ma e masani ona palu mai se fagu vali. Ua fafagaina le laau i fugalaau faʻapitoa i vaiaso uma.

Pests ma faʻamaʻi. O meaola faalafua e sili ona leaga o le apogaleveleve ma aphids. Faatasi ai ma le suavai, e foliga mai o le lalaga o laʻau.

Tofiga atonu o se mea e faʻasalaina i se mea susu poʻo se vai, i le mea e vave aʻafia ai.

Faʻapipiʻi nei laau toto mai seleselega i tausaga taʻitasi ma totoina ni fasipepa.

Zebrina tautau (Zebrina pendula)