Laʻau

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o meaʻai mo le soifua maloloina o tagata

O le togalaau, ua lauiloa i tagata mo le sili atu ma le tasi le afe tausaga, e faʻaaogaina i totonu o paranesi o isi atunuu ma itulagi. O le laau i le tulaga o mea faʻapitoa, teuteuga ma mea manogi o loʻo faʻaaoga i le cosmetology, ae o loʻo e manaʻomia foʻi togafitiga faʻamaʻi. E oʻo lava i tagata o Hellas ma Roma anamua na latou faʻaaogaina le oona e pei o se faʻamaʻi tigaina faaletino. I aso nei, faafetai i se auiliiliga auiliili o le tuufaatasiga o laau afu, o lona faaaogaina e mafai ona lautele.

O le a la mea aoga o le dill, ma o iai ni faʻamatalaga mo le 'aina o fualaʻau vevela i meaʻai? I le taimi o le taumafanafana, e taoto ai laulaʻau mai le moega i luga o le laulau, o laulaau fou e seleseleina mo le taumalulu. E mafai e tagata uma ona faaopoopo ni lala tipi i soupeti ma salakeke? Ma faʻapefea ona lelei le meaʻai mo le tino?

O le tuufaatasiga ma le kalori matūa o le kulumu

O le aganuu lanu meamata e sili ona lauiloa i le kuka ma le kuka ona o le malosi fou ma le manogi manogi na o lenei laau.

O le manogi manogi e tatau ona i ai le tele o suauu taua, ae e le na o le pau lea o le aoga o le laau.

Mo le 100 kalama o greens, e na o le 38 kcal e iai, e iai:

  • 0.5 kalama o le gaʻo;
  • 2.5 kalama o le protein;
  • 6.3 kalama o meaʻai gaʻo.

O le a le faʻaaogaina o le opu mo le tino, ma oa faʻamaʻi e mafai ona faʻamalolo? O le muamua i le faasologa o vitamini o loʻo maua i totonu o le kulimi o le acid ascorbic. Pe a taumafaina le 100 kalama o laau afu i aso taitasi, e maua e se tagata le sili atu ma le 110% o le tele o le tele o fualaau oona.

E le gata i lea, o le pill e aofia ai peta-carotene, tocopherol ma vitamini B. O le tuufaatasiga o le gill gill includes copper, potassium and sodium, magnesium, zinc ma isi mea taua i tagata. O le kulimi i le letus poo le suāuʻu o le a faʻafuina ai le tino i le uʻamea ma le phosphorus, ma o gaioiga aoga a le dill o le ai ai se faʻamaʻi pipisi, faʻamafanafana ma le faʻamalosi.

O le a le faʻaaogaina o le opu mo le tino?

O a faʻamanuiaga ma faʻafefeteina o meaʻai mo le tino? O a faʻamaʻi o le a faʻaaogaina ai le greens ma ipu mai ia mea e aoga, ma o le a le taimi sili e lelei ai le teenaina o se togi?

O suāsusu taua i le tuufaatasiga o le lanumeamata lanumeamata e le naʻo le faʻamalieina o lona manogi, ae e fesoasoani foi i le faʻagasologaina o faiga faʻaogaina.

Ona o lenei mea, o se taumafataga mamafa mo le manava e pei o aano o manu, i le i ai o le paluga, ua faʻafefeteina ma faʻaleleia e le tino sili atu le faigofie ma vave. O le a le faʻaaogaina o le opu mo le tino? O le phytoncides, o loʻo i ai le faʻamaʻi pipisi i le tuufaatasiga ma le acid ascorbic ma isi mea gaosi, o:

  • le taofiofia o le ola mama i totonu o le tino;
  • faateleina le teteʻe i faʻamaʻi pipisi;
  • taofiofi puipuiga mai tau malulu.

E faʻaaogaina ai le fala oona mo le dyspepsia ma e tusa lava, e tusa ai ma nisi o tagata atamamai, e faʻasaina le atinaʻe o sela o le kanesa.

Ole aʻafiaga faʻavalea o le dill mo le tino e aoga mo faʻamaʻi pipisi, pei o malulu ma allergies, tale ma sneezing. E le gata i lea, o le suauu taua o lenei laau o loʻo i ai se meatotino antihistamine ma e mafai ona faʻaitiitia ai le mafatiaga o tagata mamaʻi. Mo tamaitai, o le kulimi e aoga mo le faʻamaʻi tigaina. O meaʻai faʻamamaina ma fualaʻau faʻasolosolo e fesoasoani i ai:

  • aveese le tiga;
  • faamatuu ese le manava.

I le greens of dill, aoga mo le tino, faatasi ai ma isi vitamini ma minerale, ua lava le calcium, lea e taua mo le soifua maloloina o le skeletal system. O le mea lea, e mafai ona avea lau laʻau ma se mea lelei mo le osteoporosis mo tagata matutua ma matutua. I soo se tausaga lava, o le meaʻai e faʻamalosia ai le faʻamālōlōina o manua, tuʻimomomoina ma vaʻa.

O le flavonoids i le kulumu ma le tele o vitamini B e lelei le leo, faʻamaopoopoina le mafaufau ma le popole.

Laʻau o le meaʻai:

  • filemu le solomuli popole;
  • fesoasoani e foia le vaivai pe a uma le aso faigaluega;
  • fesoasoani e toe manuia mai maʻi.

Faʻafofo togatogo saogalemu ma faʻalelei le faʻasaʻoina o le toto. E mafai e le Dill ona toʻa uma ma toʻa lelei i le taimi tatau. O le aʻafiaga o le teuteu o laʻau ma lau laʻau fou e faʻalauteleina i galuega tau feusuaiga, o le mafuaʻaga lea e aoga ai le oona mo tane o loʻo faʻaitiitia le tupe faʻasalaga ona o suiga o tausaga poʻo faʻamaʻi. O le vao e tutusa lona aafiaga i tamaitai.

Auala e faʻaaoga ai le 'ie mo le faʻamalologa

O manogi fou suamalie o se faʻavasegaga taua mo salakeke, marinades ma ipu vevela. E sili atu le tomai o tagata e fai togafitiga e togafitia laʻau, ma faʻamalama matagofie i fatu e faʻaaoga i na o fale. Ae o loʻo i ai mea aoga i vaega uma o le laau, o lea o lanu lanumeamata, pu, ma fatu o le laau e fetaui mo le saunia o tinicures, decoctions, o suauʻu ma mea e maua. O ia ituaiga o oloa o loʻo i ai le tele o mea aoga ma e toetoe lava a leai se faʻailoga.

E tusa ai ma le fuainumera o suauu taua, o fatu ia o loʻo i le taʻitaʻaiga, lea i le foliga o tinctures ma decoctions ua leva ona mafaufauina o se auala lelei mo le gaosiga o le kesi, ulu o le ulu ma le faʻaogaina o le tino o le tino.

I le fale, o le auala pito sili lea ona faigofie e saunia ai se fuga o fatu ma vine o le kulumu, faapea foi ma le saunia o se paluga faamalolo mai lenei laau:

  • Mo le faʻasusu, se sipuniti o fatugogo ma sasaa se ipu vai inu.
  • A maeʻa le 30 minute, e mafai ona faaluaina i le aso se tasi o le aotelega ma le faʻamalosi, 100-120 ml.

O le faʻamalosia o le tonic decoction o meaʻai e aoga mo le tino e faia mai le lua laulau punetini o fatugogogogo poo mea totino gaosi, laau apu ma moli, se vaega itiiti o fualaau 'aina poʻo fua o fualaau aina:

  • O le faʻafefiloi mago e faʻapipiʻiina i le lita o le vai inu ma faʻaumatia mo le 10 minute.
  • A faʻamalūlūina le meaʻai, ona faʻamamā lea o le vai ma ave i le taeao ma le afiafi o le 150-200 ml.

Talu ai o faʻaaogaina uma o mea totino o loʻo totōina i nei faʻaletonu, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo le i aveina le tupe. Ae o mea mai fafo mai le oona ei ai mea aoga, ma e leai lava se faʻamaʻi, o lea latou te mautinoa e le afaina. Ae o le pulupulu mai gese gutu o le a fesoasoani i le faamamaina o le fulafula ma le sasaina pe a uma ona pipiʻi se iniseti. O se pulu faʻatasi ma se ituaiga faʻatagata faigofie e mafua ai ona tuʻi mai manua tuulafoaia ma faʻasaʻo le mumu.

E masani fomaʻi i le kulumu e pei o le faʻamamaina, faʻavaivaia le vaivai ma le paʻu o le paʻu.

Masks and compresses, lea e aofia ai gutu mūmū, faʻamalamalama le vaitau o tausaga, faʻamalosi ma saturate le paʻu o foliga, neck ma lima ma vitamini. O ia ituaiga taualumaga e sili ona aoga i le taumalulu, pe a oʻo i le tino o loʻo aʻafia i se tulaga le masani ai o vitamini. Ma o iinei o le kulimi poloka mai le otaota, aoga mo le tino ma mai le isi itu, o le a sau e laveai.

O faʻamaoniga pe a faʻaaogā le piko

E ui lava i le matagofie o le aoga o uiga taua ma le fualaʻau o le kulimi, o lenei laau e le mafai ona mafaufauina ma le le pulea i soo se tulaga. O faʻamanuiaga o le meaʻai ma le afaina i le soifua maloloina e mafai ma le faʻamaloloina e lenei laau e faʻalagolago i metotia ma metotia na faʻaaogaina.

Faatasi ai ma le faaitiitia o le mamafa, o le tele o le lapisi i luga o le lisi ua na o le faateteleina ai o le tulaga ma e mafai ona mafua ai tulaga le mautonu.

E i ai foi le le faapalepale i le taua o suauʻu. Afai o le kulimi o se laau fou vevela i le taumafataga, e sili atu le amata ona faʻaaogaina i se vaega itiiti, ma i uluai faailoga o le tali atu, o le a lafoaia lau lauusiusi.