Fugalaau

Le auala e tupu ai le violet Jan Minuet

O Vaioleti e matua alofagia e tagata fai togalaau. O se faailoga o le taunuu mai o le tautotogo, mafanafana ma le faʻafouina o le natura. E tuʻuina atu e le kovana mea latou te fiafia iai i nisi ituaiga, e aofia ai le violet Jan Minuet.

Faamatalaga o violets Jan Minuet

O laulaau o lanu o le emerald e lauiloa i se tuaoi o le galu ma le pito mata. I le ogatotonu o le pusa o fugalaau o loʻo i ai se laufanua e foliga mai e pei o fetu. E tele lava lanu piniki. faʻatasi ai ma le faʻatau selesele o ituaiga eseese.

I le lautele, o le fugalaau e oʻo i le fitu senitimita. Ona o le mea moni o petals i le fugalaau e le o faʻatulagaina lelei, e foliga mai e mama ma malulu le faʻalavelave. O ponaivi umi ma mamana e maua mai i fugalaau e tolu.

O lenei ituaiga e ese mai le talaaga o isi violets ma ona gaʻo.

Jan Minuet e ese mai isi ituaiga o violets i le susulu ma sili atu ona iloa lanu lanu i luga o paʻu lapopoa.

Vasega fuga vavemasani ma malolosi.

Fugalaau e tumau le fou ma foliga vaaia i se taimi umi. E masani lava, e fiafia tele Jan Minuet i tagata fugalaau fugalaau mo le iva masina. I le va o fuga e faia se masina-umi le malologa.

O fugalaau taʻitasi mulimuli ane e sili atu le malamalama ma e sili atu ona sili atu nai lo le taimi muamua, o fugalaau e tele ma faalua. Afai e te tuʻuina lenei ituaiga i tafatafa o ituaiga o lanu moana ma le lanu, e te maua se fugalaau matagofie.

O lenei ituaiga o loʻo i ai se mea itiiti: laulaau laulaau e masani ona faʻalautele. O lenei faaletonu ua faasaʻoina e ala i le matauina uma o aiaiga talafeagai o le taofia. E manaʻomia le faatumauina o le vevela saʻo ma tuʻuina atu le la o le la.

O le rosette o le ituaiga o le a faasolosolo malie lava pe afai e teu i luga o le windowsill. Afai e te tuʻuina le fagu i le laau i luga o le fata, o le a amata ona faʻalautele laulaʻau, o le a leiloa e le fuga o latou laufanua ma liliu ai. O nisi taimi e manaʻomia ai faʻamalamalamaga faaopoopo e faatumauina ai se taʻavale.

Aiga Tausi

Eseese Jan Minuet manatu o se ituaiga maaleale ma le faʻapitoa. E ui i lea, o le tausiga o fale e le manaʻomia ai se tele o taumafaiga. E oo lava ile amataga e mafai ona tupu se kopi o lenei ituaiga.

Malamalama ma le vevela

E manaʻomia tele e Vaioleti le susulu o le la, ae leai ni laʻau tuusaʻo e mafai ona tuʻuina ai mumu i lālā laʻau. O Jan Minuet e manaʻomia le faitau i le vevela o le lua sefulu lua fasefulu tikeri.

O le tausiga lelei o faailoilo o le vevela e taua tele mo le ola maloloina lelei o violets

O le pito i lalo e lelei tele mo laau matutua ma fugalaau tetele. O faʻataʻitaʻiga talavou e na o le tuputupu aʻe e manaʻomia se maualuga maualuga.

I masina o le taumalulu, o se viole o loʻo i luga o se windowsill e maua ai le mafanafana.

E le tatau ona faatagaina sasaina o se fugalaau ata tusi ma le ea malulu lea e tupu i le taimi o le faʻaleleia.

Afai o le laau e tu i luga o se faamalama maa, e tatau ona puipuia aʻa mai le maluluina e se fale faapitoa, lea ua faapipiiina i lalo o le ulo.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Faʻamama le viole i taimi uma, ma puipuia le sui mai le mago. E lua ala e faʻavaeina ai vaiinu: o se metotia mai luga pe mai lalo, o lona uiga, i le faʻaaogaina o se paleti.

Ina ia puipuia le pala, aua neʻi faʻafefe vai i luga o se fugalaau fugalaau.

O le auala muamua: faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete le vai ile pito o le ulo, taumafai aua le fufuluina le pito i luga ma aua neʻi oʻo i le sola, lau ma fugalaau. E sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se mea faʻafeinu laitiiti ma se isu laititi umi.

Faʻaauau le faʻaauau seia oʻo ina amata ona sasaa le vai i totonu o le apa mai le avanoa o le tane. A maeʻa le afa itula, e aveese le vai mai le apa ina ia le mafua ai le pala o aʻa.

Le ala lona lua: faʻafefea le vai i totonu o le apa. Mai iina, e faasolosolo lava ona ave e le laau. O lenei metotia ei ai se toe tosoga tele: o sata e lamatia mo le fale totō e faʻaputuina i totonu o le ulo ma e le fufulu. E mafai ona oʻo atu i le oti o violet.

Suavai le Jan Minuet i le vai lea na faamautuina i totonu o se fagu e leʻi tatalaina mo aso e lua.

O le saʻo o le faʻatulagaina o le suāsusu e siakiina i foliga vaaia o le violet. O se laau e lava lona mauaina, ae le sili atu le susu, e foliga maloloina: o laulaau o loo valiina i se lanu lanumeamata lanu, ma e matua talafeagai lava i le paʻi.

Laʻau suamalie, paʻu ifo e sili atu i luga o le pito o le faʻatoʻaga o le faʻaputuina o le fagu. I lenei tulaga, e tatau ona vave faʻaolaina le viole.

O le fagu o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa o vai mafanafana ina ia oʻo i le ogatotonu o le vai, ma tuʻu i lalo o le paolo, e ufiufi ai se ata o le polyethylene. O isi aso uma o le a toe foʻi mai le violet.

Faʻasologa o taimi
I le taumafanafanao le viole e faʻafefete pe tusa ma le lua i le tolu taimi i le vaiaso, ia mautinoa o loʻo faʻamaligiina le pito i lalo e le vai e sosoo ai
I le taumalulufufulu suavai le mea e le masani ai, o le vai e sosoo ai e faʻatulagaina pe a uma ona maeʻa maeʻaeʻa palapala

O violets o lenei ituaiga e maua i tulaga masani i luga o le talafatai o vaitafe ma vaitafe, o lona uiga, i nofoaga e maualuga le maualuga o le susu.

I totonu o se fale mautotogi, ua faʻapipiʻi ai faʻamaumauga o le manogi e le itiiti ifo ma le onosefulu pasene.

O le faʻateleina o le susu i le taumalulu e taua tele, talu ai i le taimi nei ua faʻapipiʻi le mafanafana o le mafanafana, lea e faʻaitiitia ai le ea. Ausia le tulaga manaomia o le susu i le tele o auala:

  • E tafe le vai i le fugalaau e faʻaaoga ai se fana fana. O laulaau o Jan Minuet e matua televave le lauiloa, o le mea lea, e le tatau ona paʻu le vai i luga ia i latou;
  • o le fagu e tuʻuina i luga o se fata mafolafola lea e sasaa ai le vai. Aʻo faʻafefe le vai o le ea o loo siomia ai le viole ua tumu i le susu.

Laʻei pito sili

Faalua i le masina o le violet "Jan Menuet" ua faʻamaʻaina e faʻaaoga ai le faʻaofuofu pito i luga. O le fugalaau sili ona lauiloa o le "Immunocytophyte". O lenei meafaigaluega e fesoasoani i le atinaʻeina o le fugalaau, faʻamalosia ai le puipuiga o togalaau ina ia sili atu ona puipuia le viole i le paʻu paʻu, vae uliuli, mūmū ma isi faʻamaʻi.

O lenei laei pito i luga e faʻaolaina ai le tuputupu ae ma faʻamalosia le puipuiga o le fugalaau

Vaʻa ma le eleele filifilia

Aʻo leʻi amataina se mea faʻafeiloaʻi, o se ipu talafeagai ma le eleele e filifilia mo le fugalaau. E sili atu le le faʻaaogaina o koneteina tuai mo le totoina i luga o mea e teu ai masima. Mo violet pusa palasitika atoatoa, lea e lua senitimita le lautele le lautele nai lo le muamua.

I totonu o vailaʻau poʻo vailaʻau, o le a faʻagogo le palapala.

Ua faatauina le eleele laulati i totonu o se faleoloa faapitoa pe saunia taitoatasi, faaopoopo le oneone ma le paʻu i le vaomatua. O le meaʻai saunia e tatau ona lelei le ea ma le susu.

Suiga

Jan Minuet fautuaina le toe totoina i le tautotogo. Tuusaunoaga o mataupu pe a mate le fale ma e manaʻomia faʻaolaina o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le ala saʻo o le toefaʻasoʻaina lea o le laau pe a faʻatulagaina i se masini tuai.

Le amataga, o se alavai e aofia ai le moa sphagnum poʻo le faʻalauteleina o le oneone ma sina palapala laitiiti e tuʻu i luga o le ulo. Ona aveese lea ma le faaeteete le viole mai le fagu tuai. Lafoaʻi poʻo le faʻamaʻiina o laulaʻau ma aʻa, aveese ma le faʻaeteete le eleele sili atu mai se apa ma tuʻu i totonu o se fagu fou.

Ua tuu le violet i le ogatotonu ma faasaʻo aʻa. Ona gaogao ai lea o le va i le va o le eleele ma le pito o le ulo i le eleele fou, o loʻo taumafai aua le oʻo i le tulaga tuputupu ae.

Tofiga

O le viole o le ituaiga Jan Minuet o loʻo faʻasalalau e ala i tipi, laulaʻau, uila poʻo laasaga. O le mea sili ona taatele o le auala lea o le faʻaleleia e lau. I le tautotogo po o le mafanafana, i luga o se violē maloloina, latou te filifilia se laulaau lanu lanu lanu ma e aunoa ma le faaleagaina, o loʻo i le laina lona lua poʻo le tolu o le pusa.

I se tulaga o le fasefululima tikeri, e selesele le laulaau, o le nofoaga o le tipi e faʻasusu i le gaʻo ua gaoioi. Lauina le lau i totonu o le vai malulu ma fufulu i totonu o se potu mafanafana seia oʻo i aʻa. A maeʻa le aʻafia o aa, talavou ua totoina le laau ile eleele.

Otioti le laupepa mo le toe gaosia ma se meafaigaluega le lelei!

Vafeleti o se fugalaau lea e sili ona lauiloa i totonu oo tatou tagata faʻaaloalo. E faʻamaonia e le au faʻatoʻa a latou ituaiga tulaga faʻatau i Rusia. Afai e te fiafia i lenei fugalaau teuteu, matou te fautuaina le faitau e uiga i lona talafaasolopito ma saili le mea e sau mai ai Vaioleti.

O le ituaiga Jan Minuet e taatele i le va o faifaatoaga fugalaau ma e mitamita i nofoaga i aoina. Fugalaau manaia ma matagofie mo se taimi umi fiafia tagata e ona le tiute e tausisia aiaiga uma e tatau ai mo le laau.