Fugalaau

Rose Floribunda: faʻamatalaga o ituaiga taʻutaʻua ma ata, totoina ma le tausiga

I le mamanu o togalaau aina, fualaau matagofie o floribunda ua leva ona avea ma tagata lauiloa. Sa fafagaina i latou e ala i le laasia o polyanthus, nutmeg ma lauti. O le taunuuga o se vaomatua matagofie ma umi-taumalulu-malulu ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O Roses o floribunda e iloga i lo latou matagofie matagofie o fugalaau, o le tele o lanu, teuteuga ma le le lelei. O le totōina ma le tausiga mo i latou e le faigata, e oʻo lava i se fai togalaau matua e le mafai ona tupuina lenei fugalaau mananaia i luga o lona saite.

Rose floribunda: faamatalaga lautele, ituaiga, ata

Roses o lenei ituaiga, e fuafua i le eseese, i le maualuga e mafai ona oʻo mai le 30 i le 100 cm. I le pito i luga o pupu taitasi, ua uma ona fausia se fugalaau fugalaau lanu eseese. E mafai ona faʻamaonia pe faigofie, pulou poʻo le puʻe. Fugalaau i le lautele mai le 4 i le 10 cm fuga i le ogatotonu o le taumafanafana. O lo latou lelei o le le fulafulaina lea i se galu e tasi, ae o le taumafanafana e latou te faʻateleina atili fugalaau e teuteu ai le togalaau seia oʻo i le autumn.

Faʻalagolago i mea e fiafia i ai, e mafai ona ola aʻe roses floribunda e pei o se laau laʻau, o se faʻavaʻa poʻo se mea totō. E mafai ona teuteuina i se togalaau togalaau, o se loggia, o se gasebo poʻo se fale mautotogi. Latou te tutu lelei i le tipiina, o lea e masani ona faʻaaogaina e fai ai ni teu.

O ituaiga eseese o le floribunda Roses

O ituaiga o nei fugalaau e matua tele na leiloloa ai le au fai togalaau i le filifiliga, ma le le iloa po o fea o ituaiga eseese e totō i luga o la latou nofoaga. Ina ia faafaigofie le filifilia i la tatou gataifale e mafai ona e vaai i ata o ituaiga o roses eseese o roses floribunda. Faʻamatalaga o nisi oi latou e mafai ona suʻesuʻe i lalo.

Map Blanche. O le taʻavale i le mita e tasi e maualuga le laʻau teuteu ma laʻau lua-lapopoa o se lanu paepae paʻepaʻe. E fesuisuiai le fugalaau seia oo i le pau ma e seasea ona aafia i faamaʻi afaina.

Galaxy I luga o togavao 70-80 cm maualuga i le gasologa o le vaitau, ua fai ma fugalaau fugalaau e lua-lapopoa. E eseese i lanu lanu samasama ma se lanu mumu i pito o petals. O le matagofie uma o lenei fugalaau e mafai ona vaaia pe a maeʻa ona solo. O tumutumu o loo i ai le uluai manogi o le suauu ua faapipiiina.

Tagata lalaga. O le laau o se vaomatua, o lona maualuga e mafai ona oʻo i le 60 cm. O laʻau o loʻo lalagaina i lanu lanumeamata lanumoana. Inflorescences-o paleni e aofia ai fugalaau tele-tele-fugalaau o fugalaau piniki. O lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina mo le totoina ile pito i luma. Tetee i faʻamaʻi ma e tele taui maualuga.

Blue Bazhu. O lenei ituaiga e iloga e fugalaau o se lanu muamua lava. I luga o le fugālaau o loʻo iai se fuainumera tele o pulumu-lilac buds, o loʻo foliga mai e lanumoana i se lanu samasama. O le laau e gaoioi i le 'ea o le ea, suiga o le vevela ma atonu e ono aʻafia i faʻamaʻi eseese. Ae ui i lea, o le malulu masani o fugalaau e sili ona lauiloa.

Niccolo Paganini. O le laau o se pupuvaʻa malosi e taatele i laau teuteu. O le tele o fualaau o lenei ituaiga e aoina mai i lanu mumu lanu mumu o se fomu masani. E lelei tele le soifua maloloina ma e faʻaaogaina e teuteu ai poloka ma fai ai fala.

Frisia. I luga o le eletise o laau eleelea, pupuvao faʻatasi ma le maualuga o le 70 cm, o fugalaau manogi sili ona manogi o lanu samasama susulu ua faia. O lo latou tulaga ese o le latou le paʻu i le la, lea e matua taua tele mo rosa. O lenei ituaiga o se tasi o le muamua e fuga, ma fuga i gutu malulu.

Lilly Marlene. O se laau e iai se talaaga maumaututu e tupu i le toetoe lava o greenhouses i le lalolagi. O se togavao e 70 cm le maualuga e tele ina lanu i lau lanu lanumeamata ma se paʻu apamemea. O le tele-siʻitia, o le maualalo o le afi, o fugala mumu e iai le manogi manogi.

Sangria. O lenei ituaiga fou fou ua iloga e fugalaau fugalaau matagofie o se tulafono matagofie, e aofia ai le lua vaega. O a latou peti maualalo e iva le 6 cm le umi, ma o totonu pito i totonu o le 3 cm ua matua faʻapotopotoina. Le malosi o le lanu e tausia i le gasologa o le vaitau. O le laau e mafai ona tupu i le toetoe lava o soʻo se siosiomaga, ma e le aʻafia i faʻamaʻi. E le sili atu ma le tasi i le 3-5 tausaga le manaʻomia o le teuteuina o le teuteuga i le vao.

Stromboli. O se laau toto, e ola umi-70-80 cm le maualuga e faamatalaina e lanu lanumeamata lanumoana ma lanu mumu sesega. O inflorescences e aofia ai le 3-10 buds, e tofu uma lava ma mea e gaosia, totoina toto. O lenei vailaʻau o loʻo i ai se manogi malosi o fugalaau ma o loʻo faʻaalia e se vaʻaiga umi ma le tele.

Rose floribunda: totoina ma tausia, ata

O le nofoaga mo le totoina o se togalaau aina e tatau ona filifilia ma le faaeteete, talu ai o laʻau e fiafia i nofoaga mafanafana ma lelei e puipuia mai le matagi malulu.

Faʻaleleia eleele

O le eleele mo le totoina o laau toto e tatau ona saunia muamua. O le nofoaga o le a totoina ai rosa e faʻamamaina o otaota, vao ma eli. I le tautotogo, aʻo leʻi tulaʻi, eli lua, o lona telē e tatau ona itiiti ifo i le 50x50 cm O le aʻa o le laau e le fiafia i ni mea vavave lea e tupu ai le leaga. O le nofoaga o tui e tatau ona lua i le tolu senitimita i lalo o le eleele, lea o le a mafua ai ona fausia aʻa faaopoopo. I le taimi o le totoina o kulupu, e oʻo atu i le fitu vao e totō i mita sikuea o le fanua.

I totonu o lua taʻitasi, e tatau ona e faʻaopopoina se faʻapitoa o le lalolagi, mo sauniuniga e te manaʻomia:

  • fanua o togalaau - 2 vaega;
  • peat - 1 le vaega;
  • humus - 1 vaega;
  • oneone - 1 vaega;
  • Taliaina le gaʻo mafiafia - ½ vaega.

E tuʻufaʻatasi le lima i le mea e faʻafefete ai. ponaivi aano ma superphosphate. O taʻavale e totoina i ni pulu teuteu, faʻafefete i se paluga falaoa ma faʻafeinu tele. O le eleele o lo o siomia ai le laau ua lilofia i le sawdust, lea o le a fesoasoani e taofia ai le susu ma puipuia ai le totoina o se tele o vao.

Tausia Tulaga

Tausia o Roses Roses e aofia ai:

  1. Faʻasusu vai.
  2. Laʻei pito sili.
  3. Teuteu.
  4. Nofoaga mo le taumalulu.

E tatau ona i ai le taimi e tatau ai ma le tele o lapisi. E le fiafia vaomatua e faʻamago le eleele ma e mafai ona tali atu e ala i le faʻapalaina o polo. A maeʻa le vevela o le aso, e mafai ona suʻe laulaʻau i le vai vevela vai mai se fagu moli. O le palapala o loʻo siomia ai le laau e tatau ona faamamaina i se taimi mai vao leaga ma tatala.

I le taimi o le tausiga o roses floribunda aua nei galo e uiga i le fafagafaia i le taimi atoa. O meaola faʻasusu ma minerale e fautuaina e sui. Mai le faʻamaʻiina o meaola, e mafai ona e faʻaaoga:

  • humus;
  • compost
  • mullein.

E faʻaaogaina faʻamalaina o minerale:

  • paluka;
  • Uro
  • masima masima.

O le a tali mai laau i luga o laʻei pito i luga e ala i le fausiaina o le tele o faʻaʻau ma faʻalautele faʻalaloaʻi.

Teuteu

Autumn ma le punavai floribunda na totoina laau e manaʻomia toe faafou ma foliga. O le teuteuga muamua ma matua o loʻo faia i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe.

Mo le manuia o le atinaʻeina o anamua ma le faʻavaeina o fuālaʻau fou ma le tele o le lau, e faʻaaogaina teuteuga faʻalelei. Le faia o lenei mea:

  • Toto e faʻapuupuu e 4-6 mata;
  • oti atoatoa lala tuai, o ona tausaga ua silia ma le lua tausaga;
  • auala i fafo i luga o le mea autu e faapuupuu.

I le tautoulu, e vavae ese vao i luma o le latou fale mo le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, e puupuu le 40 cm le faavelaina o eletise. O Eseta Robson, Red Poppy, afi o Sasae, Heart o Danko ma nisi o isi mea e seleseleina i le taumafanafana. O lenei mea e saofaga i la latou laʻau faifai pea mo le tolu i le fa taimi.

Nofoaga e puipuia mo le taumalulu

I le vaeluagalemu o la matou atunuu, o le togafiti o Roses e aofia ai winter cool protection. Ina ia faia lenei mea, e faʻamamaina vao ma meaʻai ma lau, ma faʻataʻamilo ia i latou, o le palapala o loʻo sosolo. O le taunuuga e tatau ona avea ma faaputuga pe a ma le 30 cm le maualuga. O laau ua tipi ua ufiufi muamua i laulaau po o fusi paʻu, ona fai ai lea ma se mea e le nonoa. Faatasi ai ma le mafanafana, o le a ola laau i soo se gutu ma o le a amata amata ona ola i le tautotogo. Ae ui i lea, o le malulu i le faʻamautuina o le mafanafana o le tau e tatau ona faʻaalu i le taimi A leai, aunoa ma le ea, i lalo o le aafiaga o le vevela, o le a amata ona vevesi ma pala le vao.

Faʻapaʻiaina o rosa floribunda

O le laau e totoina e tipi, lea e seleseleina mai laʻau lignified. Laasaga o loʻo taʻavale i le usitaia o fautuaga nei:

  1. Ua tipiina fagu 0.5 cm i luga aʻe o le fatugaʻo. E tatau ona tusa ma le 8 cm le umi ma pe tusa o le lautele o se penitala.
  2. O le pito i lalo e faia i le maualuga o le 45 tikeri, ma le pito i luga i le taumatau saʻo.
  3. O meaʻai ma lau o loʻo aveeseina mai le pito i lalo o le auʻau, ma o vaega e faʻatatau i sauniuniga e aofia ai penekolone.
  4. I totonu o se pu e loloto le 15 cm, o le lala ua loloto le loloto. O le mamao i le va oi latou i luga o le moega e tatau ona mai le 15 i le 30 cm.
  5. I le tumutumu o laau totō e ufiufi i le polyethylene, ma o le taunuuga o se fale koli.
  6. Tausia o mea e aofia ai le feliuliuaʻi, fafagaina, faʻamalo le palapala ma le laʻei pito i luga.
  7. Mo le taumalulu, o laau talavou ua ola ae e muamua ufiufi i ni laina se lua o mea e lei faia, lea e ufiufi i se ata palasitika luga.

I se tasi nofoaga, o aʻafiaga talavou e aʻafia ma atiae ile lua tausaga. I le tausaga lona tolu, ua totoina vao i lo latou nofoaga tumau.

Ona o lona taua, o loʻo maua ai le fiafia tele o rosa floribunda. Latou te lelei i togalaau fugalaau e pei o tapeworms ma i vaega o togalaau, faatasi ai ma a latou fesoasoani e mafai ona e faia ni fatuga ma faia ni lanu lanu i luga o le mutia. Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausisia o mea uma ile tausiga, i le taumafanafana uma seia oʻo i le tautoulu, e mafai ona e faamemelo i le laufanua matagofie ma fugalaau fugalaau ma rosa floribunda.

Rose Floribunda: O Le Matagofie Matagofie