Laʻau

Le tatau ona totō ma tausia le tagata sinasina sinasina

I le oʻo mai o le tautoulu, o le natura o loʻo vevela ma lanu susulu, na o se kiona e faamanatu ai se tagata i le taumalulu lata mai. O ona lanu paʻepaʻe e matua taua lava ina ia mafai ai ona faʻaseseina mo lumanaʻi o le kiona, ma mai le mamao e foliga mai o le vao e ufitia uma i le kiona. O le vao o se lau o le kiona-lau ma vine-polo mo le taumalulu ma o lenei ata e le mafaatusalia. O le mafuaʻaga lea e taua ai le paʻepaʻe o le kiona.

Faʻamatalaga ma le faʻavasegaina o mea manogi

E tusa ai ma le faʻavasegaga, o Snowberry o se aiga tele laʻau o le honeysuckle, genus deciduous-berry. O lona tuatusi o talafaasolopito o North and Central America, Kanata, o se ituaiga lanu uliuli e seasea tupu i China.

I le natura, o le laau e maua i totonu o vaomatua o le tele o atunuu.
I le vaomatua, e nofo le tagata kiona i le pito i lalo o le vaomatua i le talafatai o le Pasefika, na ia filifilia ona mauga i sisifo ma le sami.

Laʻau ma le fuga

O le laʻau o se kiona-pa o le lapotopoto, laitiiti, o se lanu lanumeamata lanumeamata 2-5 cm le umi, e faalagolago i le ituaiga. O laau toto e tutupu i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso. O fugalaau e laiti, e eseese a latou lanu: paʻepaʻe, mumu, coral, piniki.

Fugalaau e aoina i vaega o le 5-15 fasi vaega taʻitasi. E i ai ituaiga o kiona i luga o le fugafuga pe faʻapitoa. O le fuga o "kiona" e le taua tele ma e masani ona le amanaiaina. Fugalaau umi umi lava ma sui i fua.

O lala o le kiona e sili ona fetuutuunai, latou te le malepe i lalo o le mamafa o vine ma lagona lelei i lalo o le pupuni o le kiona.

Berries

O lona igoa tulaga ese na tuuina atu i le vao o le snow-berry ona o ona fua. O le fualaau-fua e i ai le lapisi o le 1-2 cm. E vaivai, paʻu i le paʻi. O le vaʻai o Berries e fesoʻotaʻi le tasi i le isi, e fai ai se ituaiga fusi.

O le paolo mumu o le laau e seasea

O le lanu lanu o vine i le tele o le paʻepaʻe, e le mafiafia le piniki ma le mumu, o nisi taimi e paʻepaʻe ma paʻu piniki ma se lanu violē e seasea ona maua.

Lauina o vine tupu i le taufaʻaiuiuga o le autumn, latou te le pauu mai le vao i le taimi o le kiona. I le taumalulu, latou te avea ma meaai mo le tele o manulele ma teuteuga mo poloka patino, paka o le taulaga ma sikuea.

Afai ua gau se pa ua tumu, ua maua se pulupulu e foliga mai o le kiona moni lava, ma i totonu o ia e lua ni mea laiti.

Snow care berry tausiga

O le laau-Snow-berry e le lelei, e fetaui ma le tuputupu ae i luga o laufanua, mago ma susu. E mafai ona ola i le la pe i totonu o le paolo. E malosi tele le rhizomes i lalo o le palapala, o lea e totoina ai i luga o fesoasoani i le palapala.

Faʻamasinoga

Totoina o se "kiona" faaaluina i le tautotogopo o le amataga o le tautoulu. Mo meaola laiti e tatau ona filifilia ni vaega e ese le paolo.

I luga o eleele matutu, e mafai ona ola se tagata matua, o ona aʻa e mafai ona maua mai ai le susu mai le eleele ia lava. O laau laiti e manaʻomia le suāvai e fai ai aʻa.

Laasaga taʻitasi i le laasaga

  1. Mo le uluai totoina, e tatau ona e fatuina se mea e sili ona lelei. I le avea ai o se eleele talafeagai, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o oneone, humus ma turf. Liligi le alavai i le pito i lalo o le fossa (land crushed or enlarged clay 10 cm).
  2. Toto aʻa seti i luga pe a mafaie ala i le tuu faasolosolo o ona lala itu. Aua nei faʻalolotoina le ua o le vao, e tatau ona i le maualuga o le palapala.
  3. Fafasi i eleele palapala, lulu lemu le laau, fesoasoani i le eleele e nofo ai i totonu o le va o rhizomes.
  4. A uma ona totō, faʻatusatusa le palapala ma faʻapala i le vai. E tatau ona faia faʻataʻitaʻi i totonu o le 3 vaiaso, i le leai o se vaʻaia.
  5. O se vaomatua laʻitiiti e sili ona fetaui i se lagolago seia oʻo ina malosi.
  6. Tuuina atu le tuputupu ae o le gaoioiga, le mamao i le va o togalaau e tatau ona mai le 0.7 mita.

Spring Summer Care

I le tautotogo, pe a pala le palapala, e tatau ona eli faataamilo i le togavao. Ua selesele e le aufaipisinisi le laau ua mate. Fertilizing snow berries e le o se faiga faʻamaonia, ae e manaʻomia. I luga o le laei pito i luga, faʻaaoga le compost poʻo le humus.

O le kiliina o se fugalaau i le tautotogo e lelei mo le laau.
I le taumafanafana, pe a iai le tele o le tupu o vao, e tatau ona vele le kiona.

Teuteu

Afai o le togavao o le "snow berry" o le a avea ma pa puipui, o lona pale o le a teuteuina e fausia ai se foliga teuteu ma foliga lelei. Taimi o le teuteuina o Aperila-Me, ao leʻi amataina le vaitau o le tafe.

Faʻasa

Mo paʻu matutua leai se vai manaʻomiama meaola laiti e mafai ona afaina i le lamala i ni vai. E mafai ona faʻaaogā le vai e faʻafefe ai le vai, ae o le vai e sili ona fetaui ma le timu. O le kalama e faʻaaogaina e faʻamamaina ai le vai.

Autumn-taumalulu tausi

O le kiona e le manaʻomia se tausiga faaopoopo i le tautoulu. E tatau ona taofia le fufulu ma le pito i luga i le taimi nei. O le laʻau o le malulu ma e le manaʻomia se isi fale e nonofo ai (o ituaiga masi piniti e ese mai ai).

Maʻi ma meaʻai

Snowberry o se fale maloloina. E malosi le puipuiga ma e puipuia i faʻamaʻi.

O le paʻu o le pulupulu o se gaʻo matautia lea e mafai ona taʻitaʻia ai le oti

O se tulaga matautia ia te ia o: pala eleelea, paʻu palapala. E aofia i latou i le ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma foliga mai ona o le faateleina o le palapala o le eleele. E mafai ona afaina ai le laau, seia oʻo i lona maliu.

Togafitiga ma le puipuiga

Ina ia puipuia ma togafitia, e mafai ona e faʻaaogaina le vai Bordeaux, suauu paluga, soapanoa masani lavalava. O le fufuluina o meaai e faia i le amataga o le tautotogo pe a manaʻomia.

O lea e le maʻi le kiona, aua le totoina vao i vaega e sili ona susu ma papaʻi. Ia siakiina e le aunoa le fale mo le soifua maloloina.

Tofiga

Snowman le tele o filifiliga faʻaleleia, o nei mea uma e faʻaaogaina e faateleina ai le numera o laau.

Faʻaiʻuga

O se vaovao matutua o le "kiona" o loo avea ma se fana, o lea, o ia lava e alu i luga o le fogaeleele. O le eliina o sea ituaiga fana, e mafai ona e totoina se tele o fualaau fou i ni nai tausaga.

O le tau faʻafeiloaʻi o le tautotogo, autumn. O le auala e masani ona faʻaaogaina.

Vaevaega

O le auala e sili atu ona faigata, o lona uiga eli i luga o se vao vao ma lona vavalalata ile 2 pe 3 totino tutoʻatasi. E seasea ona faʻaaogaina, aua ina ia mafai ona eli se tagata matua matua o le a tele ni taumafaiga faaletino.

Tuʻu

O lenei metotia e aofia ai le mea moni, i le tautotogo, o loʻo faʻapipiʻiina lala o le vao i luga o le eleele, faʻafefeteina i le palapala ma nonoa i le uaea. O le mea lea, o lālā o le a aʻa ma i le vaitau o le tautoulu e maua ai aʻa lelei. Lafoaʻi i le tautoulu e vavae ese mai le togavao ma faʻaliliuina i se nofoaga fou.

Laʻau

Cherenkov auala faʻaaoga le tele o taimi. E aofia ai le seleseleina o le seleselega ma le 3-5 tumutumu, 15-20 cm le umi. E seleseleina seleselega pe a maeʻa ona toto le laau.

O lapisi tetele ma matutua e tatau ona faʻailoga e fetaui lelei mo le vaʻaia. E tuʻuina i le vai (poʻo se vaipuna vai vaivai). Ona latou tuu lea i lalo o le greenhouses, i pusa faapitoa.

E le pei o isi laau totō, e seasea ona faʻalauteleina i luga e le vavae ese mai le kiona
Ina ia aʻafia le tipi, e manaʻomia le tele o le susu. I le taumalulu muamua e manaʻomia ona ufiufi ina ia alofia ai le faʻafefe.

O lenei metotia e sili atu ona talafeagai. mo le faʻaleleia o tomai ma e mafai ona fatuina le numera tele o vine.

Fatu

O le metotia o fatu mo le faʻaleleia o se tagata kiona e seasea ona faʻaaogaina. O ona fatu e laʻitiiti lava o lenei faagasologa e tele taimi e alu ai ma e le aoga tele. E vavae ese fatu mai le pulupulu, fufulu ma mamago.

O le luluina o fatu e faia i le tautoulu, pe a uma le taumalulu i lalo o le kiona, o le fatu e faʻamaʻaʻaina ma i le tautotogo e mafai ona faʻasaina.

E sili ona lelei le lūlūina i totonu o atigipusa, ae le o le matala, aua e foliga mai i le taimi o le kiona o le a latou loloto i le eleele ma o le a le totogo. E faia lelei le fufulu, ma pe a fuga mai fatu, totogo laau laiti ma totō i lalo o le eleele i lalo o le eleele.

"Tamaiti" e manaʻomia ona puipuia mai le la tele ma tusi e puipui puipui.

Fiafia ituaiga

I le natura, e 15 ituaiga o laau afu. O nisi oi latou ua sili ona lauiloa i le au fai togalaau.

Snow White

Le tele o lauiloa mo le faʻaogaina o fanua ma le faʻaogaina o fanua. O le manatu e le o se mea e manaʻo ai e tausi. E fetaui ma le faʻamatalaga masani o le aganuʻu, o fua e papaʻe, vaivai. Fugalaau e tupu i le ogatotonu o le taumafanafana (paʻepaʻe, pisi pinisi, lanumeamata) ma tumau seia oʻo i le tautoulu.

Eseese faamaoni i le tuufaatasiga o eleele. E talia ai tulaga o le taulaga. Frost resistant. E ola ile 1 mita.

Lanu piniki

Laʻau matagofie matagofie, mita maualuga. O lala e fesuisuiai, o laulaau e laiti, lanumoana lanumeamata i le lanu. Fugalaau e tupu ia Aokuso. O fugalaau e lanu piniki. E oʻo i le tautoulu, e suamalie fualaʻau ('amu pe faʻapipiʻi mumu).

O le tuai pau paʻu pau ma ona lala, teuteuina i fua matagofie, faaauau pea ona fiafia i mata. O le ituaiga e le o le malulu. E talafeagai mo le galueaina i le itu i saute.

Snowman Dorenboza

O ituaiga eseese, na maua lona igoa i le igoa o se faifaatoaga mai Holani. Tuufaatasia ituaiga eseese ma ituaiga o laau o lenei vaega.

Grade White
Papa Pink
Dorenboza Tina o le Pearl
Dorenboza Magic Berry
Dorenboza White Hedge
Chenot ituaiga

O le Dorenbose e eseese e:

VasegaFaʻapitoa
Magic berrymaualuga 0.6 -1 mita, fualaau suamalie. O laulaau e sili ona lanu lanumeamata. E le o le mafanafana
Amethystmaualuga 1.5 mita, o laulaau e lanumeamata lanumeamata, o fua o lapotopoto, paepae ma pulu piniki. Manaomia le malulu malulu
Tina o le peninamaualuga e oo atu i le 1.8 mita. O laulaau e lanumeamata, oval, fuga mai ia Iulai ma fugalaau lanu piniki.

O fua e lapopoa, paepae ma le piniki. Le fiafia i le alu. E talafeagai mo puipui. Tuʻu faʻamalosi le faʻafefe

White pamaualuga e 1.5 mita. O fua e teuteuina, pei o paʻepaʻe paʻepaʻe. Fugalaau piniki ma le taamilosaga. O fua e aoina i fua. Na te taliaina le teuteuina.

E le manaʻomia le tausiga. Mafaufau i se ituaiga lauiloa.

Chenotituaiga o vine, e sili ona lauiloa ona o le malulu o lona malosi. E faʻatupulaia le maualuga, e itiiti ifo ma le 1 mita. O fua e matagofie, piniki.

O Chenot o se paʻu o le kiona na fuga mai le piniki

Faamanuiaga ma le afaina: togafitiga o togavao

I vailaau faʻapitoa, e masani lava ona le faʻaaogaina le paluga o le kiona.

O Berries e fesoasoani i tagata e soloʻesea le paʻu i le paʻu oo latou lima.

O loʻo i ai se metotia a tagata mo le togafitia i fua fou i luga o lima. Talaʻaga talafaasolopito e taua ai na faaaoga e tagata atamamai ona lau ma aʻa i le togafitiga.

Faʻanua vailaau faafomai e faavae i luga, pulupulu, teuteuga mo le togafitiga o gasegase, tuberculosis ma faʻamaʻi pipisi i feusuaiga.

O le aoga autu o le tagata kiona, o lona uiga teuteu ma o se laʻau matagofie o le meli. O lana fugalaau matagofie e tosina mai ai se tele o pi. E leai ni mea faʻamalolo.

Snowman o se mea oona

I fua teuteu o se pipi snow o loʻo i ai mea faʻamaʻi. E mafua ai le mumū o le mucous membranes. Afai e afaina, mafua ai le manava, vomiting, ma le vevela.

Ona o le mea moni o le mea oona, o le 'ai o fua o lenei laau toto ua solia. O Berries o le tulaga pito sili ona matautia i tamaiti suʻesuʻe. Afai e iloa se mea matautia, e manaʻomia le togafitiga ma togafitiga faafomaʻi.

E tele fualaau oona. O nisi oi latou e ola i fale o le au faifaatoʻaga. Ina ia iloa lelei pe o lau fale fagafao e matautia pe leai foi, ua matou tuufaatasia se fuataga o laau e sili ona matautia oona.

Manatua o le laau e leaga ma e le mafai ona 'aina!

O le tagata lauiloa o le kiona o se fagafao lelei tele mo le amataina o faifaatoaga. E foliga lelei i le faʻavaeina o vaega. E te manatu, o le a le mea e totō latalata i le fale? Lagona le saoloto e faia se filifiliga e fiafia i se tagata kiona e ola-o le ae le leiloa.