Laʻau

O Strawberry e le gata o se mea lelei, ae o se tamaititi maloloina foi

Faatasi ai ma le tele o faamanuiaga aoga o le suamalie o le natura, strawberries ma strawberries o loo nofoia se nofoaga faapitoa. E tele mea taua o le seleselega e seleseleina i luga o faatoaga ma i totonu o vaomatua. O le manogi o le mea muamua faatoa filifilia muamua o le a faʻateleina ma faʻamalosi i se tau le mafaʻaulia e faʻatau ai le "tupu fiafia". O Strawberry ua ola ma ona lava lima i se toga vevela ei ai sona tofo faapitoa. E taua tele, e ese le matagofie ma le manaia?

Aisea ua avea ai le fugalaau ma mafaufau sili ona lelei?

Nai lo le fiafia i le tofo ma le manogi o le uluai togi i le amataga o le tau vevela, e tatau ona tatou iloilo le le faʻaituau le aoga o strawberries. I le taimi lava e tasi, o le aoga o le 'aina o le strawberries ma ona vailaʻau faʻaleagaina e le mavavaeeseina. O le tuufaatasiga o le fatu e aofia ai manaoga o le tino:

  • vitamini
  • elemene taua;
  • antioxidants;
  • fiber.

O nei mea uma o loʻo iai i totonu o se vavalalata vavalalata o le faʻalagolago faʻatasi lea e mafua ai le togafitiga. O se mea taumafa e leai se gaʻo ma le cholesterol. O le sua o le Strawberry e faʻamavae maa i le talo ma le vevela. Ma o le manogi o vine o le a faʻaleleia ai le alofa alofa. E leitioa a taʻua le motusia o le malamalama mama ma ana tala faasalalau o le "sasala".

O faʻamanuiaga o strawberries masani i le vaitau ua faʻamaonia e le tele o suʻesuʻega. O le mea lea, o le faʻaaogaina i aso taitasi o le tasi ipu malamalama o vine i aso taitasi e faʻamalosia ai le fatu o le fatu ma faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa. I le taimi lava e tasi, o le tulaga o mata e faʻaleleia atili, e pei o le faʻaitiitia o le māgo ma le faʻaitiitia o le maualuga o le tino. O le gaioiga lea o antioxidants o loʻo i totonu o le pusa, lea e fusifusia ai faʻamalolo saoloto ma aveese ai.

Mo tagata matutua, ua fautuaina le strawberries e avea o se auala e faaleleia atili ai le galue o le faiʻai, faaleleia le manatua ma fufuluina le teuina o tupe teu i luga o sooga o totoga o gaioiga. E moni lava, o se togafitiga faʻamalolo e iloiloina mo le maʻisuka ma tagata o loʻo mafatia mai cholelithiasis.

E le tatau ona faʻatali mo le matua ma faʻamaʻi. Ina ia puipuia, ma ia na o le fiafia i le tofo o le tumu i fualaau aina, o strawberries e tatau ona aina i soo se avanoa, pe afai e leai ni faʻailoga.

O le faamatalaina o mea aoga o le strawberries ma le solia o lenei mea faatosina, e taua le faailoaina:

  1. O mea o le allergenic o le berry e faʻaalia i tamaiti. E oʻo atu i le tausaga, e tatau ona folasia pepe i le lapataiga, matauina le tali.
  2. O maʻi e maua i le gastritis ma le manava o le manava e mafai ona afaina i fualaau aina suamalie.
  3. Mo tagata ei ai nifo, o le gasegase ifo i lalo o le nifo e mafai ona mafua ai le le mautonu.

Ae o meatotino lelei uma o le la e faatatau i le fou na filifilia o togalaau aina. Mo le taʻutaʻuina o tausaga i totonu o greenhouses, o le aganuu e faia i le faʻaaogaina o hormones, faʻalavelave o doses ma le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaleleia e le inisinia. O aʻafiaga ma faʻamanuiaga o le seleselega e maua mai i tulaga faʻavae e manaʻomia ai suʻesuʻega.

Fualaʻau i vailaʻau ma vailaʻau

O le faʻalavelave tele o le faʻaaogaina o maso fualaʻau e fesoʻotaʻi ma le i ai o le salicylic acid, o se vailaʻau suamalie, i le tuufaatasiga o le siaki. O faʻamafaʻi kulupu e faʻamamaina ai siama faʻamaʻi ma pulupulu. O masks e faia mai vine, poʻo le faʻatasi ai ma le meli po o le gaʻo vailaʻau, e fuafua i le mea e manaʻomia.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le faʻaaogaina o le pry e fai ma faʻaopoopoga i fualaau:

  • I le tulaga o le anemia, e pei o cobalt, apamemea, gaʻo pepa ma le molybdenum e manaʻomia mo le hematopoiesis. O aso uma lava e tatau ona e 'ai se pauna o strawberries.
  • Folic acid e taua mo le faʻamalosia o vaʻa toto.
  • O le salicylic acid o se antipyretic ma siama.
  • O le masesium ma le potassium e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le paʻu, ma o le vailaʻau C e faʻamalosia ai le tino puipuia.
  • Laʻau fou e fautuaina mo fafine maʻitaga e faʻamalosia le faʻaoga o le fetal.
  • Faʻaaogā ni laei ma le faʻasaga i le faʻamaʻiina o manua ma le mai.
  • O le la na faia mai laulaʻau laulaʻau e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le afaina ma aveese le oneone mai le talo ma le urinary tract.

Auala e faʻamautinoa lelei ai meatotino aoga o strawberries

O le vaitau vaitau vine e tumau mai le malosi i le lua masina i le tausaga. E faʻapefea ona teu se mea e susulu i le la ina ia mafai ai ona faʻaaoga ana meatotino aoga mo le umi e mafai ai? O le auala sili e faʻasaoina ai le fua o le malulu. Laʻau mago magogogo e aunoa ma ni pipi ma se mea manifinifi i totonu o le pusaaisa, tuu i totonu o pusa ma teu oloa o le vitamini e aunoa ma le faʻaleagaina. O le auala sili lea e puipuia ai meatotino aoga. O le isi auala o le faʻafefe o vine fou i le suka e aunoa ma se vevela vevela. Ae i lenei tulaga, o le suka o se mea e puipuia ma e le aoga i taimi uma.

E faʻamamago laʻau o strawberries ma sepals from berries, o lona uiga o le maua o meafaitino mataʻetaʻe mo le vaitau o le vaitamini malulu. E avea o se sui o le diuretic ma le choleretic. Fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga maualuga. O lea e faʻaaogaina e fai ma faʻamatalaga mo le malulu. I le manava, o se fusi faʻamataʻu vavalalata o le a aveesea ai le faafitauli.

Faʻamatalaga Vaʻaia Strawberry

//www.youtube.com/watch?v=E2izEvxE5sg