Laʻau

E faʻapefea ona totoina le pine mai Iapani mai fatu i le fale Medlar ile fale

Medlar ata fale

Medlar - o se laau laʻau po o se laau o le aiga Rosaceae. E tupu i le mafanafana o le tau o atunuu Balkan, Crimea, le Caucasus, i saute o Amerika ma Europa.

O fua e tamaoaiga i mea aoga. E mafai ona faʻauluina le fou, mai le mea latou te faia ai jams, jelly, marmalade, lole suamalie, vine ua maeʻa, ua faʻaaogaina laʻau mo togafitiga faafomaʻi. O le togavao e teuteuina: o le paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe e foliga tutusa ma le tuberose e faʻaali atu ai mo se taimi umi. Latou te lafoaia se manogi matagofie.

Faʻasoʻatoa tupe i le fale

Tuputupu maʻi mai le fatu i le fale i le laasaga

Iapani po o le malo e mafai ona tupu mai le fatu. O ponaivi e faigofie ona maua mai i le fomaʻi, ma latou faia ai le tele. E matua telē tele, e fai ma faʻamanatuga o pinati.

Ave ipu ma le lautele o le 7-9 cm ma vaʻalele lelei. Faʻatoʻa ia i latou i se faʻafefiloi oneone-peat. Sasaa le tele o vai ina ia faʻamago le palapala ile suavai ma tafe atu ile pu.

Medina pe faʻapefea ona tupu mai se maʻa i le fale ile laasaga i lea laasaga

Vaʻaiga o ponaivi, faʻalautele ile 2-3 cm. E mafai ona e totoina se ponaivi i totonu o se ulo, e mafai ona e faia. Atonu e le totogo fatu, ma e mafai ona faatalitali fua mo ni nai masina (e oo i le lima). I lenei taimi uma e tatau lava ona e faʻamausaliina le faʻafeusuai masani e aunoa ma le atinaʻeina o le siaki.

Faʻasolosolo mai i le ponaivi i le fale ata

Ufiufi fua i fua, tuʻu i se mea mafanafana. O le a le toe vave oʻo mai le totogo. A o faagasolo lea taimi, ia masani ona sii le ata tifaga e aveese ai le tauloto. Faʻalu le palapala i se moli lelei.

E faʻapefea ona totoina se moa ma se ata ponaivi

Puipui laau mai le susulu o le la. A e vaʻaia le totogo, aveese le fale. O le ea vevela e tatau ona i ai i le 18 ° C.

Lokva mai se ata ponaivi

Faatasi ai ma foliga vaaia o le 3-4 paipa o laulaau, ia suia le medilini mai i le ponaivi i totonu o se atigipusa e laʻititi le lautele. Faʻalaiga eleele: 2 vaega o eleele laʻau, 1 vaega o le turf, 0.5 vaega o le oneone.

Medlar Iapani i le fale o le fale

Faʻafefea ona faʻalautele le gagana Siamani

Siamani o loʻo faʻalautele e fatu. Otioti le fua, aveese fatu, niniʻi i se vaifofo o le alualu i luma e faaosofia ai mo le 2-3 itula. I le avea ai ma le palapala, e mafai ona e ave se mea faʻavaomalo mo fualaau faiva i totonu.

  • I totonu o se fagu e iai le volume 1.5-2 lita, tuʻu le 5-6 fatu, faʻalauteleina i le 3-4 cm.
  • Ufiufi faʻatoʻaga i le folasi, tuu i se nofoaga mafanafana mo le germination.
  • Faʻasalalauina i aso uma, faʻamamaina le eleele aʻo faʻapala.
  • O le a aliali mai i totonu o le 40-45 aso, ma pe a ma le 25 aso o le tuputupu aʻe, e tolu lautusi moni o le a faia.
  • A maeʻa lena mea, faʻapipiʻi laau i totonu o ipu eseese e ala i le faʻapipiʻi.

Faʻalauteleina o mafaufauga e ala i le vavaeina

Faʻaleleia o mafaufauga e ala ile tipiina ata

O ituaiga uma o ituaiga o fuainumera e maofa lava e mafai ona aoga - o loo manuia le faasalalauina e ala i felaʻuaʻiga.

E mafai ona e aʻafia le gasegase i le palapala poʻo le vai (i le mataupu mulimuli, ave se fagu e le faʻaalia pe afifiina le fagu ma se ie pogisa, pepa - o aʻa e foliga mai i le pogisa). Faʻafefeteina o le eleele mo aʻafia - oneone ma peʻa i tutusa tutusa. O le pito i lalo e tatau ona i le maualuga o le 45 °, aveese laulaau, ma tuu ai se ulugalii i luga. Faʻavave i le eleele e 4-5 cm, vai. A aʻafia i le vai, e lava le maualuga o le vai e oo atu i le 2 cm. Ina ia faia se suauu, ia ufiufi se taga poʻo se ipu palasitisi luga. Tuu i se nofoaga mafanafana.

O aʻa o le a aliali mai i ni nai masina. Suʻe le aʻa i le eleele lafulemu mataga. Tuʻuina le tele o vaiinu, faʻamalamalama i moli.

Tausia le tagata suʻesuʻe Iapani i le potu

Medlar Iapani ile tausia ile aiga ma toe gaosia

Suiga

Iapani Iapani (lokva) e tatau ona totoina i tausaga taʻitasi i le 5 tausaga, ona - tasi taimi i le 3-4 tausaga. Ia mautinoa e tuʻu se alavai i le pito i lalo ole fagu. Faʻaofuofu faʻatasi ma se eleʻele omea, e aunoa ma le solia o lona amio saʻo. Mo laau totō matutua, sui le pito i luga o punavai uma.

O le fatuga aupito sili ona tiga e talia le gaosiga pe a uma ona fua.

Faʻasa

I le taimi o le tuputupu ae malosi, ia tumau le palapala ile susu: vai 3-4 taimi i le vaiaso. O le suamalie le magoina o le eleele e faatagaina i le vaitau o le nofo tumau. E manaʻomia le faʻamaluluina o le vai faʻavaivai, 3-4 ° C le mafanafana nai lo le vevela o le ea. A uma ona faʻasusu, ia vaʻaia le eleele lemu.

Faʻamamaga o le ea

E tatau ona faʻamautinoa le lava o le suamalie ile potu. O laulaau e lauiloa, e sili atu le le solaina o le laau, ma le taimi e fufulu ai le fola i le masina ma se mafanafana. Vaʻaia taimi uma i luga o se paʻetaʻu ma masi susu, pebbles, faʻalautele lau.

Mo le vaitau o le tau vevela, ave i le faapaologa po o le togalaau - tausia i le ea fou e faʻaleleia le tuputupu aʻe.

Malamalama

Malamalama e manaomia le susulu. O le mea pito sili ona talafeagai mo fenumilo e ola aʻe o orientation i sasae. O le faʻaaogaina o fua e fai i le taimi e le lava ai le la. Faʻasalalau itula o le ao i le 12 itula faʻasalaga. Faʻaaogā moli uila.

Taʻu ma fafaga

E le manaʻomia se teuteu faapitoa a Iapani. Naʻo le aveeseina o lālā mamago pe momotu.

I le vaitau o le tuputupu ae, ia fafagaina laau laiti i le 3 vaiaso atoa ma le tele o fugalaʻau. E manaʻomia e se tagata matutua matua 2-3 laʻei pito i luga i le vaitau.

Tausiga mo le tagata suʻesuʻe Siamani

Aʻo tupu aʻe i totonu, ia tausisia ia fautuaga e tasi e pei o le numera a Iapani.

O nisi eseesega:

  • I le taumalulu, o le ituaiga Siamani e le totogo, o lea e leai se mea e manaomia ai le faia o ni lauʻeleʻele mo ia. Lagona le saoloto e tuu le fagu i le laau i luga o se faapaologa matala (ole vevela ole ea e le tatau ona paʻu i lalo +2 ° C), taofi le susu atoatoa.
  • Toto luga pe a fai e te manaʻo e fausia se togavao. Mo le tuputupu ae i le tulaga o le teuteuina o laau e le manaomia.
  • Sini Siamani e mafai ona lueina.

O le pine Siamani e masani lava ona ola i totonu o le togalaau - e tumau le maligi ifo ile -30 ° C. Filifili se laufanua malamalama lelei ma le eleele lelei o le faʻafeeseeseaiga. Aloese mai le vaituloto o le eleele, vai lelei.

Ituaiga o mafaufauga ma ata ma igoa

O le atinaʻeina e lua ituaiga o moa, e matua ese lava mai le tasi.

Japanese medlar poʻo lokva Eriobotrya japonica

Japanese medlar poʻo le ipuva o Ievabotia Japonica

Evergreen laau, o laulaau e tutusa ma laulaʻau lau, laititi o le lau. E amata ona totogo ia Novema, ma fua mai i le tautotogo (Me). Fuga i luga o tipu o lenei tausaga. O fua e lapotopoto, apricot in color, ia tasi le fatu. O le paʻu o le fua o se mea manifinifi, o le pulup e mamae, o loʻo i ai se tofo faʻamausali ma le manogi manogi. E le mafai ona taoto, e te le maua i luga o le faʻatau - e tatau ona e taumamafa vave mai le vao.

O Lokva o se mea faʻasalalau, i luga o le laufanua faʻasaina ua tupu aʻe i se vateatea. I le autumn, fugalaau faatulaga i totonu, o lau e maua ai se lanu mumu, lea e foliga manaia.

Afai e le faatagaina le tau, tupu lokva totonu. Aua e te fefe o le a tele le avanoa o le laau: o le tuputupu ae e faatapulaaina i le maualuga o le 1.5 m.

Medlar Siamani Mespilus germanica

Medlar Siamani Mespilus germanica photo

Toto laau. O laulaau e tele, lanu meamata, lanu. O le fuga e tupu i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, o fualaau aina e tupu i Oketopa-Novema. Fuga i luga o fuʻa o le tausaga talu ai. O le fua e mausali, faatasi ai ma se paʻu paʻu o le lanu uliuli lanumoana, e aofia ai fatu laiti e 5. E suamalie fua o vine, ma pe a faʻamaʻi, latou te faʻamalieina ma maua mai ai se mea lelei mulimuli ane. Faatali mo fulufulu e faataitai ai.

O lenei ituaiga o tagata mafaufau e tupu lelei i luga o le malulu, tumau mausali i gutu.