Tala Fou

Le tulimanu o le fiafia mo le tamaititi - o se malae taalo taʻavale

A oʻo mai le vevela, o le fale mafanafana e avea ma nofoaga sili ona lauiloa e nofo ai mo le toatele o tagata Rusia. E alu se tasi e galue, tausia le togalaau ma greenhouses mo le tele o itula, e manao se tasi e malolo mai le vevesi o le aai i le ea fou. Mo i latou o loʻo maua ni fanau, o le fesili i le taimi paganoa a le tamaitiiti e matua afaina lava, talu ai ona o le tamaititi e mafai ona faʻanoanoa vave e aunoa ma se vaega o faafiafiaga.

O le faafitauli e faigofie ona foia e se malae taʻalo ua faʻapipiʻi i le ea fou. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i manatu manaia o ia ituaiga o faafiafiaga ma pe faapefea ona suia e fuafua i tausaga o le tamaitiiti.

Taʻiala Filifiliga Matata Taʻaloga

Ona o le manaʻoga lelei mo faʻataʻitaʻiga ua saunia ma faʻataʻitaʻiga masani, o loʻo gaosia e le au gaosi oloa le tele o fuafuaga mo soʻo se dacha. O faʻaaliga o le saite i le lumanai o le a faʻalagolago i:

  • le i ai o teritori saoloto, lea e mafai ona faʻatulagaina mo le taʻaloga tauvaga;
  • tausaga ma fiafiaga o tamaiti;
  • tapulaa o tau o tupe.

O le tele o filifiliga o filifiliga e mafai ona fenumiai, o le vave lava ona faamama ese le le talafeagai, e faavae i luga o tulaga e tolu o luga.

Tausaga ma fiafiaga o le tamaititi

Talu ai ona o latou fiafiaga i taʻaloga o le a faalagolago tonu lava i le matutua o tamaiti, o lenei taʻiala e tatau ona talanoaina atili auiliiliga:

  1. Tamaiti e le i lalo o le 5 tausaga e le manaʻomia ni mamanu tetele. Fausia mo i latou se taga oneone ma se faʻailoga o le a puipuia mai le la, faʻapea foʻi ma se tamaʻi faaseʻe ma se paʻu.
  2. Tamaʻitaʻi ma teineiti (6-7 tausaga) o le tausaga aʻoga e fiafia e feʻaʻei solo, o lea la e tatau ona faʻapipiʻiina le mea e taʻalo ai i latou i mea tau taaloga, faʻapipiʻi faʻamau i maea poʻo le malologa i luga o le maualuga o le pa.
  3. Tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua ua leva ona latou fiafia i ai (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a matamata i ata tifaga pe taina se komepiuta). O se tasi o mea manaia avanoa, o isi e mananao ia latou lava vaʻavalea. Faʻalagolago i mea e fiafia i ai le tamaititi, e mafai ona e faʻatonuina se tasi pe o se isi mea na saunia.
  4. I le talavou, e tatau ona ave le faamamafa i le atinaeina o le tino. O se uʻamea faʻamalosi, se maea, faʻataʻitaʻi faigofie ma le puipui Suetena o ni faʻataʻitaʻiga mo le faʻatumu o se malae taʻavale.

E tatau ona fuafua uma shells mo le mamafa matua ina ia mafai ona e taaalo faatasi ma tamaiti ma fesoasoani ia i latou e faia taʻaloga taʻaloga.

Mo i latou e lautele o latou aiga, ma o le matua o le aiga e eseese uma lava, o le fofo sili ona lelei o le faʻapipiʻiina lea o se malae taʻalo tuʻufaʻatasia mo le fale, lea o le a faamalieina ai manaʻoga o tamaiti ma le tupulaga talavou. Afai e te vaʻai i se mamanu faʻapitoa, e mafai ona suia elemene ma faʻaleleia i le lumanaʻi.

Filifilia se nofoaga mo le malae taʻavale

O le maualuga o le mafanafana ma le saogalemu i le taimi o le taʻaloga o le a faʻalagolago pe faapefea ona saʻo le nofoaga. E tele mea taua e tatau ona mafaufau i ai pe a fuafuaina se mamanu.

Muamua, e tatau ona matua mamao ese mai soʻo se mea aoga, greenhouses, faʻala, prickly plants ma vevela. Afai o le mea taua e latalata i le pa poʻo le puipui o le fale autu, e tatau ona tuʻuina atu se avanoa avanoa e faʻafefe ai le tau.

I le va o se vaituloto (vaituloto, vaipuna, vaitaele) ma o le saite e tatau ona avea ma pa poʻo puipui. O le vaega o taaloga e tatau lava ona iloa lelei mai i vaega autu o le upega tafaʻilagi.

Aua le tuʻuina le malae taʻavale i luga o mauga, atumauga, vasa, ma nofoaga e taoto ai vai. A le o lea, o le a tumau pea le manava, ma o le sone o le a toetoe lava a le mago pe a uma timuga.

E sili ona lelei le fausiaina o le faʻalavelave i luga o se mea laugatasi ina ia mafai e lala o laau ona lafo sina ata. O le mea lelei, o le afa o le fausaga e tatau ona tuʻuina i le la, ma o le lona lua e puipuia i se gaugau po o se ata mai lau.

Saʻo muamua le saogalemu

I le fatuina o se poloketi mo le sitepu i le lumanaʻi, ia mautinoa o loʻo lava le avanoa avanoa e faʻataʻatia ai i luga ole laupepa atoa. E tatau ona i ai le avanoa mo le saoasaoa i luma o le faasitepu, ma e tatau ona faia le slide ia le itiiti ifo i le 2 m le umi mo tamaiti aoga ma le 3.5 m mo tamaiti matutua.

O mea uma e tatau ona oneone ma oneone. Siaki i tulimanu ma itu e puipui ai manuʻa. E le tatau ona tanumia i le eleele le faavae o le faga. E tatau ona faʻamaonia.

Mafaufau pe o le a le ituaiga mea e ufiufi ai. E tatau ona faʻamaluluina e faʻaitiitia ai le tiga o le pa'ū, ae le o le paʻu ma ia faʻalelei le siosiomaga. O se tasi o avanoa lautele o le mutia, peitaʻi, pe a uma le timu e pisi lava, ma e tatau ona e faʻatali ao leʻi toe amataina le taʻaloga.

O le mea lona lua o le natura o le a avea ma oneone. E vaivai ma e le taugata, ae i le tulaga o le fufuluina o le a leiloloa tele i le mutia. Lafu oneone e lele i luga o le 'upega tafaʻilagi, o lea e tatau ona mataʻituina le mama i le tele o taimi.

Paʻu taʻavale ma le palasitika o ni taimi umi ma faʻalagolago e faigofie ona faʻaeʻe ma faigofie ona faʻamautu.

Mafaufau e uiga i le mamanu ma le saogalemu o le mamanu ae e te leʻi galue. Ona faamalieina ai lea o lau tama ma fiafia, ma o le ae toʻa mo lona soifua maloloina ma taimi paganoa.