Isi

Calla i totonu o le fale: o mafuaʻaga mo le leai o se vaʻaiga ma auala e foia ai faafitauli

E tusa ma le lua tausaga talu ai sa ou faatauina mai ai se paʻepaʻe paʻepaʻe matagofie i luga o le faʻatau. O le tausaga muamua sa fuga mai e aunoa ma se malologa, ae o lenei tausaga sa ou le faatali mo fugalaau. I fafo, o foliga o le vao e foliga mai e maloloina lelei - e tele lau, o loʻo i ai la latou lanu paʻu, leai ni faʻamaʻi pipisi. Tau mai ia te au pe aisea e le fuga ai le calla? Masalo ua ia malolo mo se taimi umi?

I lona matagofie teuteu, e mafai ona faatusatusa le calla i le anthurium: o laau uma e lua o laulaau susulu ma lalelei, fugalaau lapopoa ma paʻepaʻe. E faʻafetai i le manaia o mea e faʻaleleia ai lili e sili ona fiafia i le au fai togalaau ma ola ae le gata i totonu o fale, ae oʻo lava i le togalaau. Ae ui i lea, e masani lava ona tupu lelei le togavao, maua ai laulaau fou, ae e leai lava ni mea e tutupu.

O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o ni mea taua:

  • le faʻatulagaina / faʻapipiʻi le saʻo;
  • leai se susu;
  • le taumafa le lelei pe leai foi;
  • leai se taimi malolo.

O le le lava o le totoina o se laau talavou o se mea masani, talu ai e le gata i le lua o tausaga o le olaga, e na o le lalagaina o le lili.

Le aʻafiaga o le totoina ma le totoina o se laau i luga o ona fua

E na o fatuga lelei ma atiaʻe lelei e mafai ona fausia ai se totoa, ma o le mea lea latou te manaʻomia avanoa. E taua le filifilia o se fugalaau talafeagai mo fugalaau, lea o le a lava le avanoa mo le atinaʻe o aʻa.

O se gafatia e oo atu i le 1 lita e lava lea mo se togavao. O fugalaau matutua e tatau ona filifili se ipu, e taitaia e ia tulaga manaomia:

  • o le maualuga o le ulo e tatau ona faaluaina le umi e pei o aʻa;
  • o le lapoa o le ulo e tatau ona lua lua senitimita sili atu nai lo le tele o le pale o le vao.

Pe a totoina, e tatau ona e faʻalaumua le fatu i totonu o le palapala ile afa. Faatumu le eleele pe a uma ona fuga e le fugalaau lau lau fou.

E le gata i lea, i le aluga o taimi, e tupu aʻe ai lili vao ma o le tele o tamaiti e aliali mai i totonu o le ulo. Ua toto le laau, ma ua leai se taimi mo le fuga. E taua le faʻaaogaina masani o tagata matutua, ma vavaeina tamaiti (ia le itiiti ifo i le tasi i le lua tausaga).

Faʻaiga ma fafaga

Talu ai o le palala o se tagatanuu o mea oona, e manaomia ai le masani ona faʻasusu ma maualuga le vevela. Afai o le eleele e masani ona magoto ona o le faimamago, o le a le gata ina tolopo ai le amataga o le fugalaau mo le ono masina, ae o le a afaina tele ai le atinaʻe o le fugalaau ma o le a le toe tupu.

I le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ona e faʻafeinuina le paʻu i isi aso uma, faʻapea foi ma le susulu o laulaʻau poʻo le fufulu foi.

E tutusa lava le taua o laei paleni. Faatasi ai ma le sili atu o le nitrogen, o le togavao e faʻaaluina uma ana taumafaiga i luga o le faʻavaeina o le maualuga o le eletise. Ina ia faʻaleleia le totoina, e tatau ona faʻaaoga fualaau faʻasaina ma le tele o fuluʻi ma pailani.

O le a le tele o le calla e tatau ona malolo?

Ina ia fuga le laau i le isi vaitau e sosoo ai, e manaʻomia se taimi umi o le a maua ai e le tubers ia le malosi. I le autumn, e tatau ona ave le fagu i totonu o se potu malulu ma faʻaitiitia le faʻafeinu i se mea maualalo, faʻafeusuaʻi ile palapala ina ia le maeʻa maeʻa.

E manaia le tele o laʻau o laʻau mumu faʻatasi ma laʻau mūmū e faʻafefete uma ai laʻau i le taimi o loʻo momoe ai, ae e leʻo palasia paʻepaʻe.

O le "aso malolo" o lili lalata e tatau ona tumau mai le 2 i le 3 masina. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona toe faafoi le ulo i le malamalama o le windowsill ma toe faaauau ai le faʻamaʻi vai.