Fugalaau

Faʻafeiloaʻi o le Tausaga - Blooming Willow

I o tatou olaga atoa, tusa lava po o le a le tele o tausaga tatou te ola ai, tatou te iloa le tautotogo o se vavega. O loʻo iai pea le vaomatua, leai se mafaufauga, leai se mea, ae o le a nei mea matagofie i luga o se lanu uliuli ma le paʻepaʻe? O se lauulu lenei! Ua avea nei Cinderellas talu ai nei ma matagofie e faafetai ai i lanu samasama samasama mai le pollen - fugalaau ia e leʻi leva ona faʻaogaina i lala paʻu.

O le tele o ituaiga o laau o le willow genus e taua tele o le launiu. Mo se faataitaiga: Willow goat, Willow wolves, Willow holly, ma isi. I le aofaiga atoa, o le aiga o le seleselega i lo tatou atunuu e sili atu ma le 120 ituaiga - lanu uliuli, paʻepaʻe, moa, hapi, rakita, molokita, willow tears, goat willow ... O lo latou malosi ola e le masani ai: soo se laʻau, soo se lala e pipii i le eleele, e vave ona ufitia i le tele o fuʻa .

Willow, willow

Masalo o tagata e na o le tele naua o faʻamoemoe e faʻapipiʻiina ma le ulu. O tamaitai Lithuania i aso anamua na tatalo mo le paina e avatu ia i latou se tamaititi. Na talitonuina o se lala laulelei e osofaia le matagi o le a afaina ai le matagi, ma lafoina ai i totonu o le mumu o se afi e afaina ai le afi.

O Slav anamua sa taua o le paina e faamamalu ai le atua Perun i le "vine Perun." Na fufulu tamaiti "mo le ola maloloina oo latou tino" i se teuteuga o lala laau lauulu. Sa pipii i luga o le taualuga o le fale mai le uila, i totonu o le faleoloa - e puipuia ai lafumanu, i le fanua - e puipuia ai fualaau aina mai le timu, mio ​​ma moa. O le faʻataʻitaʻiga o le togavao sa avea foi ma se mea masani Slavic.

Manulele moa, po o Bradin. © Bff

I aso anamua, na talitonuina o le ulu o le moa e maua ai le tautalaga, o lea na taua ai o le laau o tusisolo ma pepese. O lala Willow i le faitotoa e tuliesea ai agaga leaga. I le uluai lafoaga, na tulieseina povi i le palasi faapaiaina, faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ona maua e se tasi se oa. Ma i Saina, o le seleselega o se faailoga o le tautotogo ma le fafine, o le malu ma le suppleness.

Sa i ai isi talitonuga. O tagata Iutaia anamua na taʻua lenei laau o se faailoga o le le fiafia, faanoanoa, faanoanoa, oti, falelauasiga (tagi o tagi). O le Eleni anamua na ofoina atu le paʻu i atua fafine o Hekate ma Persephone, o le tasi auala po o le isi e fesootai ma le oti. I Iapani, o se laau o le faanoanoa, vaivaiga ma i le taimi e tasi o le agavaivai ma le alofa tunoa, toʻafilemu ma le tumau, o le faatasiga a tagata fiafia.

Manulele-willow lauulu. © KENPEI

Willow, po o le krasnotal - o se laau masani o le Aso Sa o Paama, o le aso Kerisimasi o le tautotogo, na faapaiaina mo le ulufale atu o Keriso i totonu o Ierusalema. Sa feiloaʻi tagata o Iuta ma vine - o lālā o le lauulu o Ierusalema po o le pama.

Mai laulaʻau laʻau e lalaga ato, meafale, ie, teuteuga mo le fale ma le togalaau. Ma o le matagi, poʻo le paʻepaʻe paʻepaʻe, o loʻo i ai le tele o fafie. Mai le taimi ua maeʻa, o paʻu mo paʻu sa faia, ma o le mea e sili ona taua, o faʻailoga matagofie Rusia mo solofanua, o loʻo faʻalogo mai ai logo siliva ...