O le togalaau

Laʻauina laʻau lanumoana ma le tausiga i le malae vaʻaia Tuputupu ae mai fatu mo fatuga Meaola faʻapitoa

Laʻau e totoina ma tausi i le laufanua o loʻo i luga o le laufanua faʻataʻitaʻi

O le manulele (eringium) o se tasi o le,, lua-, poʻo le laʻau faʻapitoa o le aiga o le Malalala. E tusa ai ma le ituaiga, o le maualuga o le mea na fausia ai le fale e ese mai i le 35 cm i le 1.5 mita. O lapisi laulaʻau e lautele, faatasi ai ma itu ua vaneina, o luga o le paʻu. Faʻasolosolo fugalaau e faʻapipiʻi i lalo o le faamalu.

Eringium o se meli ma vailaʻau vailaʻau; e faʻaaogaina e teuteu ai togalaau ma fai ai fala. E fuga mai ia Iuni ia Setema.

Tuputupu ae o se pseudo-ulu o fatu

Fatu o le lanu teine ​​photo

Lauina i le palapala

E faigofie ona faʻaleleia e le fatu le eringium. O fatu e vave totoina i le lauʻeleʻele avanoa i le tautotogo i le avanoa muamua e ulufale ai i le togalaau. E mafai foʻi ona faʻaleleia le fatuina o ia lava - i le tautotogo, vevela lauʻau ina ia ola lelei ai laau: tuu ia le itiiti ifo ma le 40 cm i le va o vao.

E faapefea ona toto:

  • O fatu e tapunia lalo papaʻu, e oʻo i le 1-2 cm.
  • O le mamao i le va o laina e 40-50 cm.
  • O le mamao i le laina e seasea lava ona mafai, aua o le mea lea e tatau ona vevela, ma tuua 40-50 cm i le va o vao.

O le lanu moana e le manaʻomia se gauai faʻapitoa: vai i le tau vevela, vevela ese mai vao leaga. Vavave vave vave togavao le teritori na tuʻuina atu ia i latou, o loʻo loloto le loloto i totonu o le palapala.

Bluehead mai fatu i le fale Fatuga mo fatu

E faʻapefea ona tupu se lauulu mai le fatu fatu laau

E mafai ona e totoina fua o se lanu moana. Amata ona totoina ia Fepuari-Mati. Mo le gaosiga i totonu o le eleele, o le a saunia le lanu manulele ia Me.

  • Toto i totonu o sela o cartridges faʻatasi ai ma le faʻafefiloi o le eleele atoa, aua e te fatuina fatu fatu (tusa o le 0.5 cm). E le fiafia le lanumoana i le gaosiga, ia taumafai e ola e aunoa ma se paluga.
  • Ufiufi laau i se ata tifaga, taofi i le vevela o le ea i le 20 ° C.
  • Tuuina mai se malamalama malamalama ae faʻalauiloa.
  • A foliga mai ua totogo, aveese le fale.
  • Suavai lelei.
  • O fualaʻau ua totoina ua tuʻuina atu i potopoto tetele ma ola aʻei le eleele i le ogatotonu o Mei.

A o leʻi totoina, e faʻavasegaina le vaomatua mo le 1-2 vaiaso, e ave i aso taʻitasi i le auala.

E faʻapefea ona toto se lanu moana i le eleele

Laʻau totō o se lanu moana ma le faʻatūina o le vevela moni. Faʻaaogā le metotia faʻapipiʻi. Tausia le mamao o le 40 cm i le va o vao. Tausisia le tulaga tutusa o le ua e aunoa ma le loloto. A maeʻa ona toe totoina laau, e fautuaina e mulumulu le eleele

Faʻafefea ona faʻailoaina se lanu moana e ala i le vaevaeina o se togavao

O le faʻaleleia o meaʻai e faia i le vaevaeina o le vao. O le aʻa o le tino e vaivai, vaivai - galue ma le faaeteete. Fai le faʻatinoga i le tautotogo, pe a pasia le kiona malulu.

Tausia o se lanu moana ile nofoaga tatala

Faʻatoʻa totoina ma le tausiga o fugalaau ile laufanua

O le tausia o se laau toto o le a le faigata, talu ai e le o se mea faʻapitoa le garingium.

  • Ma o fugalaau ei ai le paolo malulu, e sili ona lelei le ola i nofoaga lafulemu.
  • O le palapala e manaʻomia ai le malamalama, ma le lelei alavai. O le filifiliga aupito sili o le a avea ma oneone papa ma oneone.
  • O le maualuga o le susu e afaina ai le laau. E oʻo lava i le umi o le lamala, e faigofie lava ona pulea e le manulele e aunoa ma le fafaga.

I totonu o le natura natura o loʻo ola lelei i luga o eleele palapala - o le mea lea, e leai se faʻamafanafanaina e manaʻomia i totonu o le togalaau. I se isi itu, o le eleele maualuga e aʻafia le aʻafiaga o aʻafiaga o le fuga (o le a le pala), e faʻaitiitia ai le faigata o le taumalulu.

  • Ave ese vao mai le eria. O le faʻaleleia o le palapala ma le paʻu o le a faʻaitiitia ai le faʻagasologa o lenei faiga.
  • O le fugalaau e matagofie, e tatau ona toe faʻafouina le laau. Fai lenei mea e ala i le sasaina. I le faaiuga o le fugalaau, oti ese ia togi i le pito i lalo, ma tuu ai se opo.
  • O fatu o meaola uumi e faigofie ona momoe - nonoa i latou i lagolago.

A e faʻatau fatu o se manulele, ia e fiafia i le faigata o le taumalulu. O le tele o ia mea e faʻafeiloaʻi i tuutuuga o le laina ogatotonu, ma faʻafetaia lelei le malulu e aunoa ma se malutaga. O le totoe e lava e ufiufi ai lala paʻu poʻo le lau vevela.

Maʻi ma meaʻai

O le tetee tele i faʻamaʻi ma meaola faalafua o se tasi lea o avanoa lelei o le laau. Latou te le fefefe i le suauu, e tusa lava pe o loʻo aʻafia laau toto.

Ituaiga ma ituaiga o manulele

O le numera atoa o le genus e tusa ma le 250 ituaiga, tufatufa i tulimanu uma o la tatou paneta.

Manatu i le sili ona lauiloa i faʻatoʻaga.

Bluehead Alpine Eryngium alpinum

Alpine Eryngium alpinum photo lanu moana

O laau lauiloa, e tusa ma le 0.5 mita le maualuga. O laulaau pito i lalo o le petiolate, o le fatu ma le pito i luga, o lau pito i luga e tolu tafatafa foliga. O fugalaau lanumoana laiti e faʻaputu i se malu malu.

Eseesega o vaaiga: Amethyst, Blue Star.

Erythropoid Echinops schaerocephalus

Fulufana lanu moana lanumoana Echinops schaerocephalus ata

O le tulaga muamua e faia i le atoa ma le atoa o polo e aunoa ma ni mea matagofie. Ata matagofie ma le vaneina i luga o le pito.

Bluehead Bourget po o le Burt or Burgati Eryngium bourgatii

Tagavai lanumoana poʻo le Burtti poʻo le Burgati Erngium bourgatii ata

O le amio saʻo e oʻo i le maualuga o le 40 cm. Ua vaevaeina fasi pepa lapopoa, ua i ai se lanu lanumoana, o veins ua faʻailoa. E seasea mauaina i lo tatou atunuu.

Eryngium giganteum

Ata lapopoa ata o le Eryngium giganteum

O le sui sili ona maualuga o le ituaiga. O le maualuga o le ala e 1.5 m. Mai le amataga o le Caucasus. O le aganuu e lua tausaga. O paʻu lapisi o paʻu paʻu, o mea pito i luga e leai se aoga, o mea pito i lalo e faʻapipiʻi i petioles umi. Fugalaau lanu lanumoana.

Eryngium giganteum 'Silver Ghost' ata tele lanu moana

O le manulele lapopoa e ofoofogia matagofie o lanu lanumoana, lanu enaena, lanu, ma mea matagofie e maua ai fugalaau se foliga matagofie e foliga tutusa ma fetu matagofie.

Bluehead laulau faʻapipiʻiina Eryngium planum

Ata eletise o le eletise ma le lanu moana

Laʻau lauiloa ma se mita mita-maualuga. O lala lelei lava, o pulupulu o loo i ai se lanu vaivai. Pama laulaau.

Vaʻaia i luga o le moana Eryngium maritimum

Vaʻalele i luga o le moana Blue Eryngium maritimum photo

O le maualuga o le maualuga o le 70 cm. O pupu e lapoa, e lanu i le lanu. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo lanu i le lanu.

Eryngium campestre bluehead

Eryngium campestre ata lanu moana

O le maualuga o le aʻa e 0.5 m. A uma le faʻamamago, o ni fusi pa'ū. O fuga lanumoana lanumoana e aoina i nai faamalu laiti laiti. O loʻo i lalo o le puipuiga a le Tusi Pulu Mumu a Tatarstan.

Hybrid Eryngium hybridum

Ata ata o le Zabela uluulu

O le igoa masani lea mo ituaiga fefiloi e maua e ala i le sopoia ma le elemene eleni. Faatasi ai ma na mea e tatau ona maitauina le lanu moana a Zabel - e tele ni mea na tutupu ma ni laupepa eseese.

Faʻalogo lelei i ituaiga: Jos Eyking, Big Blue.

Igiliki levengorthii eryryium

Elikeium leavenworthii bluehead, Leavenworth photo

Laʻau 50-80 cm le maualuga, ma se lanu violē lanu enaena o inflorescences ma lau. Faʻamamaina le fugalaau na muamua ona tupu mai ia Iuni ia Setema.

Blue-headed in design landscape se ata filifilia o ata

Blue-headed in design landscape photo ma lanu eseese

Tuilotu alofa tunoa - e faʻafeiloaʻi e le au fai togalaau alofa le manulele. O le mea moni e le faʻaleagaina le foliga o le togalaau, ae faʻaopoopo atu i ai le faʻamatalaga. O le lanumoana e foliga mai o foliga vaaia faʻalelei.

Faʻafefiloi-totoina ma le laumetemum

Paʻu lanu moana lanu moana e foliga matagofie i faʻavaega kulupu, o le a avea ma se tala lelei mo isi laau totō. I totonu o vavae tetele, e foliga mai e matagofie fugalaau fugalaau.

Uluulu ulu i luga o ulu i luga o le faʻafefiloi faʻafefiloi ma fuālaʻau ata

E lelei tele i laau laʻau matagofie e ola ai - lili, conesflower, dahlia. O le tuufaatasiga faatasi ai ma laau pupuʻu o laau lanu uliuli, o aniani teuteu, phloxes, geraniums e maua ai le volume i le ata atoa.

Bluehead i se ata o mixborder

O le lanumoana e faʻapipiʻiina faʻapipiʻiina faatasi ma fualaau oona, salvia, popopies, lilies, logo, leucanthemum.

Pulu-ulu i luga o se moega fugalaau ma isi ata fugalaau

O le lanumoana o le a foliga matagofie mai i tua o le vaomatua e ufiufi i le mumu, piniki, lilac pe fugalaau fugalaau.

Fafaga ma se lanu

Blue-headed in a bridal bouquet photo

A maeʻa ona tipiina ia mea e le mafai ona taofia ai lo latou faamaoni ma le teuteuina mo le tele o tausaga. Gagana "'olo" e fetaui lelei i laʻau o le faaipoipoga, ma i le Kerisimasi.

Bluehead i se ata fugalaau

Faʻatasi ma tulip, lili, eringium e taʻalo i le eseesega o lanu ma lanu. Ia ata lafoia fugalaau o se paʻepaʻe paepae ma le piniki.

Ulutala Usu i totonu o se fugalaau faʻatasi ma ata ma le roses photo

O mea faʻamalolo o le manulele

O le rhizome o le laau e faʻaaogaina e fomaʻi masani. O loʻo i ai ni tannini, o meaʻai, o suauu taua. E i ai faʻamaoniga mo le faʻaaogaina: maʻitaga, faʻaleagaina o le tino, toto maualuga. O fualaau oona e faʻaaogaina e avea o se tagata faʻamoemoe, diuretic, e aʻafia ai le inumaga.