O le togalaau

O se ata o loʻo i ai se faʻamatalaga o le a fesoasoani i le filifilia o se pine o le Vaomatua Forest

O le Belgian Chatillon i le amataga o le 19 senituri na maua se vao vao vao i le vaomatua. Faʻamatalaga, o ata e faʻaalia ai o lenei fualaau aina o se tasi o mea sili ona manaia ma matagofie i lona ituaiga. Ae o le aoga autu o sea ituaiga o foafoaga o le le maua lea o le pi e ala i filifiliga.

O le ituaiga e tele lava le umi. Ua talatalaina o nisi laau e mafai ona fua mai mo le 100 tausaga.

Faʻamatalaga

O le laʻau tele-tele e le mafiafia tele i le pale o le pyramidal. I le 5 tausaga, ua amata ona fua le fua pe a uma ona toto. O fua o fuamoa. Lanu e faalagolago i le eria: lanumeamata, samasama, mumu. E manaia tele le suamalie ma manaia.

Aʻo leʻi oʻo oe o se paʻu palaga vao Forest Beauty. E faʻapefea ona teuina ni fua faapena? Muamua, e fautuaina e taʻe sina moe laitiiti i le faaiuga o le taumafanafana. O fua e le taliaina ni suiga faafuasei i le vevela i le maea ai o se pa, ma o le maualuga o le fesuiaiga o le tikeri e tatau ona -1 - 0. Lona lua, o le susu i le faleoloa e le tatau ona sili atu i le 90%. O le umi o le teuina e faalagolago i le a le tulaga na aveeseina ai le peina mai le laau. Afai e matua, e le o umi, ae o le tino o sea vaitamini e suamalie ma lelei. O le pearigi paʻu 3 aso ao le i oʻo le umi o le ola, ae o lona tofo e le tele naua ma suamalie pe a maeʻa i se tulaga pepelo. E le lava le malosi o meaʻai e mafai ona faasaoina ai fua mo le 1-1.5 masina, ma le malulu - e oo atu i le 2 masina.

O uiga o le Vaomatua Forest Beauty e mafai ona sili atu ona maua i le faitauina o mea lelei ma le lelei. Uiga lelei:

  • faʻamafanafanaina;
  • tetee i le lamala;
  • maualuga le gaosiga.

Faʻafitauli:

  • mataʻu mataʻutia;
  • vave televave.

Totoina ma le tausiga

Pear Forest Beauty, totoina ma le tausiga o ia mea e faʻamalosia ma taua, o le a faʻafetai i le faifaatoaga ma le tele o seleselega. Mo le mauaina o se voluma tele o le seleselega, e manaomia le eleele lauusiusi, ae ui i lea, i luga o lemea, o le laau e maua ai se taunuuga lelei. O le paʻu o le tagata lava ia e manaʻomia ai le eletise, lea e mafai ona avea Josephine Mechelskaya, Limonka, Williams.

O le faʻaleleia o fanua e faia i le amataga o Me ma Oketopa. I ni nai aso ao le i tupu lenei mea, e tatau ona e saunia ni pu i le eleele, o lona lautele e 80 cm, loloto 1 m.

Ma le isi, e manaʻomia ona faʻapipiʻi le eleele i le superphosphate, 2 pakete o humus, potassium sulfate. Mo le tusa o le 4 itula, taofi aʻa o le fatu i le vai, ona tuʻu lea i luga o le eleele faʻamaʻaina. Fafasi i le eleele, aʻo i ai se siteki mo le faʻapipiʻiina o se ogalaau manifinifi o se fatu. Mulimuli ane faatumulia i le eleele ma sasaa vai. Mo le faʻamaoni, ia ufiufi le lalolagi faʻataʻatia le lumanaʻi ma le humus poʻo le peat.

O le tele o ituaiga o Vaomatua Vaʻai i le tausaga muamua o le olaga e le manaʻomia le faʻamalosi. Mai le tausaga lona lua o le tuputupu ae, e manaomia le fafagaina o le laau i mea faʻaopopo minerale. 50 g o le ammonium nitrate ua faʻaaogaina i le sikuea 1. mita 50 g o le superphosphate i granules ma le 25 g o le sulfate sulfate o le a agai i le eria lava e tasi. E tatau ona faʻaaogaina nei faʻamaʻi i le tautoulu. Ae faʻapipiʻi mea faʻaopopo, e faʻaopopoina i le 3 tausaga.

O le matua le lelei o sea ituaiga lalelei, o le mataʻu lea e tatau ona tau. Ina ia faia lenei mea, aʻo lei fuga, i le taimi lava e amata ai ona fulafula, ona ufiufi lea o laau i le paʻu kelide 0.5% vaifofo.

Teuteu

O le faʻamatalaga ma le ata o le vao o le Forest Forest o loʻo faʻamaonia manino ai, ina ia mafai ona maua se fua maualuga, o le auala o le teuteuina o lālā e talafeagai.

Ina ia fetuutuunai le tuputupu ae o le laau i le 1 tausaga, e tatau ona e faia le faʻavaeina o le pito i lalo o le pale. I le tausaga lona lua, faʻaauauina le faʻavae e ala i le faʻapuʻupuʻu o lala autu e 1/3. I le tausaga lona tolu, faailoga tusi pito i luga o le pale e faʻaaoga ai lala e lua. O le vaega mulimuli o le 4 tausaga ua lauiloa mo le faataatiaina o le pito i luga o le lala lona tolu. Ua maeʻa le fausiaina o le pale.

O vaega uma lava e tatau ona togafitia e ituaiga o togalaau, lea e faia mai le rosin, beeswax ma le ponaivi. O le fua faatatau o vaega ua tuʻuina atu o le 4: 2: 1. Ina ia faia le paluga, o le gaʻo e tatau ona liusuavai i totonu o se vai vai, ma e tatau ona taʻe le rosin. Faʻafefiloi meaʻai ma kuka mo le afa itula i luga o se vevela maualalo. O lenei suiga e talafeagai e puipuia ai mea taumafa mai le 'aina o le sua ua tuʻuina i luga o fasi pepa.

Maʻi

Scab. Mai se faʻamaʻi, 1 amipoule o Skor, faʻaitiitia i le 10 lita o le vai, o le a fesoasoani. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i le tautotogo, i le taimi lava e amata ai ona fuga mai laulaʻau i luga o le vao vao. Faʻaaliga, o ata o faʻamaʻi o lenei ituaiga e faʻafeiloai ai i tatou i se isi ituaiga o maʻi - fualaau aina. 40 g o Homa ua faamamaina i le 10 lita o le a fesoasoani e aveesea. I le tautotogo, faatasi ai ma se faʻafefiloi e tatau ona e fufuluina uma le laau. O le fualaau lava lea e tasi e mafai ona faʻaumatia ai cytosporosis. Afai e lanu uliuli lau peʻa ma mamago, e tatau ona e iloa o lenei mea o se siama siama. Fesoasoani i lenei mataupu e mafai ona 3 tbsp. punetini o le sulfate copper, suamalie i le 10 lita o le vai.

O le tausia lelei o le laau, o le ae maua ai fua suamalie mai lau Forest Forest.

Pear Forest matagofie i le togalaau - vitio