Laʻau

Mafu pefu Amerika

Aiga: Maple poʻo Sapinda. Rod: Maple. Meaola: Amega Amerika (Acer negundo) poʻo le Yasenelistny maple.

Maua i le vaomatua i Amerika i Matu. Faʻasolo atu i laau totō. E sili lona fiafia i le suamalie, ma le susu o le eleele. Manaomia le faʻafefeteina lelei. O le maualuga o le toto e oo i le 20 ma e sili atu nai lo mita. O le ola i le vaomatua e tusa ma le 100 tausaga. Auala faʻapena: ile fatu.

American Maple Tree ma Lea Lea

O le maple Amerika e aofia ai laau paʻu. O le laau o loʻo i ai se laʻau pupuu, faʻalautele lanu enaena i le faʻavae. O le matua o le laau, o le pogisa lea o le paʻu o lona ogalaau. O tamaʻi talavou laiti ei ai ni mea laiti i luga o le paʻu. A o tuputupu ae le laau, o le a loloto, ma faasolosolo malie atu i lalo.

O le umi, felafolafoaʻi, lamolemole lamolemole o lanu meamata poo le lanu o le olive e aluese mai le suluina o le ogalaau. I luga o lala o se laau e mafai ona e vaai i se mea vaivai, itiiti ifo i le lanu violē. Crohn e lautele ma salalau.

O laʻau e faʻalavelave tele, pine, petiolate. O pepa taʻitasi e tolu pe 5 le umi (e oo i le 10 cm) lau. O lau o loʻo i ai se faʻamau faʻamau ma se tusi, o nisi taimi e tapuni, ape. O le pito i luga o le laupepa e sili atu le pogisa nai lo le pito i lalo. O le pito i lalo o le laupepa e laʻititi lava lau lautusi. I le autumn, e sui lau lanu i lanu samasama ma le mumu.

O lau laʻau o Amerika e foliga tutusa i foliga o laulaau, o lea o le tasi o "igoa" o lenei laau o Yasenovidny maple. O le manogi o se laau eletise. I luga o le tasi laau, ae i luga o lala eseese, o loo i ai uma fugalaau fafine ma tama. Fugalaau fugalaau e aoina i le tautau tautau. O latou tuagane o loo valiina i lanu mumu. O tamaʻi tamaʻitaʻi e lanu meamata ma e aoina i totonu o se pulumu. Amata Amerika e amata ona fuga mai ia Me. O le fugala e faaauau pea seia oʻo mai laulaau muamua. I le tautoulu, o laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe e fai i luga o le laau.

O le fua o le leona, o loʻo i ai le fatu e tasi ma apaʻau e lua, e tusa ma le 4 cm le umi. O laau matutua e maualuga le malulu ma e faigofie ona maua le maualalo o le maualuga (i le -35 ° C). O le malosi o le faʻafefe o laau talavou e sili atu le maualalo.

O le laau e faʻaalia i le saoasaoa o le tuputupu ae ma vave le atinaʻe. E faigofie ona faʻafefeteina le gasegase maualuga o le kesi, e faʻaleleia e ola ai i siosiomaga i le taulaga. O le faʻamoemoe ole olaga e tusa ma le 30 tausaga. Faʻailoga i luga o le maualuluga. Faʻapenaina e fatu (totōina o le tagata lava ia) ma moli.

Le salalau o American ashberry maple

I totonu o le vaomatua, e maua ai le tele o Amerika i tugai (vaomatua i luga o auvai o le vaitafe) i Kanata ma le Iunaite Setete. E mafai ona vaaia i Sisifo Mamao, i totonu o Asia Tutotonu, i vaeluaga o vaomatua i luga o le susu, e oo lava i le palapala, oneone.

I Rusia, i le vao, ua tufatufa atu i le Itumalo Tutotonu ma Siberia. E manuia faʻatasi faʻatasi Amerika ma ituaiga eseese o poplars, willows, ma oak ma lefulefu.

Faaaogaina o le Maple

Ona o le televave o le tuputupu ae ma le le lelei, ua masani ona faaaoga ai le maplete Amerika mo auala e taamilo ai fanua, i le faiga o paka ma alalaupapa.

Ae ui i lea, o lenei laau toto, e avea o se fanua faʻapitoa, o loʻo i ai ona toso:

  • togi pupuu i le taulaga (oʻo atu i le 30 tausaga).
  • vaivai e afua mai i le matagi malosi, timu ma timu.
  • o le i ai o se fana e vave ona totoina se aʻa e faʻamamatia ai le kulimi ma e manaʻomia le faʻasaʻo.
  • o le faʻavae i le taimi o fuga o le tele o pollen, lea e mafai ona afaina ai tagata.
  • o se lautele lapopoa lautele, lautele le lautele, lautele puipui, o le nofoaga masani lea o iniseti, e aofia ai pepa.
  • O aʻa ma le pala o laʻau e tuʻuina atu ai toxins e mafai ona taofia ai le tuputupu ae o isi laau toto e ola latalata i le manogi.
  • O le tele o le fatuina o le tagata lava ia e tau atu ai i le sili atu o le lapisi, lea e tatau ona tau pei o se vao.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o lenei laau e avea o se fanua e le o faʻamautuina.

I faaupuga teuteu, o le tele o Amerika e le taua tele. E i ai lona pale matagofie, ata matagofie le valiina i le natura i le tautoulu. Faʻafetai i le tele o lanu o lau (lanumeamata, samasama ma le mumu) e foliga manaia.

I totonu o le mamanu, o le laau e masani ona le faʻaaogaina. O lenei mea e mafua ona o le faʻavaeina o foliga o lona ogalaau. E pupuu, faʻalaʻau, e masani ona feosofi. O lala e matua leaga lava. E le talafeagai le faʻataunuʻu o Amerika i le fausiaina o pa puipui ma e masani ona faʻaaogaina e avea o se ituaiga le tumau, e faʻaaogaina mo togalaau faʻatoʻaga faʻatasi ma isi, sili atu mea teuteu, ae faʻaosooso le alualu i luma.

O le laau laʻau laau e pupuu ma e le o se mea umi, o le mea lea e talafeagai ai mo le gaosiga o atigi laupapa ma nisi mea a le fale.

O le pito i lalo, pito sili ona lautele o le ogalaau (komli) ma le tuputupu ae i luga o le ogalaau (gutu) o lenei laau i luga o se oti ua i ai se mamanu tulaga ese, o le mea lea ua masani ai ona faaaoga mo le faia o galuega fatufatu. Vases, o ata vane e vavae ese mai ia i latou, e selesele peʻa.

I le tautotogo, e maua ai e le laau le sua suamalie. I nisi o atunuu, mo se faataitaiga, i Amerika i Matu, na amata ona faʻaaogaina le manogi e pei o le suka.

I le vaomatua, o le laau e lauiloa i manulele e fiafia e fai ni ofaga i lona pale matagofie, ma i le tautoulu latou te aai ai i le lionfish. Latou te fiafia e fiafia i fua o le maple ma le squirrel.

O le laau e matua taua lona tau. I luga o lona faavae, ua faia e saienitisi ni foliga fou teuteu o laau ma laau afu. O le taunuuga o le filifilia o le Flamingo maple, lea e sili ona lelei le teuteuina.

Laʻau togafiti

E le manaomia le tausiga maeʻaeʻa a Amerika. Afai e te togafitia ma le faʻaeteete le laau ma faʻaaogaina ma lou gauai, o le a faʻafetai atu ia te oe i se palealii pupula ma tuʻuina atu ia te oe se ata ma susulu i se aso vevela vevela.

Tausiga pe a totoina se laau e aofia ai le faʻaaogaina o faʻatoʻaina o le minerale tuusao i nofoaga toto. A uma ona totō, e fautuaina e mulch le 'au. O le mulimulitaʻiina o loʻo faia i le lima senitimita le mamafa poʻo le peat.

I le tautotogo, ua fafagaina ai e le laau se vaifofo o le potassium ma le suauu. O le laei o luga o le taumafanafana o loʻo faʻatino e le Kemira station faʻatau.

Amerika faigofie faigofie ona faʻafefeteina le lamala, ae e atiina ae ma sili atu ona lelei pe a faʻafeinu. Fuaina o le suavai: 15 lita i lalo o le laau. Mo laau laiti, e tatau ona faateleina le masani i le 2 taimi. E fautuaina le fafagaina o le laau faʻatasi i le masina, se taumafanafana matutu - tasi i le vaiaso.

I le vaitau o le taumafanafana, o le veleina ma le tatalaina o le eleele e manaʻomia ina ia faʻamaoaigaina ai i le okesene. O le taumafanafana e aofia ai le teuteuina o lālā mamago ma maʻi. O nisi o vailaau o loʻo ola malosi i lālā laugatasi, e lelei foʻi le aveesea.

I le taufaʻaiuga o le autumn, e tatau ona tapunia aʻa o talavou (taʻitasi tausaga) i ni mea lapopoa poʻo ni lala laʻau. E mafai ona latou aʻafia le malulu. O laau matutua o le malulu ma e le manaʻomia le puipuiga o le taumalulu.

Tuputupu ae

O le totoina e faia i le tautotogo po o le autumn. O le totoina o laau e faia i totonu o ni lua ua saunia faapitoa, i se loloto papaʻu. O le aʻa o le fatu e tatau ona i le maualuga o le eleele. I le mea e tupu mai ai le suavai i tafatafa o le nofoaga e tulaʻi mai ai, poʻo le faʻaleleia o uta e faia i eleele mama, e tatau ona tatala le pito i lalo o le lua. O se alavai e iai le oneone ma le faʻatafunaina o fale e faʻaopoopoina i le malologa mo le totoina, faatasi ai ma se vaega e oo i le 20 cm.

Pe a totoina, o fatu laau o loʻo i le mamao e 3-4 mita le tasi i le isi. Le faia o se pa puipui - taʻitasi ma le afa, lua mita.

Ash Maple Flamingo

I le vao e tupu i Amerika i Matu. O le laau na folasia i Europa i le seneturi lona 17. Na totoina i Rusia talu mai le 1796. I fafo atu, o lenei ituaiga o mea manogi o se laʻau maualalo laʻititi po o se mea laʻau e tele ona ogalaau. Laʻau maualuga 5-8 mita. O vaega iloga o lenei ituaiga o laʻau ma pale.

O le flamingo o le manogi e afaina, laʻau paʻu, e aofia ai lau paʻu taitasi (mai le 3 i le 5). O le uumi o le lau o le 10 cm le lanu. E sui le lanu o laula ao latou fuga:

  • i luga o lauulu lau o laulaau o lau lanu siliva-lanu.
  • i le taumafanafana, o le lanu paʻepaʻe e lanu papaʻe e foliga mai ia i latou ma o lanu o le paolo e tasi e le mafaamatalaina tufatufa atu i le vaega atoa o le lau lau.
  • latalata i le tautoulu, o le lanu o laulaau e avea ma piniki manaia ma piniki piniki ma lanumoana.

O le palealii o le laau e lapotopoto lona foliga ma e oʻo i le 4 mita le lautele ma se foliga vaaia. E iloga i se lanu eseese. O le laau e foliga matagofie ma avea ma se mea teuteu o auala, sikuea ma togalaau. E tumau le teuteuina o le laau i le olaga atoa.

E pei o isi sui o le ituaiga o Maple, o le Flamingo maple o se laau eletise. I luga o se tasi o laau e faʻaleagaina uma alii ma tamaitai. E laiti tele ma e lanu enaena. Fua - lauulu liona.

O lenei ituaiga o meaola e ola lelei i nofoaga faʻamalamalamaina, e fiafia tele i eleele lelei ma lelei. Tetee i le maualalo o le vevela.