Isi

E faʻapefea ona fuga le fuga o le ischid?

O se falemautotogi faʻaonaponei, faʻafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga ma le tomai o le au faifaatoaga, e masani lava ona avea ma ituaiga greenhouse ma ituaiga eseese o laau toto ma fugalaau. Talu ai nei, i totonu o le au fai togalaau, ua mauaa ai se lanu e totō ai phalaenopsis orchids i le fale. O nei aganuu le lelei i totonu o le anotusi, lea, faatasi ai ma le tausiga lelei, faataga oe e faia ni fugalaau vavave saʻo i le tausaga atoa. Ma e le o le mafuaaga o nei mea uma, o fesili e masani ona fesiligia e uiga i le mafuaaga e le fuga mai ai le Pchiseopsis orchid ma pe faapefea ona faʻamalo le laau i ona fugalaau mataʻina i le foliga o se pepese. Sei o tatou taumafai e iloa pe o le a le mea e fai pe afai e le fuga o le orchid mo se taimi umi. Atonu o le tali o le a tuʻuina atu i le mea lava ia. Afai e te le mauaina le faʻamatalaga e te manaʻomia pe afai ei ai sau tulaga faapitoa, fesili i au fesili i le fomu faila.

Faʻafefea ma o afea e fuga ai le fulufulu pena?

O le mea lea, muamua e te manaʻomia le taulimaina o se tasi o mea faʻapitoa o le atinaʻeina o le matou malolo vaomalo. A oʻo ina fuga mai le pipi, o le tali i lenei fesili o loʻo natia ai tali o fesili uma i le au faifaatoaga e le masani ai e uiga i le mafuaaga e le fuga ai le orchid mo se taimi umi. O le mea lea, o le Phalaenopsis orchid e fuga mo le taimi muamua e leʻi muamua atu i le 2 tausaga talu ona totoina. O le mea lea, afai e totoina le fugalaau i le fesoasoani a se tamaititi, ona aoga lea mo le faʻatulagaina o le itiiti ifo ma le 6 laulaʻa atoatoa ma faʻalogo le leo.
I le taimi lava e uma ai le totoina, o le a amata ona tupu le aʻa o le laau. E ono sili atu ma le ono masina e mafai ona faia i luga o le faʻalagolago i tulaga tulaʻi. Ma e naʻo le maeʻa lea ona amataina le atinaʻeina o aʻa aisa ma vaega tele. O le taimi sili lea ona taua, talu ai o loʻo i lalo o laʻau fou o fugalaau fugalaau o le lumanaʻi. O le mea lea, o le taimi lava e amata mai ai laulaau o laulaau fou, e tatau ona amata le laei pito i luga ma mea o minerale. Ae ia faaeteete. E sili le vavaeeseina o le eletise mai le tuufaatasiga o laʻei pito i luga poʻo le faʻatauina foi o ia faiga pe afai o loʻo i ai i le fua maualalo maualalo. Mo le makaina o peduncles i le lumanaʻi, e manaʻomia le phosphorus, potassium ma le magnesium.
O le isi itu taua e uiga i le fesili pe o afea e fuga mai ai le orchids. O lenei fale vevela e leai se manatu o suiga o vaitau. I le faʻamuamua, e le iloa e tatou, i totonu o tatou latitudes, le taumalulu ma ua oʻo i le taimi e lafoai ai laʻau ma taofi ai le fuga. O le popoenopsis orchid e le faapitoa le nofouta i le umi o le ao, talu ai ona o tulaga masani na te ola ai i lalo o le ufiufi o lau o le vaomatua. O le mea lea, e mafai ona olaola le orchid Phalaenopsis e aunoa ma le faalavelaveina mo le 10 - 11 masina. O le taimi na te togiina ai le puipui e faalagolago atoa lava i le tomai ma le poto masani a le tagata faʻatau.

Afai e le fuga le kulili: o le a le mea e fai, o le a le mea e fai?

O mea uma e tusia i luga e foliga lelei, saʻo? Ae, e pei ona latou fai mai, "sa lamolemole i luga o pepa, ae na matou feiloai i vaitafe." E faapena foi i le faatoaga. E manaia le faitau i fautuaga ma matamata i ata lanu o laau totō i luga o itulau o faitotoa. Ae e tatau ona e usitaia le fautuaga ma malamalama mo oe lava pe o le a le mea e fai pe afai e le fuga mai le kulimi mo le tausaga pe sili atu foi. E le o se tulaga masani lenei ma faailoilo e iai se mea e sese i lou lalelei. Ae o le a tonu lava - e aoga le vavae ese.
Muamua, ia manatua e tatau ona fugalaau, e tatau ona latou faia tulaga talafeagai:

  • o le aʻa e tatau ona mafai ona tuʻuina atu faʻamalamalamaga atoatoa, aua o lenei vaega o aʻa e tatau ona i luga ae o le ulo e faʻafefe ai le tele o lag mai le vateatea vavalalata, ma o aʻa maualalo e tuʻuina i luga o itu o se mea faapitoa i totonu o se palasitika palasitika po o se fagu ipu;
  • o le eleele e le tatau ona aofia ai se solo fou, paʻu fou po o, faasaina e le Atua, togafiti fou - o nei mea uma e le mafai ai ona faailoga ma faʻasaʻo le pou;
  • e tatau ona faataapeapeina le moli - i le susulu o le la o le oti ma le faʻamagoina o le aʻa;
  • e tatau ona i ai se eseesega i aso taitasi o le 5 tikeri Celsius - i le po e te manaʻomia e toe faʻaopoopoina le fagu i le laau i se nofoaga e sili ona lelei (i le taumalulu e mafai ona e aluese mai lenei tulaga e ala i le faʻaaogaina o le orchid i le ogaumu mafanafana o le maa ma aluese mai ai, ;
  • laei pito i luga e tatau ona faia i le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 10 aso.

O mea uma e foliga mai e faia, ae o le tochi e le toe fuga: o le a le mea e fai i lenei tulaga? Atonu e te manaʻomia le faʻaaogaina o togafiti faʻaaogaina e le au faifaatoaga tomai. O le a tatou talanoa e uiga i lenei mea mulimuli ane. I le taimi nei, o le a le o se mea leaga le aʻoaʻoina e uiga i le auala e vaʻaia saʻo ai se orchid.

Faʻalilolilo Faalilolilo mo le Faia o Phalaenopsis Orchid Bloom

E tele tomai faʻapitoa e mafai ai e oe ona faʻaleleia le fufuluina o soʻo se mea teuteu. Muamua lava, o le tuputupu ae o le tuputupu ae o le a sosolo. E mafai ona avea ma Epin poʻo soʻo se isi fualaau faʻamaonia. O le fufuluina o meaai e faia i le taeao i aso uma. E tasi i le vaiaso, e faia le suavai i le faaopoopoina o le 3-5 otaota o Epina i se ipu vai.
O le auala lona lua o se faʻataʻitaʻiga o le lamala, lea e masani ona tupu i le natura masani o le tuputupu aʻe o le orchid. I lenei auala, e mafai ona e fugaina le fusi o le penaloni e tusa lava pe saʻo le "falai" o le laau i luga o ofu pito i luga ma le eletise. Afai e vaivai le aʻa ma e leai se mea e sili ona tele o fua o lau laau, e le mafai ona e faʻaaogaina lenei metotia i soo se tulaga. O le a mate le laau.
O se togafiti talitutusa e tutusa ma le vaitau timuga. Tau lava o lou mafaufau o le vevela o le vai lea e faʻatofuina ai le ulo e le tatau ona maualalo ifo nai lo le 35 tikeri Celsius. E tatau ona faia le vai 3-4 aso i le laina, ona taofi lea o le vai mo le 2 vaiaso ona toe amata lea ona toe faʻafou pei ona masani ai.
O le isi auala e fai ai le fugalaau o le Phalaenopsis o le fugalaau o le amataina lea o le faʻaleleia o le laʻau i le vai mafanafana mai se fagu sulu. E fautuaina e faʻaopopo se faʻateleina o le tuputupu ae i lenei vai. E tatau ona faia le pusa pe tusa ma le 3 taimi i le aso. E naʻo le itu lea e tatau ona maua le malosi tatau.
Taumafai e faatulaga se mafanafana mafanafana: muamua e te manaʻomia le tuʻuina atu o se ulugalii i totonu o le faletaele, ona faʻaopopo lea o se orchid iina ma amata faʻaleleia le tele mai le fagu i le vai i le vevela pe a ma le 35 tikeri Celsius. O lenei metotia e faʻaleleia ai le fugalaau ma faʻaolaina ai le tuputupu ae o aʻa. E faia ile taʻi 15 - 20 minute ile faʻasaga. A maeʻa lena, tuʻu le fugalaau i totonu o le taele seia faʻamautu le vevela o le ea. Aua e te aveina tuusao i le ata tusi - o le toso e ono maʻi.
O auala uma nei e faalilolilo ai le fuga o pipi.Afai oe iloa pea se mea - tusi e uiga i ai i faʻamatalaga. O lou malamalama e mautinoa lava e aoga i se tasi.