O le togalaau

Auala e ola ai le mandarin mai fatu: filifiliga, sauniuniga ma le totoina o fatu

Tau mai ia te au pe faapefea ona tupu le mandarin mai fatu? O le taimi lava na ou taumafai ai e faia lenei mea, e oo lava i le totogo o le totogo, ae o le seedling "na maliu ma le manuia" ina ua mavae sina taimi. Ou te manatu o le mafuaaga o loʻo i totonu o le palapala - Na ou totōina i totonu o se paluga paʻu. O le a le mea e sili ona lelei e toto ai le ponaivi ma pe faapefea ona tausia lelei le paʻu?

O se laʻau faʻamalosi faʻatasi ma lau lanu meamata lanu meamata e masani lava ona maua i totonu o fale. O le Mandarin ua leva ona le toe avea o se laau tele ma ua lelei ona totoina i le fale. E le lelei, lagona lelei i totonu o le fale ma e le o iai ni manaoga faapitoa mo le au fai togalaau. E le gata i lea, o le mauaina o mea toto e le o se faafitauli, aua o fua manogi e faatauina atu i le tausaga atoa i supermarkets. O le mea moni, e mafai ona e faʻatauina se fatuga ua teuteu ona faʻapipiʻiina i le vasega pepe, ae e le o taimi uma e mafai ai. Ae o le faʻalauteleina o fatu o se auala e avanoa mo tagata uma. Ma le auala e tupu ai le mandarin mai le fatu, o le a matou faʻamatalaina auiliili i le asō.

Pe a fuafua e te maua se peti tangerine, sauniuni mo le faʻatali. E ui lava e manaia le laau, ae e amata lemu lemu. Ina ia maua se tamai togavao po o se laau, o le a le itiiti ifo ma ni nai tausaga.

E faapefea ona filifili ma saunia fatu?

O fatu o le Tangerine e lelei tele. O le mea pito sili ona taua, e tatau ona ola (e le o le mumu ma le manifinifi, ae o le lapotopoto ma le lapotopoto), ma ave mai fualaau suamalie. E talitonuina e mafai ona e totoina ni fatu. O le mea lautele, e saʻo lenei mea, ae ia faʻavavevaveina le alualu i luma o laʻasaga laʻititi, e sili atu le usitaia o fautuaga, e aofia ai:

  1. Mo le totoina, faʻaaoga fatu mai fualaau suamalie na faʻatauina i le taumalulu-taumalulu. I le taimi nei, o le tangerine e fua mai e tusa ai ma le vaomatua masani.
  2. O vailaʻau o le mandarin hybride e faigofie ona faʻalauteleina ma televave i fatu. Latou te ola ma tuputupu ae malosi atili, ma ese mai ituaiga faigofie o fualaau aina i totonu o se fuainumera tele o fatu i totonu.

A maeʻa ona fufulu le fomaʻi, e tatau ona fufuluina ponaivi i le hydrogen peroxide ina ia faʻamaʻi. Ona taoto ai lea i totonu o se taga ie, susu i le tele o vai ma alu mo ni nai aso. O lenei faiga o le a fesoasoani i le faʻavaveina o le germination.

O a palapala ma mea e faʻaaoga i totonu?

Mandarin o se laau e le lagona ai le mafanafana i eleele mama. E vave ona pala, ma o le laau o le a masani ona i ai se faaletonu o le susu, lea e fiafia tele i ai. Mo le totoina o tangerine, e sili atu le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatasi ma le eletise le lelei pe faʻapena foi ona e faʻapipiʻi tutusa:

  • i vaega tutusa humus ma fanua o le eleele;
  • faaopoopo atu ia i latou le 1 vaega o le oneone.

E tatau ona aloese mai meaʻai e aofia ai le peat, talu ai e le tupu aʻe le tanger i se siosiomaga faʻapitoa.

Ae mo ipu, mo le taimi muamua, o ipu laiti e tusa ma le 10 cm poʻo tioata tioata o le a faia.

E faapefea ona tupu le mandarin mai fatu?

O ponaivi sauniuni (sili atu i le taimi e tasi) e mafai ona totō i le eleele. E le pei o le tele o laau i totonu, e le manaʻomia e le mandarin ona fausia ni lauʻeleʻele mo le faʻamalosia. E faʻavaivaia ai lona puipuiga ma e manaʻomia ai nisi fetuunaiga i tulaga i fafo atu o le malutaga. Tuʻu le fagu i luga o se susulu malamalama ma faʻafeinu i taimi uma.

A maeʻa le totoina o laau toto ma le fausiaina o laupepa e 4, e mafai ona totoina patches (pe afai na toto fatu i totonu o se pusa masani). E taua tele le faʻaleleia o laau i le taimi, puipuia le eleele mai le faʻamamago, ma faʻavave i taimi uma. E manaʻomia le Mandarin i le faʻamalamalama ma le vevela, lea e tatau ona tausia. Aʻo tuputupu ae le laau ma aʻa, e tatau ona faʻafefeteina le togavao i tausaga taʻitasi i totonu o se pusa tele.

I le oʻo atu i le valu tausaga le matua, o sea faiga e lava lea e faʻatino i le 2-3 tausaga.

O se laau tangerine e sili atu ona lelei i le fauina, lea e togiina ma teuteuina, e maua ai le pale o se foliga matagofie ma matagofie. Ma ina ia maua fua suamalie suamalie, e tatau ona faapipiiina le laau i le faʻaaogaina o se fua mai le fuaina o tangerine. O le mea lea, e mafai ma e le faigata tele ona totoina se potu teuteu ma fualaau aina mai le fatu. O le totogiina o sina gauai atu ia te ia, o le ae maua ai e le gata o se laau ofoofogia, ae o fua foi o le manogi.