Laʻau

Le faʻaaogaina o le kulimi vine mo togafitiga ma togafitiga faafomaʻi

O le talafaasolopito o le mauaina o le vineka tatou te oo atu ai i le muai tusitusiga paia o tagata. I le avea ai o se viseptic ma se fagu sugu, sa lauiloa o ia i le silia ma le 7,000 tausaga ua mavae. I aso anamua, na tosina atu le gaioiga i le uaina vine mama i totonu o se meaʻai ma se manogi uiga ese. O le faʻaaogaina o le vine o le vine na maua i le faʻataʻitaʻiga. E faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le vai e pei o se faʻaopoopoga i le vai o nai mataua o le uaina uaina mo lona faamamaina ma le manaia lelei. Mulimuli ane, na suʻeina e le au faamalolo ia mea faʻamalolo o le oloa faatoa maua.

Ituaiga o vinika ma metotia mo a latou sauniuniga

Vaisini vine mama e maua mai i le faʻamaina o vine mama mama. O se taunuuga, o le vaega masani o le vine mama vine ua vaevaeina i:

  • uaina paepae papaʻe;
  • uaina mūmū mūmū
  • balsamic vinegar vine;
  • vine mama mai le uaina uaina.

E faalagolago i atunuu o tagata gaosiga, o nei oloa ei ai a latou lava metotia o le atunuu, o a latou lava uaina, o lona uiga o mea manogi eseese ma tofo. O le vailaau paepae o le pito sili lea ona manaia o nei vaega. E fai le faʻamalolo i totonu o se fagu eletise uamea mo se taimi umi. O le vaisini o loʻo i ai se manogi malosi o le uaina ma ua faamoemoe mo le faʻaofuina o salakeke poʻo le faʻateleina o meaʻai.

E mafai ona e mauaina le vineta uaina paepae i le fale mai vine eseese e ola i luga o se fale mafanafana. O le faagasologa e faia e ala ile vevela o le uaina e aunoa ma le kuka. A oʻo i le afa o le gafatia o totoe, o le a avea lenei fale ma vineka. Saunia le kulimi mai le pupu vine. I lenei tulaga, o le faagasologa e 90 aso.

O le faʻamautinoaga e mafua mai i le faʻamaʻaina o le uaina paepae vine i le 40 tikeri ma le faʻapipiʻiina o vaimalie i totonu o se ipu. E oʻo atu i le ono masina, o le tuufaatasiga e le gata o le manogi, ae ua tumu i vaega aoga o le mutia. O iinei, o le mafaufauga o le au tusitala o le oloa ua faatapulaaina e lona vaisu i se tofo faapitoa.

O le vailaau mūmū e maua mai i vine o le Cabernet, o loʻo i totonu o le fagu oak. E masani lava, o vine vine ua maua mai i lenei auala o oloa taugofie, e faʻaaogaina le mataʻu, e aoina. Ae o le vailaau palsamic o loʻo i ai se nofoaga faapitoa. O le auala e maua ai e aofia ai le faʻamalosi i totonu o le paʻu e oʻo i le 12 tausaga.

O se taunuuga, e 15 lita o se mea lanu uliuli ma o se tulaga tutusa mafiafia e maua mai le 100 lita o le uaina. O le tofo o le oloa e maua mai e suamalie ma e manaia. Faʻaopoopo i le meaʻai ma gaosia meaʻai, sapalai o le vaitau. O le uaina e taua o le balsamic, talu ai na faʻaaoga muamua e togafitia ai manuʻa ma o latou faʻamalolo vave.

O le vinega e manatu lelei o se mea masani seʻi vagana ai ni vailaʻau, suka ma faʻatoʻaga e faʻaalia i luga o le igoa. E tatau ona i ai sina mea pala i le pito i lalo o le fagu tioata. O le gaioiga oona o loʻo iai i le va o le 5-9%. O le tau o le oloa e maualuga.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o le vine mama

O le vine na maua mai e le gata i ona mea antibacterial ma le mafai ona faʻamalolo manuʻa. O le gaioiga tuʻufaʻatasiga o vaega aoga e aoina mai vine e faʻamalosi ai le vineta. E aofia ai:

  • polyphenols;
  • vailaʻau oona;
  • elemene taua;
  • vitamini.

Aoina mai i se vailaau, o nei mea e aafia ai le tino o le tagata. O le mea lea, o le vitua phytoalexin e maua ai le ala o le atinaʻeina o tino, o fatu ma toto. Flavonoids fesoasoani i le tino e feagai ma faʻamaʻi e ala i le faʻaleleia o faʻamaʻi. O le suauu Balsamic o le a fesoasoani ai i le oso o le gout, ma tuleia ai le matua o le tino.

O le tele o mea aoga o loʻo i ai i le vineta palsamic e le faʻamalosi e faʻamalosia ai togafitiga. O le mea lea, o le vinika o loʻo faʻaaogaina i ipu malulu, ma ua faʻalauiloaina ao lei faia.

I le masani ai i atunuu Metitirani latou te faʻaaogaina le vineka vine mo le vaʻaia o meaʻai, kukaina o aano o manu ma iʻa. Laititi-kalori faʻaleleia, i le ala, mo i latou e mataʻituina lo latou mamafa. I le faaopoopo atu i le kukaina, o le uaina vine ua faʻaaogaina:

  • mo faamoemoega tau soifua maloloina;
  • i le cosmetology.

O le antibacterial properties o le oloa e faʻaopopoina e le gata i le faʻapalaina o le paʻu ma le faʻapalaina o le vai. Faʻatau i totonu o mea oona, poʻo vai o le tino, o le vai ma le vinika e taofia ai microbes pathogenic i totonu o le tino. Lotini faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le uaina uaina e aveese ai filo popoto i luga o vae. E faʻaaogaina e pei o se gaʻo gaʻo mo paʻu mamafa.

E tasi le faailo o le le lava o le pasala i totonu o le tino o le vevela o le paʻu, aemaise lava i luga o vae, gaʻo ma galu e aliali mai. O lona uiga, o le maualuga o mea o le potassium o le a fesoasoani e foia ai le faafitauli pe afai o loʻo faʻaaogaina faʻamalosi i le vine mama mama i nofoaga ua afaina.

E le gata o le faʻamanuiaga, ma le afaina mai le vinika e mafai ona maua pe afai e faʻaaoga e aunoa ma le amanaia o uiga o le tino. Contraindications mo le faʻaaogaina o le oloa e aofia ai:

  • allergy mai le laʻitiiti i ituaiga vine mama;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o le gaioiga mamafa;
  • faiga faʻafomaʻi i totonu o le tino.

O le vine o le vine e le ogatasi ma mea inu susu, fualaau faisua ma pateta.