O le togalaau

Laʻau faʻamalo-foliga foliga - uiga ma ituaiga sili ona lelei

  • Vaega 1. Apu laau e pei o koluni - foliga ma ituaiga sili ona lelei
  • Vaega 2. Vaʻaia o le tuputupu aʻe o laau aʻau

Ua fuga mai laau Apple - o se vavega, ae le mafai e leoleo uma ona tausia i latou i luga o le tauau. O laau Apple e le maluelue i le tele o faamaʻi ma meaola faalafua, ae o le tele o le laau ma le pale faapaleni e masani ona le mafai ona maua mo le tausiga lelei. O le mea lea, o se ituaiga fou o apu ma se tamai togavao ma fualaau aina suamalie o se mea moni maua mo falemafanafana ma nofoaga tumaoti. O apu laau e pei o le laupepa o se maliega talafeagai lea pe a filifili e suia le mamanu o se nofoaga po o se ata o le laufanua, faatasi ai ma le "phytowalls" laulau i luga o le laulau o ituaiga apu o lanu eseese.

O apu o le kalone e toto i luga o le pa. © oe faʻalogo

Faʻaaliga, le faʻaalia o se ituaiga fou o togalaau

O foliga vaaia o le ituaiga fatu pome (fatu laau, ma isi pears) mo le silia ma le 50 tausaga. O le amataga o le matauina ma le fia iloa lelei. I luga o se tasi o laau tuai, na matauina ai e le pule le lala laau e ese mai isi vaega o le palealii. O le paranesi na iloga i le tupu aʻe e aunoa ma ni laulaau, na ufitia uma i mama ma tao. O se tagata masani e le masani ona maua i vivo i luga o se apu Macintosh. Na faasalalauina le paranesi ma maua le ituaiga muamua, lea na taʻua o Vazhak. O le solo manumalo i le salafa o le lalolagi o ituaiga o apu na taunuu atu i Rusia ma i le 1972 na muamua maua ai ituaiga o koluma mai le tele o ituaiga Vazhak ma Korichnaya Striped. I le taimi nei, o le fuainumera o ituaiga eseese e silia ma le selau, ma le vaega i lalo o togalaau mo le selau ma selau o hectares o fale tumaoti ma faufautua lata ane.

Faʻamanuiaga o Laʻau-Faʻapipiina Apple Orchards

  • O le avanoa e ola ai i totonu o se vaega laitiiti o se lisi tele o ituaiga o mea totō
  • Faʻafoe atoatoa.
  • O le mea autu o le laʻititi laʻititi o le masani o le pale ma le aʻa.
  • Laʻau maualuga.
  • Laʻau malosi ma le televave (1-2-3 tausaga talu ona totō i se faʻaauau),
  • O le maualuga maualuga e mafai ona maua mai i ituaiga masani o laau apu.
  • Fua o le seleselega.
O fua o se laau o le apple apple sonata Sonata. © artevos

O meaola o meaola o ituaiga o apple treesar

O se suiga lelei na mafua ona o le le lava o le homone tuputupu aʻe, lea na fuafuaina ai le ituaiga o pale ma le maota o le aganuu. O le faʻasalaga na saofagā i le faʻatupulaia o le faapipiiina o fugalaau (tuu fanau), o lona uiga, o le vave toe foi mai o le seleselega (mo le 1-3 tausaga).

O se mea e ola ai le natura o le toetoe lava a le atoa le toesea o le laulauina o laulaau, fuaina o fualaau aina i luga o le laau tutotonu (ogalaau) o le laau, ituaiga o le tuputupu ae ma le matua matua. Faatasi ai ma sina laʻitiiti, o le apu e fua pea i taimi uma, e maua ai fua taua. Ae ui i lea, e iai foi a latou vaivaiga - o le aʻa. E le lelei, e le o lelei, e le o taofia le vaega o le aganuu, ma i lalo o le matagi o le matagi e mafai ai e le ogalaau ona taʻe. E le mafai e le aʻa o loʻo aʻafia ona tuʻuina atu le fale ma le susu ma meaʻai, o lea e manaʻomia ai ona fafagaina ma faʻafeinu, ae le mafai ona gafatia le gasegase ma le maualuga. O ituaiga o colonini o loʻo i ai le fua o le fualaau suamalie, ma talu mai le faʻatautau tutotonu o loʻo aofia ai i lona faʻatulagaga, o le tele o le fua o fualaau aina e mate, amata mai le pito i lalo. Fesuisuiaʻi suiga faasolosolo malie agai i luga. I le ausia o le pito i luga, o fua e fua mai ai fua. Ua muta le fua o le laau, e ui lava o loo faaauau pea lona gaioiga seia oo ina atoa le 50 tausaga.

O le tele o laau o le applearia o loʻo faʻaalia mai i le matua matua. O nisi o fuga i le tausaga o le totoina (Malyukha, Barguzin, Iksha, le kogi a Moscow, X-3). Ae o le tuʻuina atu o le seleselega i le tausaga muamua e le talafeagai. I le tuʻuina atu o lona malosi uma i le faʻavaeina o fualaau aina i le tausaga muamua, atonu e le tuʻuina atu le seleselega i le tausaga a sau. O le umi o le fuaina o fualaau aina i aʻau o le a le silia i le 6-8 tausaga. O le tele o ituaiga o fualaau aina e fua mai i fualaau aina, lea e aofia ai le gaosia o fualaau aina e 3-4 tausaga talu ona totoina mo le tumau. O tamaiti laiti e ola i le seleselega mo le 6 tausaga talu ona totoina. Pe a faʻatau mai ni laau, ia mautinoa ia fesili atu i le tagata faʻatau mo se faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo o le ituaiga, lea e tatau ona faʻaalia ai uiga taua o le ituaiga. A leai, e mafai ona e faatauina se ituaiga e le mafaamatalaina, ituaiga ma ituaiga o laau.

Ituaiga ma ituaiga o laau apple tree

E pei o laau apu masani, e nofoia i le masani e vaevaeina i ni vaega:

  • super dwarfs
  • faʻailoga
  • afa afa,
  • tele-tele
  • malosi.

I le togalaau aina, e lua ituaiga ituaiga o laau-apple-tree e sili ona taliaina - faʻafefe ma lautele.

Faʻateleina ituaiga colonar maua le faʻalavelaveina o faʻamalologa faʻamaloilo "ma se gene o Co" i luga o rootstocks. O fualaau toto e ola malie, ae mafai ona fausia se fualaau aina i totonu o le ogalaau mai le tausaga muamua. I totonu o lenei vaega o ituaiga masani e masani ai o Tupe, Arbat, 003.

Nofoaga Lautele maua mai i luga o se mea e ala i le faapipiiina o ituaiga masani i luga o faʻamaufaʻailogaina o faʻamaufaʻailoga ma mulimuli ane faʻatoʻa teuteuina. E fesuiaʻi lau laau e tusa ma le 2.5 mita le maualuga.

O ituaiga sili ona taʻutaʻua ma se foliga o le columnar o Lingonberry, Orlinka, Ligol, Vasyugan, Medok, Peresitene, Amber Necklace, Moscow Necklace, Bolero, ma isi.

O koluma o loʻo i ai fua o fualaau suamalie i luga o le ogalaau. O fugalaau e ola lelei ma fua mai. I le faaopoopo atu i fua, laulaau, masani lava i lanu uliuli lanu meamata, o loo faia i totigilima. O le tuputupu aʻe faʻasolosolo e vaʻaia, pupuu ma se numera tele o tulafono faʻapitoa vavalalata. O ituaiga eseese e valaʻaulia spurovye. O loʻo faʻaalia i le pale paleni, o le vaivai gafatia e fai ai aʻa, ma le maualuga o le maualuga o apple o laau i totonu o le 2.0-3.0 m le maualuga. O le fanua aupito sili ona taua, e fuafua i le faʻatau. O le mea lea, pe a faʻatau sau laau, ia mautinoa e fesili i ulugalii matua.

Opu o le koluni. © calgaryplants

Mo tui ina ia mafai ai ona maua ni ituaiga o colonar, e lua ituaiga ituaiga oloa e faʻaaoga:

  • super dwarf rootstock PB-4 (Parataiso Belarusian), lea e faʻaaogaina i le itu i saute;
  • Super dwarf rootstock Bud Budagovsky. Laupeʻa mo tui i le totonugalemu o Rusia.

O nei meaola e lua e mafua ona o le faateleina o le pala. O le mea lea, i le taimi o le totoina ma le tausiga, faʻaeteete ma le faʻaeteete le tagofiaina o laau ma laau matutua.

Pe a faʻatau mea faʻatau mo le tui i le fale, faʻalogo i le lanu o le paʻu fatu. O lanu paʻu o le PB-4 o le lanumeamata lanumeamata ma se tinge samasama. O fua o le paʻu o Kid Budagovsky o lanu violē-lanu mumu. O lenei tulaga o le a fesoasoani e faʻamalamalamaina ai se mea moni e sili ona lelei pe a faʻatau.

O faʻamaumauga o laau apu masani e le talafeagai mo koluma. O fualaau laʻau vaivai e leai se faʻailoga autu o le fausiaina o pale (faʻapipiʻi tasi, e leai ni paʻu laupepa i luga).

Vaaia o laau o le apple trees e ala i le tuputupu ae o le eria

E pei o laau apu masani, o ituaiga eletise e vaevaeina e ala i le tetee atu i tulaga o le tau i le malulu ma le vevela.

Vaaia o laau o le apple trees mo le itu i saute

Mo le itu i saute, o ituaiga aupito sili ona lelei o laau apple tree o Bolero, Esenia, Trident, Snow White, Taskan, Spark, Garland, Green Noise, Titania, White Eagle, Senator, Ideal. Latou te matua puipuia i le malulu i le itu i saute, ae le faʻafeiloaʻi i matagi malulu.

O le eseesega o le tuai o le fufuluina o le tautoulu faatasi ai ma le tausiga umi o fualaau aina. Fruiting e amata i le tolu tausaga o le olaga. Fua e oʻo atu i le 150-400 g. O le foliga e laititi, faʻatalanoa, lapotopoto faʻatalanoa. E tusa ai ma le lanu o lanu eseese - mai le lanu lanumeamata mumu. 2.0-2.5 mita tagata lelei ma le pale paleni, o lona maualuga e le sili atu i le 0.5-0.7 m, oi latou o se teuteuga moni o le togalaau. Leafy, e tumau pea le teuteuina i le taimi atoa o le mafanafana. E sili ona lalelei i latou i le rabatki, ma latou faia ai ni mea e le masani ai ile teuteuga o le fale, ma o latou tulimanu.

Eseese o laau o le applearca mo le Central Black Soil ma Siberia

I tausaga uma, o ituaiga o apu o loʻo i ai se pale e le masani ai ma fualaau aina o loʻo agai atu i matu. O le faamoemoe o le ola ma le fuaina o fua i nei itulagi e le sili atu i le 6-8-12 tausaga. I ituaiga sili ona lelei ma faigata lelei taumalulu mo le tuputupu ae i le ogatotonu ma Siberia (mai Moscow Region i le Urals) e aofia ai Vasyugan, Kolisi a Moscow, Senator, Peresitene, Ostankino, Triumph, Currency, Arbat, Medok, Gin, Dialog, Renet Mazherova, Spark, Chervonets, Elite, Iksha ma isi. O le lisi, o le faigata o le taumalulu e iloga e Iksha (-40 ° C), Vasyugan, Peresitene, Moscow necklace.

Winter-hardy (mo tulaga o le tau i Moscow) ma le maualuga maualuga - ituaiga o apple apple tree: Malyuha, Medok, Arbat, ma le isi mea a Moscow. O ituaiga Medok ma Renet Mazherova e manaia. O le meli o loʻo i ai se manogi manaia ma le tofo o le meli, e amata ona fua mai le tausaga muamua o le olaga. O Renet Mazherova ei ai le paleni vaiti (e sili atu i le 40 cm le lautele), o fualaau laiti (50 g), lea e faʻapipiʻi moni ai le ogalaau ia Aokuso-Setema, e foliga tutusa ma le matagofie o le lanu samasama samasama. O le manogi manogi o le kulimi-lanu lanu samasama e lafoaia ai se mea faʻapitoa mulimuli ane. E tatau ona maitauina o ituaiga uma o loʻo taʻua i luga ua maualuga-e gaosia ma vave ona ola. O pi o loʻo i totonu o le oona, lea e maua ai se tofo manogi i le fua. Ole laʻititi ole laʻau e mafai ai e se vaega laʻititi ona taulai se fuainumera tele o ituaiga faʻatoʻaga eseese aso, faʻamaoniga lelei, fua ole laʻau ma lanu.

O apu o le kalone e toto i luga o le pa. © Alison

Ina ia faateleina le teuteuina o laau totō, e mafai ona tuufaatasia ni ituaiga eseese o laau applear. Eseesega o koluma e eseese i le lanu o apu, taimi o le vavao, tuuina atu se tulaga tulaga ese i le totoina. O le mea lea e mafai ona e totoina se faʻaititia i 1-2 laina o ituaiga nei: o le Peresetene e iai fualaau lanu samasama, Ostankino ma aumela lanu mumu, Vasyugan ma lanu mumu, Amber necklace ma fualaau lanumeamata-samasama ma le lanu enaena. O Iksha mausalisa o le a teuteu se meaola ola i le moli ma se lanu mumu lanu mumu o laulani papaa lapotopoto, ma o se manogi malosi o le saffron. O nisi vaega o koluma ma samasama auro, samasama samasama, samasama-lanu meamata (Currency, Dialog, Malyukha) foliga tele.

O apu oloni, aemaise lava ile amataga, e manaʻomia ai le onosai ma le gauai. Toto ma tausi lelei, o laei pito i luga ma teuteuina o latou lava uiga. O le mea lea, ao le i faia se togalaau poʻo se fasi fanua itiiti i ni ituaiga eseese po o ni laina i luga o le ala, e tatau, muamua i le faʻasologa o le faatoʻaga, e tusi se ata o le totoga e faʻamaonia ai le avanoa i le laina ma le mamao i le laina, ituaiga faʻamatalaga puupuu o uiga taua ma i le tautotogo e faʻaauau le faʻatau o tipu.

Faatasi ai ma foliga o le totoina ma le tausia o togalaau aina, e mafai ona e maua i le vaega lona lua o le tusiga "Vaega o le totoina o laau apu." (O loʻo saunia nei mea)

  • Vaega 1. Apu laau e pei o koluni - foliga ma ituaiga sili ona lelei
  • Vaega 2. Vaʻaia o le tuputupu aʻe o laau aʻau