Fugalaau

Asplantnia faʻatoʻaga ma togafitiga laiti

O le laʻititi o le Komika o se tasi lea o ituaiga o ferns o loʻo ola i nofoaga mafanafana vevela. O le tele o ituaiga o nei laau toto, e na o ni nai togi e mafai ona tupu ae o se aganuu i totonu. O le tausia o se kenetikone e faigofie nai lo se mea e sili ona lelei, e faʻamagaloina nisi o mea sese i tekinolosi. Ae ui i lea, o manaoga mo le malamalama, tulaga o le vevela, susu ma le faasusuina e tatau ona mataituina ina ia leiloa le matagofie o laulaau.

E faapefea ona tupu se fugalaau matagofie tele

O le laasaga muamua i le faia o se togavao matagofie o le faʻaalia lea o se tamai patch i le fale. E le afaina pe afai e te faatauina se laau i totonu o se faleoloa pe ave se laau totő ua aʻafia mai se uo, o le laau ua taofia. O lona uiga o le vao e tuʻu ese mai isi tagata o le faʻamalama mo le 2 vaiaso. I lenei taimi, e tatau ona faʻaalia le maʻi, faʻaalia o ia lava o meaola faalafua. I le vaitau o le puipuiga, e le fafagaina le fale, ae faʻafefe lelei.

A maeʻa ona faʻaalia, o vaega uma o le laau, e aofia ai aʻa, e asiasia lelei. Faʻalogologo:

  • tulaga eleele;
  • tusa lava pe ua lava le atiaeina ma le soifua maloloina o le aʻa;
  • pe afai o loʻo iai i luga o le eleele ia faʻalelei ma isi faʻailoga o se siosiomaga le lelei.

A e suʻesuʻeina laulau lanu meamata, e tatau ona e gauai atu i le leai o ni mea i totonu o le vaya, aua atonu o se faailoga lea o ni natematamata. O le laau e aʻafia i le paʻu, o lona auai e mafai ona iloa i luga o laʻau enaena i luga o laʻau, e latalata i le ala. O le apogaleveleve o le a tuʻuina atu o ia e pei o se upega mūmū i lalo ifo o le laulaau, ma o le aphid o le a faʻalanu le lau. Afai o le mu na pasia i le pito o le ipu, ona avea lea o se faailo o le tausiga le talafeagai, lea e mafai ona faʻaleleia i le tausiga ole seleni.

O le laau e fai sina vai inu, ina ia faigofie ona aveese mai le koneteina e aunoa ma le faalavelaveina o aʻa. O se laau maloloina e tatau ona tui i aʻa o le eleele, aemaise lava pe a masani ona faʻaaogaina le fagu i se auala vavao. O le mea lea, o se laau ola e tatau ona fausia ai se paluga suamalie, e le o le pala. Afai o lea, e tatau ona e asiasia le pito i luga, ia mautinoa o loʻo mama, aʻafia. Afai ei ai ni mea lanu enaena poʻo ni mea ua mate, ona tatau lea ona galue lelei le fale. E tatau ona manatuaina o le aʻa o le fugalaau e toe faʻafoʻi malie mai, ma e tatau ona e vavae ma le faʻaeteete ma ia na o vaega talafeagai.

O le togafitiga o le aspenium e faʻaaogaina i le faʻafitauli o le aʻafiaga. Afai e leai ni faʻamatalaga, faʻaaogaina le faʻaaoga, e faʻaleagaina ai le fale. I totonu o se potoa telē ma se paluga faʻapipiʻi na saunia muamua, faʻafefeteina i se meaʻai, o le laau na aumai mai ipu, faʻapipiʻuina ile eleele ua saunia i itu uma, faʻafeinu i le faʻapipiʻi le mea e fai. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona faʻalolotoina le seleni masina. O le ua e tatau ona naʻo luga aʻe o le papa o le eleele.

Afai ei ai se faʻafitauli i le aʻa, e tatau ona e fufuluina, aveese nofoaga faʻanoanoa, fufuluina i se faʻaoga sili o le vaivai, faʻamamaʻa manuʻa ma le pefu malala ma tuʻu i se mea fou mama mai soʻo se faʻamaʻi. A maeʻa se gaioiga faapena, o le a manaʻomia e le laau se toe faʻaleleia umi. O le mea lea, e tatau ona faia ni aiaiga mo le ola o le laau. O le tulai mai o se fana fou mai le eleele o le a avea o se faailoga o le aʻafia.

E mafai ona e vaʻaia le faagasologa o le suia o le eletene pe a uma ona faʻatauina i luga o le vitio i le pito o le tusiga. E taua tele pe a faʻafetauia le filifilia o ipu. O pusa tioata ei ai le faʻamalositiga maualalo ifo, o le eleele o loʻo i ai e vevela, lea e taua tele. Ae, i se faaopoopoga, o le mea lamolemole i totonu e leai ni pores e mafai ona pasi ai aʻa. Mulimuli ane, o le a le mafai ona latou fafagaina le laau, ma pe a pala, o le a latou o ese. O le mea lea mo le tele o taimi e gaosia ai laau toto e te manaʻomia e teu ai ipu palasitika. O ipu elemolemole eleelea e lelei mo talavou laiti. E mafai ona e vaʻaia le auala e ati aʻe ai aʻa.

I le lumanaʻi, o le lautele o le ipu e iai le tele o vaʻa faʻavaivai ua filifilia e tausia le selenilani. Faʻalautele le gaʻo ma le sphagnum moss o loʻo taoto i se alavai faʻavaivai.

Faʻalauteleina lelei mo le faʻaleleia o alavai i faleoloa faʻapitoa e faʻatau atu i le faʻapalaina o mea faʻafefiloi, lea e afaina ai le fern. O le mea lea, o le masini lautele ua faʻamaluluina mo le tele o itula ao leʻi faʻatauina, suia le vai.

O le tuufaatasiga o le fanua mo le toe gaosia o le satelite

O se manaoga faapitoa e tuʻuina atu i le faʻaleleia o le faʻaleleia o fanua. O le paluga o le otaota e tatau ona mama ma manava. E tatau ona faʻaaogaina le alalaʻau, lea e maua i le tuufaatasiga o mea na faʻaaogaina. Mo fualaau laiti, o le sui i le fua faatatau lea:

  • eleele maulalo - 2 vaega;
  • fanua laupepa - 2 vaega;
  • humus faatasi ma le faaopoopoina o le vermicompost - 2 vaega;
  • lapopoʻa tele oneone - 1 vaega.

I lenei tuufaatasiga e tatau ona e faaopoopo i ai le kalama ma le niu. O lenei mea o le a mafai ai e le palapala ona manava ma manava.

Pe a fatuina se meaʻai nutimomoia, e tatau ona e manatua e uiga i lona gaioiga e faasaga i siama ma iniseti iniseti. Lua vaiaso aʻo leʻi faʻaaogaina le eleele, e tatau ona uʻu, faʻamaligiina i se vaifofo malosi o le paluga o le gaʻo ma tuʻu ai e tu seʻi oʻo i le totō e faʻamago i se setete, ae faʻasaoina lelei. E mafai ona e faʻaaogaina le mea muamua sauniuni mo laʻau pe a uma togafitiga talafeagai. Pe a totoina se laau, e le tatau ona faatusatusa le eleele.

O laulaʻau o le satelikone e faʻaleagaina, o lea la e tatau ona faʻatinoina ma le faʻaeteete uma gaioiga poʻo gaioiga.

Tausiga o Suiga

I le taimi lava e maea ai le totoina, e lelei le faʻafefeina o le laau i le vevela ma le vai. Tuu le laau i lalo ole pulou e fatu ai se microclimate ma tuu i se nofoaga mafanafana. Aveese le pusa i le maeʻa ai. A maeʻa le gafa ma le aʻa, e mafai ona e fafagaina le fugalaau pe a uma le 3-6 vaiaso.

I le lumanaʻi, ia tausia lelei le seleni masina o se aganuu, i lalo o tuutuuga masani o le taofia. O le laau e vave ona maua le lanu meamata. O papatusi fou o loo i ai ni fatu laau e ola mai le ogatotonu. I tausaga uma, e tatau ona faaluaina le tele o le laau. I le tausiga lelei, o le laau e tusa ma le 10 tausaga.