Isi

Feiloai potu aucuba

Sa ou faalogo i le tele o mea e uiga i se fale matagofie matagofie e taua o le aucuba. I le tausaga ua tuanaʻi, e oo lava i se laki le vaʻaia o se vao tele ma laʻau lanumeamata lauiloa e asiasi atu i se uo. Faamolemole taʻu mai ia i matou le fugalaau. Ou te iloa o loʻo ia te ia se foliga ma ni laulaau paʻu. O le a le igoa o lea mea?

Faatasi ai ma laau teuteu ma le pala, o aucuba o se tasi o nofoaga muamua. O ona laʻau feʻai, laʻau manogi ma lanu matagofie e teuteu ai le vao i le tausaga atoa, ma o ituaiga faʻatasi ma se ata auro i luga o papatusi ua taʻua saʻo o le "laau auro". O le lauʻeleʻele o Aucuba o Asia i Sasaʻe, lea e tupu ai i lalo o le natura i totonu o vaomatua ma luga o mauga. Ae ui i lea, o le fugalaau e le itiiti le lauiloa i totonu o vaomatua i totonu ma ua faʻaaogaina mo le faʻaogaina o fanua.

O le tele o faifaatoaga e talitonu o le aucuba o le aiga o Harry, e ui lava o loʻo i ai se manatu e taua i le aiga dogwood. O le isi vaega o saienitisi ua faʻamalo le fugalaau i totonu o se aiga aucub eseese.

Vaʻai faʻamatalaga

O le aucuba o se laʻau e sili ona lelei: i lalo o tulaga masani, e maualuga lona maualuga i le 4 m, e pei o se totonugalemu o le fale, e masani lava ona faatapulaa i le 2 m. O nisi ituaiga o laau e ola i laau toto, ma e le mafai ona e taʻua i latou laiti. O lala o le lala lala lelei, o lala laititi e latalata i le palapala. O le paʻu i luga o paranesi o le matagofie o lanu lanu meamata lanu meamata, o aʻafiaga tuai o loʻo i ai ala o paʻu paʻu i nofoaga e faʻapipiʻi ai petioles, faʻaopoopoga, e valiina i lanu mumu.

O le pale lush e aofia ai le tele o laʻau eleelea o foliga tutusa. I le ogatotonu e foliga mai e pisi lava le gaugau i le afa, e tusi le moto, o vaitusi o loʻo i luga o le pito o le laupepa. Le lanu o laulaau e faʻalagolago i ituaiga meaola eseese: o loʻo i ai uma ituaiga eseese ma eseese ituaiga eseese, ma lanu lanu samasama e eseese lanu - mai tamai tootoo i se mamanu tetele.

I le fale, o le aucuba toetoe a le fuga ma e le fua mai. I le natura, i le ogatotonu o le taumalulu - i le amataga o le tautotogo, lanu mumu lanu mumu i luga o vao, ona paʻu ai lea o lanu lanu tutusa io latou nofoaga.

Ituaiga fugalaau e faʻaaogaina i totonu o vaomatua

E le tele ni ituaiga o aucuba, pe tusa ma le toasefulu, ae peitai, e na o le lua sui e faʻaaogaina o se fale: le Himalayan aucuba ma le Iapani.

O le Himalayan aucuba o se lala vao ma ni lau laititi laititi. E mafai ona latou lanumeamata pe laiti foi, e seasea ona vaʻaia ni togitogi auro.

Iapani Aucuba ua iloga e le tele o laulaau lapoa. E mafai ona ola e pei o se laau, ae e faʻapipiʻi foi i le faʻavaeina. O le lanu o le lau laulau e faalagolago ile ituaiga eseese. Faatasi ai ma tagata lauiloa o Iapba Iapani, e taua le matauina o ituaiga nei:

  • Faʻaiʻu i laulaʻau lafoaʻi;
  • Pikturata ma laʻau e laugatasia, o le ogatotonu o le samasama, ma o lanu e lanu meamata;
  • Auro Uuro ma le laʻau o le oval i se lanu auro lelei;
  • Variegata ma laʻau lapopoa e ufiufi i laʻau papaʻe.