O le togalaau

Cleoma: faʻamatalaga ma tulafono o togavao

O le fugalaau Cleoma o se fatuga muamua lava ma se manogi matagofie e faatosina ai iniseti. O le aganuu e susulu lelei i le taimi atoa o le mafanafana. E le gata i lea, e tusa lava pe'ā uma ona tupu, o pusa teuteu o loʻo faʻapipiʻiina i ituaiga uma o meaʻai e le faʻaleagaina ai le matagofie o le laau. A maeʻa le aoina o fatu, e le mafai ona e popole e uiga i latou germination mo le 2-3 tausaga.

Eseesega o le prickly cleo ma le ata

O Cleoma o se taʻutaʻua taʻitasi, faʻavalea. Ole tele o laʻau e faʻalauteleina. O laulaau e faigofie pe faʻalavelave, faʻasolosolo, laina i foliga, faatulaga i le isi faasologa. O lau apical e atoatoa, laiti. Fugalaau i pulusulu apical i luga o paʻu uumi, paʻepaʻe, samasama, lanu piniki po o le lanu viole.

O le masani masani o le prickly cleoma. O le laau e fai ai se malosi malosi e totoina i le pito i luga, toto i lalo, e oo i le 1.5 mita le maualuga.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata o le fomaʻi prickly, o ona pu, pulupulu ma laulaau e ufiufi i lauulu paʻu, glandular.:


O laulaau i luga o petioles ua faatulagaina i le isi faasologa, faigata, le totogia, moli lanumeamata, lima, o nisi taimi e fitu laina lafoaʻi ma ni nai minute pupuu i foliga o mea. O fugalaau e lanu piniki-paʻepaʻe pe papaʻe, e fa-faʻanoanoa, 2-3 cm le lautele, i luga o manoa uumi, ma uumi lanu moana po o le lanu violē.

Fugalaau ei ai se manogi uiga ese. Ae mo le cleoma lava ia, o le manogi e taua tele, aua i le fale o ona fugalaau e eleelea e le gata i iniseti, ae faʻapea foi nai ituaiga o peʻa.

E tusa ai ma le faʻamatalaga, o fugalaau o le Cleoma e tulaga ese lava, e pei o se apogaleveleve - e fa ni peti o loʻo i luga o le tasi itu o le fugalaau, ma i le isi o laumei mumu ma umi ma se koluma.

Vaavaai i le ata o fugalaau o le Cleoma - e aoina i le fusi mulimuli e tele-flowered, ma latou fuga mai le pito i luga ma o le pulupulu e alu ese atu:


Mai fugalaau ua paʻu, ua i luga o laʻau uumi fualaʻau uumi i luga o laina uumi, e taulaʻi i itu, e le mafai ona faaleagaina le ituaiga laau ma e le afaina ai le umi o le fuga. E fuga tele mai ia Iuni ia Setema. Fua lelei. O fatu e laʻititi, uliuli, latou te taofia pea mo le 2-3 tausaga.

O ituaiga sili ona lelei:

  • "Rosakyonigin" - ma fugalaau lanu piniki;
  • "Helen Cambell" - fugalaau paʻepaʻe;
  • "Giant Pink Küssen" - fugalaau e tetele, lanu piniki.

Tuputupu Aʻe Mamalu i le Faatoaga

Ata o cleoma ma tulafono mo le tuputupu ae o se aganuu i le vaeluagalemu o loʻo tuʻuina atu i lalo:


O le laau e mama ma vevela, o le toleniga o le lauʻeleʻele. E fiafia i eleele le mautonu ma e le faʻafefeina le suavai. Faʻapenaina e fatu o loʻo totoina ia Mati i totonu o le kiona poʻo i le taumalulu i le loloto o le 1-1.5 cm. E le o faʻapotopotoina sikoa i le lua vaiaso. A maeʻa le totoina o le koma, o le a totoina ni paluga i le peat-humus pots ma i le faaiuga o Me e totoina i se nofoaga tumau e tusa ai ma le 30 x 50 cm mamanu.


O Cleoma i totonu o le togalaau o se laau mataina tele e foliga lelei i totonu o se vaega toaitiiti pe nofo toatasi i totonu o fugalaau e le o faamamaina.


Oti ese mea e le maua ai le kleoma i totonu o le vai mo le umi atu i le 10 aso, o lea e mafai ona faʻaaogaina mo fugalaau muamua.