Laʻau

O mea faʻamalolo o Kalanchoe

O le Kalanchoe laau lava ia muamua na avea ma tagata nofo i faamalama matala e le mo teuteuga, mo meatotino aoga. Na faʻaaogaina e tagata Aborigines o se fomaʻi ma le faaola mai le fia inu i se tau vevela. Mo tagata nofomau o atunuu i mātū, o mea faʻamalolo o Kalanchoe ma lona matagofie ua avea ai le fugalaau ma fale fiafia.

O le a se mea e tosina ai fugalaau

Kalanchoe e fai ma sui o le suavai, o lona uiga, i laau e faaputuputu ai le suavai ma e le manaomia le masani ona inu. O le aiga vavalalata o lenei laau o Rhodiola rosea ma stonecrop. O le genus Kalanchoe e tele, ae e na o le lua ituaiga o meaola e maua ai togafitiga - Kalanchoe pinnate ma Degremon.

O fugalaau e matua teuteu. Ae o se meatotino faapitoa o le auala lea e toe gaosia ai e tamaiti. E tusa lava po o le a le matua o le laau, mai le fugalaau, e atiina ae se pepe i luga o laʻau paʻu i taimi malolo taitasi, lea e mafai ona pa'ū, aʻa ma avea ma se laau fou. O le ituaiga lenei o le vailaʻau o Kalanchoe - briofillum, o se laau totogo. E le gata i lea, o Kalanchoe e faʻalauteleina e ala i fatuga ma fatu.

Tetee atu i faigata, toetoe lava a le maʻi, o se fomaʻi fualaau ua avea ma teuteuga o toetoe o fale nofo uma. O mea aoga o Kalanchoe e taʻu mai e le au amateurs, o loʻo pasi atu le aʻa.

O faʻamanuiaga o le masini o Kalanchoe

E le tele naua le fausiaina ma le tomai faapitoa. Latou te faia ni tulaga faʻapitoa mo a latou fagafao, ausia le sili atu o teuteuga, ma atiina ae ituaiga fou. Ae o le a se mea e tosina ai alo o Kalanchoe i lauusiusi i luga o le windowsill? Muamua lava, e ala i lona le faʻaleagaina. O nai minute i le aso e lava lea e fufulu ese ai le pefu mai laulaau, toe faʻapipiʻi i se nofoaga lelei, siaki le susu o le palapala ma le meaʻai e maua ai le fiafia. Fuga i le taumalulu i tafatafa o le vevela i totonu o le fale, pe a vele uma isi laau i le faʻatali o le taumafanafana, faʻapena ona faʻaogaina nei laau totō.

Ua uma ona iloa e faʻamalolo e le fale le microclimate i le fale. E faʻafefe ai galu magifa, faʻasao o leitio, lea e sili atu le tele i fale faʻaonapo nei.

Tuu Kalanchoe latalata i le fale faigaluega ma se komepiuta. O le laau e aʻafia ai faʻamaʻi leaga ma aumaia ai aogā taua.

I le avea ai o se mea faʻapitoa, e faʻaaogaina le sua o le sua e fai ai lima ao leʻi 'ai, pe a leai se auala e fufuluina ai. O le gafatia o le sua e susu ai, taofiofia le susu i luga o le paʻu, e faʻaogaina e le cosmetologists e fatuina ai ni tausiga. O tagata Aborigines e taʻele pea i le Kalanchoe vai e faʻamama ai le paʻu, ia faʻamalolo vave ai manuʻa.

O mea faʻamalolo o Kalanchoe o le a fesoasoani i mataupu:

  • afai e te lagona le le lelei, e tatau lava ona e faimamago i nisi o taimi o laupepa o loʻo i ai le sua suamalie ma sina laititi;
  • pe a galue i le vevela, suʻe le sua Kalanchoe i totonu o le paʻu o vaega o le tino ina ia le matutu;
  • faatasi ma manua, tipi, mu;
  • ma le malulu.

Kalanchoe Degremona ma Kalanchoe pinnate e lauiloa ma le alofa o le "laau o le ola" poʻo "fomaʻi fale." I vailaau faʻapitoa, o Kalanchoe e masani ona faʻaaogaina le faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea faʻafefe o le laau. O loʻo suʻesuʻeina le suʻesuʻeina o le meaola o le laau. O lona mana faamalolo i le tele o mataupu e leʻi faʻamatalaina.

O le vailaʻau e aofia ai 94% o le sua, lea e aofia ai vailaʻau faʻasaina. O se aafiaga i luga o le tino o se faʻalavelave lavelave i le sua:

  • vitamini C ma le P;
  • suauu minerale o metala;
  • vailaʻau oona ma flavonoids;
  • enzymes ma polysaccharides, tannins.

O se taunuuga o se faʻalavelave faʻapitoa i le tino, o le mea ua faaleagaina ua vave ona faʻafoʻiina, ua faʻavaveina le faaselaina o talo, o mea e afaina ai ma meaola eletise ua faʻaaogaina.

O tannins o loʻo i totonu o le sua e faʻamalosi ai puipui o toto toto, o vitamini e fesoasoani i le auala e faʻaogaina ai oxidative, ma o le faʻaosooso e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le faigamalaga. O le lauiloa o Kalanchoe e faʻatusatusa i se isi vailaʻau faʻamalo - aloe. O le aoga sili o le sua o le gafatia lea e aveese ai le tino maliu ma faʻaleleia le toe faʻafouina o sela fou.

O le Goethe sili i aso uma e 'aina le sipuni tele o tamaiti Kalanchoe, ma talitonu o loʻo latou toe faʻafoʻiina le malosi o le tino. Ae e oo lava i le taimi nei, e fautuaina e le au fai meaʻai le faaopoopoina o le tasi laulaau o se laau i salati taumalulu.

E mafai ona e faʻaaoga laulaʻau e taofi le tafe toto i le tipi. O le faʻamalosia i laulaʻau vaivai e faʻaopoopoina ai se numera sili atu o vaega o meaola faʻapitoa.

Kalanchoe togafitiga faafomaʻi ma faʻailoga i le cosmetology

O le faʻaaogaina o le pulupulu mai laulaau o se falelaʻau faʻamalolo i le fale o le a fesoasoani i faafitauli:

  • pau le paʻu;
  • ufi mata ma le lautele o pores;
  • pogisa pouliuli, maanuminumi;
  • uʻamea ma vaitau matutua;
  • pei o se masini faamama.

O se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le sua Kalanchoe i sauniuniga i fale poʻo le teuteuina e mafai ona naʻo le le faʻaaloalo. E leai ni isi faʻamatalaga masani o aafiaga leaga o le sua ua iloa.

Ina ia saunia le oloa, e tatau ona e aveeseina le paʻu pito i luga mai le laupepa, ona solo ese lea o foliga ma le decollete vaega ma se ipu. E faigofie le faʻaaogaina o se togafitiga, ma a maeʻa ni nai vasega o le a foliga lelei le paʻu.

Faatasi ai ma se manoa o capillaries, e faʻaaoga le sua i le pito i luga o le paʻu ma le massage. O sina lagona mumu mu i uluai taualumaga o le a faʻamaonia ai ua amata le faagasologa o le faamalologa. A maeʻa le masini, e tatau ona faʻaaoga se kulimi pulu i le paʻu.

Ina ia mafai ona faʻaumatia faʻaupuʻu ma fulufulu i luga o le paʻu, e tatau ona fufulu i se teuteu o laʻau peʻa uma ona fufuluina. O le taunuuga o le a matauina pe a mavae le 2 vaiaso. Afai e te faaopoopo atu le sua Kalanchoe i le kulimi lima ma faʻaaoga i le po, o le paʻu o le a sili atu le solomuli ma o le a faʻagasolo atu le malosi o le fao.

Ina ia aveese faʻamalosi, o le palapala eleele e faʻaaoga i le vaega o le pigment. O le a faasolosolo malie ina mou ese atu pine.

O Kalanchoe uma o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo

O le faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa e na o le lua ituaiga o Kalanchoe. Latou te teuteuina, e le laʻititi i le matagofie i isi ituaiga. Ae o la latou eseesega o le latou fiafia. O lona uiga, afai e faia tamaiti i luga o laupepa, e mafai ona faʻaaoga lenei laau mo togafitiga faafomaʻi. O nei meaola e taʻua o Kalanchoe pinnate ma Kalanchoe Dergemona. I le taimi lava e tasi, o le cirrus o loʻo i ai ni faʻamalosi malosi malosi.