Laʻau

O vailaau faʻaleagaina o faʻasalaga o le sana ma faʻasalaga i lo latou faʻaaogaina

O le fatu o se fatu o le cereal lea e faʻaaogaina e le gata mo meaʻai, ae faʻapea foʻi mo togafitiga o nisi faʻamaʻi. O fua o le aʻa, o mea tau vailaau ma faʻamaʻiina o le a talanoaina i se taimi mulimuli ane, o se mea aoga ma aoga. O loʻo i lalo o laupepa laupepa e ufiufi ai le taliga.

O le a le tulaga o le saito o le sana

Fuga o le ulu - fiva poʻo le "lauulu", oʻo atu i le 20-25 cm le umi. Ua faʻaputuina fiva mai taliga laiti o sana, i vaitau ao lumanaʻi le palotaina. O lauulu o lauulu i le taimi nei o loʻo i ai faʻamaumauga faʻamalolo sili ona faʻalauiloa.

O fua o le saito tuai na suia ai le lanu ma le fua. Latou te pogisa, le fiafia i le paʻi. O sea oloa e le mafai ona faʻaaogaina, talu ai e le toe i ai ni elemene aoga.

Mo le saunia o fualaau oona, e faʻaaoga uma ai lauulu fou ma lauulu. Latou te potopoto ma o latou lava lima. Faatau faʻatau, e fai ma tulafono, e leai ni filo. O le faaputuga saunia o lauulu kulimi mago e mafai ona faatauina i le toetoe o soo se fale talavai. Ina ia tutoatasi le fila mo le umi o le teuina, e tatau ona tuu mo ni nai aso i se nofoaga lanu. O le oloa o le a le maua ai le susu uma e mafua mai i le tuusaʻo saʻo i le susulu o le la.

Mea aoga

O aʻafiaga o le kulimi e maua ai togafitiga faafomaʻi ma faʻamaʻi: o lenei mea masani e iai sona aafiaga lelei i le tino atoa, ae faʻaitiitia ai le suka o le toto. O lenei meatotino o le lauulu o le kulimi e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le le lava o le kulukose i totonu o le tino.

O vailaau aoga e aofia ai stigmas;

  • carbohydrates ma proteins;
  • suauu taua;
  • acids (organic);
  • elemene taua;
  • vitamini o vaega B, E, P.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

  1. Faʻasologa o meaola. O fiva ei ai se uiga tulaga ese - seleni. O lenei vailaʻau e faʻagesegese ai le tupu aʻe o neoplasms mamaʻi.
  2. Fatu fatu. O le lauulu o lauulu e i ai sona aafiaga mama diuretic. O lenei oloa ma le faʻaaoga masani e mafai ai ona aveese faʻamalosi maʻa maʻa.
  3. Mafuaaga O aʻa o le kokoa e saofaga i le vave o le vaevaeina o gaʻo ma faʻavaveina le faiga o gasegase. Faafetai i nei meatotino, o se tagata na te faʻaaogaina stigmas, ua le maua le mamafa.
  4. Helminthiasis. E mafai e le ulu o le kululu ona faʻamamā le tino e le gata mai toxins ma toxins, ae faʻapea foʻi mai faʻamaʻi. E masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻataʻitaʻi e togafitia ai ascariasis ma enterobiasis.
  5. Algomenorrhea. O lenei faaupuga e faatatau i tiga matuia i le taimi o le tamaʻitaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le toto ma le lē lelei. Stigmas e faʻateleina ai le toto ma faʻaumatia ai le le mautonu.

Talu ai ona o le i ai o vitamini ma minerale i le tuufaatasiga, o le lauulu o le sana e mafai ona faateleina ai le lagona, aveesea ai faafitauli i le moe ma le fiaai. O le faʻaaogaina masani o fila e fesoasoani e faʻaleleia le faʻatinoina o tagata ma le faia o faiʻai.

O le ulu o le kululu e tolu gaioiga autu: choleretic, diuretic ma hemostatic. I nisi tulaga, e faʻaaogaina mo le paʻu o le mamafa poʻo le faʻasao.

O loʻo taʻuina mai le faʻamaʻiina mo faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, faʻapea foʻi ma prostatitis, glaucoma, atherosclerosis, cholecystitis. O lenei oloa e le o se panacea mo faʻamaʻi uma, ae o lona faʻaaogaina i le taimi o togafitiga faafomaʻi e maua ai iuga lelei. Ae maise lava o lenei tulafono e faʻaaogaina i tagata ei ai maʻi tuga.

Contraindications

O faʻamaʻi faʻamaʻi, o faʻamalologa ma faʻamaoniga e fesoʻotai vavalalata, e mafai ona afaina ai tagata i le faʻateleina o le toto poo le suka maualalo i le tino. E le fautuaina ni fiva mo le faʻaaogaina i veins varicose. Mo tagata e pagatia mai i le gasegase, e faʻasalaina ai foi le maina. O lo latou faʻaaogaina e mafai ona mafua ai le saoasaoa o le atinaʻeina o togafitiga e ala i le faʻateleina o le toto.

O aʻafiaga o le kulima i le taimi o le maitaga e mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa fautuaga faʻapitoa. O fiva o le a aoga i le i ai o faʻamaʻi faʻapitoa, mo se faataitaiga, cystitis, i isi tulaga uma o le a mafua ai le afaina o stigmas. O lo latou faʻaaogaina tutoatasi e faʻasaina i le taimi o le maitaga ma aʻo faagasolo le lactation.

E le fautuaina le filo o le kiona mo tagata o loʻo mafatia mai le maʻi e leai se mea. O le oloa o loʻo i ai se aafiaga agamalu laiti. Afai e faʻaaogaina mo se taimi umi, e le gata e afaina ae o mea aoga foi o le a amata ona tuua le tino. O le mea lea, e le tatau ona e faʻaaogaina stigmas i se faʻaauau pea, o le 20-30 aso aʻoaʻoga e lava lea e ausia ai se taunuuga lelei.

Metotia o le talosaga

E faʻapefea ona fai fatuga o le sana? E naʻo le aoina o fila mago ma vai inu e mafai ona faʻaaogaina. Le fua faatatau o meaʻai: 1 sipunipuni o le aoina i le 300-400 ml o le vai. I nisi tulaga, e mafai ona suia le vai i le ava malosi e faʻalautele ai le tele o meaʻai mai fafo o le stigmas. A uma ona saunia le paluga, e tatau ona ia tuʻuina mo le 10-15 minute. I falemaʻi, 50 kalama o filo sana e tau pe a ma le 50-70 ru.

Faʻasologa o faʻataʻitaʻiga a Corn:

  1. E tatau ona e 'ave le 1 sipuni vaovao: fua o le rosehip, fiva ma le puama.
  2. Liligi uma meaʻai ma le 1 lita o le vai. E tatau ona kuka ma mafanafana le vai.
  3. Tuʻu le susu i le po.

Manua o le kulimi mo le paʻu mamafa: faʻapefea ona ave? Faʻaaogā filo ua vevela pe vevela mo le masina. I le taimi lea, o le manaʻoga o se tagata o le a faaitiitia le tele ma o le metabolism o le a faatelevaveina. Ma le isi, o laupepa o le a fesoasoani i le faʻaumatiaina o faʻafitauli leaga mai le tino, e aofia ai gaʻo.

Metotia o le talosaga mo tamaiti:

  • mai le 3 i le 7 tausaga - 1 sipuni i aso taitasi;
  • mai le 7 i le 9 tausaga - 1 sipuni i le aso;
  • mai le 9 i le 14 tausaga - 1.5 sipuni.

O fua o le kulupu o se mea sili ona maloloina. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faia ni togafitiga faafomaʻi e oʻo lava i le teas. E mafai ona faaopoopo fusi i le lanu meamata e aunoa ma le suka, i se teuteuga o le chamomile ma vine vao. O oloa aoga o le oloa ua lelei ona faʻaalia e aunoa ma le faʻaaogaina o mea faaopoopo. Soʻo se vaega e mafai ona faʻaopopo i le susu, faʻalagolago i ou oe lava manaʻoga poʻo ni faʻafitauli faapitoa.