O le togalaau

Cabbage Moth - faiga e faʻafefe ai

O le taumafanafana i le fale e fesoʻotaʻi atu e le gata i fualaau suamalie, fualaau aina ma fualaʻau, ae faʻapea foʻi ma tauiviga mo se seleselega lelei. Afai e le faigata tele ona totoina se ituaiga laʻau tilotilo, ona tatau ai lea ona puipuia i se taimi mulimuli ane meaola mai meaola faalafua ma aemaise lava miti kapisi. O se pepe laititi e ola i lo tatou atunuu atoa. Na ia taunuu i le latū latū - o le Kola Peninsula ma Karelia. E sili ona afaina mai moto tipolo i totonu o latou moega o tagata nonofo i le taumafanafana o le itu i saute. Ina ia mafai ona maua ni taunuuga lelei i le tau faasaga i meaola faalafua, e tatau ona suesue faamatalaga e uiga i le iniseti lava ia ma ona masaniga, faaaoga auala faigata o le pulea.

Moth Cabbage ma lona ituaiga olaga

E matua faigata lava ona iloa se meaola i luga o moega o le kapeti aʻo leʻi vaaia le faaleagaina o lau o le laau. O se pepe e le mafaamatalaina ma se lanu mai le grayish i le enaena enaena na o le 30 aso. I lenei vaitau, e mafai ona ia tuʻuina atu i le 300 fuamoa i le pito i lalo o le laʻau kuka. 72 itula i le maeʻa ai o masonry, o le pupuʻu. O tamaʻi lanu samasama laiti e fananau mai, e iloga i galuega faapitoa a le anufe. O le tuputupu ae, latou te suia lanu i le lanumeamata. O loʻo manino lava lenei mea i le ata o le moa kapisi.

1 - pupa, 2 - kalama, 3, 6 - pepe, 4 - fuamoa, 5, 7 - anufe, 8 - fuamoa i luga o se laʻau kabeina, 9 - laʻau leaga

A maeʻa le 1-2 vaiaso, ona tupu ai lea o tamaiti matutua ma o loʻo i ai i totonu o le nifo o loʻo ola aʻe le pupae ina ia faʻaalia se pepe pepe. O le taamilosaga o le olaga e mafai mai le 2 i le 7 vaiaso. O le aʻafiaga autu i lona umi e faʻaaluina i le vevela o le ea.

Taua! I le malulu o le ea e itiiti ifo nai lo le 8 tikeri Celsius, e mate moth matutua ma fuamoa. Ina ia taofia le atinaʻeina o meaʻai, e manaʻomia le vevela o +5 pe maualalo. I le +9 Celsius, o le atinaʻeina o papae e taofi, ae ola ma e mafai ona ola i le taumalulu.

O le taimi lava e vevela ai le ea i +10 ma luga, o le a amata ai tausaga o le pepe na mumu. I le itu i saute, o le vaitau o le mafanafana e amata i le amataga o Aperila ma faaiuina i le faaiuga o le tautotogo. I totonu o le itu i mātū, e amata ona lele le moa mai le ogatotonu o Iuni.

Faʻafefea ma o le a le mea e afaina ai moa kapisi?

O le meaʻai manuʻai e sili ona fiafia i fatu o le aiga pepelo. I tulaga masani, e osofaʻia moth lepelu e le colza, fusivaʻai vao, gaʻo, palu, fagu vevela, ato a le leoleo mamoe. Faatasi ai ma laau toto-tagata matutua, e fiafia le laumei i soo se ituaiga o kapisi, horseradish, canola, turnip ma radish, turnip, mustard, rutabaga.

O fualaʻau manogi e 'ai ai fatu, laina ma lau. O caterpilla na fananau muamua e sosolo i le pito i luga o le lau ma aʻe i totonu. O iina latou te nonofo ai seia oʻo i se tausaga patino. E tafe le anufe matua i luga o le lau ma faaauau pea ona fafagaina.

Faailoga o le faʻaalia o le miti gaugau i le 'upega tafaʻilagi:

  • Taofi le atinaʻe o ulu o kapisi.
  • O le i ai o ni mea i totonu o ulu tipi o kapeti.
  • O laulaau pito i luga ua faaleagaina, o loo i ai faamalama ma togi. I luga o laau totō e tafe mai i luga.
  • O laulaau i fafo e mama ma mago.
  • Caterpillars e tafe i laau.

E naʻo le faʻaaogaina o metotia uma e teteʻe ai mothu tipolo e mafai ona e ausia ai se taunuuga lelei ma tausia le fualaau faisua i ou moega.

O se faʻataʻatiaga malosi e uiga i moth tipeti - o le ki i le manuia

E le mafai e se pepe laʻitiiti laʻitiiti ona faia vaʻa mamao mo ia lava. E maualuga i luga o le eleele e na o le 2 mita. O le malaga mai lea nofoaga i lea nofoaga e mafua mai i le afu o le matagi. O le taʻitaʻia o pest e faia i tausaga taʻitasi, faʻaaoga mo vaitau taʻitasi ona metotia ma auala.

Taua! O le galuega a tagata nofoa taʻitasi o le mafanafana e le tatau ona faʻatagaina tina mina e fai i totonu oo latou moega.

Fanua mama ma nofoaga lata ane

  • A maeʻa ona faʻaaogaina fua o le fualaau faisua mai le moega, e tatau ona faʻaauau le aveeseina o otaota mai le nofoaga. O totonu ia i latou o le pupae o loʻo afifiina ma le faaeteete i afifi anufe e faʻaaluina le taumalulu. Ua susunuina le lapisi otaota, ma o laititi o meaola o meaola ua lafoaia.
  • O le taimi lava e amata ai ona ola le vavao ma vao leaga i le nofoaga i le tautotogo, ia e ave le uila i ou lima. Uluaʻi fuʻalaʻau lele i fafo i le taimi o loʻo sauni ai moega poʻo ua totoina muamua fualaʻau. Mo lo latou atinaʻe ma le toe gaosia, latou te filifilia togavao vao.
  • O moth Cabbage ua i ai o latou lava fili masani. I totonu o le atunuu, e mafai ona avea i latou ma fesoasoani moni i le tau faasaga i tagata 'aina fualaʻau. Aua le faʻaumatia meaʻai, mago, manulele ma le ola.
  • O tagata faimalaga mataʻutia e pei o le 'ai o lapisi poʻo fuamoa o moa tipeti. O le faatosina mai o le diadromus, trichogram, apantheles, nitobia i ou moega, ola ai le paluga, pasili, opu, aniani, kāloti, cilantro, sinapi.
  • O le taimi lava e te vaʻaia ai fuamoa i luga o laulaau - faia laei foliar pito i luga ma superphosphate ma le chloride chloride. A maeʻa le 3 vaiaso, toe fai le auala e faʻateleina ai le tetee atu o fualaʻau i vailaʻau.

E faigata tele le tulaga pe a faaleagaina le 15% o laau ma e oo atu i le 5 caterpillars o loʻo maua ile tasi aʻa. I vevela vevela ma pe a oʻo i luga atu o laʻasaga taua, e tatau ona togafitia iniseti. A aunoa ma se malosi malosi i le pepe ma le tele, o le a le aoga le faasaoina o se fualaau lelei.

Vailaau Faʻatemaʻi ile Masila Cabbage Moth

O le toʻatele o tagata o le tau mafanafana e fesili pe faʻafefea ona tauina le miti palapeti e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau? E toetoe lava a le mafai ona lavea le seleselega faatasi ai ma le malosi o meaola faalafua e aunoa ma le faaaogaina o vailaau. I lalo o le faatosinaga o fualaau faasaina, e na o ni vaega laiti ma pepe e paʻu, lea o le a manaʻomia ai togafitiga o le 'upega tafaʻilagi mo le faʻaumatia atoatoa.

Taua! Aʻo leʻi faʻaaogāina vailaʻau, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga ma puipui le faʻalavelave.

Insecticides faʻaaogaina e faʻataʻitaʻi ai le moa tipolo:

  • Nurell.
  • Karbofos.
  • Talcord.
  • Silicon fluoride sodium.
  • Ripcord.
  • Ambush ma Actellik.

Faʻatoʻa gasegase e faʻafefe ai le moa

O sauniuniga e faia mai toxins ma siama. Faʻaaogaina sili ona lelei i gaoioiga maualuga. O le lelei o togafitiga ma tagata faʻamaʻi siama o lo latou le faʻaleagaina ma le umi o le faʻaalia.

O le tele o taimi, o toga e togafitia i fofo:

  • Lepidocide.
  • Entobacterin.
  • Deepela.
  • Bactospein.
  • Dendrobacillin.
  • Bitoxibacillin.
  • Gomelina.

Ina ia gaosia le pito i lalo o laulaau ma le laau atoa, e mafai ona e saunia se siʻosiʻomaga o laulaau. I le 10 lita o le vai e faaopoopo i ai le 500 g o meaʻai mago ma se sipuni o le fasimoli vai. Faʻamalosi i le itiiti ifo i le 3 itula.