Meaai

Fualaau fualaau suamalie o le taumalulu: tosoina o pears i totonu o le suasusu

O se meaai suamalie ma se manogi manaia i luga o se laulau o le taumalulu, o le mea moni, o pears ia latou lava sua. O se fua o le taumalulu o le a fesoasoani ia te oe e kuka ai nei fua e aunoa ma ni fua ao faasaoina o latou suamalie suamalie ma le le mafaamatalaina. Mo le taofiofi, e mafai ona e faʻaaogaina soo se ituaiga o talo, e faʻatonutonu ai le suamalie o meaʻai ma le suka. O fualaau suamalie i la latou lava suamalie o le a maeʻa ai se laulau faʻafiafiaga pe na o le fiafia i le tofo e aunoa ma se falaoa.

E laitiiti teisi e uiga i le pi

Pear o se fua maloloina. O le i ai o le folic acid, iodine, potassium, vitamini C, ma meaʻai paleni o fualaau oona e mafua ai ona fua lenei fua mo le faatumauina o le faatinoga o nisi tino. E fautuaina malosi e tagata e taumafa taumafa le faʻaaogaina o fua o le pi i totonu o le lisi ina ia mafai ai e le tino ona galue i le itu saʻo. E fautuaina e fomaʻi le faia o masoʻo mai laʻau paʻu e faʻaali ai le paʻu ma faʻamamafa i vitamini.

Folafolaga lauiloa mo le totōina o pears i totonu o latou lava suavai

O nisi taimi e te manaʻo ai e 'ai se pene atoa ma lagona lona mana masani, ae e le mafai lea i le tau malulu. O tagata taʻutaʻua, e fiafia i le kukaina ma le faʻasaoina, latou te tausia pe faʻafefea ona puipuia lenei fualaau aina ma lona mana e le masani ai ma le manogi. Mai lea tausaga i lea tausaga, o augatupulaga o le faasaoina o fualaau suamalie ua tuufaasolo mai i augatupulaga. Ma o augatupulaga taitasi e faamaeʻaina i ona lava uiga. Lalo o suʻega sili ona lauiloa mo peʻa o le taumalulu ia latou lava sua. A maeʻa ona iloiloina, e mafai ona e filifilia le auala sili ona talafeagai.

Pepa mo pepa faʻataʻavale e mafai ona saunia i le atoa poʻo le fasipepa. O le tofo o sauniuniga saunia o le a ese si ese. O peʻa atoa o le a taofia ai le malosi atoa o le tofo ia i latou lava, ma o le a tuʻuina fasi pepa i le sipuni. O le mea lea, o le filifiliga oe oe, o le a le tofo e te manaʻo e te lagona i le iuga.

E le fautuaina peʻai e 'ai ao le i momoe, mafatia mai faʻamaʻi gasegase.

Pears i totonu o latou lava suamalie ma le tino atoa e aunoa ma le tui

E le mo e fiafia i fualaau aina - na o lenei fua. E faʻamoemoe foʻi mo tagata o loʻo mafatia i se faʻamaʻi - faʻavaivaia ma fuga, e sili ona lelei le 'ai o le pi e aunoa ma se paʻu. Pe a faʻasaoina, e tatau i se tasi ona amanaʻia le taimi faaopoopo mo le paʻu, lea o le a alu i le sauniuniga o mea aoga. Ina ia saunia laʻau i la latou lava sua, o le fua e aofia ai vaega nei: pears, tagata lava ia, 2 sipuni tele o suka, afa afa o le citric acids. O nei mea uma ua fuafuaina mo le 1 lita le fagu.

Faasaoina:

  1. Fufuluina paʻu uʻamea ma paʻu. Afai ei ai ni mea laiti i luga o peʻa, e mafai ona vavae ese i le taimi o le taina.
  2. Tuuese le peel mai le pi.
  3. I totonu o fagu ua uma ona faʻamamaina, e le fufusi tele ai pears pe a faʻamalosi le tasi i le tasi ina ia latou le faʻafefe le fomu i le taimi o teuina. Tuu fua i le 2/3 ipu, e laʻititi maualuga atu nai lo le afa.
  4. Sasaa le citric acids ma le suka i vaega ua fuafuaina. Ufiufi ma se tapuni.
  5. Saunia le pusa mo le faʻamalositino: tuʻu se fasi ie mama i le pito i lalo, ina ia aua le faʻaleagaina apa i le ala. Tuu ni pusa tioata i luga ma sasaa le apa i le vai mafanafana ina ia oʻo le vai ile tauau o apa. Sterilize mo le 25 minute. O pears i totonu o se vevela vevela e amata ona faʻamalo le vai, lea e tumu ai le mea atoa, pe afai o se vaega o loʻo totoe, faʻaopopo le avanoa na misi i le vai inu i le faaiuga o le faʻamaʻi.
  6. Aveese fagu ma vave faʻamalosi le faʻavaa. Liliu ma afifi e le aoga.
  7. Ua saunia sauniuniga a le pene!

Pears ia latou lava suamalie e aunoa ma le faʻamalositino atoa ma le peel

O i latou e le manao e misia se fualaʻau se tasi ma se fualaau suamalie, e faʻasaoina atoa ma totonu o lana pulu. A uma lava, o le pear peel ua tumu i le tannins, lea e afaina ai le mucosa o le intestinal, puipuia ai faʻataʻitaʻiga ma isi mea faapena. Mo le taofiga o le a e manaʻomia: 10 pears o le laʻau, 200-250 karamu o le suka, e faʻatatau i le vailaʻau, o le pine o le citric acid pe a manaʻomia. O mea e faʻaaoga e fuafuaina mo se ipu fagu ipu tolu-lita.

Faasaoina:

  1. Ua maeʻa fufulu paʻu, aua o le paʻu o le a faasaoina ma e tatau ona mamā pe a mafai ai.
  2. Fua o fua o loʻo tuʻuina i totonu o pusa.
  3. Liligi le 1-1.5 lita o le vai i totonu o se apa ua faʻamamafa, faʻamamafa i le suka ma le kuka. O le mea e maua ai le suamalie suamalie i totonu o se fagu paʻu ma faʻatagaina e saturate lenei vaega mo le 10 minute. I le taimi lenei, o le sua mai le pears e amata ona tu i totonu o le vai.
  4. Ona toe sasaa ai lea o le vai mama i totonu o le apa, ma faaopoopo le acid citric ma kuka. O le sipuni sua suamalie ua toe sasaa atu i totonu o fagu ma ua afaina.
  5. Liliu ma afifi seia oʻo i le aso e sosoo ai.
  6. Ua maeʻa le faʻasaoina!

I totonu o se ipu e tolu-lita e tutusa ma le 1.5 kilokalama o peʻa laiti

Pears i la latou lava sua suamalie

Ina ia maua se meaʻai ma fasi meaʻai i luga o se laulau o le taumalulu, o se fua mo le sauniaina o pears ia latou lava suavai mo le taumalulu ma fasi meaʻai i le fale o le a fesoasoani. O le tofo e faʻapitoa ma sili ona suamalie.

Faasaoina:

  1. Uu le pi, tipi i le numera manaomia o vaega, aveese le fatu ma fatu.
  2. Seteila tioata ma faʻavaa.
  3. Tuu fasi fualaau i totonu o fagu i le au. Faʻaopopo le suka 2 sipuni ma le citric acid i luga o le pito o le naifi, e faavae i luga o le 1 lita.
  4. Ufiufi le avanoa i le faavaa ma faʻamaʻi i totonu o se fagu seia oʻo ina tumu le ipu atoa i le ua filifilia. Afai e le mafai e le vevela o pears ona faʻatumu uma fagu, ona tatau loa lea ona faaopoopo le vai.
  5. I le faaiuga o le siakiina, aveese ia fagu o mea o loʻo i ai ma faʻapipiʻi le pulou. Liliu ma afifi i se ie mafanafana.
  6. Lelei sauniuniga mo le taumalulu ua saunia.

O fualaau o le taumalulu mo pusi paʻu i lau lava suamalie e mafai ai e oe ona 'oliʻoli i se suamalie suamalie ma se paʻi o le meli ma le karmeli. Ina ia faaopoopo ni meaʻai faaopoopo i aiaiga, isi mea aoga poʻo mea manogi e mafai ona faʻaopopo i le mea faigaluega. Mo se faataitaiga, ina ia faaitiitia le suamalie o le pears, e mafai ona tuufaatasi ma apu manogi po o pamu; o le kinamona o le a tuʻuina atu i le mea faigaluega le tagofia o se manogi manogi; o le a faaopoopoina e le meli se manogi manogi ma le malu i pusi tao.