Fualaau aina

Sorrel

Sorrel (Rumex) o se togavao poʻo se vaovao e taʻitasi pe taʻutaʻua, o se sui o le aiga Buckwheat. I lenei tulaga, o le igoa Rusia na sau mai le gagana Pre-Slavic, ae o loʻo i ai le aʻa e tasi ma le upu "kuka kuka". I le fale, o lenei aganuu e taua o le oona, oona, oona, oona, oona, oona, ma oona. O sui o lenei ituaiga e mafai ona maua i luga o konetineta eseese o loʻo i ai le tele o laau totō, ae o le autu o lenei aganuu e aofia ai vaitau lelei o le Northern Hemisphere, e aofia ai: vaomatua, vanu, alavai, vaituloto, vaitafe ma laufanua. O le isi lelala e tupu e pei o mutia vao i tafatafa o le fale o se tagata, ae e le lelei le tuufaatasiga o le eleele. O lenei ituaiga e tuufaatasia ai le sili atu ma le 150 ituaiga, ae peitai, o ituaiga sili ona lauiloa e afaina pe masani ai.

Togi uiga

O le Sorrel o se vailaau palapala elepeti o loʻo i ai se faʻala, faʻapuupuu, pupuu. O le uʻu mafolafola saʻo e maualuga lona maualuga, aʻo iai i lalo e valiina i le lanu uliuli. I le pito i luga o le aʻa e i ai se faʻaogaina o le paniculate. O pusa lapoa o lau lauʻeleʻele atoa e umi ona uuina ma oʻo atu i le 15 i le 20 senitimita. O le foliga o le pito i lalo o foliga o le aū, aʻo faʻaalia le vela vaelua. E toetoe lava a leai se mea, e masani ona i ai ni laulau lapisi lapopoa o loʻo i ai se foliga faʻalelei ma se faʻavae foliga. O mea e faʻaaogaina i le Polygamous cylindrical panicle e aofia ai lanu mumu po o le lanu mumu. O fugalaau a alii ma tama e eseese i le fausaga. O fuʻa ua matauina ia Iuni ma Iulai. O le fua o se mea lamolemole, lamolemole o lanu uliuli-uliuli, latou te oʻo atu i le 1.7 cm le umi ma maua ai ni maʻilaʻai ma foliga fefiloi.

Faʻatoʻaga vine i fafo fafo

Tatala toto

I le nofoaga lava lea e tasi, e mafai ona faʻaleleia le fila mo le 3-4 tausaga, ae afai e le faia le taimi e faʻagata ai, o le a aʻafia ai le lelei ma le gaosia o lenei laau. Mo le lūlū, matou te filifilia nofoaga e leai se vao o vao mamago, ma le eleele faʻamamaina, ae e le tatau ona matauina i luga o le vai le vai. O le aliali mai o vai i totonu o le nofoaga e tatau ona loloto (ia le itiiti ifo ma le 100 cm). O le mafanafana e sili atu ona lelei i nofoaga e iai sina laʻau oona po o le oneone, lea e tumu i humus. O loʻo lelei lelei le lauʻeleʻele o le paʻu lelei mo le totoina o se fualaau aina.

E tatau ona saunia le nofoaga e tulaueleele ai i le tautoulu, mo lenei faamoemoe ua eliina i le loloto o le suālaʻu, ae 20-30 kalama o le potassium chloride, 6-8 kilokalama o le compost poo le humus ma le 30-40 grams o le superphosphate i le 1 sikuea mita ua faʻaofiina i le palapala . I le amataga o le vaitau o le tautotogo, e manaʻomia le uʻamea o le urisa i totonu o le palapala (20 kalama i le 1 mita sikuea o le fanua), e faʻaaogaina le rake mo lenei mea. O le totoina o lenei aganuu e mafai ona faatinoina i le tolu taimi i le vaitau, e pei o le amataga o le tautotogo, i le taumafanafana ma le tautoulu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

I le tautotogo, e tatau ona lūlūina le vela i le taimi lava e uma ai le totoina o le eleele, ma o le a mafai ona selesele fua muamua fua i lenei tausaga. I le tau vevela, o le luluina o fatu e tatau ona faia ia Iuni-Iulai pe a faia le seleselega o le letus, radish ma le aniani lanumeamata. O fualaau e aliali mai i le maeʻa o le tau vevela o le a sili atu le malosi ao leʻi amataina gutu, ma o le amataga o le vavalo o le tautotogo e sosoo ai o le a maua ai se seleselega tele. O lenei aganuu e lūlūina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu ia Oketopa poʻo Novema O laau e faʻaalia i le isi vaitau o le a maua i le tautotogo.

O le tele o taimi, e totoina e le fai togalaau le vao i le tautotogo, o le mea moni o le taimi nei o loʻo i ai le tele o le susu i le eleele, aʻo tupu mai pine ma ola faʻatasi. O taʻavale na aliali mai i le maeʻa o le tau vevela e manaʻomia le suāsusu faʻaleleia A lūlūina fatu i le taumalulu, o le tele o taimi e tutupu mai ai laau e leʻi umi ae leʻi amataina le malulu, i le iuga latou te oti ai. Mo le lūlū vao, e faʻaaoga ai moega e oʻo atu i le lautele o le 100 cm ma le maualuga o le 12 cm. E tatau ona faia laina i luga o le uumi, ae o le mamao i le va oi latou e tatau ona tusa ma le 25 simita. O fatu e tanumia i le eleele e 10-20 mm, ona faʻamafanafanaina ai lea o le lau, ma faʻamaʻaina ai fua.

Tausi mo le togafiti i totonu o le togalaau

E matua faigofie lava le tausia o le sorrel tupu i le eleele lafoaia, ae o le pito i lalo o le laina e tatau ona matala, ma e tatau ona faasūsūina vao, vela, fafagaina i se taimi tatau, ma puipuia mai iniseti leaga ma faʻamaʻi.

E tatau ona suavai i le taimi o le taulasea, ae afai e afaina le vao ona o le leai o se vai, o le a mafua ai le vave fausia o ponuncles, lea e matuai le lelei lava mo le seleselega. O ponuncles pe a maeʻa ona foliga mai e tatau ona vavae ese. A maeʻa le timu pe faʻafeinu le vao, e tatau ona vaʻaia le va i le va o laina ma veleina. O le pito i luga o moega e ufiufi i se paʻu o mulch (mea faʻalaʻau), e sili atu ona faigofie ile tausia o vao.

E tatau ona e fafaga faalua pe tolu i le vaitau. I le faia o lenei mea, faʻaaoga se vaifofo o mullein (1: 6), ma i le 10 lita o le faʻafefiloi paluga faʻaopopo 15 karamu o le potassium ma le aofaʻi tutusa o fululaku. I le tausaga lona lua, o lenei aganuu o le a manaʻomia ona fafagaina i se fofo o le faʻaaogaina o le minerale atoa, ae 1 sikuea sikuea o le fasi fanua e mai le 15 i le 20 kalama o le urea, mai le 30 i le 40 kalama o superphosphate ma mai le 15 i le 20 kalama o le potassium chloride. E manaʻomia lou fafagaina o vao faʻatasi ma le kulimi-o loʻo iai faʻamara i taimi taʻitasi pe a uma ona teuteuina laulaʻau, aʻo faia i se aso lelei e faʻafeiloaʻi ai i se auala e fofo ai.

O le seleselega e faia pe a uma le 4 pe 5 laulaʻau lau o le fua masani o loʻo tupu i luga o laau taʻitasi. A o lei seleseleina, e tatau ona aveese vao mai le moega. A maeʻa le laʻau, e tatau ona tatalaina le laʻau vavalalata ma se meaola. E tatau ona iai ni laupepa lapisi i le maualuga o le 30-40 mm mai luga o le 'upega tafaʻilagi, ae manaʻomia ona e taumafai e aua nei faʻaleagaina fatuga o le fatu. Mai ia Me ia Iulai, e mafai ona seleseleina le kalala 3 taimi. O le taimi mulimuli e faia ai le seleselega e le sili atu nai lo le 30 aso ao lei tupu le paʻu, a leai o le ai ai se aafiaga le lelei i le seleselega i le lumanai. I le autumn, o le ogatotonu i le va o laina e tatau ona ufiufi i le faapalaga po o le humus (i le 1 sikuea mita 4-5 kilokalama), ae o aʻa e afaina e tatau ona fufuluina i latou.

Pests ma faʻamaʻi o sorrel ma ata ma igoa

Oona ma le togafitiga

Downy mildew

I le tausaga muamua o le tuputupu aʻe, e mafai ona aʻafia le vao i le palapala paʻu (peronosporosis). I faʻalavelave faʻaleagaina, o le lau o le lau o le a maanuminumi, palasi ma mafiafia, aʻo faʻasua lona pito. O le toʻatele o tagata malolosi, o lenei faʻamaʻi e atiaʻe i le malulu o le tau. Ina ia mafai ona taofia, e tatau ona aveeseina vao mai le 'upega tafaʻilagi i le taimi, aʻo e tatau ona vavae ese laulaʻau pepa maʻi i le taimi. E tatau ona sosolo laau mama i se vaifofo o le paluga a Bordeaux.

Gau pala

O le atinaʻeina o le lanu enaena e tupu ona o le mafiafia o laau toto i le maualuga o le susu. I luga o togavao mamaʻi, ua amata ai ona i ai palaon, ma faasolosolo malie lava le suavai ma le faʻafefe. Ona amata ai lea o le pala o le laʻau. Mo le puipuia, aua nei faatagaina le mafiafia o laau toto, ae o le pito i luga o moega e tatau ona ufiufi i se vaega o mulch (peat).

Roto

E masani ona taatele le papa i le taugofie. I faʻamaʻi maʻi i luga o le fogaeleele, o moli o se lanu samasama samasama lanu samasama, i le aluga o le taimi na latou paʻu ai, ma o le ova o le silo e sasaʻa mai ai. Mo le faamoemoe o le puipuia i le tautoulu, e tatau ona faʻamamaina le sapalai o otaota, ona eli lea o le eleele. Ma i le taimi o le tautotogo, o le pito i luga o moega e ufiufiina i se apa o mulch (peat, sawdust or humus).

O isi laupepa (septoria, ovulariosis ma isi) e matua faigata lava ona iloa le va o latou. Ae afai e maua e le togavao soʻo se mea, o lanu eseese lanu, foliga ma foliga o le a faia i luga o le fogaeleele. I lenei itu, o le taimi lava e foliga mai ai i luga o le laʻau, e tatau ona tipi ma susunuina. Mo faamoemoega faʻasolosolo, i le tautotogo, e tatau ona aveeseina otaota mai luga o le 'upega tafaʻilagi, ona faʻafefiloi ai lea o le palapala ile palapala ile mulch (humus).

Sorry pests ma a latou faʻatonuga

O le tele lava o taimi, o faʻamaʻi pipisi e afaina i le vavalalata, e pei o aphids, pupuʻu laʻau, faʻafefetega o le vavao, sikuea o le taumalulu ma le uaea.

Aphids

O le aphid e alu i luga o le togavao ma suʻe ese le sua, ona o lapisi lau lanu samasama lethargic, o aʻa ua vaivai, ma ua mate laau. Ina ia faʻaumatia ia iniseti leaga, e tatau ona e faʻaaoga faʻaogaina o kalama, fafie laupapa, burdock ma tomato, ae o le a sasaa ifo i totonu i latou se vaega itiiti o le fasimoli vai.

Afai e masani ona iai pupu i luga ole laʻau, ona faʻaalia ai lea o laʻau o loʻo nofo i luga o le vao. O le isi foi meaola i lalo ifo o papatusi laupepa e faʻatulagaina ai le tino. Ina ia puipuia le foliga mai o se ituaiga o manufeʻai i luga o vao, e tatau ona totoina se fiva i luga o laina o le taula. Mai se fugalaau faapena, e mafai lava ona e faia se fusi, lea e togafitia pe faalua pe tolu i le vaitau.

Sawfly

O faʻamatalaga i luga o vao vavalalata o loʻo tuʻuina foi a latou fuamoa, aʻo le anufe lanumeamata ua aliali mai i luga o le laʻau, mulimuli ane ua na o le selu o veins e tumau pea. Mo faamoemoega puipuia, o vao e tatau ona aveesea mai le saite i le taimi. E tatau foi ona e fufulu le nofoaga o meaʻai laau i se taimi talafeagai, ma togafitia le vao i le fua o le vailaau oona, lea e tatau ona e sasaa ai le fasimoli vai.

Taumalulu taumalulu

I totonu o le togalaau, e mafai ona nofo ai se taumalulu i le tau o le tautotogo talu ai, ae peitai, o se iniseti e mafai ona mafua ai se afaina tele i le taula. I le vaitau o le taumafanafana, e 'ai le laʻau o le laau, ma i le amataga o le tautoulu, o se ituaiga o meaʻai e latalata atu i luga o le palapala. Ina ia mafai ona taofia, e tatau ona faʻatinoina se tafega o le laufanua.

Ina ia puʻe le pepe i le tele o nofoaga i luga o le saite, e tatau ona e tataʻi mailei, mo lenei mea, i le mita mita, o pusa ua tumu i le suavai faʻamamaina, faʻapitoa: faʻamalosi, suamalie o le meli po o le molasses.

Telefoni

O le uaea o le tootoo o se pusa nutcocker, e afaina uma ai aʻa o le laau ma ona laʻau. Mo otaota puipuia, o vao mutia uma e tatau ona aveeseina mai le saite i se taimi talafeagai, e tatau ona faʻamavaeina le eleele eleʻele, pe a uma le seleselega, e tatau ona eli le saite, ma e tatau ona manatuaina e le o fautuaina le totoina i le nofoaga e tasi mo le sili atu ma le 4 tausaga.

Ituaiga ma ituaiga o lela

Ua uma ona taʻua i luga e faapea o le ituaiga tagata sili ona lauiloa i le va o faifaatoaga o le gaogao, poʻo le masani. I totonu foi o togalaau, o ia ituaiga o meaola e totoina e pei o: suauu vavalalata (laitiiti, malati), vai (vai), solofanua (uila, solofanua, mumu mumu), taamilosaga, matafaga, vevela, moli ma le Rusia. I le avea ai o se vailaau togafitiga, e masani lava ona tupu le ulu o le solofanua.

Sela o solofanua (Rumex confertus)

O ia ituaiga laau toto e ola vaivai, vavalalata ma puupuu, lea e tele aʻa maualalo. O luga o le laʻau, e leai se mea, faʻaputuina, sela sela i le pito i luga, o lo latou maualuga e mafai ona ese mai le 0.9 i le 1.5 mita, i le mafiafia e oʻo i le 20 mm. E masani lava ona i ai i lalo le meaʻai laʻitiiti ma lau lapisi laʻau e pei o le fatu, ma o latou foliga e faʻaloloa, tafatolu-ovate. O laulaau i le pito i luga e maua, ma o latou mata o le sami, latou te oʻo i le 25 inisi le umi ma 13 inisi le lautele, o latou petioles e umi ma faʻaputu i le pito i luga. Ole pito i luga pito laiti, e le pei o le pito i lalo, e sili atu ona mamafa ma puupuu, e leai se mea e tasi-e ese le foliga. O le mea sese o lau laupepa o loʻo i ai se pusa tele o loʻo faʻatusalia e se pupu puʻupuʻu faigata. O le tele o le pubescence o loʻo i luga o vela vela. O laulaʻau o lenei ituaiga ei ai se tofo e le o ni faʻamaʻi. E le tele naua mea e aofia ai fugalaau lanumeamata-lanumeamata. O ia ituaiga o uila e fai ma thyrsus, o se lapoʻa umi ma vaapiapi. O lenei meaola e fuga mai ia Me ma Iuni. O le fua o le paʻu enaena, e oʻo atu i le umi o le 0.7 cm ma maua ai se foliga tolu o le oval. I le natura, o lenei ituaiga o meaola o loʻo maua i le vaomatua-steppe ma le steppe, aʻo fiafia e ola i luga o le faʻaleleia lelei o le susu ma susu palapala, e manatu o se vao masani vao.

Taupulega masani, poʻo le manaia

O se auiliiliga auiliili o lenei meaola o le amataga lea o le tusiga. O ituaiga nei e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga:

  1. Broadleaf. O lenei tulaga masani e teteʻe i le malulu ma e maualuga lona gaʻo, e na o le 40-45 aso e tupu ai. E aina fou, ma faʻaaoga foi mo sauniuniga o avanoa taumalulu. O laulaʻau lanumeamata lanu meamata o loʻo i ai se foliga faʻalelei.
  2. Malachite. O le vaitau o le vave o ituaiga ituaiga o ituaiga vave e amata mai i le 40 i le 45 aso. O lanu lanumeamata lanumoli o loʻo i ai se lamolemole poʻo se mea e faʻafefeteina ma o se vaʻavaʻa, i le umi e tusa ma le 15 simita. O le pou saʻo o loʻo tatala.
  3. Fugalaau. O le ogatotonu o le ituaiga o ituaiga e puipuia ai le malulu ma faʻamaʻi. O le tatala ma lapoa lapoa e aofia ai ni lapisi lapopoa o se lanu lanumeamata lanumoana mafiafia, o lona uiga o loʻo faʻaleleia.
  4. Laʻau tele. O lenei ituaiga ituaiga muamua e puipuia i le sologa ma le fana. O se laupepa tu i luga e aofia ai laʻau lanumeamata matala. I le umi, pepa laulaʻau e mafai ona oʻo ile 20 sene ma sili atu. O lea ituaiga e tupu i le 30-45 aso.
  5. Toto toto. O lenei ituaiga mea teuteu o le malulu, e masani ona faaaoga i le kuka. O le ituaiga na taua tele ona o le mea moni o luga o le lanu lanumeamata o loʻo i ai moli mumu. O le umi o laulaau e 15 simita, ma o le lautele e 10 centimita. O le taimi e faʻaalu ai le 45-50 aso.
  6. Odessa 17. O se ituaiga ituaiga o fualaau lanu lanumeamata lanumeamata e lanu meamata, o le umi e 16 inisi le lautele ma o le lautele e 7 centimita, o se vaega o se laupepa saʻo. O lenei laau e faʻaaoga mo le sauniuniga o soupeti, salati, faʻapea foʻi ma le faʻasaoina.
  7. Nikolsky. O le faʻalauteleina o le tele o ituaiga eseese e taua tele mo lona faʻatupulaia. O le sola ua leva ona maua e aofia ai laulau lanumeamata lanu meamata e iai le umi pe tusa o le 38 inisi le lautele ma le lautele e oo i le 12 simita. E faʻaaogaina i meaai fou, ma e faʻaaoga foi i le sauniuniga o sauniuniga mo le taumalulu.
  8. Sanguine. O lenei vaitaimi e masani ona faʻaalia i lona gaosiga. O le tuʻufaʻatasiga o loʻo tuʻuina i luga o le tuʻufaʻatasiga e maualuga tele, o le aʻa e lanu mumu. O lapisi lapoa o lau lanu lanumeamata o lanu lanumeamata o loʻo i ai sina foliga lamolemole pe lamolemole, faʻapea foʻi ma vela mumu.
  9. Emerald king. Vaʻa amata ma le maualuga maualuga. O lau lanu lanumeamata lanumeamata lauulu lanumeamata ei ai le foliga o le solo.
  10. Siamupini. O sea ituaiga taua o loʻo i ai sona uiga teuteu, maualuga le tofo ma e maualuga lona gauaʻi. O le maualuga o le ala saʻo e tusa ma le 0.4 m, ma o lona lautele e oʻo atu i le 0.3 m.E aofia ai lapisi lapisi lanu meamata lanu meamata, o le foliga o lea mea e leʻo-faʻaloloa.
  11. Emerald snow. O le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o ituaiga o loʻo faʻamaonia e le tofo lelei ma le maualuga o fua. O le faʻalauteleina o luga o le apa e aofia ai laʻau lanu meamata laititi, laititi, ma lapisi.
  12. Maykopsky 10. O le ituaiga muamua o lenei mea e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga, e puipuia i faʻamaʻi ma le malulu, ma e lelei ona gaosia. O le laau toto e aofia ai le tele o le eleʻele. O lapisi lapoa lapoa e valiina i lanu samasama-lanu meamata, o le umi o petioles mafiafia e masani.
  13. Altai. O se ituaiga o le malulu o loʻo i ai foliga o le laʻau-foliga, lau-acid-lau, o ona petiles e umi ma manifinifi. O le laʻau laʻititi e valiina i le lanu uliuli lanu meamata, pe a mavae sina taimi e iai sona lanu mumu.
  14. Lyon. O le ituaiga o loʻo i ai le maualuga ma lelei le tofo. I petioles mafiafia o lapisi laulaʻau. A maeʻa ona tipi, e vave ona tupu. O lenei ituaiga e le faʻasaga i le malulu ma e mafai ona tuai i le taumalulu.
  15. Laʻau mumu. O le maualuga o lenei ituaiga o mea teuteu e tusa ma le 0.4 m. O le rotette faʻasalalau saʻo e aofia ai laulau lanu meamata lanu meamata, ao vevela o loʻo i luga o le lanu mumu. I lenei ituaiga, na o laulaau lau laititi e aina ao le i faʻasalaina.

Mea totino o le sorrel: faʻamanuiaina ma faʻaleagaina

O mea faʻamalolo o le vafela

E faʻamauaina e le Faatoaga le laumei mo le tuʻuina atu o greens i le tautotogo, pe a iai le tele o le le lava o vitamini, ma o loʻo i ai pea ni fualaau faisua fou. O le lanu lanumeamata o laau e aofia ai aʻafiaga, gaʻolaʻau C (acid ascorbic), E (tocopherol), A (beta-carotene), K (phylloquinone), H (biotin), PP (niacin) ma vitamini Vaega B: thiamine, riboflavin, pantothenic ma le folic acid, pyridoxine. E le gata i lea, o lenei aganuu ua manatu o se puna o le potassium, calcium, magnesium, chlorine, sulfur, phosphorus, sodium, fluorine, apamemea, zinc, iron, manganese ma iodine. Rhizomes of sorrel horse contains vitamin K, o le suauu taua, resins, iron, tannins, flavonoids, meaola faʻasaina, e pei o le kofe ma le faʻamaʻi, faapea foi ma isi mea e manaʻomia e le tino. O le solofanua o solofanua e foliga tutusa lava i se mea e sili ona aoga i le rhubarb.

Laʻau laʻitiiti o se aganuu e sili ona lelei ma aoga, faatasi ai ma le citric ma le malic i lo latou tuufaatasiga. O laʻau o le sorrel sorrel e faʻaalia i le analgesic, anti-inflammatory, faʻapipiʻiina, faʻamaʻi manuʻa, anti-zingotic ma le faʻamalosia o aʻafiaga, ma e fesoasoani foi e faʻaleleia le fausiaina o meaʻai. Faatasi ai ma se manava le fiafia, e faʻaaoga ai se teuteuga o laʻau. Ole inu faapena e iloga e le antiallergic ma le choleretic faatinoga, fesoasoani e faʻaleleia le galuega o le ate, ma faʻafefe ai foi le paʻu ma le paʻu.

O lenei laau e faʻaaogaina mo le manua tiga ma ao faia le moa. Mo lenei, 1 tbsp. o le vai fou e tatau ona faʻafefiloi e tatau ona faʻapipiʻiina ma le 1 sipuni tele o lau lauʻeleʻele. O le vai inu e tatau ona faʻaaogaina mo le 60 minute, mulimuli ane e inu faatolu i le aso mo le tasi vae tolu o se ipu malamalama mo le 30 minute. ao lei faia le taumafataga.

Faʻatasi ai ma le le faʻaleleia, o le mea lea e fesoasoani ai: 1 tbsp. O le vai fou e tatau ona faʻafefiloi ma le 1 sipuni tele o le vafela, o le paluga e ufiufi mo le 60 s, ona aveʻesea lea mai le vevela ma mafai ona faʻamalolo atoa. Latou te inuina le fualaau faasaina i le auala lava lea e tasi e pei o taimi faigata. Ina ia faʻaleleia le lelei o le inu, e tatau ai ona sasaa i luga pe o le mummy.

O le teuteuina o laʻau o le masaniga masani e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le ate, faʻamalosia ai le fausiaina o le talo, ma e mafai foi ona taofi le toto. O tupe e faʻavae i luga o le faavae o le solofanua o le sorrel rūsome e faʻaaogaina mo faʻamaʻi ate, uterine ma le pulmonary respiratory, hemorrhoids, constipation, fisuka, ma fafo mo mumu, gingivitis, stomatitis, manuʻa ma maʻi paʻu. I isi vailaau, o le a faʻaaogaina ai se sela e fai ma sui o le antitumor. O se teuteuga e saunia mai lau o le solofanua, e fesoasoani i le malulu, manava, maʻi, entero- ma hemocolitis.

Contraindications

E le fautuaina mai e le au fai togafiti le tele o le galala po o mo se taimi umi ona o loo i ai le tele o le oxalic acid, ma e mafai ona fesoasoani i le faaleagaina o gaʻo ma le mineral metabolism i le tino. E le gata i lea, e le mafai ona 'aina faʻamaʻi nei i maʻi gastric ma duodenal, faʻamaʻi fatuga, gastritis ma le maualuga acidity, gout ma fafine maʻitaga.