Fale taumafanafana

Matou te faia le eletise i le fale mai le pou

O le eletise i nofoaga e nonofo ai o aai ma nuu o loʻo faia i luga o uaea faʻaosoina i luga o pou, ae ua le aoga le uaea tuai ma e manaʻomia ona sui. O faʻatasiga faapena e faia i le taimi o le fausiaina o se fale fou poʻo se fale mafanafana ma, pe a tatau ai, faʻafesoʻotaʻi le eletise i le fale mai le pou. O le mamanu e tatau ona taʻu mai ai le ituaiga keea ma pe faapefea ona faataatia.

Faʻasologa o le Faʻatautaia o Kepu

E tusa ai ma tulafono tuai a le PUE, o le tuʻuina atu o le eletise i totonu o le fale na faia e ala i le tele o uila na tafe atu i le ea i le fale. Ua suia nei tulafono:

  • pe a faʻataina faʻamaonia leea, e faʻapipiʻi le uaea SIP mai le pou i le fale;
  • pe a faʻapipiʻi le palapala, e faʻaaogaina se uaea faʻaolaina e faʻafesoʻotaʻi le fale mai le laulau - VBbShv cable.

Ina ia faʻafesoʻotaʻi, e tatau ona e vaʻaia le laina ogalaau o taʻavale i luga o pou. E tusa ai ma tulaga faʻamalosia i Rusia, o ia galuega e faʻatinoina e faʻalapotopotoga faʻapitoa.

E faʻapefea ona nonoa se uaea i le ea

O le vaalele e vave, leai se tau faaopoopo, ae o lenei uaea e mafai ona vaʻaia e paranesi poʻo se paʻu'ū, faʻapea foʻi ma taavale. E le gata i lea, o manaoga nei e tatau ona ausia:

  1. O le maualuga o le eletise i le fale e sili atu i le 2.75 m.
  2. O le mamao i le va o le uaea ma le auala e tatau ona sili atu i le 6 mita i le pito i lalo o le sag.
  3. A aunoa ma se koluma vavalalata, ua faaloaloa le uaea i se umi o le 10 mita. O le mamao mai le isi pou ile alatele e le silia le 15 m.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se ata o le fesoʻotaʻiga o le eletise i le fale mai le pou i le ea ma le mamao i le va o lagolago. Afai o le umi o le eletise i totonu o se fale tumaoti e silia ma le 25 m, ona le toe avea lea o se mea e fai ai le uaea, ae o le faataatiaina o laina eletise i luga o pou mo eletise eletise, lea o loo faatinoina e faalapotopotoga talafeagai.

O le ulufale mai o le fale i totonu o le fale i luga o le puipui i totonu o se fale laupapa ua faia i se paipa uamea. Pe a ulufale atu i se fale piliki, e mafai ona avea le paipa ma se palasitika. Ua tuʻuina le uaea i le talipupuni e ala i se auala natia pe tatala foi ma ua tapunia i se paʻu palasitika poʻo se sila uʻamea i le maualuga e itiiti ifo i le 2 m.

Afai e le lava le maualuga o le fausaga, o le ulufale atu i le laina mo le laina pito i luga i le fale po o le fale tumaoti e faia i luga o se fagu saʻo pe faʻaaogaina (gander). E ese i latou i le foliga ma le puipui o le puipui:

  1. O le faʻataʻitaʻiga saʻo e faʻapipiʻi i le puipui o le fale, ma o le uaea e pasia le taualuga. I le lumanaʻi, na te tuʻuina atu le uaea e ulufale atu i le fale. I lenei tulaga, o le susulu o le susu i le paipa e le matautia.
  2. O le paipa o le mea e tuʻuina atu e punou ma pasi atu ile puipui o le fale. I lenei tulaga, o le uaea e alu i se vaega se tasi mai le pou i luga o le gander mo le eletise i le masini e ulufale ai po o le mita eletise.

O le koluse ma mea o le uaea e faalagolago i lona umi:

  • e oo atu i le 10 m - lela uila 4 mm²;
  • mai le 10 i le 15 m - paipa i le 6 mm²;
  • o le faʻasalaga o le uaea alumini o le 16 mm ².

Telefoni sili ona masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma alumini alumini ona o tau maualalo.

Telefoni faaeletonika

E lua filifiliga mo le faʻatulagaina o le uaea:

  1. Faʻataunuʻu. O se uaea uaea poʻo se uaea e toso i luga o le ala. O se uaea ua faʻaaogaina e faʻapipiʻi ia i latou e faʻaoga ai faʻapitoa faapitoa.
  2. Faʻaonapo nei. Faʻaaogā se filemū SIP faʻapipiʻiina e le tagata lava ia. O loʻo faʻaloloa e aunoa ma ni laina faʻaopoopo ma o loʻo faia e le faʻamalosi malosi poʻo le uaea uʻamea.

O le tele o le uaea e sili ona taatele pe a ulufale i le fale. O lona fesoʻotaʻiga e faia i faʻapitoa faʻapitoa, e aofia ai le faʻavevesiina o masini, mea faʻapipiʻi ma mea faʻapipiʻi pe faʻamalosia le inisiua. O nei masini e faʻaitiitia ai le umi nai lo le uaea ma pe a paʻu le kiona pe paʻu'ū foʻi laau, e faʻapa'ū le faʻamalosi ma faʻafesoʻotaʻi laina uʻamea. O le uaea lava ma lona faʻasusu e tumau pea i totonu. Pe a faʻaitiitia le faʻalavelave, ua lava lea e sui ai le faʻamaonia ma le inisiua.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se auala faʻaaogaina e fa nei laina eletise e tasi o loʻo faʻapipiʻi i ipu vela ma pe faapefea ona faʻaleleia le SIP i luga o le puipui o le fale.

Auala e fai ai se taʻiala o lalo o le eletise i le fale mai se pou

I le faaopoopo atu i le ea, o loʻo i ai se isi polokalame mo le faʻafesoʻotaʻi o le eletise i se fale mai se pou - lalo ifo. I le auala lalolalo o le faʻapipiʻi, o le uaea o loʻo i luga i le ea, i le maualuga o le 2 m mai le eleele, e puipuia e se paipa paipa e alu ifo i le pito i lalo ole lua. O le loloto o le faʻatonuina o le:

  • pe afai e faataatia i totonu o se faaputuga i totonu o se paipa po o se uaea ua tapunia i se sima poo se asbestos-ciment slab - 0.7 m;
  • o le uaea, na o le ufitia i le eleele, ua loloto atu i le 1 m.

E tuʻuina atu le eletise i le fale e taʻimua i le faʻavae poʻo fafo, e ala i le ea. O le nofoaga o loo i luga o le puipui i le maualuga o le 2 mita ua tapunia e se paipa po o se pusa.

Faatasi ai ma le i ai nei i le 25A ma se vaega tolu-phase faatasi ai ma se malosiaga e oo atu i le 15 kW, o le vaega o le telefoni ua filifilia e tusa ai ma le afi e mafai ona faatagaina, ae mo le saogalemu, o se kapili lalaga uamea VBBSHV faatasi ai ma se cross cross of 10 mm².

O le faavae o se fale laupapa ua manatu e leai se afi, o lea ua faatagaina ai le faaaogaina o paipa paipa. Ua faʻapipiʻiina i le taimi o le fausiaina o le fale.

Pe a pala le fale, e mafai ona faaleagaina le uaea. O le mea lea, o le ulufale i lalo o le faavae e faʻasaina. E faʻasaina foi le tuʻuina o laina i lalo o le auala.

Ulu i totonu o se puipui

O le uaea na aumai i le fale e tatau ona taʻitaʻia i totonu. I luga o le puipui, ua faataatia i totonu o se paipa ua faatumulia i se suauu e faigofie ona faataumaʻi pe o se mea faapena.

Ulufaleina o se eletise eletise i luga o se puipui i se fausaga laupapa

O le tele o taimi, o le uaea e ulufale atu i le fale i tafatafa o le fale. Pe a faʻapipiʻi se paipa alumini i tafatafa o se fale laupapa, e tatau ona sui i le kopa. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina se uaea e aunoa ma le faʻamalosi VVGng mo lenei mea. Ua faia lenei mea e tusa ai ma le PUE i le 2.1.70, lea e faʻasaina ai le tuʻuina o paipa i totonu o le fale.

O le taitaia o laina i luga o le auala e fesoʻotaʻiina i pusa autu i pusa faʻamaufaʻailogaina. I le leai o se poloka, o le fesoʻotaʻiga e faia i le fusi, ma le tolu faʻatoʻa tuʻuina i le va o le paʻu ma le alumini. O le ata o loʻo faʻaalia ai pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se SIP ma se sila uʻamea.

E leai se fesuiaʻiga e faatagaina.

O le faʻaogaina o le eletise eletise i totonu o le fale laupapa e faia i totonu o se paipa uʻamea e fa 4 le taimi o le faʻamalo i fafo. O le mamafa o le lautele o le puipui o loʻo faʻataʻatiaina e le SP 31-110-2003 ma e faalagolago ile vaega o le uaea:

  • e oʻo i le 4 mm² puipui o le itiiti ifo i le 2.8 mm;
  • e oʻo atu i le 10 mm² - 3.2 mm.

O se paipa ua faʻapipiʻiina ma se faiga faʻaituau i luga o le auala. E taofia ai le tafe mai o le vai. E le gata i lea, o le paipa e faamauina i pusa paʻu.

Ina ia aloese mai le faʻaleagaina o le faʻamafanafana, e faʻamamāina pito o le paipa mai totonu ile faila.

Faʻasalaga nofoaga mago ma susunuina

O le ulufale atu i potu malogo ma susu o loʻo faia eseese. E mafua lenei mea i le manaʻoga e puipuia le paipa ma le fila i totonu mai le susu.

E ui lava o le fesoʻotaʻiga o le eletise mai le pou i le fale e faʻatinoina e faʻalapotopotoga faʻapitoa, e tatau ona e iloa pe faapefea ona fai lenei galuega. O lenei mea e mafai ai e oe ona auai i le atinaʻeina o le poloketi ma o le a fesoasoani ia te oe e filifili le filifiliga sili mo le tuʻuina o le uaea ma mataʻituina le fesoʻotaʻiga.