Faatoaga

Faamai o moa ma a latou togafitiga

O le tuputupu ae o le moa, e mafai e le faifaatoaga moa ona leiloa se vaega o le lafumanu ona o maʻi moa. O faailoga muamua o le malaise o tagata taitoatasi e tatau ona mataala. O le laʻititi o le matua o le moa, o le tele o mea matautia o loʻo faatalitali mai ia te ia.

Puipuia o faamai o moa i le taimi muamua o le olaga

O le taua tele o le filifilia o fuamoa mo le gaosia mai na o moa maloloina. I le taimi o le tosoina o moa, e tatau ona mulimulitaʻi le faagasologa o le gaioiga o le atinaʻeina o le pepe. O moa muamua mai le brood e sili atu ona malosi, tuputupu aʻe vave. E tatau i Chicks ona tuʻu ese mai le tagata e faʻapipiʻiina:

  • potu mama vevela mama;
  • nisi vai i se tagata inu faapitoa;
  • lelei meaai mamago i le ituaiga o le sana po o le millet.

Ua faia le vevela ina ia aua nei feʻaʻei tamaiti. E le tatau ona vaʻaia. Afai e faia le mafanafana e se molī afi, o le vevela i lalo ifo e tatau ona tusa ma le 37-39 tikeri, e pei o se moa.

O le moa, mai le fuamoa, ua vaʻaia, faalogo ma ua sauni e mulimuli i le vao. O le tina moa e nofo i luga o le masini pe a maeʻa le ulumatua mo le isi 36 itula, a maeʻa ona ia tuua lea o le faamoega ma taʻitaʻia ese le ala. O le natura o le poto, o isi moa o totoe o le a vaivai ma atonu e le ola. I totonu o se masini, o le faagasologa e oʻo atu i le tolu aso.

Pe a suʻesuʻeina se aiga taumafa, e tatau ona e gauai atu i le gaioiga o le ulu, mucous membranes ma le tulaga o fulufulu poʻo fulufulu. O fagafaʻavaʻavaʻa ma le le lelei o meaʻai e sili ona totoe i totonu o se atigipusa seʻi vagana ua faamaninoina. O faʻamaʻi pipisi i le leai o se puipuiga faʻamaʻi e mafai vave ona moaina le toto atoa.

O le vaiaso muamua o le tausimaʻi o fagafao e nafa seia oʻo ina amata ona amata fulufulu fulufulu. I lenei taimi, o maʻi moa e masani ona faʻaalia. O le malaise atonu e mafua mai i:

  • tuutuuga o le taofia;
  • fesuiaiga o meaʻai fafagaina;
  • oona e le lelei le lelei poʻo le leai o le vaitamini;
  • siama faʻamaʻi ma viral.

Mo le mauaina o manu ola maloloina i le taimi muamua o le masina muamua o le olaga, e tatau ona mataituina le gaogao o fafaga ma le mama o moa. Ina ia faʻamalosia le puipuiga o le toto, o vitamini mo moa i aso muamua e manaʻomia i le ituaiga o mutia lanu meamata. E mafai ona faʻaaogaina fualaau faʻataʻitaʻi mai le vaiaso lona lua. Mai le aso muamua, e tatau ona i ai ni iliili poʻo se oneone laititi i le fafaga ina ia mafai ai e puipui o le manava ona galue.

O le matafaioi o meaʻai faaopoopo

Afai e le maua e le moa ni vitamini ia latou taumafataga i aso uma, o le a faʻaalia mai le aso lona lima o le olaga. E manaomia e Chicks vitamini A, B, D, K. O le le lava o mea taʻitasi e faʻamaonia e faʻailoga:

  • A - conjunctivitis, vae vaivai;
  • B - gaogao, ulu e teteʻe, atinaʻe ulu;
  • D - rickets, tuputupu ae le lelei, ponaivi vaivai, 'ai le leaga;
  • K - o le moa e musu e 'ai, o le paʻu e mamago, e leai se vevela i aso vevela, cannibalism.

I le avea ai o se tagata e togafitia ma le gasegase mo le gaiola ma le polyavitaminosis, ua faatonuina ai le vevela mo moa. O le vailaau o le vitamini e faʻaaogaina i le suāsami e faʻafetaia i totonu o le vai ma faʻaopopo i le fafaga e tusa ai ma faatonuga. Aua le sili atu i le fualaau. O le vailaʻau e faʻaaogaina e fai ma vailaau pe'ā iai ni faʻamaoniga o le faʻamaʻi i le tele o tagata taʻitasi. O faʻamaoniga o le polyavitaminosis o le manava, gaogao, galo ma le mamafa o meaʻai i moa.

E masani lava pe afai mai aso muamua o le olaga e maua uma ai e le moa ia vitamini uma io latou foliga masani. E lava le 30 g o fualaau vaitamini eseese i le ulu i le aso.

O le vai-soluble multivitaminacidos o le moa ua faaopoopo i tagata inu. O se faʻaopoopoga meaʻai lea e fautuaina mo manu uma o le faatoʻaga ma moa, ae i eseese atato. O se vaega atoa o mea gaosi e faigofie ma aoga i le faʻaaogaina:

  • o le ituaiga o vitamini e sili atu ona vave gauai ma sili atu ona faʻafefiloi i totonu o le tino;
  • tutusa paleni;
  • e le manaʻomia le faʻaaogaina o isi ituaiga o vitamini, aemaise lava D;
  • e fesoasoani i le faʻaleleia lelei o le taumafa ma le mamafa.

O le sauniuniga o le metronidazole o se meaola faʻasolosolo e puipuia ai le mumū o le mucosa gastrointestinal tract. E faʻaaogaina vai maʻaleʻale vai poʻo le paʻu. O lenei vailaʻau e leai ni aʻafiaga itu.

O a ni faailoga o maʻi moa ma togafitiga

I le tepa muamua, e faigata mo se tagata e le o se tagata poto faapitoa ona iloa le eseesega o faamai pipisi e fesootai ma mea sese i le tausiga ma le afaina. O le faailoga muamua o se maʻi pipisi o le a faateleina le vevela i le moa.

Ua faʻapipiʻiina le togavao mo le lua masina. Ona amata lea ona faanatinati. O moa masina masina e manatu e faʻafetaui i le ola tutoʻatasi.

O faʻamaʻi e le mafai ona fesoʻotaʻi mai o moa e aofia ai tausiga tausi maʻi:

  1. O le vevela poʻo le faʻamafanafanaina o le nofoaga e taofia ai e matautia tele mo moa e oo atu i le masina le matua, talu ai e le maua le vevela. O ia ituaiga moa e feololo, faʻapotopotoina i pyramids, latou te faʻaalia faailoga o le SARS. E tatau ona fetuutuunai le tulaga vevela ma avatu se vaiinu mafanafana. Afai e faatagaina le vevela, tuʻu ia moa i le paolo ma faʻatumu le tagata inu, e masani ona peʻalo pe a leai se vai.
  2. Atrophy o le muscular ventricle e lamatia ai moa o loʻo 'aiina se falaoamata falaoamata ma le leai o ni mea faʻaopopo minerale i foliga o ni maʻa laiti. E 'ai ma inu pini i taimi uma, ae le maua le mamafa. I totonu o le tafaoga e maua mai ai meaai e leʻi faʻaalia. E taua le faʻalauiloaina o le palasi ma minerale i le taumafataga. Fai meaʻai eseese.
  3. O le nutimomoia na te lagonaina lava i le matua o le tasi masina. O le mafuaaga atonu o se mea leaga le lelei o le fafagaina, vai palapala eleelea ma le le lelei o le tumama ile fale. Vomiting, toso, manava, ma le mimiti, o le a avea ma mafuaaga e mate ai moa. Togafitiga faʻamaʻi, sui meaʻai, aofia ai le siʻi kulimi ma yogurt i le taumafataga. Inu i le faʻaopoopoga o le paluga palatini poʻo le gaʻo susu.
  4. E mafai e kulini ona gaosi vailaʻau faʻasaina i totonu o se nofoaga e mafai ona maua, mea inu mo namu po o le sili atu le masima. E mafai ona e faʻafeinu le manulele i le palukala, susu, ae masani ona mate le moa.
  5. O togafiti i moa e tupu mo le tele o mafuaaga. O se vaeluagalemu o le potu po o se malamalama pupula e mafai ona osofaʻi osofaiga. O se tasi o mafuaaga o le sese lea o meaai. Afai o loʻo i ai ni paʻu i le tino o le pepe, e tatau ona faʻamaʻi le manuʻa ma faʻaalia. I le avea ai ma se mea mulimuli, e tatau ona tuʻu ese le moa. Aiseā e amata ai e le moa ona togi e le tasi le isi, ma faʻamalosia lelei. O meaai falaoa, fefete, greens ua faaopoopo i meaai. Aminazine o se vailaʻau togafitiga. Ua fautuaina e le au atamamai ni vavalo o aitalafu, i le popofou o le faagasologa e leai se aoga.
  6. O isi faʻaaliga e mafai ona mafua mai i le le paleni. Aisea e pau ai moa i o latou vae? O lenei faafitauli e fesoʻotaʻi ma le le lava o le calcium i le fafaga. Ae ui i lea, o rickets e mafai ona tutusa o latou faailoga. Ma ua mafua lenei mea ona o le le lava o le vitamini D ma le mea o loʻo i totonu o moa i totonu o se potu malulu. Ina ia aloese mai le faʻamaʻi, ua lava mai aso muamua e fafagaina ai fagafaʻaʻai faʻatasi ai ma le fafagaina o meaʻai faʻatasi ma se vaega atoa o mea paleni.

O faʻamaʻi pipisi e aofia uma ai le manava. E faʻafefea ona togafitia le manava i moa e faalagolago i le lanu o le lafoaia. O le vavalalata e mafua ai le lela, faʻavaivaia ai le tino. O le manava manava e matautia, e faʻaalia ai le i ai o le salmonella laau i le potu. O le sologa lelei ma le le lelei o le tumama e fesoasoani i le faasalalauina o le faamai. O le faʻanoanoa o le susulu o le Brown e mafua mai i se siama e taʻua o le coccidiosis. A uma togafitiga, e tatau ona faʻamafunaina moa mama, e tatau ona faʻamaʻi le fale. O le manava vevela e ono aʻafia pe mafua ona o le le lelei o fafaga. Le manava toto e togafitia i togafitiga Avatev ma Baitril.

Faatasi ai ma soʻo se manava, e tatau ona vavae ese le moa maʻi, ona faʻaauau pea ona togafitia, e tatau ona fufulu ma faʻamaʻi le fale o le tausiga lautele.

O faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le fiva maualuga. Afai e vavae ese le moa mai le pusa ma tu lemu, faatasi ai ma se pusa, e tatau ona e asiasia. O se faʻamaʻi masani o le typhoid, lea e aʻafia ai se moa mai le lua masina. Totogi atu i le 60% o le au. Mo le puipuiga, faʻamaʻi ma se vailauga piniki o le paseka e masani ona faʻaaogaina.

Paratyphoid poʻo salmonellosis o se faʻamaʻi masani i tamaʻi moa e leai se totogi. Pigeons po o anufe e mafai ona afaina ai i latou pe a latalata i latou. I le taimi muamua, e leʻo faʻaalia le faʻamaʻi, mulimuli ane e faigata ona togafitia, o le osofaʻiga a le lafu e oʻo atu i le 70%. E le mafai ona faʻataunuʻu le paʻu manu. I le lima o aso o le maʻi, tupu mai samasama i luga o le tino ma latalata i le gutu, ona oʻo mai ai lea o se mea leaga i le gutu.

Faaiuga

Ina ia mafai ona tuputupu aʻe ola maloloina ola maloloina ma aloese mai le 'ai, e tatau ona matauina tuutuuga o le taofia, faʻaaoga meaai mama ma fualaʻau. I le suʻega, e tatau ona e teena ia moa ma ni mea laiti laiti. I totonu o le tagata faʻapipiʻi, tuʻuina atu tausiga faaopoopo ma togafitiga mo moa vaivai.

Puipuiga o faʻamaʻi i moa mai le sasaina i le 60 aso - vitio